LHC First Beam on 10 September 2008

Re: Απάντηση: LHC First Beam on 10 September 2008

O Hawking και ο Higgs είναι και οι δύο αντιμέτωποι στον αγώνα για το βραβείο Nobel......είναι ίσως ανθρώπινο ο καθένας να θέλει να δικαιωθεί η δική του έρευνα αλλά οι δηλώσεις του Ηαwking ήταν πολύ απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ στην αρχή ενός τόσο σημαντικού πειράματος που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα αποκαλύψει πάρα πολλά για το Σύμπαν μας και πως δημιουργήθηκαν οι δομές του κατά της διάρκεια του χρόνου Planck.

Αλλά όοοοοοχι....αυτός θέλει να αποτύχει το πείραμα και καλά για να αναθεωρήσουμε τη φυσική όπως την ξέρουμε....μα τι λέτε κ.Hawking.....αυτό κάνουμε εδώ και δεκάδες εκατοντάδες χρόνια....θέλετε να γίνει αυτό για να πάρετε το Νόμπελ για τη συμπεριφορά της μαύρης τρύπας ως στοιχειωδούς σωματιδίου.....

Αίσχος! Και έχετε και την έδρα του Νεύτωνα.....αίσχος!

Μένω έκπληκτος που χαρακτηρίζεται τις δηλώσεις ως απαράδεκτες.
Προσωπικά, θεωρώ ότι τις δηλώσεις αυτές θα μπορούσε να τις έχει κάνει ο οποιοσδήποτε επιστήμον. (Χωρίς να το θεωρείτε αίσχος.)
Τώρα βέβαια εσείς μπλέξατε μέσα το αν-ιδιοτελές Νόμπελ κάτι που αναπαράγουν και συμπαθείς προς εμέ φυλλάδες όπως το theRegister – εν μέσω σαρκασμού ως συνήθως.

Επαναλαμβάνω… εάν τα έλεγε ο οποιοσδήποτε άλλος θα το θεωρούσατε αίσχος?

Ο Χιγγς καλά θα έκανε να κρατάει καμία πισινή, και να δέχεται με χιούμορ όλα αυτά τα σχόλια. Άλλωστε, παρόλο που δεν έχω παρακολουθήσει τις δηλώσεις του εκτενώς (Αλλά διάβασα τα συγκεκριμένα αποσπάσματα δηλώσεων) είμαι σίγουρος ότι την πισινή του θα την κρατά και θα είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τα όποια αποτελέσματα. Αυτά μόνον από το σεβασμό που τρέφω έναντι του. Πιθανόν αλώστε τα όσα αναπαράγονται να είναι μια στρέβλωση μιας κακής στιγμής. Την ίδια δήλωση θα μπορούσε να την έχει κάνει για οποιονδήποτε άλλο επιστήμονα που προσπαθεί να αναπτύξει αντίστοιχες θεωρίες όπως του Hawking.

Κατ εμέ όλες οι δηλώσεις εκατέρωθεν είναι ορθές. Άσχετα με το πολεμικό σατιρικό ύφος που προσδίδουν κάποιες φυλλάδες. Και σίγουρα δεν πρόκειται να πάρω το μέρος καμίας θεωρίας.

ας επανερθουμε στο θεμα
ειναι τοσα πολλα αυτα που θελουμε να μαθουμε σχετικα με το πειραμα
θα προσπαθησω το θεμα hack να το βαλω σε νεο thread

Last edited:
Μην τα βάζετε με το κακόμοιρο το Cern που προσπαθεί να βρει την αρχή μπας και μας σώσει από ένα πολύ άδοξο για το έιδος μας τέλος.

Πάλι προσπερνάς γρήγορα όσα γράφω.
Έγραψα πως πολύ καλώς δίνουν τόσα για αυτό που γίνεται στο CERN.
Αυτός όμως είναι ένας λόγος παραπάνω να δώσουν τόσα και περισσότεροα (όχι φυσικά για εξοπλισμούς αλλά) για ένα πολύ σημαντικό πρακτικό πρόβλημα, το οποίο επέλεξα ως απλό παράδειγμα. Και το οποίο δεν νομίζω πως μπορεί να επιλυθεί με μία συμφωνία. Η τελευταία το πολύ να σημαίνει την υιοθέτηση φιλοσοφίας υπέρ της επίλυσης του προβλήματος, δεν είναι λύση καθ' εαυτή.

Δεν το χεις βρε αγόρι μου δεν το χεις , άστο......-bye--bye-

Προφανώς δεν κατάλαβες τίποτα γιατί απλούστατα δεν γνωρίζεις τη διαφορά του να πληκτρολογήσεις πχ σε assembly και να γίνει η μετάφραση αυτόματα σε γλώσσα μηχανής και του να πληκτρολογήσεις με το χέρι-χειροκίνητα-manually -άντε σου βρήκα μια λέξη που καταλαβαίνεις(:flipout:), τα 1 και 0 απευθείας!

P.S. Δεν ήξερα ότι μπορείς να πληκτρολογείς και με άλλα μέλη του σώματος......interesting!!!!!!!!!!!!!!
(wink wink)

Αυτό είναι στα κρυφά ταλέντα, όχι για να λέγονται δημόσια! -bye-

ναι, Τατιάνα, η αλήθεια είναι οτι είσαι λίιιιγο υπερβολικά απόλυτη για το αν ξέρουν οι όποιοι συνομιλητές σου 5 πράγματα ή 10 για το hacking.

ισως, και γιατί όχι και μπράβο σου, να εισαι 1337 αλλά αυτό δεν σημαινει οτι εισαι και μοναχή σου, ε?

Μην τα βάζετε με το κακόμοιρο το Cern που προσπαθεί να βρει την αρχή μπας και μας σώσει από ένα πολύ άδοξο για το έιδος μας τέλος.

δηλαδη?

η ερωτηση ειναι εκ προοιμιου αφελης αφου ελαχιστα γνωριζω περι του θεματος...

μονο μεχρι να πρωτονια-νετρονια μας μαθανε στο σχολειο :flipout:

τι επιπτωσεις θα εχει το πειραμα (τα αποτελεσματα του) στην καθημερινη ζωη?

Last edited:
Προφανώς δεν κατάλαβες τίποτα γιατί απλούστατα δεν γνωρίζεις τη διαφορά του να πληκτρολογήσεις πχ σε assembly και να γίνει η μετάφραση αυτόματα σε γλώσσα μηχανής και του να πληκτρολογήσεις με το χέρι-χειροκίνητα-manually -άντε σου βρήκα μια λέξη που καταλαβαίνεις(:flipout:), τα 1 και 0 απευθείας!

Έχεις δίκιο δεν έχω ιδέα για assemblers.....ευχαριστώ για την ενημέρωση (και την έμμεση προσβολή)-bye-

Last edited:
ναι, Τατιάνα, η αλήθεια είναι οτι είσαι λίιιιγο υπερβολικά απόλυτη για το αν ξέρουν οι όποιοι συνομιλητές σου 5 πράγματα ή 10 για το hacking.

ισως, και γιατί όχι και μπράβο σου, να εισαι 1337 αλλά αυτό δεν σημαινει οτι εισαι και μοναχή σου, ε?

Ναι αυτή τη συζήτηση την έχουμε ξανακάνει...δεν έχει νόημα να την κάνω με άτομα που ψάχνουν στη wikipedia τι είναι η assembly και το hacking....σε ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σου αλλά καλώς η κακώς ο καθένας μας ξέρει ή νομίζει ότι ξέρει τι είναι ....επίτρεψέ μου my vanity

P.S. Είμαι εντελώς μονάχη μου σε αυτό που κάνω και πολλοί εδώ το ξέρουν αυτό

δηλαδη?

η ερωτηση ειναι εκ προοιμιου αφελης αφου ελαχιστα γνωριζω περι του θεματος...

μονο μεχρι να πρωτονια-νετρονια μας μαθανε στο σχολειο :flipout:

τι επιπτωσεις θα εχει το πειραμα (τα αποτελεσματα του) στην καθημερινη ζωη?

Άμεσα...κανένα....

Άμεσες μάλλον καμία (εκτός και εάν πάει στραβά και βγει καμιά ...μαύρη τρύπα, είπαμε).
Αλλά μακροπρόθεσμα....
Εξάλλου εξελίσσοντας την τεχνολογία των πάνελ δεν πρόκειται να αποικήσουμε τον Άρη, σωστά?
Κάπου-κάπου θα πρέπει να γίνεται και καμία έρευνα που δεν θεραπεύει τους στόχους του βραχυπρόθεσμου κέρδους.

Re: Απάντηση: LHC First Beam on 10 September 2008

Μένω έκπληκτος που χαρακτηρίζεται τις δηλώσεις ως απαράδεκτες.
Προσωπικά, θεωρώ ότι τις δηλώσεις αυτές θα μπορούσε να τις έχει κάνει ο οποιοσδήποτε επιστήμον. (Χωρίς να το θεωρείτε αίσχος.)
Τώρα βέβαια εσείς μπλέξατε μέσα το αν-ιδιοτελές Νόμπελ κάτι που αναπαράγουν και συμπαθείς προς εμέ φυλλάδες όπως το theRegister – εν μέσω σαρκασμού ως συνήθως.

Επαναλαμβάνω… εάν τα έλεγε ο οποιοσδήποτε άλλος θα το θεωρούσατε αίσχος?

Ο Χιγγς καλά θα έκανε να κρατάει καμία πισινή, και να δέχεται με χιούμορ όλα αυτά τα σχόλια. Άλλωστε, παρόλο που δεν έχω παρακολουθήσει τις δηλώσεις του εκτενώς (Αλλά διάβασα τα συγκεκριμένα αποσπάσματα δηλώσεων) είμαι σίγουρος ότι την πισινή του θα την κρατά και θα είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τα όποια αποτελέσματα. Αυτά μόνον από το σεβασμό που τρέφω έναντι του. Πιθανόν αλώστε τα όσα αναπαράγονται να είναι μια στρέβλωση μιας κακής στιγμής. Την ίδια δήλωση θα μπορούσε να την έχει κάνει για οποιονδήποτε άλλο επιστήμονα που προσπαθεί να αναπτύξει αντίστοιχες θεωρίες όπως του Hawking.

Κατ εμέ όλες οι δηλώσεις εκατέρωθεν είναι ορθές. Άσχετα με το πολεμικό σατιρικό ύφος που προσδίδουν κάποιες φυλλάδες. Και σίγουρα δεν πρόκειται να πάρω το μέρος καμίας θεωρίας.

Δεν ήταν ο Higgs που ήταν εντελώς επιθετικός και αρνητικός αλλά ο Hawking και δεν ήταν φυλλάδες αλλά δημόσια συνέντευξη τύπου.

Ό Higgs δεν είπε ότι είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα του πειράματος, είναι εβδομήντα τόσο και ασχολείται με τα εγγόνια του, είπε ότι ανυπομονεί για τα αποτελέσματα.

Από την άλλη ο άλλος δήλωσε με απόλυτη σιγουριά ότι όλα αυτά είναι μία σαπουνόφουσκα από βλακίες και ότι ποτέ δεν θα βρεθεί το σωματίδιο αυτό.

Ε αυτό δεν είναι επιστημονική σκέψη είναι απλά έπαρση που καλό είναι στην επιστημονική κοινότητα αν εκφράζεται να εκφράζεται ιδιωτικά και όχι δημόσια από τον κάτοχο της έδρας του Νεύτωνα....θυμάμαι κάποιους άλλους να λένε ότι τι βλακεία είναι η ιδέα ότι ο άνθρωπος θα πετάξει ή ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο...

Δεν λέω ούτε είμαι σε θέση να μπορώ να εκφέρω γνώμη για την πιο σωστή προσσέγγιση των δ'υο επιστημόνων αλλά ξέρω ότι όταν γίνεται ένα τέτοιο πείραμα τα αποτελέσματα του οποίου θα επηρρεάσουν την πορεία της γνωστής φυσικής ο κάθε επιστήμονας πρέπει με όποιο τρόπο μπορεί, ακόμα και με δηλώσεις, ακόμα και με post σε φόρουμ να στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Όχι να δηλώνει ότι οι ζωές και οι προσπάθειες, η επιστημονική σκέψη, γνώση , εμπειρία κτλ κτλ είναι ανούσιες.

Nonsense my dear που έλεγε και ο Freddie

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LHC First Beam on 10 September 2008

μπορεις να γινεις πιο σαφης?

Ο επιστήμονας πρέπει πάντοτε να έχει γνώμονα την επιστημονική προσσέγγιση και όχι τα ιδιωτικά συμφέροντα και την έπραση...τουλάχιστον δημόσια και τουλάχιστον κάποιος με τέτοια φήμη και τέτοια θέση...είναι βαριά κληρονομιά η έδρα του Νεύτωνα

Last edited:
Άμεσες μάλλον καμία (εκτός και εάν πάει στραβά και βγει καμιά ...μαύρη τρύπα, είπαμε).
Αλλά μακροπρόθεσμα....
Εξάλλου εξελίσσοντας την τεχνολογία των πάνελ δεν πρόκειται να αποικήσουμε τον Άρη, σωστά?
Κάπου-κάπου θα πρέπει να γίνεται και καμία έρευνα που δεν θεραπεύει τους στόχους του βραχυπρόθεσμου κέρδους.

Αγαπητέ Send δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

Πάλι προσπερνάς γρήγορα όσα γράφω.
Έγραψα πως πολύ καλώς δίνουν τόσα για αυτό που γίνεται στο CERN.
Αυτός όμως είναι ένας λόγος παραπάνω να δώσουν τόσα και περισσότεροα (όχι φυσικά για εξοπλισμούς αλλά) για ένα πολύ σημαντικό πρακτικό πρόβλημα, το οποίο επέλεξα ως απλό παράδειγμα. Και το οποίο δεν νομίζω πως μπορεί να επιλυθεί με μία συμφωνία. Η τελευταία το πολύ να σημαίνει την υιοθέτηση φιλοσοφίας υπέρ της επίλυσης του προβλήματος, δεν είναι λύση καθ' εαυτή.

Συγγνώμη αν σε παρανόησα.

Παρολαυτά όσον αφορά στο πρόβλημα που πολύ σωστά αναφέρεις δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια άλλη επιστημονική λύση πέρα από τον περιορισμό των ρύπων και τη χρήση 'καθαρής' ενέργειας. Βέβαια αυτό δε συμφέρει τις 7 μεγάλες Αδελφές, δε συμφέρει τις βιομηχανίες κτλ κτλ και για το λόγο αυτο και η Αμερική (ο θάμνος) δεν το υπογράφει και πολλές χώρες δεν το τηρούν.

Είναι δύσκολη κληρονομιά η Γη και φοβάμαι.....φοβάμαι πολύ.........ο πόλεμος στο Ιρακ από μόνος του είναι αιτία αύξησης ρύπων κατά 45%

Ο επιστήμονας πρέπει πάντοτε να έχει γνώμονα την επιστημονική προσσέγγιση και όχι τα ιδιωτικά συμφέροντα και την έπραση...τουλάχιστον δημόσια και τουλάχιστον κάποιος με τέτοια φήμη και τέτοια θέση...είναι βαριά κληρονομιά η έδρα του Νεύτωνα
O άνθρωπος (Ηawking) είναι ανάπηρος όσο δεν παίρνει! Για ποια έπαρση μιλάς;;
Τέτοια άτομα ζουν και αναπνέουν για την επιστήμη.
Δεν τους ενδιαφέρει η φήμη, δεν επηρεάζονται από ιδιωτικά συμφέροντα, χρήματα και υλικά αγαθά. Είναι απλά σε άλλο επίπεδο...

O άνθρωπος (Ηawking) είναι ανάπηρος όσο δεν παίρνει! Για ποια έπαρση μιλάς;;
Τέτοια άτομα ζουν και αναπνέουν για την επιστήμη.
Δεν τους ενδιαφέρει η φήμη, δεν επηρεάζονται από ιδιωτικά συμφέροντα, χρήματα και υλικά αγαθά. Είναι απλά σε άλλο επίπεδο...

Το γνωρίζω..και είναι μεγάλος επιστήμονας.

Αλλά και χρήματα και φήμη και υλικά αγαθά έχει πάρει από τη δημοσιοποίηση της κατάστασής του.

Παρολαυτά είναι ένας κορυφαίος επιστήμονας, ένα φωτεινό παράδειγμα της επιστήμης και για το λόγο αυτό και απογοητεύτηκα περισσότερο από τις δηλώσεις του,ακριβώς γιατί τον εκτιμώ και τον σέβομαι τόσο.

Από κει και πέρα δεν μπορώ να κρίνω την οποιαδήποτε από τις δύο επιστημονικές προσσεγγίσεις.

:offtopic:

Παρεπιπτόντως αύριο είναι τα γενέθλιά μου.....φροντίστε να μην μου 'σκίσετε' το thread.....από μεθαύριο πάλι :flipout::flipout::flipout: