Lifeview LV6TBOXHD-A

Στο μενού εγκατάσταση, η επιλογή Τοπική Αναζήτηση. Δεν ξέρω σίγουρα αν είναι αυτό, αλλά συμπεραίνω ότι είναι αυτό γιατί αν είναι ενεργό μπαίνουν σε περίεργα νούμερα τα κανάλια. Κανάλι 800 κτλ, κάτι που σε όλους τους δέκτες μόνο αν είναι ενεργό το LCN γίνεται. Και δεν κρατιέται και η σειρά των καναλιών. Βάλτο στο off. Ισχύει για όλους τους ALI.

Δεν είμαι ο ειδικός στο να αναγνωρίζω τα σημάδια σαν τον talos_2002 αλλά νομίζω ότι ο δέκτης αυτός είναι κλώνος του Crypto Redi 215D. Τα ίδια χαρακτηριστικά στο μπροστινό μέρος. Λαμπάκι, θύρα USB, και κουμπί on/off. Οι ίδιες γρύλιες στο πάνω μέρος. Οι ίδιες συνδέσεις στο πίσω μέρος και στο ίδιο μέρος. Και το ίδιο τηλεκοντρόλ. Αυτό το τηλεκοντρόλ είναι πολύ κοινό σε διάφορους δέκτες, αλλά έχει και διάφορες διατάξεις πλήκτρων, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες της πρώτης σελίδας του thread. Αλλά στους δύο δέκτες η διάταξη των πλήκτρων είναι η ίδια. Το τηλεκοντρόλ αυτό είναι του Crypto 220, και το προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ Crypto URC-601 έχει τον κωδικό του Crypto 220, άρα και του Crypto 215/D και του Lifeview LV6TBOXHD-A.

Έχοντας έναν πολύ καλό M-Star 7828 είμαι καλυμμένος από τους M-Star. Δεν νομίζω ότι είναι καλύτερος ο M-Star 7818. Έτσι είμαι καλυμμένος και από media player. Γιαυτό λοιπόν ψάχνω έναν καλό ALI για παρακολούθηση και εγγραφές. Η πρώτη προσπάθεια ήταν με έναν Crypto Redi 210AD. Αλλά ήταν αποτυχημένος δέκτης Και επειδή ήταν της GIEC δεν μπορούσε να βρεθεί και κανένα καλύτερο λογισμικό. Για λίγες μέρες ήρθε στα χέρια μου και ένας κλώνος του, Ο Digitalbox 300. Το ίδιο ακριβώς. Έδωσα σε γνωστό τον Digitalbox, ήταν προσφορά και ο Lifeview LV6TBOXHD-A, και έτσι τον παρήγγειλα και σήμερα τον παρέλαβα. Έτσι προσχώρησα στο μεγαλύτερο στρατόπεδο των ALI, αυτών που κατασκευάζει η Panodic. Φαίνεται και στις πληροφορίες του. Hardware version MC 6317.
Πρώτα από όλα ξεχάστε τον παλιότερο Lifeview LV6TBOXHD. Συγκρίσεις μαζί του δεν έχουν καμία σημασία. Άλλος επεξεργαστής σημαίνει τελείως διαφορετική συμπεριφορά. Ένα Α στο όνομα κάνει τελείως διαφορετικό δέκτη. Δεν συγκρίνεται με τον προηγούμενο Lifeview αλλά με άλλους ALI.
Ο δέκτης είναι σίγουρα καλύτερος από τον ALI Crypto 210AD που έχω, αλλά πάλι έχει κάποια θεματάκια. Που όμως λύνονται πιο εύκολα από τον Crypto μου.
Πρώτα από όλα και αυτός ο ALI έχει την ίδια έντονη αρχική εικόνα όπως και ο Crypto μου. Αυτό φαίνεται χαλάει τον georgegr3. Για να μοιάζει η εικόνα με τους M-Star πρέπει να αλλάξεις τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης. Εγώ εφάρμοσα και εδώ τις ρυθμίσεις που είχα εφαρμόσει και στον Crypto μου. Ή μάλλον κράτησα τις ρυθμίσεις που είχα κάνει με τον Crypto αφού είναι οι ίδιες. Έχουν την ίδια έντονη αρχική εικόνα. Συγκεκριμένα μείωσα 10 περίπου θέσεις (στις 100) την αντίθεση, αύξησα 10 περίπου θέσεις την φωτεινότητα και μείωσα 3 θέσεις τα χρώματα. Έτσι η εικόνα μοιάζει με τους υπόλοιπους δέκτες μου. NEC και M-Star. Λεπτομέρειες στο thread του Crypto Redi 210AD που πρωτοέγραψα τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις.
To λογισμικό δεν είναι το πιο τελευταίο που υπάρχει. Βιντεάκια που έχω δει από μενού άλλων ALI που κυκλοφορούν στην Ελλάδα δείχνουν ότι υπάρχει και πιο κατοπινό. Με λειτουργίες που δεν έχει ο Lifeview. Αλλά δεν είναι και το χάλι που είχε ο Crypto 210AD μου. Τουλάχιστον δεν είναι Crypto που δεν βγάζει ποτέ λογισμικό καινούριο και πιθανόν να βγάλει κάτι η Lifeview. Τουλάχιστον σε αυτόν υπάρχουν και κλώνοι που έχουν σίγουρα λογισμικά.
Έχει και αυτός ένα πρόβλημα που είχα και με τον Crypto μου με την εμφάνιση μπλε οθόνης στο zapping με ανάλυση 576. Αυτό γίνεται μόνο με τηλεοράσεις Philips γιατί εκμεταλλεύεται μία ευαισθησία που έχουν οι Philips. Δυστυχώς στον Crypto μου δεν μπορούσα να βάλω και άλλη ανάλυση γιατί ο δέκτης έκανε πολύ κακό upscaling. Μόνο με ανάλυση 576 είχα καλή εικόνα. Ευτυχώς ο Lifeview σε πρώτη εκτίμηση φαίνεται ότι τα καταφέρνει πολύ καλύτερα σε αυτόν τον τομέα. Πολύ καλύτερο upscaling οπότε μπορώ να χρησιμοποιήσω μεγαλύτερη ανάλυση και να παρακάμψω το πρόβλημα των Philips.
Πάλι η εικόνα δεν είναι τόσο καλή όπως σε άλλους δέκτες, όπως πχ στον F&U 2205 που έχω. Αλλά τα πράγματα στον Lifeview είναι καλύτερα από το χάλι του Crypto 210AD που έχω, και αν δεν έχεις μία ευαισθησία στο θέμα ή άλλον δέκτη να τον συγκρίνεις, δεν το προσέχεις καν. Όταν το θέμα με την εικόνα το βλέπω σε τόσο διαφορετικούς ALI σημαίνει ότι μάλλον ισχύει η υποψία μου ότι είναι γενικότερο θέμα των ALI. Αλλά πρέπει να είσαι λίγο ευαίσθητος για να το προσέξεις και να σε ενοχλήσει. Εφόσον βέβαια κάνεις την ρύθμιση της τηλεόρασης γιατί η αρχική εικόνα βγάζει μάτι.
Το λογισμικό που έχει μέσα φαίνεται να είναι ένα μέσο λογισμικό. Θα δοκιμάσω αύριο τον media player για να δω τι κάνει εκεί. Συγκεκριμένα θέλω να δω τους υπότιτλους. Πάντως ο δέκτης φαίνεται ένα ικανοποιητικού επιπέδου ALI για όποιους ενδιαφέρονται για τους ALI. Υπάρχουν και πολύ χειρότεροι ALI. Και μάλλον και καλύτεροι. Και αυτός τώρα είναι και σε πολύ καλή τιμή λόγω της προσφοράς του e-shop. Υπάρχει και στο αδελφό pc-1 με λιγότερα χρήματα, αλλά αν βάλεις και τα υποχρεωτικά μεταφορικά έρχεται στα ίδια. Γιατί στο e-shop μπορείς να παραλάβεις δωρεάν από κατάστημα τους.
Τα προβλήματα του είναι μάλλον γενικότερα προβλήματα των ALI. Αν τα θεωρήσουμε προβλήματα. Αυτά που λέει ας πούμε ο φίλος georgegr3 είναι γενικότερος τρόπος λειτουργία των ALI και υπάρχουν και στον Crypto 210AD μου. Αν έχεις ALI τα έχεις αυτά και δεν τα θεωρείς προβλήματα. Και παίρνεις ALI για να εκμεταλλευτείς τα πλεονεκτήματα των ALI σε ταχύτητα zapping, ρύθμιση χρόνου παραμονής μπάρας, διαφάνειας της κτλ. ALI εναντίων M-Star.
Το ματάκι υπερύθρων είναι καθαρό και έχει καλή λήψη από το τηλεκοντρόλ και όντως υπάρχει κωδικός στο τηλεκοντρόλ Crypto URC-601.

Last edited:
Στο μενού εγκατάσταση, η επιλογή Τοπική Αναζήτηση. Δεν ξέρω σίγουρα αν είναι αυτό, αλλά συμπεραίνω ότι είναι αυτό γιατί αν είναι ενεργό μπαίνουν σε περίεργα νούμερα τα κανάλια. Κανάλι 800 κτλ, κάτι που σε όλους τους δέκτες μόνο αν είναι ενεργό το LCN γίνεται. Και δεν κρατιέται και η σειρά των καναλιών. Βάλτο στο off. Ισχύει για όλους τους ALI.
Δυστυχώς έτσι το έχω οπότε δεν ήταν αυτό.. Έκανε δυο φορές επανεκκίνηση στο άσχετο ενώ δεν θα έπρεπε αφού παίρνω σήμα από Θεσσαλονίκη και δεν έχω περίεργα κανάλια. Όσο για το media player με ενοχλεί η αδυναμία εμφάνισης μεγάλων ονομάτων που ειδικά στις σειρές δεν καταλαβαίνεις ποιο είναι ποιο αφού τα κόβει όπως έδειξα και σε φωτό πριν, η συνεχής προεπισκόπηση κατά το scrolling και η απουσία ρυθμίσεων έστω μόνο γιατί μέγεθος των υποτίτλων.
Sent from my Lumia 610 using Board Express

Δυστυχώς έτσι το έχω οπότε δεν ήταν αυτό.. Έκανε δυο φορές επανεκκίνηση στο άσχετο ενώ δεν θα έπρεπε αφού παίρνω σήμα από Θεσσαλονίκη και δεν έχω περίεργα κανάλια. Όσο για το media player με ενοχλεί η αδυναμία εμφάνισης μεγάλων ονομάτων που ειδικά στις σειρές δεν καταλαβαίνεις ποιο είναι ποιο αφού τα κόβει όπως έδειξα και σε φωτό πριν, η συνεχής προεπισκόπηση κατά το scrolling και η απουσία ρυθμίσεων έστω μόνο γιατί μέγεθος των υποτίτλων.
Sent from my Lumia 610 using Board Express
Η απάντηση που είχα δώσει ήταν για το ερώτημα αν υπάρχει επιλογή LCN στους ALI. Και είναι γενική απάντηση για τους ALI. Το δικό σου θέμα είναι διαφορετικό. Το LCN δεν σχετίζεται με επανεκκίνηση του δέκτη, οπότε κάτι άλλο γίνεται. Ίσως να έχει κάποιο πρόβλημα ο δέκτης σου. Πάντως εμένα δεν μου το κάνει και γενικά δεν έχω ακούσει για χάσιμο σειράς καναλιών σε ALI. Αλλά και οι επανεκκινήσεις κάτι άλλο δείχνουν. Κάτι δεν πάει καλά. Πάντως εμένα δεν έχει κάνει τίποτα τέτοιο.
Για τα άλλα που λες δεν διαφωνώ ότι σε ενοχλούν. Αλλά δεν είναι κάτι που μπορείς να παραπονεθείς στην εταιρία ζητώντας λογισμικό κτλ. Είναι ο τρόπος που δουλεύουν οι ALI. Και οι M-Star ας πούμε έχουν κάποια χαρακτηριστικά που ενοχλούν κάποιους. Ή τα προτιμούν. Και οι ALI έχουν κάποια χαρακτηριστικά που κάποιοι προτιμούν έναντι των M-Star. Όπως είπα είναι η γνωστή μάχη M-Star εναντίον ALI.

Στο Teletext, θα πρέπει με επαναλαμβανόμενα πατήματα του ΟΚ να αλλάζει η διαφάνειά του. Δοκιμάστε το.
Όντως ισχύει αυτό. 3 βήματα μέχρι εντελώς διάφανο.

Ο δέκτης είναι ένας πολύ αξιοπρεπής ALI. Καμία σχέση με το χάλι του Crypto 210AD που έχω.
Η επιλογή ανάλυσης 576i υπάρχει μόνο αν βάλεις επιλογή εξόδου βίντεο RGB. Δουλεύει κανονικά και με σύνδεση HDMI και μάλλον δίνει την καλύτερη εικόνα. 480 δεν υπάρχει. Εγώ έχω ένα πρόβλημα με την ανάλυση 576 και το zapping. Μου βγάζει και αυτός ο ALI μπλε οθόνη όταν κάνω zapping με αυτήν την ανάλυση. Άφορά μόνο τηλεοράσεις Philips. Έτσι έψαξα και τις μεγαλύτερες αναλύσεις. 576p και πάνω. Εδώ θέλει έξοδο βίντεο HDMI και κάνει λίγο καλύτερο upscaling από τον 210AD μου. Μπορώ να χρησιμοποιήσω πχ την ανάλυση 1080i που κάνει καλό upscaling και που στον 210AD είχε πολύ ξεπλυμένη εικόνα. Η 1080p έχει και εδώ ψηφιακό θόρυβο και κακή κίνηση. Γενικά με την εικόνα τα ψιλομπάλωσα και βρήκα λύση.
Ωραίο είναι το παράθυρο που βγαίνει όταν πατάω το πλήκτρο REC και μου λέει πόσο χρόνο εγγραφής έχω. Υπολογίζει φαίνεται το ελεύθερο χώρο και τον μετατρέπει σε χρόνο. Φυσικά με δεύτερο πάτημα του REC ορίζω ακριβή χρόνο εγγραφής όπως σε όλους τους ALI.
Η μετακίνηση κατά την προβολή γίνεται με δύο τρόπους έναντι του ενός που είχαν άλλοι ALI. Και με το INFO με πάτημα της δεξιάς ή αριστερής κατεύθυνσης, αλλά υπάρχει και ένας τρόπος με τα πλήκτρα next previous του media player. Πάλι μετακινείται με χοντρά βήματα.
Η μπάρα πληροφοριών γράφει μεν τρέχον-επόμενο όπως σε όλους τους ALI αλλά εδώ έχει και ώρες προβολής κάθε προγράμματος που δεν έχουν όλοι οι ALI.
Αλλά για να δω πληροφορίες του προγράμματος που βλέπω πρέπει να πάω στο EPG και να πατήσω ΟΚ. Δεν γίνεται δηλαδή όπως σε άλλα λογισμικά (πχ Strong 8105) που αυτό γίνεται με δεύτερο πάτημα του INFO. Για κάτι τέτοιες λεπτομέρειες λέω ότι υπάρχουν και νεότερα λογισμικά με επιπλέον δυνατότητες. Αλλά και αυτό είναι αξιοπρεπές και δεν έχει σχέση ας πούμε με το αρχαίο των Crypto 210A/AD, Digitalbox 300, Digitalworld 330.
Το σημαντικότερο για το τέλος. Διαβάζει καλά εξωτερικούς υπότιτλους, στο πλαίσιο του δυνατού δηλαδή γιατί πάντα μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με αυτούς στα μηχανήματα αυτής της κατηγορίας. Και το καλύτερο: έχουν μεγαλύτερο μέγεθος από άλλα παλιότερα λογισμικά και δεν υπάρχει και το φαινόμενο powerpoint που υπάρχει σε άλλα λογισμικά. Να βγαίνουν δηλαδή από αριστερά. Σύγκρινα αρχείο με υπότιτλους με τον 210AD μου και ήταν σαφώς μεγαλύτεροι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και τεράστιοι. Το μεγάλο μέγεθος των M-Star είναι μάλλον μεγαλύτερο. Αλλά και εδώ διαβάζονται τώρα πια άνετα. Και μερικοί είδα στον 210AD μου να εμφανίζονται από αριστερά. Αλλά εδώ το ίδιο ακριβώς σημείο ήταν στο κέντρο.
Όλα αυτά που έγραψα δεν ήταν πολύ σαφή για όσους δεν ξέρουν από ALI. Δεν ήταν παρουσίαση, ήταν περισσότερο σύγκριση μεταξύ ALI για να δείξω αυτό που είπα στην αρχή. Ότι δηλαδή αυτός είναι ένας πολύ αξιοπρεπής ALI σε σύγκριση με άλλους που κυκλοφορούν ακόμα. Η προσφορά του e-shop λήγει σήμερα και είμαι περίεργος πόσο θα πάει τώρα. Και αν στο pc-1 θα συνεχίσει να πουλιέται το ίδιο. Πάντως εγώ που προτιμώ ALI, τα άξιζε τα 32 ευρώ που έδωσα με την προσφορά.

Edit: Ξέχασα να το αναφέρω. Υποστηρίζει κανονικά AC3.

Last edited:
Προφανώς γιατι δεν αναμένουν ότι θα πουλήσουν πλέον ποσότητα όπως πριν αλλά και επειδή λόγω κρίσης οι εισαγωγές είναι όλο και πιο περιορισμενες για καλύτερες τιμές .

Last edited:
Στο pc1 θέλουν 10 μέρες για να το φέρουν. Στο e-shop αν κατάλαβα καλά έχασα τη καλή τιμή για ...μία μέρα; Ήθελα να πάω σήμερα να τον αγοράσω...
Και μια ερώτηση. Αυτός κάνει downscale; Θα παίξει δηλαδή mkv 1080 στην απλή SD τηλεόραση; Γιατί ο TVSTAR T1010 (Mstar) που έχω, έχει αυτή τη δυνατότητα, αλλά ήξερα πως δεν την έχουν οι Ali επεξεργαστές.

Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHD-A

Στο pc1 θέλουν 10 μέρες για να το φέρουν. Στο e-shop αν κατάλαβα καλά έχασα τη καλή τιμή για ...μία μέρα; Ήθελα να πάω σήμερα να τον αγοράσω...
Και μια ερώτηση. Αυτός κάνει downscale; Θα παίξει δηλαδή mkv 1080 στην απλή SD τηλεόραση; Γιατί ο TVSTAR T1010 (Mstar) που έχω, έχει αυτή τη δυνατότητα, αλλά ήξερα πως δεν την έχουν οι Ali επεξεργαστές.

Αν δε κανω λαθος, ολοι οι HD δεκτες κανουν downscale την εικονα...

Μπορεί κάποιος να μας πει σίγουρα αν ισχύει αυτό; Γιατί είναι σημαντικό για μένα. Ο Kostas μου είχε πει πως γίνεται μόνο στους MStar και όχι στους Ali. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι τελευταία...

Μπορεί κάποιος να μας πει σίγουρα αν ισχύει αυτό; Γιατί είναι σημαντικό για μένα. Ο Kostas μου είχε πει πως γίνεται μόνο στους MStar και όχι στους Ali. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι τελευταία...

Αυτή την εντύπωση είχα αλλα μάλλον οι πληροφορίες μου ήταν λανθασμένες.

Ας μας πουν οι κάτοχοι "φρέσκων" ALi.