Lifeview LV6TBOXHD-A

Στο pc1 θέλουν 10 μέρες για να το φέρουν. Στο e-shop αν κατάλαβα καλά έχασα τη καλή τιμή για ...μία μέρα; Ήθελα να πάω σήμερα να τον αγοράσω...
10 μέρες εννοείς γενικά κάνει το pc1 ή θέλει 10 μέρες για τον συγκεκριμένο δέκτη; Δεν είμαι σίγουρος ότι κάνει γενικά 10 μέρες, πάντως και τα δύο μαγαζιά νομίζω είναι της ίδιας εταιρίας. Οπότε τον έχουν ήδη τον δέκτη και δεν πρέπει να περιμένουν για την εισαγωγή του.

Από ότι είδα όμως και στο eshop γράφει ότι περιμένουν νέα παραλαβή σε 4 μέρες. Άρα και τα δύο μαγαζιά δεν τον έχουν τώρα. Αλλά θα έρθει σε 4 μέρες και να δούμε τι τιμή θα του βάλουν τότε. Ίσως να ξαναμπεί σε καμιά προσφορά.

Αξιόλογες επιδόσεις έχει για ALI και ο τομέας media player. Έχω μερικά δοκιμαστικά βιντεάκια για να βλέπω γρήγορα τις δυνατότητες ενός δέκτη. Παραθέτω συγκρίσεις. Βιντεάκι FullHD mkv ο F&U 2205 μου δεν το ανοίγει. Ο ALI Crypto 210AD το ανοίγει κανονικά. Ο κλώνος του Digitalbox 300 το έπαιζε με σπασίματα και κολλήματα. Το ανοίγουν ο Lifeview και ο M-Star 7828 Xoro 7600 με λογισμικό Strong 8110.
Δύο μικρότερης ανάλυσης mkv με ενσωματωμένους υπότιτλους o F&U ανοίγει το ένα από τα δύο και χωρίς υπότιτλους. Οι υπόλοιποι τα ανοίγουν και τα δύο. Ο Crypto με το αρχικό λογισμικό άνοιγε τους ενσωματωμένους υπότιτλους αλλά όχι εξωτερικούς srt σε άλλο βίντεο. Με την αναβάθμιση που είχε βγάλει παίζει τους εξωτερικούς αλλά σταμάτησε να παίζει τους ενσωματωμένους! O Digitalbox όπως το πρώτο λογισμικό του Crypto παίζει μόνο τους ενσωματωμένους. Τους ανοίγουν και ο M-Star και ο Lifeview.
Βίντεο με εξωτερικούς srt υπότιτλους τους ανοίγει μόνο ο Crypto με το δεύτερο λογισμικό, ο M-Star και ο Lifeview.
Κοινώς οι μόνοι που έπαιξαν ότι τους έβαλα και όλους τους υπότιτλους ήταν ο M-Star και ο Lifeview. Νικητής εδώ είναι ο M-Star γιατί έχει μεγαλύτερους υπότιτλους, με ορισμό χρώματος γραμματοσειράς και background υποτίτλων. Αλλά και ο Lifeview έχει μεγαλύτερο μέγεθος από άλλους ALI και μπαίνουν στην σωστή θέση. Όχι μερικές φορές αριστερά όπως σε άλλους ALI.
Χαμηλής ανάλυσης βιντεάκια mp4 όμως παίζουν με κακή ποιότητα εικόνας στον M-Star. Έντονος ψηφιακός θόρυβος λόγω της μεγέθυνσης. Παίζουν με καλύτερη ποιότητα εικόνας στον Crypto και τον Digitalbox (από όσο θυμάμαι γιατί δεν έχω πια τον Digitalbox). Αλλά με εντυπωσίασε ο Lifeview. Πολύ καθαρότερη εικόνα. Σαν τα φίλτρα reduse noise που έχουν τα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και φωτογραφίας.
Επίσης στον M-Star δεν μπορώ να κρατήσω την αρχική αναλογία εικόνας. Απλώνεται σε όλη την οθόνη. Οι ALI όμως κρατάνε την αναλογία αν επιλέξω αναλογία εικόνας 16:9. Σε βίντεο και κανάλια. Ήττα σε αυτά του M-Star.
Συμπέρασμα: O F&U είναι εκτός συναγωνισμού. Διαπρέπει σε άλλη χρήση. Είναι γνωστές οι ικανότητες των M-Star στον τομέα media player. Αλλά και ο LIfeview είχε σε αυτόν τον τομέα καλύτερες επιδόσεις από ότι περίμενα για ALI. Και υπάρχουν φυσικά και τα άλλα πλεονεκτήματα των ALI. Πιθανών και άλλοι ALI της Panodic να έχουν ανάλογες επιδόσεις. Ο Strong 8105 και πιο επώνυμος είναι, με περισσότερα χαρακτηριστικά και νεότερο λογισμικό. Δεν νομίζω να υστερεί σε αυτά που δοκίμασα στον Lifeview. Αλλά ακριβότερος και λίγο δύσκολος να βρεθεί. Το ίδιο και ο Telesystem 6512. Δεν έχουμε πολλές αξιολογήσεις για τον Crypto 215D. Εγώ είχα παιδευτεί με 2 ALI της GIEC και βολεύτηκα μια χαρά με τον Lifeview. Γιαυτό λέω είναι πολύ αξιοπρεπής ALI χωρίς να σημαίνει ότι είναι ο μόνος αξιοπρεπής ALI. Και μην ξεχνάμε την ρυθμιζόμενη σε χρόνο και διαφάνεια μπάρα, το πιο γρήγορο zapping από τους M-Star, και ότι δεν χάνουν τα κανάλια. Αυτά είναι για όλoυς τους ALI.
Μεγάλο μειονέκτημα: όλοι από ότι φαίνεται οι HD ALI έχουν πολύ έντονη αρχική εικόνα που φτιάχνει με ρύθμιση της τηλεόρασης. Έτσι έρχεται η εικόνα σε επίπεδα άλλων δεκτών. Αλλά ακόμα και μετά την ρύθμιση, αν έχεις δυνατότητα σύγκρισης βλέπεις σε απόλυτα μεγέθη ότι η ποιότητα της εικόνας υστερεί σε σχέση με δέκτες με άλλους επεξεργαστές. Το βλέπω και εδώ. Αλλά εδώ το πράγμα γίνεται πολύ υποκειμενικό και εξαρτάται πόσο πολύ το ψάχνει κανένας. Αν δεν έχεις άλλον δέκτη συνήθως δεν το αντιλαμβάνεσαι. Όχι δηλαδή ότι η εικόνα δεν βλέπεται. Πάντα όπου υπάρχουν παράπονα είναι σε σύγκριση με άλλους δέκτες που έχει κάποιος. Εγώ πάντως που είμαι πολύ γκρινιάρης με την εικόνα βλέπω άνετα. Χειρότερα ήταν τα πράγματα με τους άλλους ALI που είχα, πιθανών λόγω παλιότερου λογισμικού.

Last edited:
Καλησπέρα,
αγόρασα το συγκεκριμένο δέκτη της Lifeview αλλά δεν έχω μείνει ικανοποιημένος απο την ποιότητα εικόνας. Δεν είμαι ειδικός σε θέματα εικόνας, αλλά σε σχέση με την αναλογική λήψη που είχα η ποιότητα είναι κουραστική. Να εξηγηθώ: δεν υπάρχουν χιόνια ή είδωλα αλλά.... πώς να το πώ...... δεν έχει τη 'γλυκιά' κίνηση της αναλογικής. 'Οταν π.χ κινείται η κάμερα, δίνει την εντύπωση οτι χάνει 'frames'.... σα διακεκομένη κίνηση. Κατά καιρούς το περιεχόμενο των καναλιών (π.χ σειρές ή ακόμα και δελτία ειδήσεων) εμφανίζονται με μη-φυσικά χρώματα ή ακόμα να pixel-ιάζουν. Έτσι είναι η νέα ψηφιακή εποχή;
Μάλλον θα πρέπει να δοκιμάσω και δέκτη με M-star για να συγκρίνω.....

ΥΓ. Η τηλεόρασή μου είναι Panasonic Plasma 42'' μοντέλο του 2008 (δεν θυμάμαι τον ακριβή κωδικό της) και η ποιότητα σήματος είναι στο 87% και η ένταση στο 70% (σύμφωνα με το info του δέκτη)

Καλησπέρα,
αγόρασα το συγκεκριμένο δέκτη της Lifeview αλλά δεν έχω μείνει ικανοποιημένος απο την ποιότητα εικόνας. Δεν είμαι ειδικός σε θέματα εικόνας, αλλά σε σχέση με την αναλογική λήψη που είχα η ποιότητα είναι κουραστική. Να εξηγηθώ: δεν υπάρχουν χιόνια ή είδωλα αλλά.... πώς να το πώ...... δεν έχει τη 'γλυκιά' κίνηση της αναλογικής. 'Οταν π.χ κινείται η κάμερα, δίνει την εντύπωση οτι χάνει 'frames'.... σα διακεκομένη κίνηση. Κατά καιρούς το περιεχόμενο των καναλιών (π.χ σειρές ή ακόμα και δελτία ειδήσεων) εμφανίζονται με μη-φυσικά χρώματα ή ακόμα να pixel-ιάζουν. Έτσι είναι η νέα ψηφιακή εποχή;
Μάλλον θα πρέπει να δοκιμάσω και δέκτη με M-star για να συγκρίνω.....

ΥΓ. Η τηλεόρασή μου είναι Panasonic Plasma 42'' μοντέλο του 2008 (δεν θυμάμαι τον ακριβή κωδικό της) και η ποιότητα σήματος είναι στο 87% και η ένταση στο 70% (σύμφωνα με το info του δέκτη)
Είναι γνωστά παράπονα από όλους μας ίσως. Εγώ σε ένα Mstar 7828 με το HDMI έχω πιο "ξερή" εικόνα. Σαν να ξεγυμνώνει την ποιότητα των καναλιών ή σαν να ξεγυμνώνεται ο Upscaler του δέκτη. Έκανα δοκιμές με εναλλάξ θέαση του ίδιου καναλιού από hdmi και component (ευτυχώς είχε ταυτόχρονα είκόνα και από τα δύο) και είδα ότι από το component η εικόνα "γλύκαινε" και τα χρώματα ήταν πιο φυσικά, οπότε έμεινα σε αυτή τη σύνδεση.

Πέρα όμως από αυτό λάβε υπόψη σου ότι πολλά κανάλια έχουν ούτως ή άλλως κακή εικόνα. Ο ΣΚΑΙ έχει αρκετά ποιοτική και φυσικά τις δυνατότητες της ψηφιακής θα τις δεις σε κάποια εκπομπή της ERTHD. Εκεί φαίνεται η διαφορά.

Όταν είχα τον 8105 ECO συνδεδεμένο σε τηλεόραση LCD μέσω HDMI είχα κι εγώ παρατηρήσεις για την ποιότητα. Θεωρούσα καλύτερη του δέκτη με Mstar 7818.
Τώρα που τον έχω σε μια παλιά CRT μέσω scart, δεν παρατηρώ τα ίδια προβλήματα. Βέβαια δεν είμαι καθόλου ειδικός σε θέματα ποιότητας εικόνας.

Αρχίζω να πιστεύω ότι τα ALi δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τηλεοράσεις Plasma ή LCD.

jpl73, δοκίμασες και μικρές αναλύσεις;
Μήπως μπορείς και να συγκρίνεις σε ανάλυση 576i τις συνδέσεις HDMI και scart;

μιας που αναφερθηκαμε σε αναλογικη ληψη
νομιζω ΚΑΝΕΝΑΣ αποκωδικοποιητης δε θα προσφερει ποιοτητα αντιστοιχη η καλυτερη απο αναλογικη ληψη με ΑΨΟΓΟ σημα
το ενα ειναι συμπιεσμενο του κερατα το αλλο οχι
δεν φταινε οι αποκωδικοποιητες αλλα το Bitrate που εκπεμπουν
αμα βαλεις ενα bluray στα 4 mbit ε θα γινει dvd

ειδικα καναλια οπως mad και mtv που εχουν χαμηλο Bitrate ειναι σαν youtube (και εννοω 360p)

Αν ξεχασουμε το αναλογικο σημα, o mstar lifeview εχει λιγο καλυτερη εικονα απο τον ali, ναι μου αρεσαν τα παντα στον ali αλλα η αρχικη εικονα στη 42αρα με απογοητευσε, οκ καθομουν και κοντα γιατι εχω τη 42αρα ως οθονη pc
Με ρυθμισεις sharpness contrast κτλ μπορεις βελτιωσεις την εικονα του να μην ειναι τοσο Processed και digital

Στις crt χαρη στη χαμηλη αναλυση τους που δενει με το τηλεοπτικο σημα ολα ειναι υπεροχα, ουτε macromedia blocks, ουτε bluring, ουτε lack of fine detail
Οι tft βγαζουν ολες τις αδυναμιες του sd σηματος

Last edited:
Όταν σταματήσετε μια εγγραφή, αν την ξαναρχίσετε αργότερα σας βγάζει μήνυμα για να συνεχίσει από το σημείο που σταματήσατε;

Ο 8105 δεν το κάνει, αλλά μπορεί να γίνει κάτι άλλο.
Το πλήκτρο 1 βάζει (και αφαιρεί) έναν δείκτη στο τρέχοντος σημείο της εγγραφής. Οπότε βάζω έναν στο σημείο που σταματάω να παρακολουθώ.
Το 2 συνεχίσει την αναπαραγωγή από τον επόμενο δείκτη που έχει οριστεί. Έτσι ξεκινώντας την ίδια εγγραφή, το πατάω και πάει εκεί που σταμάτησα.

Δυστυχώς ισχύει μόνο για εγγραφές και όχι για βιντεάκια.

Μια ακόμα ωραία λειτουργία είναι ότι με το INFO μπορώ χωρίς να σταματήσω την προβολή μιας εγγραφής να δω την λίστα με τις εγγραφές και να ξεκινήσω την προβολής κάποιας άλλης.

Κάτι τέτοια έχει το ALi και μου αρέσει. Το βρίσκω περισσότερο προσανατολισμένο προς χρήση ως δέκτης (ας αλλάζανε και το EPG...)

Last edited:
Όταν σταματήσετε μια εγγραφή, αν την ξαναρχίσετε αργότερα σας βγάζει μήνυμα για να συνεχίσει από το σημείο που σταματήσατε;

Ο 8105 δεν το κάνει, αλλά μπορεί να γίνει κάτι άλλο.
Το πλήκτρο 1 βάζει (και αφαιρεί) έναν δείκτη στο τρέχοντος σημείο της εγγραφής. Οπότε βάζω έναν στο σημείο που σταματάω να παρακολουθώ.
Το 2 συνεχίσει την αναπαραγωγή από τον επόμενο δείκτη που έχει οριστεί. Έτσι ξεκινώντας την ίδια εγγραφή, το πατάω και πάει εκεί που σταμάτησα.

Δυστυχώς ισχύει μόνο για εγγραφές και όχι για βιντεάκια.

Μια ακόμα ωραία λειτουργία είναι ότι με το INFO μπορώ χωρίς να σταματήσω την προβολή μιας εγγραφής να δω την λίστα με τις εγγραφές και να ξεκινήσω την προβολής κάποιας άλλης.

Κάτι τέτοια έχει το ALi και μου αρέσει. Το βρίσκω περισσότερο προσανατολισμένο προς χρήση ως δέκτης (ας αλλάζανε και το EPG...)
Το πρώτο με τους δείκτες δεν το κάνει. Αν σταματήσεις μία εγγραφή ξεκινάει πάλι από την αρχή. Tο να θυμάται ο δέκτης το σημείο που σταμάτησε η προβολή μίας εγγραφής το είχε ο Crypto 210AD με το πρώτο λογισμικό. Με την αναβάθμιση το αφαιρέσανε. Αλλά το κακό είναι ότι αν ήθελες να επιλέξεις να το δεις από την αρχή δεν υπήρχε επιλογή. Έπρεπε να πας χειροκίνητα.
Με ένα πάτημα του Info βγάζει μπάρα με πληροφορίες για χρόνο εγγραφής και ποσοστό του δίσκου που είναι κατειλημμένος ώστε να ξέρουμε πόσο ακόμα μπορούμε να γράψουμε. Αυτό το έχουν όλοι οι ALI. Καλό είναι και το παράθυρο που βγαίνει όταν πατάς το REC που σου λέει πόσο διαθέσιμο χρόνο εγγραφής έχει ο δίσκος. Αυτό δεν το είχε ο Crypto. Και φυσικά όπως όλοι οι ALI όταν πατάς το REC η προεπιλογή είναι 2 ώρες εγγραφής και πρέπει να πατήσεις πάλι το REC για να ορίσεις εσύ χρόνο. Το καλό είναι ότι μπορείς να ορίσεις ακριβώς τον χρόνο που θέλεις μέχρι επιπέδου λεπτού. Για παράδειγμα 01:14. Δηλαδή 1 ώρα και 14 λεπτά.
Με δεύτερο πάτημα του Info σου βγάζει παράθυρο με όλες τις εγγραφές του δίσκου και μπορείς να δεις μία άλλη όσο ακόμα γράφει. Με stop σταματάει η προβολή αλλά συνεχίζεται κανονικά η εγγραφή. Δεν έχω ψάξει αν το κάνει και ο Crypto.
Δεν έχει πλήκτρο GOTO όπως άλλωστε όλοι οι ALI. Για μετακίνηση σε προβολή εγγραφής πατάς INFO για να βγει η μπάρα και πατάς δεξιά ή αριστερή διεύθυνση του πολυπλήκτρου όταν φαίνεται η μπάρα. Ένας κέρσορας κινείται πάνω στην μπάρα και με ΟΚ σε πάει στο σημείο που είναι ο κέρσορας. Ισχύει σε όλους τους ALI. Αλλά εδώ υπάρχει και άλλος τρόπος που δεν υπήρχε στον Crypto. Με πάτημα του next ή previous πάει μπροστά ή πίσω σε βήματα. Σε πρώτη ανάλυση φαίνεται να πάει 30 sec αλλά θέλω να το ψάξω σε μεγαλύτερες εγγραφές. Όταν θα υπάρχει τίποτα της προκοπής για να γράψω γιατί λόγω καλοκαιριού δεν έχει τίποτα. Αύριο θα γράψω τον ΠΑΟ. Μεγάλη εγγραφή και το ποδόσφαιρο είναι ιδανική εγγραφή για δοκιμή εικόνας. Σταθερό πλάνο για να μην υπάρχει αλλαγή πλάνου όταν αλλάζεις μία ρύθμιση και σε μπερδεύει, και ένα μικρό αντικείμενο που κινείται γρήγορα ( η μπάλα) για να δεις την ομαλότητα της κίνησης. Πάντως αυτό με το next/previous το κάνει μόνο στις εγγραφές. Σε εξωτερικά αρχεία σε πάει απλά στο επόμενο αρχείο.
Καλό είναι επίσης ότι όταν τελειώνει ένα αρχείο σε πάει στο επόμενο και δεν είναι ανάγκη να πας στην λίστα αρχείων για να επιλέξεις άλλο. Αυτό πρέπει να το κάνεις στον Crypto.
Και επαναλαμβάνω το γρηγορότερο zapping από τους M-Star, την ρύθμιση χρόνου παραμονής και διαφάνειας που επηρεάζει όμως μπάρα πληροφοριών και παράθυρα. Γενικά έχουν πολλές ευκολίες οι ALI και μου αρέσουν. Για λειτουργία δέκτη είναι νομίζω καλύτεροι από τους M-Star. Αν αφαιρέσεις ότι αν πατήσεις ένα λάθος πλήκτρο για κανάλι (πχ 111 αντί 11 κάτι που είναι πολύ συνηθισμένο σε ηλικιωμένους) βγάζει ένα παράθυρο που λέει άκυρο κανάλι αλλά δεν φεύγει από μόνο του όπως στους M-Star αλλά πρέπει να πατήσεις το OK. Γιατί να πρέπει να πατήσω το OK ρε μάστορα; Γιαυτόν τον λόγο μία γειτόνισσα που της έβαλα SD ALI δέκτη μου χτύπησε το κουδούνι και μου είπε ο δέκτης χάλασε. Δεν αλλάζει κανάλι. Έπρεπε να της μάθω το πλήκτρο OK όταν βγαίνει το άχρηστο παράθυρο "Το κανάλι δεν υπάρχει". Αν εξαιρέσεις αυτό πιστέυω ότι είναι καλύτεροι οι ALI από τους M-Star σαν δέκτες.

Φαίνεται όμως ότι έχουν ένα προβληματάκι με την εικόνα. Δεν κάνουν τόσο καλό upscaling. Έχουν μεγάλη διαφορά στην εικόνα από ανάλυση σε ανάλυση. Γιαυτό δεν τους βάζουμε να επεξεργάζονται πολύ την εικόνα στα κανάλια. Καλύτερα η φυσική ανάλυση και αναλογία εικόνας. Εκεί έχουν πολύ εικόνα. Περιέργως δεν υπάρχει πρόβλημα στα εξωτερικά αρχεία. Και δεν υπάρχει και όταν τους συνδέσουμε με scart. Φυσικά εκεί δεν κάνουν upscaling. Αλλά δεν υπάρχει και η αρχική έντονη εικόνα. Το είχα δοκιμάσει στον Crypto μου.
Πάντως και εδώ υπάρχουν διαφορές από δέκτη σε δέκτη. Ο Crypto μου είχε πιο καθαρή εικόνα σε ανάλυση 576i ίσως γιατί υπήρχε και στην επιλογή εξόδου HDMI. Εδώ υπάρχει μόνο στην επιλογή scart. Αλλά ο Crypto έκανε χειρότερο upscaling σε άλλες αναλύσεις. Τουλάχιστον εδώ η ανάλυση 1080i βλέπεται.
Στα περισσότερα threads των ALI υπάρχουν αναφορές σε κακή εικόνα. Αλλά μαζί υπάρχουν και σχόλια για πολύ καλή εικόνα. Δεν είναι ότι η εικόνα δεν βλέπεται. Κάποιοι βλέπουν διαφορά, ιδίως αν έχουν εμπειρία ή δυνατότητα σύγκρισης, αλλά οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Είναι θέμα ευαισθησίας.

Ο δέκτης υπάρχει και εδώ:
http://www.tatsis-electronics.gr/2012/08/20/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%83-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%83-lifeview-lv6tboxhda/
Η Στοά Φέξη είναι στην Πλατεία Κάνιγγος στην Αθήνα. Όταν όμως τέτοια μαγαζιά λιανικής μπορούν να δίνουν τον δέκτη 40 ευρώ τα 42 που λέει το eshop όταν ταν ξαναφέρει στις 24 Αυγούστου, είναι πολλά. Θα πρέπει να χαμηλώσει την τιμή το eshop. Εξάλλου το pc-1 τον έχει σχεδόν 30 χωρίς τα μεταφορικά. Αλλά δεν ξέρουμε αν υπάρχει ακόμα εκεί.

Ο Crypto μου είχε πιο καθαρή εικόνα σε ανάλυση 576i ίσως γιατί υπήρχε και στην επιλογή εξόδου HDMI. Εδώ υπάρχει μόνο στην επιλογή scart.
Αν επιλέξεις scart και 576i, πώς φαίνεται η εικόνα μέσω HDMI;

jpl73, δοκίμασες και μικρές αναλύσεις;
Μήπως μπορείς και να συγκρίνεις σε ανάλυση 576i τις συνδέσεις HDMI και scart;

Ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Δοκίμασα μεσω HDMI όλες τις αναλύσεις (576, 720, 1080ι & 1080p) αλλά:
1) η TV μου είναι HD ready άρα οι αναλύσεις 1080 δεν έχουν νόημα και
2) απο τις 576 και 720 η 576 μου φάνηκε λίγο καλύτερη. Το άφησα λοιπόν στη ανάλυση 576.

Θα δοκιμάσω και με scart, μιάς και κατα 90% η χρήση του δέκτη είναι για τηλεοπτικό σήμα.....

Δοκιμασα με το AviaAddxsubs, ομως μετατρεπει το βιντεο σε divx και μετα δεν το βλεπει ο δεκτης. Πως το κανεις εσυ?

Αν επιλέξεις scart και 576i, πώς φαίνεται η εικόνα μέσω HDMI;
Αυτός ο δέκτης δεν έχει ανάλυση 576i στην επιλογή CVBS ή αλλιώς HDMI όπως γράφεται εδώ. Όπως ξέρεις παλιότερα λογισμικά για ALI είχαν πάρα πολλές επιλογές ανάλυσης που όμως οι περισσότερες ήταν άχρηστες. Για παράδειγμα, 1080p_24, 1080p_25, 1080p_30, 1080p_50, 1080p_60. Λόγω των περίεργων συχνοτήτων 24, 30, 60 Hz έδειχναν πολύ κακή εικόνα στην πλειοψηφία των τηλεοράσεων που είναι 50 ή 100Hz. Έτσι στα νεότερα λογισμικά έκαναν ξεκαθάρισμα και στο συγκεκριμένο παράδειγμα άφησαν μόνο μία 1080p. Λογικά θα είναι η 50Hz.
Αλλά στο ξεκαθάρισμα έφυγε και η 576i στην έξοδο βίντεο HDMI. Έτσι στον Crypto έχω 576i στην CVBS (εδώ γράφεται HDMI), αλλά στον Lifeview έχω 576i στην RGB γιατί μόνο εκεί έχει 576i. Και έχουν μία μικρή διαφορά. Είναι λίγο πιο έντονη στον Lifeview. Και όταν βάζω 1080i HDMI είναι λίγο ξεπλυμένα τα πράγματα. Η RGB φαίνεται είναι πιο έντονη επιλογή από την HDMI αλλά έχει μόνο επιλογή 576i αφού φυσικά το πρότυπο RGB υποστηρίζει αναλύσεις μόνο μέχρι 576. Η λύση είναι μάλλον να γυρίσω και τον Crypto σε RGB και να κάνω μία μικρή ακόμα τροποποίηση στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης σε χρώματα, φωτεινότητα κτλ. Δεν είναι τρομερή η διαφορά βέβαια αλλά θέλει μάλλον μία ρυθμισούλα ακόμα.
Πάντως το καλό είναι ότι στην 576i της RGB δεν έχει το φαινόμενο της όχι απόλυτα ομαλής κίνησης, με το φαινόμενο του χασίματος frames στην κίνηση. Το ίδιο συνέβαινε και στον Crypto 210AD μου και φαίνεται είναι η καλύτερη επιλογή για τους ALI. Ή μάλλον να μην κάνουμε upscaling με τον δέκτη γιατί βλέποντας EPTHD με ανάλυση 1080i έχει πολύ καλή και ομαλή εικόνα. Είναι η φυσική ανάλυση του καναλιού. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ καλό πλάνο για δοκιμή εικόνας. Στην ανάλυση 1080i που έχω βλέπω στην ΝΕΤ να χάνονται frames από την κίνηση της μπάλας, κάτι που δεν το κάνει τώρα πχ ο F&U 2205 μου. Αλλά είναι άψογο το ΕΡΤHD αφού είναι η φυσική του ανάλυση. Τώρα γράφω και δεν μπορώ να αλλάξω σε 576i μήπως γίνει καμιά ζημιά. Θα το δοκιμάσω όταν δω την εγγραφή. Αλλά πιθανολογώ ότι θα γίνει ακριβώς το ίδιο με τον Crypto που είχα κάνει ακριβώς την ίδια δοκιμή. Η 576i είχε και καθαρότερη εικόνα και ομαλή κίνηση. Όλα τα θέματα με την εικόνα των ALI είναι η αρχική έντονη εικόνα που θέλει ρύθμιση η τηλεόραση για να μοιάσει με την εικόνα των άλλων δεκτών, και μετά να βλέπουμε τα κανάλια με την ανάλυση τους γιατί φαίνεται όλοι οι ALI κάνουν κακό upscaling. Το έχω δει σε δύο δέκτες διαφορετικών εταιριών (GIEC, Panodic) με διαφορετικής γενιάς λογισμικά. Απορώ μόνο για τους ALI με τα τελευταία λογισμικά τι γίνεται. Στον Telesystem 6512 έχουν γραφτεί πολύ καλά πράγματα για τη εικόνα. Και είμαι περίεργος τι να κάνει στο θέμα και ο Strong 8105 ή 8102.

Δεν εχει ουτε καν κουμπι στοπ, πως σταματας την αναπαραγωγη? Εχει μονο pause!

Το καλό με τους υπότιτλους στα ALi είναι ότι υποστηρίζει κάποιο format του οποίου τους υπότιτλους τους κάνεις όπως σου αρέσουν, σχεδόν ως προς κάθε παράμετρο.
Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό.

Μπορεις να μου πεις πως τους κανεις, εγω προσπαθησα αλλα τους ενσωματωνει σε divx αρχεια, τα οποια δεν τα βλεπει ο δεκτης?!

Δοκιμασα με το AviaAddxsubs, ομως μετατρεπει το βιντεο σε divx και μετα δεν το βλεπει ο δεκτης. Πως το κανεις εσυ?

To AviAddxsubs έχει επιλογή να φτιάχνει .avi αρχεία. Μπορείς να αλλάξεις την επέκταση .divx σε .avi με το χέρι, δεν έχουν διαφορές.

To AviAddxsubs έχει επιλογή να φτιάχνει .avi αρχεία. Μπορείς να αλλάξεις την επέκταση .divx σε .avi με το χέρι, δεν έχουν διαφορές.

Σ'ευχαριστω, θα το κανω, εχεις δοκιμασει καθολου να το κανεις αυτο?
Με ποια επιλογη ειναι καλυτερα με xsub η με idx/sub?

Σ'ευχαριστω, θα το κανω, εχεις δοκιμασει καθολου να το κανεις αυτο?
Με ποια επιλογη ειναι καλυτερα με xsub η με idx/sub?

Το είχα δοκιμάσει (πολύ) παλιότερα, σε ένα DVDplayer που δεν έβλεπε .divx. Εκείνο έπαιζε xsubs. Στον τωρινό δέκτη δεν χρειάζομαι τέτοιες...αλχημείες, ας είναι καλά το Mstar :D

Για τον τύπο υποτίτλων, δοκιμάζεις και παίρνεις :smile:

Το είχα δοκιμάσει (πολύ) παλιότερα, σε ένα DVDplayer που δεν έβλεπε .divx. Εκείνο έπαιζε xsubs. Στον τωρινό δέκτη δεν χρειάζομαι τέτοιες...αλχημείες, ας είναι καλά το Mstar :D

Για τον τύπο υποτίτλων, δοκιμάζεις και παίρνεις :smile:

Και'γω σκεφτομαι να τον επιστρεψω στο eshop η αν ενδιαφερεται κανεις να τον παρει με 31.90 οσο τον αγορασα και να παρω ενα με Μstar που απ'οτι φαινεται ειναι καλυτερο?!