Lifeview LV6TBOXHD-A

Δεν εχει ουτε καν κουμπι στοπ, πως σταματας την αναπαραγωγη? Εχει μονο pause!
Φυσικά έχει Stop. Το κουμπί κάτω δεξιά από το πολυπλήκτρο Αυτό με το άσπρο τετράγωνο. Κανονικά από πάνω θα έπρεπε να έγραφε STOP.

Το ποδόσφαιρο τελικά βοηθάει να δεις τις διαφορές στην εικόνα σε διαφορετικές ρυθμίσεις του δέκτη. Συγκεκριμένα τις διαφορές ανάλογα με την ανάλυση που επιλέγει κανείς. Βοηθάει και το κουμπί res και δεν χρειάζεται να μπαίνεις στο μενού γιαυτό.
Όλες οι αναλύσεις πάνω από την φυσική ανάλυση ενός καναλιού κάνουν και σε αυτόν τον ALI κακό upscaling. Εδώ δεν είναι θέμα τόσο ψηφιακού θορύβου που είχα δει σε άλλους ALI μου. Αλλά παραμένει η κακή κίνηση με μία αίσθηση σαν να λείπουν ορισμένα frames και η μπάλα να κινείται σαν με μικρά βηματάκια. Σε αυτόν τον δέκτη είναι πολύ έντονο και στην 576p που είναι και η αρχική ρύθμιση του δέκτη. Γιαυτό πολλοί φίλοι μόλις έβαλαν τον δέκτη στράβωσαν με την εικόνα του δέκτη. Η πιο καλή εναλλακτική ανάλυση είναι η 1080i. Και λίγο καθαρότερη από τις άλλες που είναι όλες p και λιγότερο έντονη η κακή κίνηση. Αυτά όλα για SD κανάλια. Για το ΕΡΤHD η 1080i έχει άριστη εικόνα γιατί είναι η φυσική ανάλυση του καναλιού.
Αλλά για τα SD κανάλια η καλή ανάλυση είναι η 576i. Αυτή υπάρχει στην επιλογή εξόδου βίντεο RGB. Εδώ η εικόνα είναι και πολύ καθαρή και με απόλυτα φυσική κίνηση. Το ίδιο δηλαδή που είχα δει και στους άλλους ALI μου. Αλλά επειδή ήταν άλλης εταιρίας, δείχνει ότι είναι γενικό χαρακτηριστικό των ALI τουλάχιστον μέχρι μιας παλαιότητας λογισμικά. Η 576i δίνει όντως καλή εικόνα πάντως.
Συμπέρασμα: όταν βάζεις τον δέκτη (και μάλλον και πολλούς άλλους ALI) με την αρχική ρύθμιση 576p στην έξοδο βίντεο HDMI, τρομάζεις. Πολύ έντονη εικόνα και κακή κίνηση. Πρώτα αλλάζεις την έξοδο βίντεο σε RGB. Την επιλογή στο μενού, όχι το καλώδιο. Μιλάμε πάντα για καλώδιο και σύνδεση HDMI. Αλλάζεις λοιπόν την επιλογή σε RGB και αλλάζει και η ανάλυση σε 576i. Έτσι έχεις καθαρότερη εικόνα και ομαλή κίνηση χωρίς χαμένα frames. Μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές τα χαμένα frames οφείλεται στην εικόνα των καναλιών. Όταν δεν είναι καθαρό κανάλι ή όταν καθαρό κανάλι δείχνει όχι καθαρό πρόγραμμα. Παλιές σειρές, βίντεο για ρεπορτάζ κτλ. Γίνεται σε όλους τους δέκτες. Αλλά οι ALI κάνουν και μόνοι τους αυτό το φαινόμενο όταν τους βάζεις να κάνουν upscaling. Έτσι η ανάλυση 576i είναι καλή.
Μετά θέλει μία ρύθμιση η τηλεόραση. Άσχετα με τι ανάλυση έχεις η αρχική εικόνα των ALI είναι διαφορετική από τους M-Star. Πιο έντονη. Θέλει ρύθμιση η τηλεόραση στην έξοδο HDMI που είναι ο δέκτης. Οι περισσότερες σύγχρονες τηλεοράσεις έχουν τέτοιες ρυθμίσεις. Η δική μου ρύθμιση είναι 10 περίπου θέσεις κάτω στις 100 η αντίθεση γιατί "καίει" το λευκό και του δίνει μία περίεργη απόχρωση. 10 περίπου θέσεις στις εκατό πάνω η φωτεινότητα γιατί είναι πολύ σκοτεινή και το μαύρο είναι πολύ σκούρο και χάνεται η λεπτομέρεια του. Και 2-4 θέσεις κάτω τα χρώματα γιατί είναι λίγο πιο έντονα από ότι πρέπει. Ο καθένας βέβαια κάνει τις ρυθμίσεις που του αρέσουν.
Η εικόνα μετά από όλα αυτά μεταμορφώνεται. Μοιάζει με την εικόνα των άλλων δεκτών. Το συγκρίνω με τους άλλους δέκτες που έχω. Το κακό είναι ότι όταν θέλεις να δεις EΡΤHD πρέπει να αλλάξεις πάλι την επιλογή του μενού. Εκεί θέλει 1080i χωρίς να χρειάζεται άλλη ρύθμιση στην τηλεόραση. Αλλά αυτό γίνεται από το μενού. Το κουμπί res δεν κάνει εδώ γιατί οι άλλες αναλύσεις είναι στην επιλογή εξόδου βίντεο HDMI. Το κουμπί res κινείται μόνο στις αναλύσεις που υπάρχουν στην έξοδο βίντεο που είναι ορισμένη.
Όλα αυτά για σύνδεση με καλώδιο HDMI. Με scart δεν έχει πρόβλημα. Ούτε η αρχική έντονη εικόνα και η ανάλυση έτσι και αλλιώς δεν πάει πάνω από 576i.

Αφού λύνεις και το θέμα με την εικόνα, τα άλλα είναι καλά. Έχει τις ευκολίες των ALI και όπως έχω πει αυτός ο ALI έχει καλύτερο media player από άλλους ALI. Πάντα βέβαια θα υπάρχει κάτι που δεν θα μπορεί να παίξει ή να ανοίξει, όπως γίνεται με όλους τους δέκτες. Αλλά όπως έχω πει αυτός ο ALI είναι ένας αξιοπρεπής ALI και άξιζε τα 32 ευρώ που είχα δώσει. Να δούμε πόσο θα τον βάλει το eshop αύριο που θα τον ξαναφέρει. Στις 24. Νομίζω θα είναι βλακεία να τον αφήσει 42 ευρώ.

Πιστεύω ότι δεν είναι πρόβλημα τόσο το upsacale (μετατροπή σε μεγαλύτερη ανάλυση) αλλά το deinterlace (πώς να το εξηγήσω απλά; Μετατροπή του i σε p ας πούμε).
Στην 576p, όπου δέκτης έχει να κάνει μόνο deinterlace, υπάρχει αρκετή υποβάθμιση της εικόνας.
Στην 1080i, όπου ο δέκτης έχει να κάνει μόνο upscale (και μπόλικο μάλιστα), έχει σχετικά μικρή υποβάθμιση.

Μήπως ξέρετε το επίσημο site της Lifeview; Αυτό είναι;
http://www.notonlytv.net/index.html
Ναι, αυτό (που έχει λάθος τις οδηγίες αναβάθμισης και άλλα).

Φυσικά έχει Stop. Το κουμπί κάτω δεξιά από το πολυπλήκτρο Αυτό με το άσπρο τετράγωνο. Κανονικά από πάνω θα έπρεπε να έγραφε STOP.

Α εννοεις εκεινο που λεει epg, που να φανταστω οτι το epg ειναι και stop !!

Α εννοεις εκεινο που λεει epg, που να φανταστω οτι το epg ειναι και stop !!
Αν προσέξεις λίγο το σκεπτικό του τηλεκοντρόλ θα δεις ότι το όνομα του πλήκτρου γράφεται πάνω από το πλήκτρο. Το πλήκτρο EPG που λες είναι το ακριβώς από κάτω πλήκτρο. Το πλήκτρο STOP είναι ακριβώς από πάνω. Μόνο που και αυτό από πάνω του θα έπρεπε να είχε το όνομα του πλήκτρου, δηλαδή έπρεπε από πάνω του να έγραφε STOP. Παράλειψη μεν αλλά εντάξει... Εξάλλου το πλήκτρο με το άσπρο τετραγωνάκι πάνω του σημαίνει STOP από την εποχή των αναλογικών κασετόφωνων.

Tι λετε αξιζει να το επιστρεψω το Lifeview LV6TBOXHD-A και να παρω το XORO HRT 7520 ?
Διαφορετικοί δέκτες με διαφορετικούς επεξεργαστές και διαφορετικές συμπεριφορές. Μάλλον εσύ θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι θες να κάνει ο δέκτης σου και με ποιον τρόπο.
Αυτήν την στιγμή υπάρχουν δύο γενικές τάσεις δεκτών στην κατηγορία αυτή. Και διαφέρουν στον επεξεργαστή που κάνει τους δέκτες να δουλεύουν με δύο γενικούς τρόπους. Οι δέκτες με ALI και οι δέκτες με M-Star. Στο παρελθόν υπήρχαν δέκτες και με άλλους επεξεργαστές(NEC, Sunplus) αλλά εδώ και αρκετούς μήνες όλοι είναι ή ALI ή M-Star. Είναι γνωστά τα χαρακτηριστικά της κάθε υποκατηγορίας. Δηλαδή πως δουλεύουν οι ALI και πως οι M-Star. Άρα πρέπει πρώτα εσύ να διαλέξεις ποια κατηγορία προτιμάς. Αν δεν σου αρέσουν οι ALI πάρε τον XORO. Αν σου αρέσουν οι ALI o Lifeview όπως είπα είναι ένας χαρακτηριστικός ALI.

Πιστεύω ότι δεν είναι πρόβλημα τόσο το upsacale (μετατροπή σε μεγαλύτερη ανάλυση) αλλά το deinterlace (πώς να το εξηγήσω απλά; Μετατροπή του i σε p ας πούμε).
Στην 576p, όπου δέκτης έχει να κάνει μόνο deinterlace, υπάρχει αρκετή υποβάθμιση της εικόνας.
Στην 1080i, όπου ο δέκτης έχει να κάνει μόνο upscale (και μπόλικο μάλιστα), έχει σχετικά μικρή υποβάθμιση.
Γίνεται λίγο τεχνικό το θέμα και δεν το ξέρω. Κρίνω εκ του αποτελέσματος. Όντως στην 576p δεν υπάρχει upscaling. Άρα δεν θα έπρεπε να χαλάει τόσο η εικόνα. Εκεί συμβαίνει μάλλον αυτό που λες εσύ. Αλλά στην 1080i δεν υπάρχει μετατροπή από i σε p. Εκεί υπάρχει μόνο upscaling. Αλλά και εκεί υπάρχει πρόβλημα με την εικόνα, ακόμα και αν είναι μικρότερο. Άρα μάλλον ένας συνδυασμός είναι. Και ακόμα και με την μετατροπή (ξεχείλωμα) από 4:3 σε 16:9 υπάρχει πρόβλημα όπως ξέρεις. Άρα γενικά οι ALI δεν συμπαθούν την επέμβαση στην εικόνα των καναλιών και την θέλουν όπως είναι. Δεν ξέρω αν είναι θέμα βασικού λογισμικού των ALI και μήπως στα πολύ τελευταία λογισμικά φτιάχνει. Ευτυχώς οι φυσικές αναλύσεις των καναλιών δουλεύουν χωρίς πρόβλημα και η αρχική εντύπωση για περίεργη εικόνα αλλάζει μόλις καταλάβει κάποιος τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνει. Επίσης αυτό γίνεται μόνο στα κανάλια γιατί όπως είπα σε βιντεάκια πολύ χαμηλής ανάλυσης αυτός τουλάχιστον ο δέκτης έχει πολύ καθαρή εικόνα στην μεγάλη οθόνη μίας τηλεόρασης, σημάδι ότι ο media player κάνει καλό upscaling. Και επίσης το γενικό όπως φαίνεται πρόβλημα των ALI μάλλον υπάρχει μόνο με σύνδεση καλωδίου HDMI γιατί αναφορές υπάρχουν για πολύ καλή εικόνα και σε scart και σε component, σε όποιον ALI υπάρχει. Μου μοιάζει με ένα πολύ αρχικό bug των ALI που μεταφέρεται σε όλα τα λογισμικά. Δεν ξέρω μόνο στα πολύ τελευταία λογισμικά τι γίνεται. Άραγε θα είχε νόημα μία ενημέρωση των εταιριών;

Last edited:
σε βιντεάκια πολύ χαμηλής ανάλυσης αυτός τουλάχιστον ο δέκτης έχει πολύ καθαρή εικόνα στην μεγάλη οθόνη μίας τηλεόρασης, σημάδι ότι ο media player κάνει καλό upscaling
Πιστεύω πως είναι μία ισχυρή ένδειξη ότι η αδυναμία του δεν είναι το upscale.

Στην 1080i όπου είναι μικρό το πρόβλημα, το αντιμετωπίζεις και όταν ρυθμίσεις την αναλογία εικόνας του δέκτη να αντιστοιχεί σε εκείνη της τηλεόρασής σου ή μόνο όταν την έχεις στο Auto;
Ίσως «τα κάνει μούσκεμα» στο τέντωμα.

Η δοκιμή και εδώ και στον Crypto 210AD έγινε σε αγώνα ποδοσφαίρου. Είναι ιδανικό σκηνικό για να δεις στο σταθερό πράσινο φόντο τις αλλαγές στις αναλύσεις, και η κινούμενη μπάλα την ομαλότητα της κίνησης. Και οι αγώνες ποδοσφαίρου μεταδίδονται σε 16:9. Ότι αναλογία εικόνας και να βάλεις δεν υπάρχει τέντωμα εικόνας. Ποδόσφαιρο σε 1080i η μόνη επέμβαση στην εικόνα που γίνεται είναι το upscaling. Στις άλλες αναλύσεις υπάρχει και η μετατροπή από i σε p .

Ο δέκτης είναι πάλι στα 32 ευρώ στο e-shop.gr.Δεν είναι Crazy Sunday. Μοιάζει με νέα τιμή. Σοφή κίνηση. Στο e-shop θυμίζω υπάρχει και η δυνατότητα της παραλαβής σε κατάστημα της εταιρίας γλιτώνοντας έτσι τα μεταφορικά . Ο δέκτης υπάρχει και στο αδελφό pc-1 με τιμή 29,83 ευρώ. Το pc-1 έχει έδρα στην Λεωφόρο Μεσογείων στην Αθήνα και μπορείς να παραλάβεις από εκεί γλιτώνοντας τα μεταφορικά. Απλά το e-shop έχει μεγαλύτερο δίκτυο και καταστήματα εκτός Αθηνών.
Ο δέκτης τώρα πια υπάρχει από ότι βλέπω και σε αρκετά άλλα μαγαζιά αλλά με τιμή γύρω στα 40 ευρώ.
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702535
http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=240007022

Καλησπερα.
Εχω παραγγειλει ενα δεκτη απο το eshop,στα 32 ευρω, και μου εστειλαν μηνυμα σημερα οτι μπορω να παω να τον παραλαβω.
Το θεμα ειναι οτι δεν τον χρειαζομαι πια,γιατι λογω της καθυστερυσης που ειχε αρχικα πηρα αλλον δεκτη
Αν τον θελεις καποιος ας μου στειλει μηνυμα,αλλιως θα ακυρωσω την παραγγελια.
Ειμαι περιοχη Πειραια

Σπυρος

Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHD-A

Καλημέρα,

χθές παρέλαβα τον LV6TBOXHDA από το e-shop. Η αλήθεια είναι ότι τον παρήγγειλα διαβάζοντας καλά λόγια για τον LV6TBOXHD και δεν πρόσεξα το Α στο τέλος. Χθες, διαβάζοντας τα δύο θέματα στο forum σας, συνειδοτοποίησα ότι τελικά είναι δύο διαφορετικά μηχανήματα αφού έχουν διαφορερετικό επεξεργαστή (Ali vs M-star). Λόγω μετακόμισης δεν έχω ακόμη την τηλεόρασή μου για να τον δοκιμάσω και να πω τις εντυπώσεις μου. Ωστόσο, θα ήθελα να είμαι προετοιμασμένος και έχω κάποιες απορίες τις οποίες εάν μπορεί κάποιος να απαντήσει.

1) Χρειάζεται αναβάθμιση το firmware; Εάν ναι, που θα το βρω; Στο επίσημο site της εταιρείας δεν έχει καν το μοντέλο A αλλά μόνο το LV6TBOXHD.
2) Διαβάζει σκληρούς δίσκους σε φορμά NTFS ή όχι; Στο manual λέει μόνο για FAT/FAT32.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

αυτο με το FAT32 ηθελα και εγώ να το ρωτήσω.. αγόρασα ενα γρήγορα 16gb USB stick, να το αφήσω FAT32 ή να το βάλω NTFS για να φορτώνουμε και καλές ματρόσκες?

αυτο με το FAT32 ηθελα και εγώ να το ρωτήσω.. αγόρασα ενα γρήγορα 16gb USB stick, να το αφήσω FAT32 ή να το βάλω NTFS για να φορτώνουμε και καλές ματρόσκες?
Μια χαρά μου δούλεψε και με FAT και με NTFS με στικάκια 8gb, 16gb & 2gb :)

Re: Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHD-A

Καλημέρα,

χθές παρέλαβα τον LV6TBOXHDA από το e-shop. Η αλήθεια είναι ότι τον παρήγγειλα διαβάζοντας καλά λόγια για τον LV6TBOXHD και δεν πρόσεξα το Α στο τέλος. Χθες, διαβάζοντας τα δύο θέματα στο forum σας, συνειδοτοποίησα ότι τελικά είναι δύο διαφορετικά μηχανήματα αφού έχουν διαφορερετικό επεξεργαστή (Ali vs M-star). Λόγω μετακόμισης δεν έχω ακόμη την τηλεόρασή μου για να τον δοκιμάσω και να πω τις εντυπώσεις μου. Ωστόσο, θα ήθελα να είμαι προετοιμασμένος και έχω κάποιες απορίες τις οποίες εάν μπορεί κάποιος να απαντήσει.

1) Χρειάζεται αναβάθμιση το firmware; Εάν ναι, που θα το βρω; Στο επίσημο site της εταιρείας δεν έχει καν το μοντέλο A αλλά μόνο το LV6TBOXHD.
2) Διαβάζει σκληρούς δίσκους σε φορμά NTFS ή όχι; Στο manual λέει μόνο για FAT/FAT32.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
1) Το site του δέκτη http://www.notonlytv.net/p_lv6tboxhd.html δεν έχει καν ακόμα τον δέκτη μέσα. Νομίζω ότι και για τον προηγούμενο LV6TBOXHD το ίδιο είχε γίνει. Άργησε να μπει και αργότερα βγήκε αναβάθμιση. Να δούμε τι θα γίνει και εδώ. Πάντως ακόμα δεν υπάρχει αναβάθμιση.
2) Οι προδιαγραφές γράφουν μόνο μέχρι FAT32 αλλά διαβάζει κανονικά NTFS.
Και όπως έχω ξαναπεί, έχει αξιόλογο media player για ALI. Σήμερα δοκίμασα και έπαιζε flack 16 αλλά και 24 bit!

Έχει επιλογή διαμόρφωσης σε NTFS;
Ρωτάω για να τον αντιπαραβάλω με τον Strong 8105 ECO μου, ο οποίος διαβάζει NTFS αλλά δεν έχει δυνατότητα διαμόρφωσης σε αυτό.

Έχει επιλογή διαμόρφωσης σε NTFS;
Ρωτάω για να τον αντιπαραβάλω με τον Strong 8105 ECO μου, ο οποίος διαβάζει NTFS αλλά δεν έχει δυνατότητα διαμόρφωσης σε αυτό.
Αν θυμάμαι καλά, ναι έχει δυνατότητα να κάνεις format το στικάκι σε ntfs και fat (σε ρωτάει) αν και δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω τώρα γιατί είμαι στη δουλειά...

Αυτός δίνει έξοδο Scart με NTSC (480i) υποστήριξη ή υποστηρίζει μόνο έξοδο PAL?