Υπάρχει η λειτουργία Βήμα. Κάτι σαν slow motion για να πας μπροστά καρέ-καρέ. Δουλεύεται με το Pause και κάθε νέο πάτημα του Pause σε πάει ένα καρέ μπροστά. Αλλά δυστυχώς αυτό δουλεύει μόνο στα εξωτερικά αρχεία βίντεο και όχι στις εγγραφές. Γιατί όχι στις εγγραφές;
Αυτό δεν το κάνει ο Strong! :frown:
Τελευταίο θέμα μου η λειτουργία της infobar στα εξωτερικά αρχεία βίντεο. Πατώντας Pause σε εξωτερικό αρχείο η infobar δεν φεύγει. Αν το πάτησες για να προσέξεις κάτι στην εικόνα δεν σε αφήνει η infobar. Στις εγγραφές φεύγει.
Στον 8105:
Διάρκεια OSD στις εγγραφές:
Παύση, 10"
Play, επίσης 10".
Fast Forward, 10"
Διάρκεια OSD στα βιντεάκια:
Παύση, απεριόριστη.
Play, 5", απεριόριστη αν πατηθεί μετά από Fast forward ταχύτητα άνω της 2x.
Fast Forward, 2x απεριόριστη, υπόλοιπες ταχύτητες 5".
Να προσθέσω ότι η μπάρα προόδου δεν εμφανίζεται με το ΟΚ στις εγγραφές.
Επίσης κατά την εγγραφή δεν υπάρχει ένδειξη του προγράμματος που γράφει στην λίστα των καναλιών (πλήκτρο ΟΚ)
Δεν έχει την δυνατότητα να συνεχίσει την αναπαραγωγή μιας εγγραφής από το σημείο που σταμάτησε την προηγούμενη φορά.
- ναι αληθεύει για όλες τις εκδόσεις fw των ALi, δεν κρατά bookmark
Ο Prom 70 διαθέτει αυτή την δυνατότητα.
Δεν υπάρχουν χρωματιστοί υπότιτλοι. Οι κίτρινοι φαίνονται καλύτερα στις φωτεινές σκηνές.
- Κίτρινους νομίζω έχει η Strong, όχι οι άλλοι δέκτες ALi (αλλά δεν το γράφω με σιγουριά)
O Thomson THT501 τους διαθέτει στο νεότερο λογισμικό του, με πάτημα του πλήκτρου FAV.
Δεν ξέρω αν ο 0083 έχει την ίδια δυνατότητα στο FAV.
Η λειτουργία Jump γίνεται για εγγραφές αλλά όχι για βιντεάκια.
- δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει
Δοκίμασε στις εγγραφές να πατήσεις τα πλήκτρα Next και Previous. Θα πρέπει να πάνε 30" μπρος ή πίσω στην εγγραφή. Εναλλακτικά, δοίμασε μήπως γίνεται με κάποιο αριθμητικό πλήκτρο.
- Στην αναπαραγωγή αρχείων ήχου, δεν ανανεώνεται ο εκάστοτε αναπαραγόμενος τίτλος στο δεξί παράθυρο επισκόπησης. Συνεχίζει να κρατά τον τίτλο του πρώτου αναπαραγόμενου αρχείου.
Δεν το παρουσιάζει ο Strong.
- Σε αρκετά fw έχουν αφαιρέσει τη δυνατότητα εξόδου 480i (RGB) κάτι που δυνατεί ο επεξεργαστής.
Μάλλον το αφαίρεσαν από όλα πια.
- Δεν υπάρχει η δυνατότητα σε μεγάλη λίστα, να αλλάζει ανά σελίδα (page up/page down)
Το κάνει ο Strong.
- Να περάσουν και οι άλλες εταιρίες τα εικονίδα media αρχείων που χρησιμοποιεί η Cabletech στο τελευταίο fw.
Δεν νομίζω ότι τα έχω δει. Θα προσπαθήσω να τα εντοπίσω.
Η χρήση fastforward/rewind με ταχύτητα μεγαλύτερη της 2x για αρκετά δευτερόλεπτα κάνει το OSD να κρυφτεί. Τότε, όταν πατηθεί το PLAΥ εμφανίζεται και δεν κρύβεται αυτόματα ποτέ. (Ισχύει και για βιντεάκια)
- ελέγχθηκε με ταχύτητα έως 8Χ και δεν παρουσιάστηκε αυτό το πρόβλημα, το OSD έσβησε αμέσως (fw 1.2.5 Cabletech).
Παρ'ότι έχει το ημερολογιακά παλαιότερο λογισμικό, νομίζω έχει και το πιο προχωρημένο ο 0083.
"Ενα περίεργο κόλλημα, κάνει τουλάχιστον σε εμένα. Όταν έχει χρησιμοποιηθεί η θύρα USB, δηλαδή όταν υπάρχει στικ ή έχω αφαιρέσει στικ, στο πρώτο κρατικό κανάλι που θα βάλω ο δέκτης κάνει κάτι σαν επανεκκίνηση. Το λαμπάκι βέβαια μένει πράσινο, αλλά ο δέκτης κλείνει-ανοίγει-εμφανίζεται η αρχική οθόνη με το λογότυπο-και μετά βλέπω το κανάλι. Μόνο στην ΕΤ3 το είχα δει, ίσως γιατί είναι το πρώτο κρατικό κανάλι στην λίστα πρός τα κάτω σε zapping και ήταν το πρώτο κρατικό που πήγαινα. Αλλά μία φορά το είδα και στην ΝΕΤ. Σίγουρα έχει σχέση και με την διαφορετική κωδικοποίηση των κρατικών καναλιών που ζορίζει πολλούς δέκτες."
Τελικά μόνο στην ΕΤ3 το κάνει. Με μπέρδεψε η ΝΕΤ γιατί μετά από zapping εμφανίστηκε η ΝΕΤ αλλά ήμουν ήδη στην ΝΕΤ και ήθελα να πάω στην ΕΤ3. Αλλά ο δέκτης έκανε το κόλλημα και ξαναμπήκε η ΝΕΤ και με μπέρδεψε. Τελικά το κάνει μόνο στην ΕΤ3 και μόνο όταν χρησιμοποιείται ή έχει χρησιμοποιηθεί η θύρα USB. Την πρώτη φορά που θα βάλω μετά ΕΤ3 θα το κάνει. Σίγουρα εκτός από την εμπλοκή της θύρας USB έχει να κάνει και με την κωδικοποίηση της ΕΤ3 που μαζί με τα υπόλοιπα της ΕΡΤ ζορίζουν αρκετούς δέκτες.
Η δική μου παρατήρηση είναι ότι αν ανοίξω κάποιο βιντεάκι ή εικόνα, όταν ξαναβάλω την ΕΤ3 θα κάνει επανεκκίνηση.
Δεν έχει πρόβλημα με τα ΜΡ3.
Επεξεργασία: Να προσθέσω κάτι ακόμα: Το μήνυμα "Are you sure to standby and stop recording or playing?" εμφανίζεται ακόμη και όταν απλά είμαστε στον media player χωρίς να παίζει κάτι.
Επεξεργασία 2: Εντόπισα τα εικονίδια στις σελίδες 40-41-42 του εγχειριδίου ενός νέου δέκτη, που είναι και πιθανός κλώνος
http://www.cgv.fr/IMG/pdf/4NT_Etimo-1T_1d-2.pdf