LifeView LV6TBOXHD

Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Το επίσημο είναι το OSD-A-V2.1 -όπως θυμάμαι-, οπότε είναι λίγο νεότερο. απ´το OSD-A-V2.0.

Το άνοιγμα του αρχείου υποτίτλων με το «Σημειωματάριο» των Windows και σώσιμο σε κωδικοποίηση UTF-8, είναι συνήθως η λύση στο πρόβλημα των υποτίτλων.

Μερικές ερωτήσεις σε όποιον έχει την διάθεση να τα ελέγξει. Παρακαλώ πείτε και την έκδοση firmware σας.
1) Στην απλή εγγραφή, μπορούμε να δώσουμε επιθυμητή διάρκεια ή έστω σε βήματα των 30' (πχ με επαναλαμβανόμενο πάτημα του REC)
2) Τί ονόματα παίρνουν οι εγγραφές;
3) Αν διακοπή το ρεύμα μπαίνει σε αναμονή ή ξεκινάει (μου τη δίνει που όλοι ξεκινούν).
4) Μπορούμε κατά την εγγραφή να πατήσουμε Παύση ώστε να μη γράψει τις διαφημίσεις;
5) Μπορεί να σώσει την εγγραφή του timeshift;

Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Το επίσημο είναι το OSD-A-V2.1 -όπως θυμάμαι-, οπότε είναι λίγο νεότερο. απ´το OSD-A-V2.0.

Το άνοιγμα του αρχείου υποτίτλων με το «Σημειωματάριο» των Windows και σώσιμο σε κωδικοποίηση UTF-8, είναι συνήθως η λύση στο πρόβλημα των υποτίτλων.

Μερικές ερωτήσεις σε όποιον έχει την διάθεση να τα ελέγξει. Παρακαλώ πείτε και την έκδοση firmware σας.
1) Στην απλή εγγραφή, μπορούμε να δώσουμε επιθυμητή διάρκεια ή έστω σε βήματα των 30' (πχ με επαναλαμβανόμενο πάτημα του REC)
2) Τί ονόματα παίρνουν οι εγγραφές;
3) Αν διακοπή το ρεύμα μπαίνει σε αναμονή ή ξεκινάει (μου τη δίνει που όλοι ξεκινούν).
4) Μπορούμε κατά την εγγραφή να πατήσουμε Παύση ώστε να μη γράψει τις διαφημίσεις;
5) Μπορεί να σώσει την εγγραφή του timeshift;

Τότε το SW που μου γράφει 3.0 τι είναι???:damnyou:

Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Ξέρει κανείς τι είναι το SW και ΗW ???
Στα ελληνικά το SW το μεταφράζει Έκδοση λογισμικού....Άρα Firmware? Έχω μπερδευτεί.....:argue:

Last edited:

Με το ίδιο όνομα πάντα, ταινία και srt και με αλλαγή σε ANSI , Unicode , UTF-8 εξακολουθεί να μην παίζει. Είναι σαν να μην βλέπει το αρχείο srt, βλέπει μόνο τους ενσωματωμένους. :smash: H E L P :smash:

Last edited:

Με το ίδιο όνομα πάντα, ταινία και srt και με αλλαγή σε ANSI , Unicode , UTF-8 εξακολουθεί να μην παίζει. Είναι σαν να μην βλέπει το αρχείο srt, βλέπει μόνο τους ενσωματωμένους. :smash: H E L P :smash:

Πήγαινε Menu-USB-Διαμόρφωση ταινίας και δες της ρυθμίσεις στούς υπότιτλους.
Δοκίμασε χωρίς ενσωματωμένους. Νομίζω δεν διαβάζει εξωτερικούς αν έχει ενσωματωμένους.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Πήγαινε Menu-USB-Διαμόρφωση ταινίας και δες της ρυθμίσεις στούς υπότιτλους.
Δοκίμασε χωρίς ενσωματωμένους. Νομίζω δεν διαβάζει εξωτερικούς αν έχει ενσωματωμένους.

Το ζητούμενο είναι να μην γίνεται καμία παρέμβαση και χάσιμο χρόνου στην ταινία για αφαίρεση υποτίτλων. Λίγο πολύ οι περισσότερες έχουν ενσωματωμένους. :smash: H E L P :smash:

Επίσης να συμπληρώσω ότι με το νέο firmware το μενού έχει πλέον κ ΕΛΛΗΝΙΚΉ γλώσσα

Επίσης να συμπληρώσω ότι με το νέο firmware το μενού έχει πλέον κ ΕΛΛΗΝΙΚΉ γλώσσα

Αυτό που πόσταρες παραπάνω απο τους Πολωνούς έχει Ελληνικό μενού ????
Το δοκίμασες ? Τι βελτιώσεις έχει?:ears:

Last edited:

Σε ρωτάω για τα Ελληνικά γιατι βλέπω οτι είναι έκδοση LV6-OSD-Β και απ' οτι ξέρω Ελληνικά είναι το Α !

Sorry αν γίνομαι κουραστικός.
Απλά δεν υπάρχει επιστροφή στο γνήσιο, γιαυτό και οι πολλές ερωτήσεις........

Last edited:

Το δοκιμασα κ εχει κ Ελληνικο μενού

από βελτιώσεις γράφουν στο site τους ότι έχει "μεγαλύτερη σταθερότητα"

Τώρα τι σημαίνει αυτό, ότι κατάλαβες κατάλαβα

Model: LV6-OSD-A-V2.0
SW Version: 3.0
HV Version: 1.0

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά όπως τον αγόρασα.
Το SW είναι λoγικά το Firmware?
Εσένα τι σου γράφει τώρα?

Αν είναι στο Model η έκδοση Firmware, τότε τι είναι αυτό στο SW ?

Last edited:

Το δοκιμασα κ εχει κ Ελληνικο μενού

από βελτιώσεις γράφουν στο site τους ότι έχει "μεγαλύτερη σταθερότητα"

Τώρα τι σημαίνει αυτό, ότι κατάλαβες κατάλαβα

Μήπως είδες διαφορά στην εικόνα?

Model: LV6-OSD-B-V2.0
SW Version: 2011-10-31
HW Version: 1.0

Δεν πρόλαβα να κάνω κάποιο τεστ στην εικόνα ακόμη

Thanks φιλαράκι !!!!:worshippy::worshippy::worshippy:

Δες αν μπορείς την εικόνα σου γιατί εμένα παίζει απο το scart κάπως θαμπά και κοκκινωπά...
Σε αυτό προσπαθώ να δώσω λύση. Δεν είναι απο καλώδιο και ο προηγούμενος έπαιζε καθαρά αλλά είχε μάπα λογισμικό.:bigcry:

φιλε μου δεν πρόσεξα κάποια βελτίωση στην εικόνα αλλά όπως προανέφερα τον εχω συνδεμενο με HDMI 1080p
Η εικόνα του μου φαίνεται καλύτερη κ με ποιο σωστά χρώματα σε σχέση με μια LG 22" FullHD με ενσωματωμένο mpeg4 που εχω στην κρεβατοκάμαρα

Ευχαριστώ θερμά φίλε str1979 για της πληροφορίες σου !!!!!:ernaehrung004:

καλημέρα σε όλους. ερώτηση προς τον str1979 αλλά και όλους τους κατόχους του συγκεκριμένου δέκτη. υπάρχει πρόβλημα πιξελιάσματος και αν υπάρχει πόσο έντονο και ενοχλητικό είναι. το έχουν αναφέρει αρκετοί. με προβληματίζει πολύ αυτό.ευχαριστώ πολύ.

καλημέρα σε όλους. ερώτηση προς τον str1979 αλλά και όλους τους κατόχους του συγκεκριμένου δέκτη. υπάρχει πρόβλημα πιξελιάσματος και αν υπάρχει πόσο έντονο και ενοχλητικό είναι. το έχουν αναφέρει αρκετοί. με προβληματίζει πολύ αυτό.ευχαριστώ πολύ.

καλησπέρα

πιξελιάσμα σε λήψη καναλιών υπάρχει αλλά αρχίζει να γίνεται έντονο όταν το κανάλι δεν έχει καλό σήμα
Σε κανάλια με καλό σήμα το φαινόμενο περιορίζεται αλλά δεν εξαφανίζεται και εντοπίζεται κυρίως σε γρήγορες σκηνές. Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί.

Τώρα σαν media player σε αναπαραγωγή SD υλικού το φαινόμενο υπάρχει χωρίς να είναι ενοχλητικά έντονο, αναλογως βαιβαια και τον βαθμο συμπιεσης που εχει υποστει το βιντεο που προβαλεις.
Σε αναπαραγωγη HD τα πραματα ειναι πολυ καλύτερα με αρκετά έως πολύ ικανοποιητική εικονα με ισως μια ιδεα μεγαλυτερη την αισθηση του "κόκκου".

Επίσης κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει είναι οτι σε ορισμένα βίντεο που του έβαλα να παίξει, κάνει ένα ελαφρύ "σκάλωμα" ανά 1 ή 2 δευτερόλεπτα αν και νομίζω οτι οφείλεται στα Ηz του βίντεο που μάλλον είναι 24. ο συγκεκριμένος δεκτής κλειδώνει στα 50Ηz σε 1080p στην τηλεόραση μου.

Γενικά το μηχανάκι κατα την αποψη μου δεν μπορει να συγκριθει σε ποιοτητα εικονας με ενα pc ΑΛΛΑ για τα 35 ευρω που στοίχιζε όταν τον πήρα είναι κάτι παραπάνω από τίμιο.
Επίσης σημαντικό είναι ότι σε πολύ μικρά χρονικά διαστήματα υπάρχουν αναβαθμίσεις firmware που βελτιώνουν ατέλειες.

Κάποιος άλλος που τον έχει στην κατοχή του ας μας πει κ αυτός τις εντυπώσεις του για να τις διασταυρώσουμε.

δοκιμασα να κανω εγγραφη απο την τηλεοραση στον δίσκο (NTFS) ενα μικρο κοματι 2 λεπτα κ 5 δευτερόλεπτα από περιέργεια

δημιουργει φακελο με την ονομασια HBPVR και τα αποθηκευει εκεί

για εγγραφη διαρκειας 02:05 διμηουργησε αρχειο 64mb με την οβομασια MEGA-12102011-1643.mts

Η εγγραφή έγινε σε πολύ καλή ποιότητα και το αρχείο εχει τις παρακάτω λεπτομέρειες

General
ID : 2 (0x2)
Complete name : E:\HBPVR\MEGA-12102011-1643.mts
Format : BDAV
Format/Info : Blu-ray Video
File size : 64.4 MiB
Duration : 2mn 3s
Overall bit rate : 4 372 Kbps

Video
ID : 1550 (0x60E)
Menu ID : 500 (0x1F4)
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 3 frames
Format settings, GOP : M=3, N=12
Codec ID : 27
Duration : 2mn 2s
Bit rate : 3 996 Kbps
Width : 720 pixels
Height : 576 pixels
Display aspect ratio : 4:3
Frame rate : 25.000 fps
Standard : PAL
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : MBAFF
Bits/(Pixel*Frame) : 0.385
Stream size : 58.5 MiB (91%)
Color primaries : BT.601-6 525, BT.1358 525, BT.1700 NTSC, SMPTE 170M
Transfer characteristics : BT.601-6 525, BT.601-6 625, BT.1358 525, BT.1358 625, BT.1700 NTSC, SMPTE 170M
Matrix coefficients : BT.601-6 525, BT.1358 525, BT.1700 NTSC, SMPTE 170M

Audio
ID : 1551 (0x60F)
Format : MPEG Audio
Format version : Version 1
Format profile : Layer 2
Codec ID : 3
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 192 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 48.0 KHz
Compression mode : Lossy
Delay relative to video : -710ms
Stream size : 2.82 MiB (4%)
Language : Greek

Text
ID : 1552 (0x610)-100
Format : Teletext
Language : Greek

Menu
ID : 45 (0x2D)
List : 1550 (0x60E) (AVC) / 1551 (0x60F) (MPEG Audio, Greek) / 1552 (0x610) ()
Language : / Greek