LifeView LV6TBOXHD

Re: Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD

Αυτό παρατήρησε και εγώ κάνοντας δοκιμές στον Ferguson T65. Άνοιξα πριν λίγο τον δέκτη σε κανάλι Παύλα-Μπάρα (πρώην ΕΡΤ) και ακόμα δείχνει 1-1-2000 03:03 (πέρασαν 3 λεπτά απο την στιγμή που άνοιξε). Σαν να μην έφτανε αυτό, οι άσχετοι στα τοπικά μεταδίδουν ώρα 04:03!! Τι να κάνει ο καημένος ο δέκτης;;

Αυτό που λες με την αλλαγή του καναλιού θυμάμαι οτι ισχύει, αρκεί να δώσει έγκαιρα την ώρα το κανάλι.
Αυτο ειναι το προβλημα, ο δεκτης παιρνει την ώρα απο το τρεχον καναλι.
Προγραμματιστικά η ευκολη λύση είναι να υπήρχε μια επιλογή στο menu που να μπορούσες να βάλεις απο ποιό κανάλι να παιρνει την ώρα πάντα (π.χ. MEGA) και να εκαναν μια τροποποιηση στο λογισμικο τους να επαιρνε την πληροφορια παντα απο εκει και οχι απο το τρεχον κανάλι.
 
Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ μεγαλύτερο, αλλά παρόλαυτα δείχνει μόνο 1 κανάλι.
Για τον υπολογιστή μου έχω πάρει έναν αποκωδικοποιητή - στικάκι, ο οποίος έχει επιλογή να γράφει είτε ένα κανάλι είτε και τα τέσσερα της ίδιας συχνότητας μαζί (στο ίδιο αρχείο).
Δυστυχώς ούτε το VLC, ούτε το media player classic μπορούν να παίξουν σωστά το πολλαπλό αρχείο. Πάντα παίζουν το ένα κανάλι, χωρίς να επιτρέπουν την επιλογή κάποιου απο τα άλλα τρία. Το VLC βλέπει ότι υπάρχουν τέσσερα βίντεο στο αρχείο, αλλά οποίο και να επιλέξω, παίζει μόνο αυτο που του κάνει κέφι...
Ωστόσο, δίνοντας το αρχείο στο mkvmerge, εμφανίζονται ξεχωριστά τα περιεχόμενα της σύνθετης εγγραφής και έτσι μπορώ να τα επιλέξω μεμονωμένα και να φτιάξω ξεχωριστά mkv με το καθένα.
Έτσι μπορείς να σιγουρευτείς για το ποσά βίντεο έχει μέσα η εγγραφή σου.
Βέβαια το mkvmerge τα βλέπει όλα με το ίδιο όνομα, επομένως δεν ξέρεις ποιο είναι το καθένα, αλλά μικρό το κακό.
Το... μεγάλο κακό είναι πως εκτός από το πρώτο στη σειρά βίντεο που βλέπει το mkvmerge, τα άλλα τρία όταν τα "ντύνει" mkv τους χαλάει το χρόνο, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν τρελές διάρκειες (πχ τα 30 δευτερόλεπτα εμφανίζονται ως 11 ώρες...). Μάλλον είναι ώρα να επικοινωνήσω και πάλι με τον Bunkus, όσες φορές του έχω αναφέρει πρόβλημα, σε λίγες μέρες έφτιαχνε νέα version!
 
Highlander, το κοίταξα με το mkvmerge και έχει όντως 4 αρχεία βιντεο, αλλά πραγματικά δεν νομίζω ότι έχει σημασία να το ψάξουμε παραπάνω, γιατί δεν είναι κανονικό firmware.

Αν πάντως θέλει κάποιος το αρχείο για περισσότερο ψάξιμο, μπορεί να το κατεβάσει από εδώ http://www.adrive.com/public/k7BPMs/HIGH_TV-06292013-1636.mts
 
Last edited:
Καλησπέρα, μετά από πολύ καιρό, και από εμένα! Καταρχάς αποφάσισα να συνδέσω τον αποκωδικοποιητή με το home cinema.

Επειδή είμαι άσχετος με αυτά, ανέβασα μια φωτογραφία με τις εξόδους και εισόδους από πίσω από τον ενισχυτή, υπάρχει η δυνατότητα να τον συνδέσω με κάτι τέτοιο ή έστω με κάποιον άλλο τρόπο;;Ανέβασα μια φωτογραφία και από τον αποκωδικοποιητή,νομίζω ο v2 είναι!

Επίσης έχω ακόμα το δωράκι από 13/7 πέρυσι :P . Υπάρχει κάποιο καλύτερο firmware να περάσω?

Τέλος επειδή είδα στα τελευταία post κάνετε κάποια προσπάθεια θα ήθελα να μάθω άμα υπάρχει κάποιος τρόπος που θα μπορούσα να βοηθήσω. Ευχαριστώ προκαταβολικά!!
Χωρίς τίτλο.jpgΧωρίς τίτλο2.jpg
 
Last edited:
Αν έχει μόνο αυτές τις εισόδους ο ενισχυτής, το μόνο που μπορείς να συνδέσεις είναι η SCART του δέκτη με το audio in χρησιμοποιώντας κάτι τέτοιο. Μπορείς να στείλεις και την εικόνα με S-Video αλλα δεν αξίζει τον κόπο αν έχεις τώρα σύνδεση HDMI, θα χάσεις το HD.

Το καλώδιο που βρήκες δεν κάνει για την περίπτωση σου (να πω την αλήθεια, δεν μπορώ να σκεφτώ που θα μπορούσε να είναι χρήσιμο)
 
Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD

Επίσης έχω ακόμα το δωράκι από 13/7 πέρυσι :P . Υπάρχει κάποιο καλύτερο firmware να περάσω?
Τέλος επειδή είδα στα τελευταία post κάνετε κάποια προσπάθεια θα ήθελα να μάθω άμα υπάρχει κάποιος τρόπος που θα μπορούσα να βοηθήσω.
Περίμενε το νέο firmware. Και καλύτερο (ελπίζω) θα είναι, αλλά και θα χρειαστούν έλεγχοι από όσο το δυνατόν περίσσότερους ώστε να δούμε αν χάλασαν τίποτα άλλο.
 
Αν έχει μόνο αυτές τις εισόδους ο ενισχυτής, το μόνο που μπορείς να συνδέσεις είναι η SCART του δέκτη με το audio in χρησιμοποιώντας κάτι τέτοιο. Μπορείς να στείλεις και την εικόνα με S-Video αλλα δεν αξίζει τον κόπο αν έχεις τώρα σύνδεση HDMI, θα χάσεις το HD.

Το καλώδιο που βρήκες δεν κάνει για την περίπτωση σου (να πω την αλήθεια, δεν μπορώ να σκεφτώ που θα μπορούσε να είναι χρήσιμο)

Μάλιστα.. Ντάξει παλιός είναι απλά είχα την ελπίδα μπας και μπορούσα κάπως να τα συνδέσω. Οπότε τα αφήνω όπως είναι

Περίμενε το νέο firmware. Και καλύτερο (ελπίζω) θα είναι, αλλά και θα χρειαστούν έλεγχοι από όσο το δυνατόν περίσσότερους ώστε να δούμε αν χάλασαν τίποτα άλλο.

Ωραία οπότε περιμένω για το καινούριο firmware! Σας ευχαριστώ και τους δυο για την βοήθεια!! Να είστε καλά
 
Το πρόβλημα με τις εγγραφές το είχα δει σε ένα πειραματικό λογισμικό για έναν παλιότερο δέκτη μου. Φαίνεται ότι και εδώ εγγράφει ταυτόχρονα και τα 4 κανάλια της συχνότητας. Στον δέκτη φαίνεται μόνο το ένα (ίσως το πρώτο κανάλι με την σειρά της Digea), αλλά στον υπολογιστή με κάποιο τρόπο μπορούν να προβληθούν και οι 4 εκπομπές. Σαφώς είναι πρόβλημα λογισμικού, οπότε μάλλον χρειάζεται επιστροφή σε παλιότερο λογισμικό.
 
Μετά από ένα διάστημα απουσίας επιστρέφω με κάποιες απορίες.
Όταν κάνω εγγραφή από τηλεοπτικό πρόγραμμα το τελικό αποτέλεσμα είναι πολλά mts αρχεία, περίπου 500mb το κάθε ένα.Πάντα αυτό γίνεται ή υπάρχει τρόπος να παίρνω όλη την εγγραφή σε ένα αρχείο;
Και δεύτερη ερώτηση τώρα πως μπορώ να ενώσω όλα αυτά τα mts αρχειάκια ώστε να τα έχω όλα σε ένα.
 
Ο δέκτης σπάει τις εγγραφές σε μικρά αρχεία όταν ο δίσκος ή το στικ είναι φορμαρισμένο σε FAT32. Αν το κάνεις NTFS θα δεις οτι μπορεί να γράφει μεγαλύτερα αρχεία (ή ένα ενιαίο, εξαρτάται απο το λογισμικό)

Τις εγγραφές που έχεις τώρα μπορείς να τις φορτώσεις σε κάποια πρόσφατη έκδοση του MKVToolnix και να τις μετατρέψεις σε MKV χωρίς νέα κωδικοποίηση.
Αν κατέχεις την τέχνη του command line, μπορείς να το κάνεις και με binary copy. Δεν θυμαμαι ακριβώς τη σύνταξη της εντολής.
 
Δεν το ήξερα αυτό να το είχα σε ntfs.Θα δοκιμάσω το MKVToolnix και ελπίζω να έχω καλά αποτελέσματα χωρίς να χάσω ποιότητα video και καθυστερήσεις σε ήχο με τα 7 αρχεία mts που έχω.
 
Όταν κάνω εγγραφή από τηλεοπτικό πρόγραμμα το τελικό αποτέλεσμα είναι πολλά mts αρχεία, περίπου 500mb το κάθε ένα.Πάντα αυτό γίνεται ή υπάρχει τρόπος να παίρνω όλη την εγγραφή σε ένα αρχείο;
Και δεύτερη ερώτηση τώρα πως μπορώ να ενώσω όλα αυτά τα mts αρχειάκια ώστε να τα έχω όλα σε ένα.

Για να ενώσεις τα αρχεία mts σε ένα φτιάχνεις ένα bat αρχείο με την εντολή:
copy /b *.mts joined_files.mts
στον ίδιο φάκελο με τα mts αρχεία.
Απλά τρέχεις το bat αρχείο και εκείνο κάνει binary ένωση όλων των .mts αρχείων στο αρχείο joined_files.mts.
 
Πράγματι, τ' αρχεία που γράφει δεν περιορίζονται σε 500Mb. Έχει τύχει να γράψω 14Gb σε ένα αρχείο (από ERT HD). Κάτι με το αποθηκευτικό σου μέσον τρέχει.

Το binary copy το έχω δοκιμάσει σε mp4 απ' το κινητό (για να τα ενώσω σ' ενα αρχείο), αλλά το αποτέλεσμα είχε μόνο ήχο.
Το έχεις δοκιμάσει με αρχεία mts?

###
Τώρα κάτι άσχετο και OFF TOPIC, αλλά δε ξέρω που να το γράψω:
Τελευταία το forum αργεί πολύ ν' απαντήσει. Κατά τον ΙΕ, οφείλεται σε "very long script" που φορτώνεται, όμως σου δίνει την επιλογή να διακόψεις το φόρτωμα του script.
Σε κάθε επόμενο κλικ όμως, το ίδιο.
Νομίζω ότι φταίνε τα links για twitter, facebook, google κλπ, στο πάνω μέρος κάθε σελίδας.
Αν με διαβάζει κάποιος διαχειριστής, ας διαχειριστεί το πρόβλημα που περιγράφω.
Επίσης, έχετε άλλοι το ίδιο πρόβλημα?
Ευχαριστώ
###
 
Last edited by a moderator:
Παρατηρώ ότι στη 46UHF, ο δέκτης δεν βρίσκει το κανάλι ".." σε scan. Βγάζει δηλ. 4 κανάλια στη 46.
Μιά Sony Bravia το βρίσκει. Επίσης μια LG (MPEG2) το βρίσκει, αλλά φυσικά δε δείχνει τίποτα.
Ξέρετε γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό? Κάποια ρύθμιση στο δέκτη?
 
Τί να σου πώ. Απλώς απορώ που δεν το βρίσκει ο δέκτης.
Εδώ φωτογραφία απ' το Diagnostics της LG για τη συχνότητα 46 (με 5 κανάλια).

Ξέχασα να πώ, λήψη από Αίγινα (αντανακλάσεις).
 

Attachments

  • WP_000347.jpg
    WP_000347.jpg
    97.1 KB · Views: 131
Last edited by a moderator:
Στις τηλεοράσεις έψαξες σήμερα; Και εγώ είχα βρει το ".." αλλά σε αναζήτηση που έκανα μόλις τώρα με τον Ferguson, δεν το βρίσκει πια ενω η Panasonic λέει "Μη διαθέσιμη υπηρεσία".