LifeView LV6TBOXHD

Εμένα μου κάηκε, 15 μήνες μετά την αγορά του.
Δεν έβγαλε ούτε καπνούς όυτε μυρίζει καμένο, απλά δεν ανάβει.
Το shopcenter.gr που την αγόρασα δείχνει να έχει κλείσει.
Ξέρει κανείς ποια είναι η αντιπροσωπεία της Lifeview για να τους το στείλω? Ψάχνω στον ιστό και δεν τη βρίσκω

Ρώτησα και έμαθα ότι δεν υπάρχει αποκλειστικός αντιπρόσωπος για τη Lifeview. Εγώ βρήκα έναν από αυτούς που τα εισάγουν: τη BrainTrust.
Μου είπαν να τους στείλω απόδειξη και s/n και να δουν αν έχουν κάνει αυτοί την εισαγωγή.
Σε διαφορετική περίπτωση μπορούν να με βοηθέσουν στέλνοντάς τον στο εξωτερικό αλλά θα πρέπει να επιβαρυνθώ τα μεταφορικά.
Περιμένω απάντησή τους. Κάτι μου λέει ότι θα μου πουν ότι δεν τον έχουν εισάγει αυτοί...

Re: Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD

Το γεγονός πως δεν μπορείς να ρυθμίσεις τον δέκτη να κλείνει μια συγκεκριμένη ώρα (15.30 πχ.) αλλά μόνο κατά διαστήματα μιας ώρας.

Ρε παιδιά μου διαφεύγει εμένα κάτι ή ο δέκτης αρνείται να προγραμματιστεί να κλείσει εξ' ολοκλήρου ή μάλλον κλείνει όποτε θέλει; Είμαι με το τελευταίο επίσημο firmware. Πηγαίνω Ώρα>Αυτόματη απενεργοποίηση, του ορίζω πχ. 1 ώρα, και απλά ο δέκτης δεν κλείνει μετά από μια ώρα ή τουλάχιστον δεν κλείνει πάντα. Δηλαδή στις 3 από τις 5 φορές που το έχω τεστάρει ΔΕΝ κλείνει ενώ αντίθετα όπως είπα, παρατηρείται ΚΑΙ το φαινόμενο να ενεργοποιείται η αντίστροφη μέτρηση όταν δεν τη θέλω. Δηλαδή να κλείσω τελικά τη συσκευή χειροκίνητα και όταν την ανοίξω το πρωί, ΤΟΤΕ, μετά από μια ώρα, να ενεργοποιηθεί το sleep. Με το δωράκι και το firmware του T65 δεν είχα τέτοια προβλήματα γιατί απλά τον έβαζα να κλείνει στις 03.30 πχ. Κάνω κάτι λάθος;

Αλλά δυστυχώς δεν δίνουν δεκάρα στη Lifeview, τα έχουμε πει... Αν έδιναν θα τα είχαν διορθώσει εδώ και ενάμιση χρόνο...

Ίσως βοήθαγε η διευκρίνηση πως οι ουρές φαίνεται να κόβονται σε 4:3 οθόνες, με το aspect ratio ρυθμισμένο σε 4:3 εννοείται. Και πάλι όμως, είναι αδικαιολόγητο να συμβαίνει, στον Τ65 είναι μια χαρά πχ...

Και στις 16:9 εμφανίζεται, σε όλες τις CRT.

Τους έχω στείλει τις φωτογραφίες και για το φόντο και για την διαφάνεια και για τους υπότιτλους. Στην αρχή είπαν θα το είχαν την επόμενη Παρασκευή, μετά έλλειπαν οι μηχανικοί σε μια διεθνή έκθεση, μετά είχαν έρθει και δουλεύανε πάνω σε όλα τα θέματα και στο τέλος δεν απαντάνε καθόλου...

Είναι απλά απαράδεκτοι, με πρακτικά αδύνατο να παρακολουθήσεις κάτι με υπότιτλους ανθρώπινα, με προβληματικό (όπως φαίνεται, εκτός και αν κάνω εγώ λάθος) sleep mode και άλλα τόσα, μικρότερα ίσως, προβλήματα τα οποία απλά αγνοούν απορώ πως ο οποιοδήποτε θα ξαναγόραζε οτιδήποτε από αυτούς ξανά. Εγώ πάντως σίγουρα όχι. Αν κάποιος θέλει οτιδήποτε παραπάνω από το να παρακολουθήσει απλά TV (και εντάξει, μην κρυβόμαστε, οι δέκτες/ο ανταγωνισμός πλέον προσφέρουν με επιτυχία περισσότερα από απλά τα στοιχειώδη) ο δέκτης με αυτά τα απαράδεκτα επίσημα firmwares, είναι για ανακύκλωση. Αν δεν υπήρχε δηλαδή και η δυνατότητα να βάλουμε λογισμικά από άλλους δέκτες (Τ65 πχ) και το δωράκι, εμένα πχ. θα μου ήταν άχρηστος (είπαμε, τηρουμένων των αναλογιών και των απαιτήσεων). Πάω να βάλω το δωράκι και πάλι... μετά από μήνες... θα χάνει τη σειρά των καναλιών αλλά τουλάχιστον θα μπορώ να δω υπότιτλους και να τον βάλω να κλείνει σαν άνθρωπος....

Απάντηση: Re: Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD

Αν είναι ANSI πρεπει και η γλώσσα των μενού να ειναι Greek, δοκιμασε και unicode

Δοκίμασα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το αρχείο .mkv είχε και greek subtitles track, είναι πιθανό να φταίει αυτό, σωστά; Θα του κάνω demux. Το αρχείο βίντεο που θα προκύψει και το εξωτερικό .srt μπορούν μετά να είναι σε folder, ή πρέπει να είναι χύμα στη root του stick?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD

Το αρχείο βίντεο που θα προκύψει και το εξωτερικό .srt μπορούν μετά να είναι σε folder, ή πρέπει να είναι χύμα στη root του stick?
Σε folder αλλα στον ιδιο και τα δύο, video και srt

Χμμ...λογισμικό με ημερομηνία 9-10-2012 δεν το λες και καινούριο... Εκτός αν μπέρδεψαν τις χρονιές και είναι όντως χθεσινό.

Πωωω... δεν το πρόσεξα καθόλου ότι γράφει 2012. Αν δείτε και την ώρα που το ανέβασα... ήταν λίγο περασμένη. Θα του κάνω μια εγκατάσταση και βλέπουμε.

Λοιπόν, το πέρασα και όντως είναι αρχαίο το firmware. Η έκδοση που είχα περασμένη ήταν το 2013-6-13. Τους έστειλα "ευχαριστήριο" mail.

Last edited by a moderator:
Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Απλά. Μακάρι να είχαν τη μισή αξιοπρέπεια αυτών της Ferguson. Ντροπή.

Ας το παρουμε κ εμεις αποφαση οτι το προιον ειναι πλεον EOL οποτε και δεν πιστευω να υπάρξει πλεον υποστηρηξη

Επεξεργασία:
ενα email σταλθηκε και απο μενα σημερα
καλα μιλαμε εριξα πολυ σαλτσα....ελπιζω να τους συγκινησω χαχαχαχαχα

ειμαι ΜΑΓΟΣ

μου απαντησαν αμεσως

" Dear Sir,
in the past we provide always new updated firmware to people taking part to this forum and supporting users from all over Greece for all different models. Obviously we could support user till the chipset supplier is able to provide support. Most of times after one year that chipset is disappeared the support is no more present so that is why sometimes we can not fully satisfy all requests.

Referring to LV6TBOXHD it is some time we do not release new firmware but we fixed most of problems related to this item. Can you please specify if the issue you would like to list are related to model with MSTAR 7818 or MSTAR 7828? "

παρακαλω αν μπορει καποιος να μου ετοιμασει την λιστα με τις διορθωσεις που θελουμε (στα αγγλικα) γιατι εγω δεν τις ξερω ολες, για τις στειλω με email οσο το δυνατον συντομοτερα

Last edited:

Ιn the past we provide always new updated firmware to people taking part to this forum and supporting users from all over Greece for all different models

Referring to LV6TBOXHD it is some time we do not release new firmware but we fixed most of problems related to this item.

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Να τους πεις πως λένε ψέμματα και πως όποιος λέει ψέμματα πέφτει μες στα αίματα.... :2thumb22sup:

Και ο Άγγελος πρώτος απ´όλους και εγώ και είμαι σίγουρος και άλλα παιδιά από εδώ μέσα, ορυόμαστε εδώ και σχεδόν δύο χρόνια για πολύ συγκεκριμένα πράγματα, στέλνουμε λίστες, videos και λινκς με mp4, screencaps με το πως πρέπει να είναι οι υπότιτλοι και απλούστατα μας κοροιδεύουν. Είτε με τη προσφιλή τακτική να δίνουν παλιότερο firmware που εννοείται πως έχει όλα αυτά τα προβλήματα που αναφέρουμε, είτε να μην απαντάνε, είτε απλά να τρενάρουν ως το άπειρο και να λένε δικαιολογίες όπως αυτές που ανέφεραν στον Άγγελο τη τελευταία φορά. Επίσης αυτό που λένε πως και καλά ο δέκτης είναι παλιός και οριακά μη υποστηριζόμενος πλέον θα είχε μόνο νόημα αν όλα αυτά τα βασικά, τα ρημάδια τα πράγματα που ζητάμε (υπότιτλοι, mp4 και διαφάνεια τουλάχιστον) λυνόντουσαν από την αρχή όλον αυτόν τον καιρό που τους παρακαλάμε. Δεν ζήτησε κανείς ούτε DTS, όυτε διόρθωση audio/video sync, ούτε slow motion, ούτε να βάλουν στα παιχνίδια το Double Dragon. Οπότε είναι έκθετοι και απαράδεκτοι.

Σου στέλνω την ενημερωμένη λίστα με τα πράγματα που τουλάχιστον εγώ κρίνω πως θα πρέπει απαραίτητα να διορθωθούν για να μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος τον δέκτη σαν άνθρωπος. Τα περισσότερα από αυτά τους τα είχα στείλει ο ίδιος παλιότερα σε κάποιο από τα email μου αλλά φυσικά με γράψανε. Αυτή είναι η τακτική τους, τους λες πρόβλημα, σου στέλνουν ότι υπάρχει (ή και παλιότερο γιατί... ο παλιός είναι αλλιώς όπως είδαμε και πρόσφατα...) και όταν τους πεις "Μααα...ρε παιδιάααα..." απλά σε αγνοούν. Αυτός είναι και ο λόγος που μετά από 5 ευγενέστατες φορές έπαψα να ασχολούμαι γιατί σίγουρα την έκτη θα τους μιλήσω σε άλλον πλέον τόνο....

1. Many videos over two hours in mp4 format stop playing near the 2 hour mark. Also, if you try to go anywhere after that time by using GOTO, you can’t. This is a very well-known and annoying bug and it is already solved in other Mstar Models.
2. The size of the subtitle letters should increase. Even in the biggest size they are just too small which makes it hard to read.
3. The subtitle background should only surround the exact position the subtitles are. Now it is extended on the left and the right of them too covering the 1/5 of the screen. There is no subtitle there so background just covers the picture for no reason.
4. The subtitles should move a bit higher because the bottom line gets cut (disappears under the screen limit) in some letters.
5. If the first line is too long then the last word of the first line gets cut in the middle. Some letters of it stay in the first line, some move to the second. Like, let’s say the last word is “Lifeview”. “Lifevi” appears at the end of the first line and “ew” at the start of the second.
In cases like that, the whole word should just move to the second line in full.
6. The subtitles are not properly centered. They lean a bit to the left side. Ideally, they should be 100% in the center.
7. Rewind x2 actually works like rewinding x4, it should go slower.
8. In the “Time” submenu you could add an on/off feature so the user can enable “sleep mode” in certain times by setting the receiver to switch off at a specific time i.e 3.30 am
9. Furthermore, the current sleep mode is problematic. The machine doesn’t always shut down when it’s programmed to do so. The best fix for that would be the previous suggestion.
10. The OSD Transparency settings should be applied in the menu screen, that’s the most important section where transparency is needed. It is currently applied in the infobar only.

*Για το 7 δεν είμαι 100% σίγουρος γιατί αυτή τη στιγμή έχω βάλει πάλι το δωράκι (σήμερα έχασα τη σειρά των καναλιών πάλι μετά από πολύ καιρό, γιούπι, πάμε σαν άλλοτε!) αλλά πιθανότατα είναι ακόμη έτσι, checkαρε αν θες για καλό και για κακό.

Μάκαρι για κάποιο λόγο εσένα να σε ακούσουν. Αν όχι, προτείνω, πλέον και μετά από τόση κοροιδία και αφού άλλα λένε στον έναν και άλλα στον άλλον, να τους μιλάγαμε με αυστηρότερο τόνο, σαν forum πλέον και να τους εξηγούσαμε κάτι του τύπου: "Ξέρετε κάτι ρε παιδιά; Ο δέκτης σας αυτός πούλησε ΑΠΕΙΡΑ σε αυτή τη χώρα (ΚΑΙ με την υποστήριξη του forum μας) και ενώ εμείς σας έχουμε πει να φτιάξετε 2-3 απλά πραγματάκια από την αρχή (που σε άλλους δέκτες είναι λυμένα) εσείς μας τρενάρετε και κάνετε τη πάπια ενώ και δείγματα έχετε και τα πάντα γεγονός που όπως καταλαβαίνεται έχει απογοητεύσει και εξαγριώσει τους πολυάριθμους πελάτες σας/μέλη μας".

Πιστεύω πως μόνο αυτό μας έχει απομείνει και πως μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να μας ακούσουν, θα υπολογίσουν ότι θα μείνει ρετσινιά στην εταιριά που σημαίνει ζημιά στις τσέπες τους για οτιδήποτε άλλο βγάλουν στο μέλλον.

Φυσικά αυτό είναι, για την ώρα τουλάχιστον, καθαρά προσωπική μου άποψη και δεν είναι δικιά μου δουλειά/αρμοδιότητα να πάρω μια τέτοια πρωτοβουλία.

Πρέπει να είσαι μάγος!

Πλάκα μας κάνουν; Έναν σωρό φωτογραφίες και αρχεία τους έτσειλα, ακόμη και από τις νέες λειτουργίες του 7818 (multiview) και λένε ότι δεν το υποστηρίζει πια η Mstar;

Τα σοβαρότερα προβλήματα κατά την άποψή μου:
1.Quits playback of MP4 video files (not mkv or avi)
http://www.adrive.com/public/KMrQm4/1.mp4 (stop: 02:08:22)
http://www.pontix.gr/boxhd/PC.mp4 (02:08:22)

2. Scheduled recordings are not performed if the receiver is shut down mode while watching a channel that doesn't broadcast TDT information (date and time).
Sample record with no TDT: http://www.adrive.com/public/k7BPMs/HIGH_TV-06292013-1636.mts

3. Enabling OSD transparency doesn't apply to the menu, only the infobar.

4.Even on BIG setting, subtitles appear small and very low, especially on CRT television. The background of the subtitles has fixed size and shape, unlike other MStar 7818 chipset receivers, covering a big part of the screen.
Photos: http://www.sendspace.com/file/t6rjhs

5. Words at the end of the line of subtitles are split to two parts instead of being moved to the next line (it was ok on old firmwares).
Photo: http://www.sendspace.com/file/w2swxh

6. It doesn't recognize external subtitle files if they are in a folder, only when they are in the root of the drive.

Επεξεργασία: Πες τους κανένα «Oh sorry, it's because other MSD7818 receivers still have updates with new features and fixes, while we didn't have from you for a while».
Επεξεργασία2: Για τον BOXHD με το 7828 (v1) δεν έχουμε αναφορές από ιδιοκτήτες του, αλλά αν γίνεται να του βάλουν ρύθμιση για την διάρκεια του OSD πια.

Last edited:

«Oh sorry, it's because other MSD7818 receivers still have updates with new features and fixes, while we didn't have from you for a while».

Χαχα, και είχα αρχίσει να πιστεύω πως έγω είμαι κακός.... :p
Το εκπληκτικό είναι πως ακόμη και αυτά τα....τελευταία updates.....δεν έφτιαχναν επί της ουσίας τίποτα, για να μην πω πως σε κάποιες περιπτώσεις χάλαγαν κιόλας.... Βασικά από τότε που βγήκε ο δέκτης τα ΜΟΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ πράγματα που θύμαμαι πως έφτιαξαν έιναι το PMT και η ρυθμιζόμενη infobar.

τους εστειλα παλι email και τους τα ψιλο-εχωσα για το support που παρεχουν
μολις μου απαντησουν θα σας ανεβασω τι μου ειπαν

ε ρε γλεντα, λες και μιλαμε στο τηλεφωνο ειναι

να τι μου απαντησαν

Dear sir,
we will push again MStar to release a new firmware and let you know soon the results.
Regards
Francesca
Il 11/09/2013 17:27, Stratos ha scritto:

Να ζητούσαμε κάτι καινούριο ή κάτι τραβηγμένο να πω οκ. Ζητάμε πράγματα που είδη έχουν λυθεί από την Mstar για άλλους δέκτες με το 7818, με καλύτερο αυτό και των τριών δεκτών της Crystal! Τα δίνει δηλαδή η MStar σε άλλους αλλά όχι σε αυτούς;
Δεν τους το λες κι αυτό;

τους εστειλα 3 Mail σημερα αν τους στειλω και αλλο θα με παρουν στο ψηλο πιστευω (καλα οχι οτι με πηραν κ σοβαρα αλλα λεμε τωρα)
Ας περιμενουμε λιγο μηπως και εχουμε καποια εξέλιξή και τους ξανα στελνω

Εσας που τους στειλατε email ουτε καν μπηκαν στον κοπο να σας απαντησουν?

Εγώ τους είχα στείλει ωραία και ευγενικά τη λίστα μου με links με παραδείγματα και videos και με ρώτησαν τι serial number (!) και firmware έχω. Όταν τους είπα πως έχω το τελευταίο επίσημο firmware που ήταν τότε στη σελίδα του eshop απλά και ξερά μου έδωσαν το τελευταίο firmware που ήταν τότε διαθέσιμο από εδώ/από τον server τους λέγοντας να το δοκιμάσω και θα βρω σπουδαίες νέες βελτιώσεις (έτσι, γενικά). Φυσικά ήταν από αυτά τα updates που όπως είπα δεν έλυναν τίποτα. Όσες φορές επανήλθα, ευγενικά πάντα, λέγοντας τους πως "ναι, το δοκίμασα και ευχαριστώ αλλά δεν λύνει τα προβλήματα" τα οποία ανέλυσα επεξηγηματικά ξανά και ξανά, απλά με έγραψαν. Μιλάμε για εξυπηρέτηση, όχι αστεία.... Η Ferguson από την άλλη τα έλυσε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD

με ρώτησαν τι serial number (!) και firmware έχω.
Μάλλον δεν τους είπες ποιον BOXHD έχεις (v1 ή v2), οπότε φυσιλογικό είναι να ζητήσουν σειριακό.
Φυσικά πρέπει να τους αναφέρουμε σε ποιά έκδοση firmware παρατηροήσαμε τα προβλήματα, αλλιώς δεν ξέρουν αν αναφερόμαστε σε παλιά έκδοση (πχ αυτή με τη νοποία τον λάβαμε) ή στην νεότερη.

Όταν τους είπα πως έχω το τελευταίο επίσημο firmware που ήταν τότε στη σελίδα του eshop
Δεν μπορούν να ξέρουν τι έχει το e-shop στο site, εκείνο μπορεί να κάνει ότι θέλει, έκδοση πρέπει να ξέρουν.

Η Ferguson από την άλλη τα έλυσε.
Να μην τους πιάσω κι αυτούς! Ούτε τις εγγραφές, ούτε τα UTF-8, ούτε τα ΜΡ4, ούτε το πρόβλημα των υποτίτλων όταν υπάρχει hub.