LifeView LV6TBOXHD

Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Να ευχαριστήσω τον str1979 ο οποίος , με τις φωτογραφίες του μενου που είχε ανεβάσει, με βοήθησε να επαναφέρω τον BOX μετά την αποτυχημένη προσπάθεια αναβάθμισης :a0210:

Γειά σας!
Διαβάζοντας και εγώ το συγκεκριμένο φόρουμ αγόρασα το BOXHD απο το γνωστό μαγαζί.
Οι εντυπώσεις είναι αρκετά θετικές! Επίσης παρατήρησα οτι σαν media player παίζει και τα αρχεία flv.
Αυτό που λίγο με ενοχλεί είναι οτι οταν παίζει ταινία με υπότιτλους και τους ρυθμίσεις με διάφανο πλαίσιο δεν φαίνονται καθαρά όταν η εικόνα είναι ανοιχτόχρωμη.
Ξέρει κανείς αν υπάρχει λύση για αυτό?

Μετα απο αρκετο ψαξιμο αγορασα τον BOXHD και εγω εχω θετικες εντυπωσεις.

σημερα τον αγορασα απο e-shop και τον εγκατεστησα με επιτυχια. φοραει fw 1.0. επιτυχης αναδιοργανωση καναλιων μετα απο σαρωση. σβησιμο, ανοιγμα χωρις να χαθουν οι ρυθμισεις. να αναβαθμισω? το fw απριλιου διορθωνει πολλα προβληματα? δωρακι μπορω να εχω και εγω?

στο site του eshop δεν βλεπω να υπαρχει πια

Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Παρέλαβα, για λογαριασμό ξαδέλφου μου, το απόγευμα το δέκτη, από το γνωστό πολυκατάστημα, μαζί με ένα καλώδιο HDMI των 3,5 ευρώ, τον σύνδεσα με το HDMI του δικού μου F&U2205 και την κεραία, έκανα τις πρώτες ρυθμίσεις (Ελληνικά-Ελλάδα) και σάρωση (από Αίγινα) και είδα τα κανάλια με ικανοποιητική εικόνα, όχι, όμως, σαν του δικού μου. Διευκρινίζω ότι δεν δοκίμασα το καινούργιο καλώδιο που αγοράσαμε.

Στη συνέχεια, προσπάθησα να περάσω την τελευταία αναβάθμιση (25.4.2012) αλλά όσες φορές προσπάθησα το αποτέλεσμα ήταν να μην αλλάζει αυτή που φοράει (25.9.2011 αν θυμάμαι καλά). Είχα κατεβάσει την αναβάθμιση από το link αυτού του θέματος, την ξεζιπάρισα ως bin και την πέρασα στο stick. Κάνω κάτι λάθος;

Μετά από αυτά, ο ξάδελφός μου πήρε το δέκτη και πήγε στο σπίτι του στον Υμηττό και τον εγκατέστησε, αλλά, παρά το γεγονός ότι επέλεξε τη θέση HDMI1 στην τηλεόραση, δεν φαινόταν η εικόνα του δέκτη. Προσπαθήσαμε αρκετά, μέσω τηλεφώνου, και στο τέλος του είπα να βγάλει το καλώδιο HDMI και να συνδέσει το δέκτη με το scart που είχε σε άλλη συσκευή. Όπως καταλαβαίνετε η τηλεόραση είδε το δέκτη, τα κανάλια της Αίγινας λειτούργησαν (μέχρι τα 19) και όλα ΟΚ. Είναι προφανές ότι τα καλώδιο είναι άχρηστο και θα τους το επιστρέψω αύριο διαμαρτυρόμενος για την ταλαιπωρία.

Παρακαλώ για βοήθεια για το θέμα της αναβάθμισης.

Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

σημερα τον αγορασα απο e-shop και τον εγκατεστησα με επιτυχια. φοραει fw 1.0. επιτυχης αναδιοργανωση καναλιων μετα απο σαρωση. σβησιμο, ανοιγμα χωρις να χαθουν οι ρυθμισεις. να αναβαθμισω? το fw απριλιου διορθωνει πολλα προβληματα? δωρακι μπορω να εχω και εγω?
Ναι, να αναβαθμίσεις!

Δωράκια μέσω π.μ. μόνο παρακαλώ!

makfil, αναβάθμιση από στικάκι FAT32 μόνο.

Μάλλον δεν υποστήριζε την ανάλυση η τηλεόρασή του. Σύνδεση με σκαρτ, ρύθμιση ανάλυσης 576, σύνδεση με HDΜΙ και ανέβασμα ανάλυσης μια-μια ώσπου να βρεις ποια υποστηρίζει η τηλεόραση.

makfil, αναβάθμιση από στικάκι FAT32 μόνο.

Μάλλον δεν υποστήριζε την ανάλυση η τηλεόρασή του. Σύνδεση με σκαρτ, ρύθμιση ανάλυσης 576, σύνδεση με HDΜΙ και ανέβασμα ανάλυσης μια-μια ώσπου να βρεις ποια υποστηρίζει η τηλεόραση.

Σ' ευχαριστώ και πάλι για τις πολύτιμες συμβουλές σου.
Πρέπει ννα έχεις δίκιο γιατί, όταν δοκίμασα το δέκτη στη δική μου εγκατάσταση, άλλαξα την ανάλυση από 1080ι σε 1080p την οποία προφανώς δεν υποστηρίζει η δική του Toshiba HDReady.
Η προσπάθεια θαγίνει αύριο.

Χαίρετε,
πήρα λοιπόν κι εγώ το συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή, το δωράκι και ξεκίνησα να το... ταΐζω βιντεάκια.
Έπαιξε απροβλημάτιστα avi (xvid), mpg, mp4, mov, ts (εγγραφή από αποκωδικοποιητή - στικάκι Gigabyte στο laptop), mts (από βιντεοκάμερα Panasonic SD90), mkv (mpg2, mp4), flv.
Μέγεθος και θέση srt υποτίτλων, ιδανικά.
Στα vob (κανονική δομή dvd) όπως έχει ήδη αναφερθεί δεν αναγνωρίζει το μενού, πρέπει να επιλέξετε το πρώτο vob της ταινίας προκειμένου να ξεκινήσει η αναπαραγωγή.
Με τους υπότιτλους στα vob παρατήρησα την εξής συμπεριφορά:
Επιλέγει από μόνο του τους πρώτους καταχωρημένους υπότιτλους στο dvd και παρόλο που πατώντας το πλήκτρο 'subtitles' εμφανίζει (με αριθμούς) όλους τους διαθέσιμους, ό,τι και να επιλέξω (ακόμα καi 'off' για να τους καταργήσω), εξακολουθεί να παίζει μόνο τους πρώτους. Έχει παρατηρήσει κάποιος το ίδιο; Πάντως η αναπαραγωγή εικόνας και ήχου είναι άψογη.
Το εντυπωσιακό (τουλάχιστο για μένα, που δεν έχω ξαναπαίξει με αποκωδικοποιητή - media player) είναι ότι έπαιξε τέλεια ταινιάκι mp4 1920Χ1080p με bitrate 12Mbps (φρέσκο φρέσκο από το μοντάζ) καθώς και mts 1920Χ1080i με bitrate 18Mbps.
Προσοχή μόνο στο εξής: τα avchd αρχεία τύπου mts δεν τα αναγνωρίζει κατευθείαν, πρέπει πρώτα να μετονομαστεί το extension τους σε m2ts (Γιάννης - Γιαννάκης...) για να μπορέσει να τα παίξει.
Το μόνο που δεν έπαιξε είναι ένα mov 1920x1080p, 23Mbps από την Canon 5D2 (εντάξει, το ξεφτίλισα, αλλά αφού είχα το βιντεάκι από τη δουλειά...).

Όσο για το aspect ratio, σε 16:9 τηλεόραση επιλέγοντας '16:9 Pillarbox ' αντιλαμβάνεται και προβάλλει σωστά όλες τις αναλογίες 4:3, 16:9, 2.35:1.

Και τώρα μια ερώτηση που ίσως δεν πολυκολλάει εδώ, αλλά αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει...
Έχω μερικά βιντεάκια με λάθος aspect ratio, τα οποία τα διόρθωσα βάζοντας τους mkv "περιτύλιγμα" με το mkvmerge. Στο laptop παίζουν πλέον με το διορθωμένο aspect ratio, αλλά ο συγκεκριμένος αποκωδικοποιητής δεν ξεγιελιέται, συνεχίζει να διαβάζει το original και να τα παίζει... ξεχειλωμένα. Μήπως ξέρει κάποιος κανένα άλλο κολπάκι (εννοώ μέσω κάποιου προγράμματος, για μόνιμα αποτελέσματα);

Ως δέκτη δεν έχω μέτρο σύγκρισης, αλλά η εικόνα του μου φαίνεται αξιοπρεπέστατη. Το μόνο κακό της υπόθεσης είναι ο υπερβολικά αργός χρόνος αλλαγής των καναλιών.
Χρησιμοποιώντας τα αριθμητικά πλήκτρα θέλει περίπου 7 (επτά!) δευτερόλεπτα, ενώ με το πλήκτρο +/- CH περίπου 3. Ακόμα και όταν πατάω γρήγορα διψήφιο αριθμό θέσης καναλιού, ο χρόνος παραμένει ο ίδιος, 7sec.

Γενικά οι εντυπώσεις μου ως media player (που με ενδιαφέρει περισσότερο) είναι σχεδόν άριστες, δεν περίμενα να παίζει τόσο καλά ακόμα και βιντεάκια με τόσο υψηλό bitrate.

Εγώ τι να πω που του έχω βάλει το Avatar, 38 GB μέγεθος, 30 Mbps bit rate και το παίζει κανονικά χωρίς σπασίματα; :)
Και από 2,5" δίσκο laptop που τον έχω βάλει μέσα σε USB 3.0 frame.

Χαίρετε,
πήρα λοιπόν κι εγώ το συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή, το δωράκι και ξεκίνησα να το... ταΐζω βιντεάκια.
Έπαιξε απροβλημάτιστα avi (xvid), mpg, mp4, mov, ts (εγγραφή από αποκωδικοποιητή - στικάκι Gigabyte στο laptop), mts (από βιντεοκάμερα Panasonic SD90), mkv (mpg2, mp4), flv.
Μέγεθος και θέση srt υποτίτλων, ιδανικά.
Στα vob (κανονική δομή dvd) όπως έχει ήδη αναφερθεί δεν αναγνωρίζει το μενού, πρέπει να επιλέξετε το πρώτο vob της ταινίας προκειμένου να ξεκινήσει η αναπαραγωγή.
Με τους υπότιτλους στα vob παρατήρησα την εξής συμπεριφορά:
Επιλέγει από μόνο του τους πρώτους καταχωρημένους υπότιτλους στο dvd και παρόλο που πατώντας το πλήκτρο 'subtitles' εμφανίζει (με αριθμούς) όλους τους διαθέσιμους, ό,τι και να επιλέξω (ακόμα καi 'off' για να τους καταργήσω), εξακολουθεί να παίζει μόνο τους πρώτους. Έχει παρατηρήσει κάποιος το ίδιο; Πάντως η αναπαραγωγή εικόνας και ήχου είναι άψογη.
Το εντυπωσιακό (τουλάχιστο για μένα, που δεν έχω ξαναπαίξει με αποκωδικοποιητή - media player) είναι ότι έπαιξε τέλεια ταινιάκι mp4 1920Χ1080p με bitrate 12Mbps (φρέσκο φρέσκο από το μοντάζ) καθώς και mts 1920Χ1080i με bitrate 18Mbps.
Προσοχή μόνο στο εξής: τα avchd αρχεία τύπου mts δεν τα αναγνωρίζει κατευθείαν, πρέπει πρώτα να μετονομαστεί το extension τους σε m2ts (Γιάννης - Γιαννάκης...) για να μπορέσει να τα παίξει.
Το μόνο που δεν έπαιξε είναι ένα mov 1920x1080p, 23Mbps από την Canon 5D2 (εντάξει, το ξεφτίλισα, αλλά αφού είχα το βιντεάκι από τη δουλειά...).

Όσο για το aspect ratio, σε 16:9 τηλεόραση επιλέγοντας '16:9 Pillarbox ' αντιλαμβάνεται και προβάλλει σωστά όλες τις αναλογίες 4:3, 16:9, 2.35:1.

Και τώρα μια ερώτηση που ίσως δεν πολυκολλάει εδώ, αλλά αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει...
Έχω μερικά βιντεάκια με λάθος aspect ratio, τα οποία τα διόρθωσα βάζοντας τους mkv "περιτύλιγμα" με το mkvmerge. Στο laptop παίζουν πλέον με το διορθωμένο aspect ratio, αλλά ο συγκεκριμένος αποκωδικοποιητής δεν ξεγιελιέται, συνεχίζει να διαβάζει το original και να τα παίζει... ξεχειλωμένα. Μήπως ξέρει κάποιος κανένα άλλο κολπάκι (εννοώ μέσω κάποιου προγράμματος, για μόνιμα αποτελέσματα);

Ως δέκτη δεν έχω μέτρο σύγκρισης, αλλά η εικόνα του μου φαίνεται αξιοπρεπέστατη. Το μόνο κακό της υπόθεσης είναι ο υπερβολικά αργός χρόνος αλλαγής των καναλιών.
Χρησιμοποιώντας τα αριθμητικά πλήκτρα θέλει περίπου 7 (επτά!) δευτερόλεπτα, ενώ με το πλήκτρο +/- CH περίπου 3. Ακόμα και όταν πατάω γρήγορα διψήφιο αριθμό θέσης καναλιού, ο χρόνος παραμένει ο ίδιος, 7sec.

Γενικά οι εντυπώσεις μου ως media player (που με ενδιαφέρει περισσότερο) είναι σχεδόν άριστες, δεν περίμενα να παίζει τόσο καλά ακόμα και βιντεάκια με τόσο υψηλό bitrate.

MOV 23Mbps του εριξες και συ βρε τυπε..? :smash:

Gia to aspect ratio ριξτα στο ffmpeg με -sameq και το ratio πχ (-aspect 16;9) που θες ναχουν.
http://ffmpeg.org/
http://www.videohelp.com/tools/ffmpeg

Εγώ τι να πω που του έχω βάλει το Avatar, 38 GB μέγεθος, 30 Mbps bit rate και το παίζει κανονικά χωρίς σπασίματα; :)
Και από 2,5" δίσκο laptop που τον έχω βάλει μέσα σε USB 3.0 frame.

χαχααααα :guitarist:

Ενα δωράκι και για μένα παρακαλώ.......

Καλημέρα,

Για τον φίλο που ανέφερε πολύ μεγάλους χρόνους αλλαγής καναλιών, ειδικά στην περίπτωση που πατάς το αριθμητικό μπορείς αμέσως μέτα το αριθμητικό να πατήσεις το κουμπί ENTER και να πάρει αμέσως την εντολή σου.

Εγω παιδιά έχω ένα άλλο προβληματάκι, προσπαθώ να περάσω firmware και δεν μου το δεχεται.

Δηλαδή, κατεβάζω το firmware απο το site της lifeview πάω απο το menu Κανονικά στις ρυθμίσεις και στην επιλογή για firmware update, βλέπει το αρχείο μου στο USB stick (2GB φρεσκόφορμαρισμένο σε NTFS) και μετά κάνει επανεκκίνηση, αλλά δεν περνάει firmware, απλά κάνει επανεκκίνηση και όταν κοιτάω μετά για το version info μου εμφανίζει το ίδιο.

Το θέμα μου είναι ότι έχω πάρει 2 απο αυτούς τους αποκωδικοποιητές και είχα ακριβώς το ίδιο θεματάκι και με τους 2.

Θα δοκιμάσω και με κάποιο άλλο USB Stick... αλλά αν κάποιος μπορεί να περιγράψει τα βήματα με λεπτομέρεια που ακολούθησε για την αναβάθμιση, θα με εξυπηρετούσε πολύ. επίσης αν μπορεί ας μου αναφέρει αν το στικακι του ήταν σε NTFS ή FAT32 (τα δοκίμασα και τα 2 αλλά χωρίς τύχη).

Thanxs

Να ευχαριστήσω τον str1979 ο οποίος , με τις φωτογραφίες του μενου που είχε ανεβάσει, με βοήθησε να επαναφέρω τον BOX μετά την αποτυχημένη προσπάθεια αναβάθμισης :a0210:

:proud:

Re: Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Για αναβαθμιση το στικακι θελει να ειναι σε FAT32

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Ωχ, ενδέχεται να μην θυμάμαι και καλά...πάντως νομίζω 3 rca είναι, δύο για ήχο και 1 για εικόνα.
Βρήκα και αυτό http://www.syncom.gr/pegasus/products01/show00.php?code=3002390&pcode=SHOW_PROD3002390
παρακινούμενος πιο πολύ από την αργή αλλαγή καναλιών που λέτε ότι έχει ο lifeview.

Oυπς, τελικά composite είναι η είσοδος της tv.
Με τον ήχο (όχι των καναλιών, αλλά των ταινιών) δεν θα έχω πρόβλημα ε? Αποκωδικοποιεί AC3 ?
Επίσης στον οδηγό είδα το "Στα μειονεκτήματά του είναι η έλλειψη δυνατότητας ρύθμισης της διάρκειας της άμεσης εγγραφής (διαδοχικά πατήματα του REC)". Δεν έχει προγραμματιζόμενη εγγραφή? Γιατί αυτό και πολύ μείον δεν μου φαίνεται....

κατεβάζω το firmware απο το site της lifeview πάω απο το menu Κανονικά στις ρυθμίσεις και στην επιλογή για firmware update, βλέπει το αρχείο μου στο USB stick (2GB φρεσκόφορμαρισμένο σε NTFS) και μετά κάνει επανεκκίνηση, αλλά δεν περνάει firmware, απλά κάνει επανεκκίνηση και όταν κοιτάω μετά για το version info μου εμφανίζει το ίδιο.

Εκεί είναι το πρόβλημα. Οι αναβαθμίσεις απαιτούν στικάκι και FAT32.

Oυπς, τελικά composite είναι η είσοδος της tv.
Με τον ήχο (όχι των καναλιών, αλλά των ταινιών) δεν θα έχω πρόβλημα ε? Αποκωδικοποιεί AC3 ?
Επίσης στον οδηγό είδα το "Στα μειονεκτήματά του είναι η έλλειψη δυνατότητας ρύθμισης της διάρκειας της άμεσης εγγραφής (διαδοχικά πατήματα του REC)". Δεν έχει προγραμματιζόμενη εγγραφή? Γιατί αυτό και πολύ μείον δεν μου φαίνεται....
Μη σε αγχώνει αυτό. Στείλε μου π.μ όταν τον έχεις και κάτι θα γίνει ;)

Last edited: