Χαίρετε,
πήρα λοιπόν κι εγώ το συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή, το δωράκι και ξεκίνησα να το... ταΐζω βιντεάκια.
Έπαιξε απροβλημάτιστα avi (xvid), mpg, mp4, mov, ts (εγγραφή από αποκωδικοποιητή - στικάκι Gigabyte στο laptop), mts (από βιντεοκάμερα Panasonic SD90), mkv (mpg2, mp4), flv.
Μέγεθος και θέση srt υποτίτλων, ιδανικά.
Στα vob (κανονική δομή dvd) όπως έχει ήδη αναφερθεί δεν αναγνωρίζει το μενού, πρέπει να επιλέξετε το πρώτο vob της ταινίας προκειμένου να ξεκινήσει η αναπαραγωγή.
Με τους υπότιτλους στα vob παρατήρησα την εξής συμπεριφορά:
Επιλέγει από μόνο του τους πρώτους καταχωρημένους υπότιτλους στο dvd και παρόλο που πατώντας το πλήκτρο 'subtitles' εμφανίζει (με αριθμούς) όλους τους διαθέσιμους, ό,τι και να επιλέξω (ακόμα καi 'off' για να τους καταργήσω), εξακολουθεί να παίζει μόνο τους πρώτους. Έχει παρατηρήσει κάποιος το ίδιο; Πάντως η αναπαραγωγή εικόνας και ήχου είναι άψογη.
Το εντυπωσιακό (τουλάχιστο για μένα, που δεν έχω ξαναπαίξει με αποκωδικοποιητή - media player) είναι ότι έπαιξε τέλεια ταινιάκι mp4 1920Χ1080p με bitrate 12Mbps (φρέσκο φρέσκο από το μοντάζ) καθώς και mts 1920Χ1080i με bitrate 18Mbps.
Προσοχή μόνο στο εξής: τα avchd αρχεία τύπου mts δεν τα αναγνωρίζει κατευθείαν, πρέπει πρώτα να μετονομαστεί το extension τους σε m2ts (Γιάννης - Γιαννάκης...) για να μπορέσει να τα παίξει.
Το μόνο που δεν έπαιξε είναι ένα mov 1920x1080p, 23Mbps από την Canon 5D2 (εντάξει, το ξεφτίλισα, αλλά αφού είχα το βιντεάκι από τη δουλειά...).
Όσο για το aspect ratio, σε 16:9 τηλεόραση επιλέγοντας '16:9 Pillarbox ' αντιλαμβάνεται και προβάλλει σωστά όλες τις αναλογίες 4:3, 16:9, 2.35:1.
Και τώρα μια ερώτηση που ίσως δεν πολυκολλάει εδώ, αλλά αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει...
Έχω μερικά βιντεάκια με λάθος aspect ratio, τα οποία τα διόρθωσα βάζοντας τους mkv "περιτύλιγμα" με το mkvmerge. Στο laptop παίζουν πλέον με το διορθωμένο aspect ratio, αλλά ο συγκεκριμένος αποκωδικοποιητής δεν ξεγιελιέται, συνεχίζει να διαβάζει το original και να τα παίζει... ξεχειλωμένα. Μήπως ξέρει κάποιος κανένα άλλο κολπάκι (εννοώ μέσω κάποιου προγράμματος, για μόνιμα αποτελέσματα);
Ως δέκτη δεν έχω μέτρο σύγκρισης, αλλά η εικόνα του μου φαίνεται αξιοπρεπέστατη. Το μόνο κακό της υπόθεσης είναι ο υπερβολικά αργός χρόνος αλλαγής των καναλιών.
Χρησιμοποιώντας τα αριθμητικά πλήκτρα θέλει περίπου 7 (επτά!) δευτερόλεπτα, ενώ με το πλήκτρο +/- CH περίπου 3. Ακόμα και όταν πατάω γρήγορα διψήφιο αριθμό θέσης καναλιού, ο χρόνος παραμένει ο ίδιος, 7sec.
Γενικά οι εντυπώσεις μου ως media player (που με ενδιαφέρει περισσότερο) είναι σχεδόν άριστες, δεν περίμενα να παίζει τόσο καλά ακόμα και βιντεάκια με τόσο υψηλό bitrate.