LifeView LV6TBOXHD

Re: Δοκιμές firmware από διαφορετικούς δέκτες

νομιζω το δωρακι εχει παραπανω απο 3-5 διορθωσεις οποτε ποιος ο λογος το original firmware να στρωσει για να γινει στη καλυτερη δωρακι?

Μα φυσικά ο βασικός λόγος είναι ότι το δωράκι χάνει τη σειρά των καναλιών.
Δεν έχει την ΡΜΤ ρύθμιση.
Επιπλέον τα κουμπιά του τ/κ είναι αλλού για αλλού.
ΚΑΙ το δωράκι θέλει βελτιώσεις όπως η διαφάνεια που μεταφέρεται στου υπότιτλους.
Πολλοί οι λόγοι!!

Εξάλλου γιατί να μην χαίρεται όποιος αγοράζει τον lifeview απευθείας έναν σωστό και καλό δέκτη. Δεν κάθονται όλοι να μπλέξουν με firmware και αναβαθμίσεις. Όποιος παρακολουθεί την αγορά των smartphones γίνεται ένας πραγματικός χαμός από ROM και Kernels και τρελές ρυθμίσεις και αναβαθμίσεις επί αναβαθμίσεων. Γιατί να πρέπει να μπει κάποιος σε τέτοιες διαδικασίες για να μπορεί π.χ. να ρυθμίσει καλύτερα τη φωτεινότητα της οθόνης του ή να έχει μερικές ώρες παραπάνω αυτονομία. Ας ευαισθητοποιηθεί η εταιρεία να κάνει μόνη της της βελτιώσεις. Δεν είναι/είμαστε όλοι γκουρού σε όλα!

Ρε παιδιά πάντα είχα την απορία ποια η διαφορά RGB-CVBS καθώς και PAL-NTSC στις ρυθμίσεις του αποκ/τή ή της τηλεόρασης. Από πάντα έβαζα RGB-PAL χωρίς να ξέρω το λόγο αλλά τώρα που μου έκανε το παραπάνω μου μπήκαν ιδέες. Μήπως πρέπει να αλλάξω ρυθμίσεις και στον άλλο απ/τή; Χάνω ή κερδίζω κάτι γιατί στην εικόνα δεν είδα διαφορά. Οι ρυθμίσεις μου αυτή τη στιγμή είναι CVBS-PAL.

Στην Ευρώπη χρησιμοποιούμε το τηλεοπτικό σύστημα PAL (625-lines / 50 fields ) ενώ στην Αμερική το NTSC (480 -lines / 60 fields). Οπότε η επιλογή PAL είναι μονόδρομος.

CVBS = Composite Video = σήμα φωτεινότητας και χρωμικότητας σε 1 καλώδιο
Y/C (S-Video) = σήμα φωτεινότητας σε ξεχωριστό καλώδιο από το σήμα χρωμικότητας ( 2 καλώδια )
RGB = Το κάθε χρώμα σε ξεχωριστό καλώδιο και η σύνθεσή τους δίνει το σήμα φωτεινότητας ( 3 καλώδια )
Component Video (Y-Pr-Pb) = Ένα σήμα φωτεινότητας και δύο χρωμοδιαφορές. ( 3 καλώδια )

Όσο περισσότερα ξεχωριστά σήματα χρησιμοποιούνται για τον σχηματισμό της εικόνας τόσο ποιοτικότερη η εικόνα.
Έχεις λοιπόν διαφορά ποιότητας εικόνας αν χρησιμοποιήσεις RGB σε σχέση με το CVBS στην έξοδο SCART του αποκωδικοποιητή.

Οπότε για Ελλάδα RGB-PAL και Component-PAL ( για όσους δέκτες έχουν component output ) είναι οι καλύτερες επιλογές.

Στην Ευρώπη χρησιμοποιούμε το τηλεοπτικό σύστημα PAL (625-lines / 50 fields ) ενώ στην Αμερική το NTSC (480 -lines / 60 fields). Οπότε η επιλογή PAL είναι μονόδρομος.

CVBS = Composite Video = σήμα φωτεινότητας και χρωμικότητας σε 1 καλώδιο
Y/C (S-Video) = σήμα φωτεινότητας σε ξεχωριστό καλώδιο από το σήμα χρωμικότητας ( 2 καλώδια )
RGB = Το κάθε χρώμα σε ξεχωριστό καλώδιο και η σύνθεσή τους δίνει το σήμα φωτεινότητας ( 3 καλώδια )
Component Video (Y-Pr-Pb) = Ένα σήμα φωτεινότητας και δύο χρωμοδιαφορές. ( 3 καλώδια )

Όσο περισσότερα ξεχωριστά σήματα χρησιμοποιούνται για τον σχηματισμό της εικόνας τόσο ποιοτικότερη η εικόνα.
Έχεις λοιπόν διαφορά ποιότητας εικόνας αν χρησιμοποιήσεις RGB σε σχέση με το CVBS στην έξοδο SCART του αποκωδικοποιητή.

Οπότε για Ελλάδα RGB-PAL και Component-PAL ( για όσους δέκτες έχουν component output ) είναι οι καλύτερες επιλογές.

Πόσο επηρεάζουν αυτα την εικόνα που παίρνουμε απο την HDMI; Δεν έχω δει διαφορές μεταξύ CVBS και RGB

Πόσο επηρεάζουν αυτα την εικόνα που παίρνουμε απο την HDMI; Δεν έχω δει διαφορές μεταξύ CVBS και RGB

Ξέχασα να γράψω ότι CVBS και S-Video υποστηρίζουν αναλύσεις έως 576p
ενώ οι RGB και Component όλες 480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080i, 1080p
ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΤΕΣ MPEG-4 ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ SCART καθώς αυτή συνήθως υποστηρίζει τα 3 πρώτα formats.

Το HDMI είναι σαν το RGB αλλά μεταφέρει το σήμα ψηφιακά και όχι αναλογικά και εμπεριέχει και τον ήχο.
Υποστηρίζει όλες τις αναλύσεις και συνήθως είναι αυτορυθμιζόμενο χωρίς επιλογή ρύθμιση της ανάλυσης.

Το αν είναι καλύτερο τώρα το HDMI ( ψηφιακό ) από το Component Video ή το RGB Video ( αναλογικό ) είναι θέμα αρκετών διαξιφισμών και για άλλη συζήτηση.

Last edited:

Μα φυσικά ο βασικός λόγος είναι ότι το δωράκι χάνει τη σειρά των καναλιών.
Δεν έχει την ΡΜΤ ρύθμιση.
Επιπλέον τα κουμπιά του τ/κ είναι αλλού για αλλού.
ΚΑΙ το δωράκι θέλει βελτιώσεις όπως η διαφάνεια που μεταφέρεται στου υπότιτλους.
Πολλοί οι λόγοι!!

Εξάλλου γιατί να μην χαίρεται όποιος αγοράζει τον lifeview απευθείας έναν σωστό και καλό δέκτη. Δεν κάθονται όλοι να μπλέξουν με firmware και αναβαθμίσεις. Όποιος παρακολουθεί την αγορά των smartphones γίνεται ένας πραγματικός χαμός από ROM και Kernels και τρελές ρυθμίσεις και αναβαθμίσεις επί αναβαθμίσεων. Γιατί να πρέπει να μπει κάποιος σε τέτοιες διαδικασίες για να μπορεί π.χ. να ρυθμίσει καλύτερα τη φωτεινότητα της οθόνης του ή να έχει μερικές ώρες παραπάνω αυτονομία. Ας ευαισθητοποιηθεί η εταιρεία να κάνει μόνη της της βελτιώσεις. Δεν είναι/είμαστε όλοι γκουρού σε όλα!

χανει σειρα στα καναλια? δε παρατηρησα κατι τετοιο κανοντας τα:
"Για να αλλάξεις σειρά επιλέγεις Ταξινόμηση ------> By ONID και LCN ------>Εκτός χρήσης..για να μπεις στο μενού για να αλλάξεις την σειρά αφού έχεις βάλει τα παραπάνω πας MENU-Πρόγραμμα-Εισαγωγή προγράμματος-ΟΚ και βάζεις κωδικό 888888 και κάνεις την αλλαγή που θέλεις.."

επισης δε καταλαβαινω τι λες τα κουμπια ειναι αλλου

επισης δε καταλαβαινω τι εχουν οι υποτιτλοι, εβγαλα το φοντο και ειναι μια χαρα

οσο για τη δυσκολια να βαλεις το δωρακι, οσο δυσκολο ειναι να βαλεις το αυθεντικο firmware

Kostas_Y τι εχετε παθει με τη σειρα των καναλιων? ετσι λεγατε πριν τον παρω και ειχα τρομοκρατηθει ενω αλλοι λεγαν οτι ειναι οκ με τη παραπανω ρυθμιση. Εγω το εκανα και ειναι οκ, δεν θα πρεπε να ειναι οκ? Επισης πριν τον παρω με διαβεβαιωνατε οτι δε τη χανει :P

Last edited:

Απλα λεω οτι το δωρακι ειναι τοσο μπροστα ωστε το αυθεντικο firmware για να το φτασει θα εχει βγει o BoxHDB, ή δεν ειναι? δε ξερω δεν εβαλα καθολου τη τελευταια αυθεντικη εκδοση, ειδα την αρχικη που ειχε ο δεκτησ και εφριξα οποτε κατευθειαν δωρακι

Αμα οι ανθρωποι δε λαμβανουν καν email, τους ειχα στειλει ρωτωντας τις διαφορες του κανονικου απο τον Α και μου ρθε πισω
Φυσικα δεν αμφισβητω τη δουλεια που εχει γινει ως τωρα
Και ισως κακως δε δοκιμασα τη τελευταια αυθεντικη εκδοση και πηγα απευθειας στο δωρο αλλα το σοκ ηταν μεγαλο απο την εκδοση που μου ρθε ο αποκωδικοιποιητης. Οκ αμα ειναι τοσο καλο ας το φτιαξουν καμια διαφωνια

dts downmixing θελω εγω :)

lentozo εχεις απολυτο δικιο ως ΝΟΤ ONLY TV τον εχει

Last edited:

χανει σειρα στα καναλια? δε παρατηρησα κατι τετοιο κανοντας τα:
"Για να αλλάξεις σειρά επιλέγεις Ταξινόμηση ------> By ONID και LCN ------>Εκτός χρήσης..για να μπεις στο μενού για να αλλάξεις την σειρά αφού έχεις βάλει τα παραπάνω πας MENU-Πρόγραμμα-Εισαγωγή προγράμματος-ΟΚ και βάζεις κωδικό 888888 και κάνεις την αλλαγή που θέλεις.."

επισης δε καταλαβαινω τι λες τα κουμπια ειναι αλλου

επισης δε καταλαβαινω τι εχουν οι υποτιτλοι, εβγαλα το φοντο και ειναι μια χαρα

οσο για τη δυσκολια να βαλεις το δωρακι, οσο δυσκολο ειναι να βαλεις το αυθεντικο firmware

Kostas_Y τι εχετε παθει με τη σειρα των καναλιων? ετσι λεγατε πριν τον παρω και ειχα τρομοκρατηθει ενω αλλοι λεγαν οτι ειναι οκ με τη παραπανω ρυθμιση. Εγω το εκανα και ειναι οκ, δεν θα πρεπε να ειναι οκ? Επισης πριν τον παρω με διαβεβαιωνατε οτι δε τη χανει :P

Με το δωράκι, το GoTo και κάποια άλλα πλήκτρα έχουν αλλαξει θέση και η λειτουργία τους μεταφέρθηκε στα έγχρωμα πλήκτρα του teletext.

Αν βάλεις μεγάλη διαφάνεια στο μενου, τότε και οι υπότιτλοι γίνονται επίσης διάφανοι. Δες εδω: http://briefcases.pathfinder.gr/browse/whitewhale/54756

Για σένα και για μένα δεν είδαι δύσκολη η αλλαγη fw. Δεν είναι όμως όλοι το ίδιο ενημερωμένοι.

Τέλος, εγω δεν έχω πάθει τίποτα με τη σειρα των καναλιών :smile: Αυτό το πρόβλημα το έχουν όσοι παίρνουν σήμα απο τον Υμηττό, ο οποίος πέφτει λίγο μακρυά.

Υμηττο παιρνω παναθεμα με
να ανυσηχω?

Διαφανεια στο menu δεν εβαλα γιατι ειναι απαισια. Διαφανεια μονο στην infobar που ειναι απαισια θελω ή και να την εξαφανισω - μειωσω διαρκεια της
ειδα τα samples, υπαρχει ατομο που θα βαλει στο menu διαφανεια 75% ? δε θα φαινεται τιποτα! αυτο θα ναι το βασικο μου θεμα και οχι οι υποτιτλοι που επισης επηρεαζονται οπως λετε και δεν αμφιβαλω
Ενα 25% δοκιμασα και το βγαλα και αυτο, παραπανω νομιζω το menu χανει τη χρηστικοτητα του

goto δε χρησιμοποιησα, οκ ζω και χωρις αυτο

Επιστρεφω στο tele usb-300
εχω τον ενισχυτη Sony STR-DB840
Και την crt Samsung CW-533CWG
Εχω ελπιδα να βρω τιποτα? :)

Last edited:

Ξέχασα να γράψω ότι CVBS και S-Video υποστηρίζουν αναλύσεις έως 576p
ενώ οι RGB και Component όλες 480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080i, 1080p
ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΤΕΣ MPEG-4 ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ SCART καθώς αυτή συνήθως υποστηρίζει τα 3 πρώτα formats.

Το HDMI είναι σαν το RGB αλλά μεταφέρει το σήμα ψηφιακά και όχι αναλογικά και εμπεριέχει και τον ήχο.
Υποστηρίζει όλες τις αναλύσεις και συνήθως είναι αυτορυθμιζόμενο χωρίς επιλογή ρύθμιση της ανάλυσης.

Το αν είναι καλύτερο τώρα το HDMI ( ψηφιακό ) από το Component Video ή το RGB Video ( αναλογικό ) είναι θέμα αρκετών διαξιφισμών και για άλλη συζήτηση.

Αν το CVBS υποστηρίζει μόνο ως 576p τότε γιατί στο μενού του Ferguson T65 συμβαίνει ακριβώς το ανάποδο; Εμένα δηλαδή στο RGB δίνει μόνο 576i ενώ στο CVBS έχω από 480 ως 1080p. Υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει λάθος στην περιγραφή ή κάτι άλλο; Πάντως εγώ που χρησιμοποιώ HDMI στα 1080p CVBS PAL δεν έχω παρατηρήσει κάτι περίεργο.

τα πιο κοντινα που εχει η βαση του tele ειναι
Sony STR - DB 1070
Samsung CW 534
κοντινα κρινοντας απο το ονομα του μοντελου, τιποτα αλλο δε ξερω

Sony STR - DB 1070
Samsung CW 534

Samsung CW 533 έχει.
Για το Sony ψάξε ένα για κοντινό μοντέλο.

Sony STR - DB 1070
Samsung CW 534

Αν δεν βρίσκεις άλλα δοκίμασε αυτά. Συνήθως οι εταιρείες -και ειδικά σε κοντινά μοντέλα- δεν έχουν διαφορές στα τ/κ και πολλές φορές η νέα συσκευή δουλεύει με το παλιό τ/κ. Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Αν το CVBS υποστηρίζει μόνο ως 576p τότε γιατί στο μενού του Ferguson T65 συμβαίνει ακριβώς το ανάποδο; Εμένα δηλαδή στο RGB δίνει μόνο 576i ενώ στο CVBS έχω από 480 ως 1080p. Υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει λάθος στην περιγραφή ή κάτι άλλο; Πάντως εγώ που χρησιμοποιώ HDMI στα 1080p CVBS PAL δεν έχω παρατηρήσει κάτι περίεργο.

Λάθος στην περιγραφή μάλλον. Την διαφορά θα την δεις μόνο σε σύνδεση SCART.

Samsung CW 533 έχει.
Για το Sony ψάξε ένα για κοντινό μοντέλο.

εγω γιατι βρισκω μονο το Samsung cw 534 και οχι το Samsung CW-533CWG ? ψαχνεις καπου που δε ξερω να ψαξω?
οσο για τα κοντινα μοντελα αν θεωρειται κοντινο το Sony STR-DB840 με το Sony STR - DB 1070 ξερω γω? δε νομιζω

δε το εχω το χειριστηριο, θελω πριν το παρω να εχω βρει υποστηριξη για τις συσκευες μου, τουλαχιστον ας μεινει πολυχειριστηριο αν δε κατσει το firmware στον boxhd
το εχω παραγγειλει αλλα λειπουν διακοπες.

Last edited:

Υμηττο παιρνω παναθεμα με
να ανυσηχω?

Με πρόλαβε ο Κώστας στα περισσότερα.
Αν παίρνεις από Υμηττό και έχεις αλλάξει την αριθμητική σειρά των καναλιών π.χ. ΕΤ-1 στο 001, ΝΕΤ στο 002, ΕΤ-3 στο 003 κ.ο.κ. ...αρμένισε λίγο προς τα κανάλια των πακέτων ATTICA 02 & 03.
Κάτι Body in Balance κλπ.
Άσε το μερικά δευτερόλεπτα σε αυτά και κλείσε το δέκτη.
Η σειρά των καναλιών όταν τον ξανανοίξεις θα έχει αλλάξει. Στο 001 θα χει πάει το TV5 ή το Euronews κλπ. Αυτό συνέβαινε σε όλα τα firmware που ξέρω με εξαίρεση το τελευταίο (17/8) στους περισσότερος (όλους?) που παίρνουμε σήμα από Υμηττό με τα προηγούμενα φιρμ ή το δωράκι.

Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Παιδιά μια διευκρίνιση:Επειδή απ'ότι λέτε το firm 17/8 εχει πάλι πρόβλημα με τους υπότιτλους, αν παραμείνουμε στο δωράκι υπάρχει τρόπος να μην χάνεται η σειρά των καναλιών?

απο mtv και mad (MULTIPLEX ATTIKI 02) εχω κανει και εγγραφη οχι πολυ, 1 λεπτο για να δω το bitrate τους σε σχεση με τα αλλα
αυτα τα χω βαλει και κολλητα με τα μεγαλα καναλια στις θεσεις 9-10
στα πιοοοοο μικρα δεν εχω αρμενησει ακομα

στο main τοπικ του δεκτη εχω ρωτησει περι τις 5 φορες αν χανει σειρα των καναλιων, με δωρακι & χωρις αναφεροντας οτι πιανω απο υμηττο και δε βρεθηκε καποιος να πει ενα απλο:
"Αλλαζει η σειρα αλλα αν πας στα μικρα καναλια του MULTIPLEX ATTIKI 02 και 03 τη ξαναχανει στο δωρακι
και στο αυθεντικο με τη τελευταια δε τα χανει"

2 γραμμες που θα ειχαν λυσει καθε απορεια μου πριν παρω τον δεκτη. Instead υπηρχε μια σιωπη οποτε ρωτουσα. Οταν παραλαβω το χειριστηριο και θελω να περασω νεο firmware (που ετσι και αλλιως θα μου χαλασει τη σειρα των καναλιων, σωστα? τοτε θα κανω αυτο που λες να το διαπιστωσω και σε μενα)
προς το παρον δε με τρωει ο _ολος μου αφου το εχετε διαπιστωσει ολοι οι αλλοι

Υπάρχει ενοχο καναλι ή ολο το μπουκετο 02 και 03?
Αν σβησω ολα τα καναλια τους εκτος mad και mtv?

Last edited:
Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Παιδιά μια διευκρίνιση:Επειδή απ'ότι λέτε το firm 17/8 εχει πάλι πρόβλημα με τους υπότιτλους, αν παραμείνουμε στο δωράκι υπάρχει τρόπος να μην χάνεται η σειρά των καναλιών?

Ταξινόμηση καναλιών : Μέ LCN
Αρίθμηση καναλιών: Απενεργοποιημένη

Υπάρχει ενοχο καναλι ή ολο το μπουκετο 02 και 03?
Αν σβησω ολα τα καναλια τους εκτος mad και mtv?
Εγώ αυτό που έχω "άχτι" (κι έτσι τσεκάρω τα φιρμ) είναι το Body in Balance. Στην έτοιμη λίστα που φορτώνω (και την έχω μόνιμα στο στικάκι) αναφέρεται ως ΒιΒ! Αν το επιλέξω για λίγα δεύτερα και κάνω ένα μικρό ζάπινγκ μετονομάζεται σε Body in Balance και ξέρω ότι αν κλείσω το δέκτη (ή κάτι άλλο που παραμένει ασαφές: ίσως αν μπεις στον player?) και επανέλθω η σειρά έχει κάνει reset ανά μπουκέτο καναλιών. Κάποιος φίλος που το έψαξε ίσως περισσότερο είπε για όλα τα άτικα 2,3.

Instead υπηρχε μια σιωπη οποτε ρωτουσα.
Όταν τον πήρα τον δέκτη (νομίζω) δεν υπήρχαν τα Attica και δεν είχα κι εγώ πρόβλημα. Μετά την προσθήκη αυτών άρχισε ο μπελάς!
Δεν ήταν γνωστό σε όλους μας από την αρχή το πρόβλημα. Σίγουρα όχι η ακριβής αιτία του (ΡΜΤ).
Εγω προσωπικά τον συνέστησα σε αρκετό κόσμο (και ηλικιωμένους/άσχετους τεχνολογικά) και δεν θα το χα κάνει αν ήξερα ότι συμβαίνει αυτό.
Το τελευταίο φιρμ που λύνει το πρόβλημα βγήκε πριν μόλις 2 μέρες, και δεν ξέραμε αν θα έβγαινε και αυτό ποτέ.

καλα εγω παρελαβα το νεο Lifeview LV6TBOXHD-A πρωτα 14/08/2012
τον δοκιμασα μου αρεσε, ειχα περιθωριο να τον κρατησω η να τον δωσω

μετα εμαθα για τον παλιο και τις δυνατοτητες μεσω firmware που εχει (μη κομματιασμο εγγραφων, dts downmixing)
εμαθα και για το προβλημα των καναλιων (μιλαμε για αντε μιση βδομαδα πριν, οχι καααααααααααααποτε)
ρωτησα μηπως βγαλω ακρη δεν εβγαλα αν εχει λυθει το θεμα με τα καναλια

και 18/08 παρεδωσα τον LV6TBOXHD-A και παρελαβα τον LV6TBOXHD
του αρχισα τα firmware κτλ, μαθαινω και προχωρω

στο ενδιαμεσο εμαθα και για την rf δυνατοτητα του edision οποτε πηρα και εναν τετοιο για τη crt της μανας που ουτε scart δεν εχει

Αυτη ειναι η προυπηρεσια μου στους δεκτες: 1 βδομαδα :P

Γιατι τα γραφω αυτα? Γιατι τωρα ρωτουσα οχι πριν μπουν τα Attica, πριν προφανως κανεις δεν ηξερε οτι θα συμβει αυτο.
Anyway ο mstar ειναι και αυτος καλος, τα καναλια αμα τα χασει θα με χαλασει πολυυυυυ (καταλαβα πλεον οτι μονο το τελευταιο original firmware εγγυαται μη χασιμο σειρας καναλιων, ηταν απλο αλλα δε γραφτηκε πουθενα ξεκαθαρα)
οποτε ωσπου να παραλαβω το tele control και αρχισω δοκιμες απο t55-65 θα κανω συντηρητικο ζαπινγκ :P

Body in balance λοιπον και νευρα κροσια οταν χανει τη σειρα :)

Last edited: