LifeView LV6TBOXHD

Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

ρε μάγκες ξέρει κανείς να μου πει γιατί δε μπορώ να περάσω τη νέα έκδοση; Κάνει ένα restart και δε μου βγάζει μπάρα προόδου ή κάτι τέτοιο.
Κάνω κάτι λάθος;
Χρησιμοποίησε άλλο φλασάκι και βεβαιώσου ότι είναι FAT32.

Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Χρησιμοποίησε άλλο φλασάκι και βεβαιώσου ότι είναι FAT32.

Σωστός! Ήταν φορμαρισμένο σε FAT και όχι FAT32. Είμαι οκ τώρα. Ευχαριστώ.

Νέα αναβάθμιση με ημερομηνία 30-5-12 για τους δέκτες έκδοσης 1. Δηλαδή εκείνους που δεν υποστηρίζουν ως μέγιστη ανάλυση 1080p, αλλά 1080i και συνήθως έχουν το ημικυκλικό «τζαμάκι» στην πρόσοψη αντί του κυκλικού.

ftp://ftp.fen.pl/sterowniki/LiveView - Not only TV/LV6TBOXHD/LV6TBOXHD 7828/

Η Lifeview συνεχίζει να δίνει αναβαθμίσεις του 7828. Οι υπόλοιποι... (no comment)

Ωραία... Λίστα αλλαγών δεν υπάρχει ε; Και βλέπω 2 αρχεία, ένα με ημερομηνία 25/5 και ένα με 30/5. Μάλλον θα είχε κάποιο θέμα το update 25/5 και θα έβγαλαν διόρθωση. Αν και τα έχουν ανέβει την ίδια ημερομηνία.

Είναι μάλλον ο επόμενος δέκτης που θα πάρω μετά το βατερλό που είχα με τον δικό μου F&U 2313.

Ωραία... Λίστα αλλαγών δεν υπάρχει ε; Και βλέπω 2 αρχεία, ένα με ημερομηνία 25/5 και ένα με 30/5. Μάλλον θα είχε κάποιο θέμα το update 25/5 και θα έβγαλαν διόρθωση. Αν και τα έχουν ανέβει την ίδια ημερομηνία.
Είναι συμπιεσμένα με διαφορετικό τύπο συμπίεσης, το ένα με rar και το άλλο με zip, γι' αυτό έχουν διαφορετικό μέγεθος.
Το firmware που περιέχουν είναι ίδιου μεγέθους, οπότε πρέπει να είναι η ίδια έκδοση. Ρίξε μια ματιά στο μενού πληροφορίες, αν έχεις όρεξη, και πες μας τι ισχύει.

Όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν κάτι παραπάνω από τον δέκτη τους, ας μου στείλουν ένα Π.Μ. με θέμα BOXHD-δωράκι.
Δυστυχώς, δεν γίνεται να πω πολλά δημοσίως για το «δωράκι», γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσω να έχω άλλα στο μέλλον.

Όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν κάτι παραπάνω από τον δέκτη τους, ας μου στείλουν ένα Π.Μ. με θέμα BOXHD-δωράκι.
Δυστυχώς, δεν γίνεται να πω πολλά δημοσίως για το «δωράκι», γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσω να έχω άλλα στο μέλλον.
Βρήκα ένα σοβαρό πρόβλημα στο «δωράκι». Αν υπάρξει λύση, θα ενημερώσω.

Το αρχείο με ημερομηνία 25-5 είναι η έκδοση LV6-OSD-A-V5, ενώ το άλλο είναι LV6-OSD-A-V7.
Δεν ξέρω τι διαφορές έχουν αναμεταξύ τους.
Μια είναι ότι στο V5 το κόκκινο πλήκτρο μπαίνει στο μενού Πολυμέσα (νομίζω δεν το έκανε παλιά).

Γεία σας και καλώς σας βρήκα,

διαβάζοντας τα πιο πολλά posts στις 37 σελίδες αποφάσισα να αγοράσω και εγώ τον εν λόγω αποκωδικοποιητή.

εδω και 4-5 ώρες προσπάθω να βρώ τι κάνω λάθος αλλά μάταια....

το πιξέλιασμα ειναι απίστευτο σε όλα τα κανάλια που έχουν κωδικόποιηση mpeg4 ενώ τα mpeg2 τα παίζει μια χαρά (Βουλή,ΡΙΚ,Euronews,TV5 κτλπ)

δοκίμασα τις αναβαθμίσεις που προτίνετε αλλά και πάλι τπτ....
τώρα το μηχάνημα φοράει

Model: LV6-OSD-A-V3.2
SW Version: 2012-05-24
HW Version 1.0

αν θέλετε μπορώ να postαρω screenshots για να δείτε το μέγεθος του προβλήματος.

τέλος να αναφέρω οτι δε πρέπει να είναι θέμα κεραίας διότι άλλος αποκωδικοποιητής παίζει μια χαρά.

κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη.

ευχαριστώ προκαταβολικά

Βρήκα ένα σοβαρό πρόβλημα στο «δωράκι». Αν υπάρξει λύση, θα ενημερώσω.
Με χαρά σας ανακοινώνω ότι το δωράκι είναι ελεγμένο και διαθέσιμο!

Σε όσους αρέσουν τα δωράκια, στείλτε μου ένα π.μ. με θέμα BOXHD2-δωράκι.

Επεξεργασία: Το δωράκι απευθύνεται μόνο σε όσους έχουν την 2η έκδοση του δέκτη (μέγιστη ανάλυση 1080p).

Last edited:

διαβάζοντας τα πιο πολλά posts στις 37 σελίδες αποφάσισα να αγοράσω και εγώ τον εν λόγω αποκωδικοποιητή.

το πιξέλιασμα ειναι απίστευτο σε όλα τα κανάλια που έχουν κωδικόποιηση mpeg4 ενώ τα mpeg2 τα παίζει μια χαρά (Βουλή,ΡΙΚ,Euronews,TV5 κτλπ)

τώρα το μηχάνημα φοράει

HW Version 1.0

τέλος να αναφέρω οτι δε πρέπει να είναι θέμα κεραίας διότι άλλος αποκωδικοποιητής παίζει μια χαρά.

ευχαριστώ προκαταβολικά

Καλώς ήρθες στο φόρουμ michaelogr.
Πρέπει να ήταν λίγο κουραστικό να διαβάζεις τόσες σελίδες, αλλά επέλεξες καλό μοντέλο!

Το ότι άλλος αποκωδικοποιητής παίζει καλά με κάνει να νομίζω ότι το τμήμα που αφορά την αποκωδικοποίηση του H264 έχει πρόβλημα. Όμως αν ο άλλος είναι ένας F&U 2205, που έχει πολύ καλή λήψη, τότε πάλι μπορεί να φταίει η κεραία.
Αν ο Lifeview σου λέει ότι είναι χαμηλό το σήμα, δοκίμασε να περιστρέψεις την κεραία σου προς το σημείο εκπομπής. Ελπίζω να είναι αυτό και να μη χρειαστεί να τον επιστρέψεις.

τώρα το μηχάνημα φοράει

HW Version 1.0

ευχαριστώ προκαταβολικά
Πρέπει να είναι πρόβλημα κεραίας και δέκτη.

Μόλις εγκατέστησα τον BOXHD2 και αντιμετώπισα παρόμοιο πρόβλημα. Η Digea παίζει καλά, ΕΤ1,ΕΤ3, ΝΕΤ και EPTHD με πολλά σπασίματα ενω το μπουκέτο Βουλή, ΡΙΚ κτλ δεν το βρήκε καν.
Η εγκατάσταση αυτή έπαιρνε σήμα απο ένα "ταυ" που έβαλα στο καλώδιο της κεραίας (το σήμα δηλαδή μοιραζόταν στον δέκτη και την TV)

Βάζοντας όμως το καλώδιο της κεραίας κατευθείαν στο δέκτη, όλα τα προβλήματα εξαφανίστηκαν.
Συμπεραίνω λοιπόν οτι ο δέκτης δεν έχει και μεγάλη ευαισθησία και θέλει δυνατό σήμα απο την κεραία. (ο προκάτοχος του LV6TMPVR4 δεν είχε τέτοιο πρόβλημα, αν θυμάμαι καλά)

Θα δοκιμάσω τώρα και το RF passthrough. Ο LV6TMPVR4 μου "εξαφάνιζε" την συχνότητα του EPTHD όταν έκανα τέτοια σύνδεση. Για να δούμε και ο BOXHD.

Θα δοκιμάσω τώρα και το RF passthrough. Ο LV6TMPVR4 μου "εξαφάνιζε" την συχνότητα του EPTHD όταν έκανα τέτοια σύνδεση. Για να δούμε και ο BOXHD.

Με χαρά αναφέρω οτι με RF passthrough λειτουργούν όλα τα κανάλια άψογα, και στο δέκτη και στην τηλεόραση.

Για να δούμε τώρα, το fw να του περάσω...

Hello again και ευχαριστώ για τις συμβουλές σας talos_2002 & Kostas_Y ....

ο άλλος αποκωδικοποιητής ειναι POCKET DTV MPEG4 FREE TO AIR (DVB-T) NEOTION NP4+

η σύνδεση με την κεραία ειναι απευθείας και εχω ήδη δοκιμάσει να την στρέψω προς Αίγινα και προς Υμμήτο (μένω Άνω Γλυφάδα)
αλλα και πάλι τπτ....

θα κάνω και άλλες δοκιμές και θα σας ενημερώσω...

thanks και πάλι για τον χρόνο σας....

Θα τρελαθούμε εντελώς...ακούστε πρόβλημα:

Το καλώδιο της κεραίας πάει στον ΒΟΧ και απο εκεί, μεσω του loop του δέκτη, στην Panasonic. Ο δέκτης είναι συνδεμένος με HDMΙ στον ενισχυτή και απο εκει, πάλι με HDMI, στην τηλεόραση

Σενάριο 1: Δέκτης ανοιχτός, ενισχυτής κλειστός. Η τηλεόραση δείχνει κανονικά Βουλή, BBC, DW. Ένταση σήματος ~50%, ποιότητα ~%60
Σενάριο 2: Δέκτης ανοιχτός, ενισχυτής ανοιχτός. Η τηλεόραση χάνει Βουλή, BBC, DW. Ένταση σήματος ίδια με το Σενάριο 1 αλλα ποιότητα στο μηδέν.

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ειναι οτι ο ενισχυτής προκαλεί παρεμβολές στο καλώδιο κεραίας που πάει απο τον δέκτη στην τηλεόραση...

Το αρχείο με ημερομηνία 25-5 είναι η έκδοση LV6-OSD-A-V5, ενώ το άλλο είναι LV6-OSD-A-V7.
Δεν ξέρω τι διαφορές έχουν αναμεταξύ τους.
Μια είναι ότι στο V5 το κόκκινο πλήκτρο μπαίνει στο μενού Πολυμέσα (νομίζω δεν το έκανε παλιά).
Εαν πας με το κοκκινο πληκτρο στα πολυμέσα και πας να δεις μια ταινία δεν δείχνει τιποτα... !!!! (LIFEVIEW-OSD-A-2012-06-04.rar)

Last edited:

Εαν πας με το κοκκινο πληκτρο στα πολυμέσα και πας να δεις μια ταινία δεν δείχνει τιποτα... !!!! (LIFEVIEW-OSD-A-2012-06-04.rar)
Αυτή είναι ακόμα νεότερη αναβάθμιση από εκείνες που είχα αναφερθεί. Τρεις αναβαθμίσεις για το Mstar 7828 σε δύο εβδομάδς! Αυτό θα πει καλή υποστήριξη σε firmware!
Τί έκδοση λέει στο μενού Info; Λέω Info και όχι Πληροφορίες, επειδή μόνο το Αγγλικό μενού έχει αξιόπιστη ένδειξη.

Για το πρόβλημα τώρα. Αν αλλάξεις μόνο το firmware και χρησιμοποιήσεις το ίδιο φλασάκι με τα ίδια περιεχόμενα, δείχνει τα περιεχόμενα;
Αν μπεις κανονικά από το μενού, δείχνει τα περιεχόμενα ή και πάλι το εμφανίζει ως κενό;

Re: Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Αυτή είναι ακόμα νεότερη αναβάθμιση από εκείνες που είχα αναφερθεί. Τρεις αναβαθμίσεις για το Mstar 7828 σε δύο εβδομάδς! Αυτό θα πει καλή υποστήριξη σε firmware!
Τί έκδοση λέει στο μενού Info; Λέω Info και όχι Πληροφορίες, επειδή μόνο το Αγγλικό μενού έχει αξιόπιστη ένδειξη.

Για το πρόβλημα τώρα. Αν αλλάξεις μόνο το firmware και χρησιμοποιήσεις το ίδιο φλασάκι με τα ίδια περιεχόμενα, δείχνει τα περιεχόμενα;
Αν μπεις κανονικά από το μενού, δείχνει τα περιεχόμενα ή και πάλι το εμφανίζει ως κενό;

Info SW Version LV6-OSD-A-V7

Αν μπεις απο το menu ολα ειναι ενταξει. Οταν μπεις απο το κοκκινο κουμπι και πας στα Movies δειχνει κανονικα τα περιεχομενα απο το φλασακι, οταν διαλεξεις ενα τιτλο καο πατησεισ OK η Play δεν κανει τιποτα (δεν ξεκιναει, απλα στιγμιαια δειχνει το info τησ ταινιας κατω δεξια). Παραδοξως τα αλλα (music, PVR, photo) τα παιζει κανονικα.
Χρησιμοποιω το ιδιο φλασακι που ειχα και με προηγουμενα firmware αλλα εκει δεν υπηρχε το κοκκινο κουμπι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Info SW Version LV6-OSD-A-V7

Αν μπεις απο το menu ολα ειναι ενταξει. Οταν μπεις απο το κοκκινο κουμπι και πας στα Movies δειχνει κανονικα τα περιεχομενα απο το φλασακι, οταν διαλεξεις ενα τιτλο καο πατησεισ OK η Play δεν κανει τιποτα (δεν ξεκιναει, απλα στιγμιαια δειχνει το info τησ ταινιας κατω δεξια). Παραδοξως τα αλλα (music, PVR, photo) τα παιζει κανονικα.
Χρησιμοποιω το ιδιο φλασακι που ειχα και με προηγουμενα firmware αλλα εκει δεν υπηρχε το κοκκινο κουμπι.

Κι αυτό V7; Τϊ να πώ;
Δοκίμασε τότε το LIFEVIEW-OSD-A-2012-05-30.rar που είναι το αμέσως προηγούμενο.