LifeView LV6TBOXHD

Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Γειά σας παιδιά και πάλι, μετά από τόσο καιρό. Μόλις χθές παρέλαβα τον BOXHD αν και τρόμαξα λίγο γιατί σχεδόν πουθενά δεν αναφέρεται το όνομα lifeview αλλά μόνο το not only tv. Τέλωσπάντων μικρό το κακό.

Λίγο που τον δοκίμασα μιά χαρά τα παίζει όλα και AC-3 ήχο. Μόνο ένα αρχέιο δεν μου παίζει, βασικά δεν παίζει ήχο, εικόνα μια χαρά το οποίο είναι mkv. αλλά όταν βρώ χρόνο θα δοκιμάσω και άλλες ματρόσκες για να δώ. Επίσης να τονίσω οτι διαβάζει μια χαρά και πολύ γρήγορα τον 500άρι σε NTFS σκληρό μου δίσκο.

Η εικόνα τέλεια και είναι και εύκολος στην χρήση, μόνο η εναλλαγή τον καναλιών είναι λίγο αργη αλλά αυτο δεν με πειράζει καθόλου, μάλιστα το ήξερα πρίν το αγοράσω.

Ευχαριστώ τον Τάλο και τον Κώστα που με βοηθήσαν στην επιλογή μου.

Μία ερώτηση. Γίνετε να βρώ άλλο τηεκοντρόλ γιατί τα κουμπιά του δεν με βολεύουν?

Ευχαριστώ τον Τάλο και τον Κώστα που με βοηθήσαν στην επιλογή μου.

Μία ερώτηση. Γίνετε να βρώ άλλο τηεκοντρόλ γιατί τα κουμπιά του δεν με βολεύουν?
Να 'σαι καλά dralex, χαίρομαι που σου αρέσει ο δέκτης που σε βοηθήσαμε να διαλέξεις.

Ρίξε μια ματιά στα προγραμματιζόμενα.

Τάλο ποίο είναι το τωρινό software της συσκευής ή μάλλον δεν το είπα καλά, η τελευταια ενημέρωση. Εμένα είναι 2011 η 9-11 ή11-9 δεν θυμάμαι τώρα.

Re: Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Γειά σας παιδιά και πάλι, μετά από τόσο καιρό. Μόλις χθές παρέλαβα τον BOXHD αν και τρόμαξα λίγο γιατί σχεδόν πουθενά δεν αναφέρεται το όνομα lifeview αλλά μόνο το not only tv. Τέλωσπάντων μικρό το κακό.

H NotOnlyTV ειναι το τμήμα της Lifeview που ασχολείται με τηλεοπτικούς δέκτες και άλλα παρόμοια gadgets. (μάλλον το μοναδικό τμήμα που λειτουργεί πλέον, το site της Lifeview δεν ανοίγει πλέον)

Τάλο ποίο είναι το τωρινό software της συσκευής ή μάλλον δεν το είπα καλά, η τελευταια ενημέρωση. Εμένα είναι 2011 η 9-11 ή11-9 δεν θυμάμαι τώρα.

Το τελευταίο επίσημο fw έχει ημερομηνία 21\9\2011

Απάντηση: Re: Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Το τελευταίο επίσημο fw έχει ημερομηνία 21\9\2011
Γιατί να μη θεωρούνται επίσημα τα firmware που είναι στον σέρβερ του Πολωνού εισαγωγέα;
Είναι κανονικότατα Lifeview, όπως εκείνα από την σελίδα της Lifeview. Αν η Lifeview δεν ενημερώνει το site της σαν π.χ. την Crypto ή επιθυμεί να προσφέρει νεότερες εκδόσεις στην πολωνική αγορά, δεν νομίζω ότι αυτό κάνει τα firmware αυτά ανεπίσημα.
Π.χ το firmware Δεκεμβρίου του v1 που μου έδωσε η ίδια η Lifeview μέσω e-mail, δεν ανέβηκε ποτέ στην σελίδα τους αλλά μου το έστειλαν οι ίδιοι.

Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Δεν ήξερα οτι ήταν fw του εισαγωγέα τα Πολωνικά, είχα την εντύπωση οτι είναι patched απο χρήστες του δέκτη.

Έτσι ήταν πριν ένα χρόνο που έμπαινα σε Πολωνικά fora με Google translate και έψαχνα για fw του LV6TMPVR4.

Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Ευχαριστώ τον φίλο Talos για το δωράκι(Ολα ΟΚ).
Επαιξε ότι του έβαλα απο αυτά που είχα χωρίς πρόβλημα.
Εκτός από ένα :
Complete name : Source Code (2011) 1080p BluRay.x264.CHD 1.1GB.mkv
Format : Matroska
File size : 1.14 GiB
PlayTime : 1h 33mn
Bit rate : 1749 Kbps
Movie name : Source.code.2011.BluRay.1080p.x264.CHD
Encoded date : UTC 2012-06-10 04:52:40
Writing application : mkvmerge v3.3.0 ('Language') built on Mar 24 2010 14:59:24
Writing library : libebml v0.8.0 + libmatroska v0.9.0

Video #0
Codec : MPEG-4 AVC
Codec/Info : MPEG4 ISO advanced profile
PlayTime : 1h 33mn
Width : 1920 pixels
Height : 1080 pixels
Display Aspect ratio : 16/9
Frame rate : 23.976 fps
AspectRatio : 1.778

Audio #0
Codec : A_AAC
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 24 KHz

Τι φταίει ώστε να προσέχω στο μέλλον;

Re: Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Αγόρασα και εγώ τον LifeView-LV6TBOXHD_2 πριν μερικές ώρες και είμαι στη φάση των δοκιμών.
Έχω μια απορία όμως: τελικά ποιο είναι το τελευταίο λογισμικό;
Στις πληροφορίες συστήματος δεν αναφερόταν πουθενά ο τύπος της συσκευής, ενώ στην έκδοση λογισμικού αναφέρεται μόνο η ημερομηνία και έκδοση υλικού 1.0 .
Πέρασα τις 2 αναβαθμίσεις από sterowniki ενώ όμως τα zip αρχεία έχουν ημερομηνία 7-2-2012 και 24-5-2012 οι αντίστοιχες εκδόσεις λογισμικού είναι 2012-2-7 και 2012-1-31.
Επίσης στην έκδοση 2012-2-7 δεν υπάρχει ελληνικό μενού ή EPG αλλά υπάρχουν extra παιχνίδια που δεν έχω δει σε καμία άλλη έκδοση και είναι και η μοναδική που εμφανίζει και το μοντέλο(LV6TBOXHD).
Τι παίζει;

Re: Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Ευχαριστώ τον φίλο Talos για το δωράκι(Ολα ΟΚ).
Επαιξε ότι του έβαλα απο αυτά που είχα χωρίς πρόβλημα.
Εκτός από ένα :
.......
Τι φταίει ώστε να προσέχω στο μέλλον;

To "Codec/Info : MPEG4 ISO advanced profile" νομίζω είναι εκτός προδιαγραφών.

Αγόρασα και εγώ τον LifeView-LV6TBOXHD_2 πριν μερικές ώρες και είμαι στη φάση των δοκιμών.
Έχω μια απορία όμως: τελικά ποιο είναι το τελευταίο λογισμικό;
Στις πληροφορίες συστήματος δεν αναφερόταν πουθενά ο τύπος της συσκευής, ενώ στην έκδοση λογισμικού αναφέρεται μόνο η ημερομηνία και έκδοση υλικού 1.0 .
Πέρασα τις 2 αναβαθμίσεις από sterowniki ενώ όμως τα zip αρχεία έχουν ημερομηνία 7-2-2012 και 24-5-2012 οι αντίστοιχες εκδόσεις λογισμικού είναι 2012-2-7 και 2012-1-31.
Επίσης στην έκδοση 2012-2-7 δεν υπάρχει ελληνικό μενού ή EPG αλλά υπάρχουν extra παιχνίδια που δεν έχω δει σε καμία άλλη έκδοση και είναι και η μοναδική που εμφανίζει και το μοντέλο(LV6TBOXHD).
Τι παίζει;

Για το fw του Φεβρουαρίου, 7-2-2012 και 2012-2-7 είναι η ίδια ημερομηνία με διαφορετική γραφή.
Στο άλλο, μάλλον ξέχασαν να αλλάξουν το string που εμφανίζει την ημερομηνία στις πληροφορίες συστήματος.

Τελικα μετα απο τις νεες αναβαθμισεις (απο οτι καταλαβα 21-2-2012 ή υπαρχει αλλη?) εχει ελληνικο EPG στα καναλια της Digea? Εχει ελληνικο μενου?

Τελικα μετα απο τις νεες αναβαθμισεις (απο οτι καταλαβα 21-2-2012 ή υπαρχει αλλη?) εχει ελληνικο EPG στα καναλια της Digea? Εχει ελληνικο μενου?

Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος αλλά από τις δοκιμές που έκανα χτες έχουν ελληνικό EPG αλλά:
- η αναβάθμιση με ημερομηνία 2012-04-25 έχει ελληνικό μενού ενώ
- η 2012-2-7 δεν έχει ελληνικό μενού(που δεν είναι και τόσο σημαντικό).
Από τις 2 προτιμώ τη δεύτερη γιατί υποστηρίζει καλύτερα ελληνικούς υπότιτλους (μετά από δοκιμές) και έχει κάποια extra (παιχνίδια).
Αν ακόμα έχεις πρόβλημα στείλε pm στον talos_2002 να σε βοηθήσει.
Thanks talos!

Όλα καλά με τον LV6TBOXHDv2, μια χαρά σαν media player-κανένα παράπονο, το zapping δεν είναι και τόσο αργό (ούτε με τον Xoro είχα καμιά τεράστια ταχύτητα-πάνω κάτω τα ίδια) αλλά παρατήρησα κάτι περίεργο:
Όταν κάνεις zapping με τα βελάκια είναι πολύ πιο γρήγορο από ότι να πας από κανάλι σε κανάλι με τα αριθμητικά πλήκτρα και αυτό δεν έχει σχέση με το αν είναι της ίδιας συχνότητας ή διαφορετικών ή με το αν πας από mpeg2 σε mpeg4.Π.χ. έχω στη θέση 4 το MEGA και στη θέση 5 τον ΑΝΤ1.Αν πάω με τα βελάκια η αλλαγή διαρκεί 1-2 δευτερόλεπτα.Αν πατήσω το 5 μπορεί να διαρκέσει 4-5 δευτερόλεπτα.Επίσης αν χρησιμοποιήσω το recall (ανεξαρτήτως θέσης ή συχνότητας των 2 καναλιών) η αλλαγή είναι πάλι γρήγορη.Η συμπεριφορά αυτή είναι ίδια με όσα λογισμικά έχω δοκιμάσει.Δεν είναι περίεργο;
Αυτό είναι και το μοναδικό μειονέκτημα σε σχέση με τον Xoro.
Κατά τα άλλα το μηχανάκι "τα σπάει" και σε εικόνα και σε ήχο και σαν media player.

Οταν πατάς κάποιο αριθμητικό πλήκτρο, ο δέκτης περιμένει να δει αν θα πατήσεις και άλλο αριθμό για να πας σε διψήφιο ή τριψήφιο αριθμό καναλιού. Εκεί οφείλεται η καθυστέρηση. Με τα βελάκια ή το recall ξέρει οτι θες να πας στο επόμενο\προηγούμενο κανάλι.

Εκνευριστικό, το ξέρω. Η Panasonic μου κάνει τα ίδια, όπως και οι περισσότερες τηλεοράσεις πλέον. Μια λύση είναι να πατάς τον αριθμό και μετα ΟΚ για να πάρει αμέσως την επιλογή.

Από την άλλη μεριά να δείτε πόσο εκνευριστικό είναι να μην προλαβαίνεις τις επιλογές σου - όπως στην γρήγορη Sony που έχω :furious3: Σε ότι αφορά το Lifeview μετά την πρώτη φορά που έχασε τις θέσεις των καναλιών, τα έβαλα πάλι στην δικιά μου σειρά και προς το παρόν όλα ΟΚ.

ερωτηση αν δεν κουραζω, αυτες τις μερες παιρνω τον δεκτη και ειδα στην εταιρια αυτο το FW http://notonlytv.net/download/other/LV6TBOXHD/LIFEVIEW-2011-05-03-OSDa.zip
υπαρχει κατι σε πιο καινουργιο αλλα ελληνικα ολα φουλ?

Λίγο πιο πάνω:

Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος αλλά από τις δοκιμές που έκανα χτες έχουν ελληνικό EPG αλλά:
- η αναβάθμιση με ημερομηνία 2012-04-25 έχει ελληνικό μενού ενώ
- η 2012-2-7 δεν έχει ελληνικό μενού(που δεν είναι και τόσο σημαντικό).
Από τις 2 προτιμώ τη δεύτερη γιατί υποστηρίζει καλύτερα ελληνικούς υπότιτλους (μετά από δοκιμές) και έχει κάποια extra (παιχνίδια).

Μάλλον την fw 2012-04-25 του Πολωνού εισαγωγέα χρειάζεσαι.
Ψάξε λίγο στις προηγούμενες σελίδες για τα links.

ωραια το FW που λες 2012-04-25 ειναι το τελευταιο και εχει τα παντα στα ελληνικα?
Επισης εγω παραγγειλα απο το site λεγωντας οτι θελω το 2 το καινουργιο με 1080p και κυκλικο τζαμακι και μου λεει ναι αυτο αλλα απο οτι βλεπω εδω και ο 1 μπορει να εχει τζαμακι κυκλικο,πως μπορω να δω αν πηρα το 2 περα απο το τζαμακι και αν δεν εχω 1080p τηλεοραση?

Δεν έχω δοκιμάσει το fw αλλα απ' ότι λέει ο lentozo, ναι, όλα ειναι ελληνικό. Δοκίμασε το κι αν δεν σου αρέσει μπορείς πάντα να γυρίσεις στο παλιό.

Ο v1 έχει σταματήσει να κυκλοφορεί εδω και καιρό. Εκτός απο τις εμφανείς διαφορές στην εμφάνιση, στο αυτοκόλλητο με το barcode πάνω στη συσκευασία γράφει "P/N: xxLV6TBOXHD2" και δίπλα "LV6TBOXHD_2"
Δεν ξέρω αν εξαρτάται απο την τηλεόραση με την οποία είναι συνδεμένος ο δέκτης αλλα στο μενού εικόνας βγάζει επιλογή για ανάλυση 1080p. Αν το δεις τότε έχεις σίγουρα v2.

ωραία ευχαριστώ αύριο μεθαύριο αν έχω καμία απορία ποστάρω ξανά

ωραια το FW που λες 2012-04-25 ειναι το τελευταιο και εχει τα παντα στα ελληνικα?
Επισης εγω παραγγειλα απο το site λεγωντας οτι θελω το 2 το καινουργιο με 1080p και κυκλικο τζαμακι και μου λεει ναι αυτο αλλα απο οτι βλεπω εδω και ο 1 μπορει να εχει τζαμακι κυκλικο,πως μπορω να δω αν πηρα το 2 περα απο το τζαμακι και αν δεν εχω 1080p τηλεοραση?

Έχω την εντύπωση πως ο ν1 δεν έχει το κυκλικό αλλά μόνο το ημικυκλικό.Μη νομίζεις ότι ξέρουν όλοι τι γίνεται.Όταν παρήγγειλα τον δικό μου από το PC1 και τους είπα πως θέλω τον ν2 με ρώτησαν απορημένοι ποια η διαφορά και που φαίνεται.Πάντως ο Kostas_Y έχει δίκιο.Δεν νομίζω να υπάρχει πια ο 1, στο barcode γράφει 2, το τζαμάκι είναι κυκλικό και στο μενού έχει την επιλογή 1080p(25Hz).
Όσο για τους υπότιτλους με το firmware 2012-04-25 κάποιους δεν τους διάβασε ενώ με το 2012-7-2 δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Ελληνικό EPG έχουν και τα 2 αλλά στο 2012-7-2 το μενού είναι στα αγγλικά.