LifeView LV6TBOXHD

Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Είδα και τη πρώτη μου ταινία σήμερα.Μια χαρά όλα κανένα πρόβλημα αλλά έχω μια απορία.

Έχω την εντύπωση (βασικά είμαι σίγουρος) ότι ο media player κάνει stretch την εικόνα σε full screen(και στην επιλογή 16/9 widscreen και στο αυτόματο) με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να φαίνονται λίγο ψηλόλιγνοι ή τα αμάξια πχ πιο στενά από τι είναι.Η ταινία σίγουρα δεν είχε ανάλυση 16/9(όπως οι περισσότερες ταινίες φυσικά που είναι γύρω στα 1280*576 πίξελ) επειδή έχω στο PC 16/9 οθόνη και έβαλα και εκεί την ταινία και εκεί είχε μαύρες μπάρες πάνω κάτω.

Στον αποκωδικοποιητή μόνο στο 4/3 letterbox είχε μαύρες μπάρες πάνω κάτω αλλά δε ξέρω αν εκεί φαίνονται κανονικά οι άνθρωποι κτλ ή αν τα δείχνει κοντόχοντρα.

Καμιά γνώμη/σχόλιο κανείς πάνω στο θέμα;

Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

και εμενα μου φανηκε αυτο ειδικα σε dvdrip που μιλαμε για χαμηλοτερες αναλυσεις

Re: Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

.... τελευταία version (LV6-OSD-A-2012-05-24, σελίδα 35 του παρόντος φόρουμ) ήταν τα κινέζικα αντί ελληνικών που έβλεπα σε υπότιτλους μίας ταινίας. Αφού έκανα την αλλαγή πάω να δω μία άλλη ταινία όπου ΔΕΝ βλέπω καθόλου υπότιτλους και μάλλον υπάγεται στην περίπτωση του djpar αφού το αρχείο srt είναι 131kB... :operator:

Είχα και εγώ παρόμοια προβλήματα όταν τον πρωτοπήρα αλλά λύθηκαν με αλλαγή firmware.Αφού αρχικά δοκίμασα το τελευταίο 2012-05-24 και εξακολουθούσε να βγάζει κινέζικα, δοκίμασα το προηγούμενο 2012-2-7 από ftp://ftp.fen.pl/sterowniki/LiveView%20-%20Not%20only%20TV/LV6TBOXHD/LV6TBOXHD%20v2%207818/ και όλα πήγαν μια χαρά.Όπως και να έχει στείλε pm στον talos_2002

Μέχρι στιγμής, ο δέκτης αποτελεί τον πιο ισορροπημένο δέκτη της αγοράς σε όλα τα επίπεδα είτε ως δέκτης, είτε ως media όπου εκεί έχει ξεφύγει και εφόσον αγοραστεί στα 35 .Με την βοήθεια του talos_2002 έγινε φονική μηχανή πιστεύω.Μειονέκτημα το τηλεχειριστήριο όπως όμως και με τους υπόλοιπους δέκτες λίγο πολύ.
Για το θέμα του stretch, νομίζω είναι και θέμα τύπου αρχείου και της επεξεργασίας του ειδικά εαν είναι κατεβασμένο απο internet.Δοκίμασε σε μια original ταινία αλλά τσέκαρε και τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης καθώς συνάντησα κάτι παρόμοιο σε dvd player.

Για το θέμα του stretch, νομίζω είναι και θέμα τύπου αρχείου και της επεξεργασίας του ειδικά εαν είναι κατεβασμένο απο internet.Δοκίμασε σε μια original ταινία αλλά τσέκαρε και τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης καθώς συνάντησα κάτι παρόμοιο σε dvd player.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι θέμα fw. Οι δέκτες με το προηγούμενο τσιπ της Mstar ειχαν επιλογή Keep Aspect Ratio για τις ταινίες ενω ο Lifeview LV6TMPVR4 μπορούσε να αλλάξει το AR πατώντας το πλήκτρο aspect ή v-format.

αρα λυση γενικα στο θεμα aspect ration δεν εχουμε ε?...βασικα τα αρχεια avi ειναι απαραδεκτα γιατι αν τα εβαζα να παιξουν πχ στο ps3 θα ειχε πανω και κατω μαυρο και θα παιζανε μια χαρα...και η τηλεοραση μου στο hdmi δεν αλλαζει αναλυση ωστε να το βαλω 14:9

Προς το παρόν, όχι.
Το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο σε υλικό 16:9. Δοκίμασα να γυρίσω το aspect σε 4:3 PillarBox πριν μπω στο μενου πολυμέσων και ξεκινήσω ένα βίντεο 4:3. Έτσι έπαιξε κανονικά το βιντεο σε 4:3.
Όταν όμως έβαλα Aspect 16:9 και έπαιξα βιντεο 2.35:1, ο δέκτης έκανε κάθετο stretch. To "κόλπο" έπιανε στον LV6TMPVR4 αλλα όχι στον ΒΟΧ

πακετο κοινος...ε ρε γαμωτο

Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Πώς ταχτοποίησες τα κανάλια στη σειρά;
Εμένα μετά την αυτόματη αναζήτηση μου βάζει πχ. πρώτο το nova και το ονομάζει 001.
Κάνω ταξινόμηση και βάζω 1η την ΕΤ1(πατώντας το κόκκινο κουμπάκι, δλδ μετακίνηση και μετά πηγαίνοντάς το πρώτο), την οποία έχει ονομάσει 020.
Δεν μπορώ όμως να αλλάξω το 020 σε 001 με συνέπεια πατώντας το 1 από το τηλεκοντρόλ να με πηγαίνει πάλι στο NOVA.
Κάτι δεν κάνω σωστά υποθέτω

καπου νομιζω λεει αριθμηση καναλιων και πατας εκτος λειτουργειας

Στην πρωτη καρτελα του μενου

Ταξινομηση : Με LCN
Αριθμηση καναλιων : Εκτος λειτουργιας

Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα το πρόβλημα με τις μαύρες μπάρες και τα βιντεάκια.

Έχω μια 4:3 CRT τηλεόραση συνδεδεμένη με τον BOXHD και ρυθμισμένο τον δέκτη σε 576i και 4:3 Letterbox. Δεν τον χρησιμοποιώ ως media player, παρά μόνο για να δω Formula 1 και πολύ σπάνια κάποιο βιντεάκι. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα παραμόρφωσης της εικόνας, παρά μόνο με την χρήση κάποιου από τα αρχικά firmware που είχαν βγει πέρσι.
Στις 4:3 είναι απαραίτητο να τεθεί η ρύθμιση 4:3 Letterbox για να εμφανισθούν τα μαύρα πλαίσια πάνω και κάτω από την εικόνα.

Για τις 16:9 τηλεοράσεις δεν ξέρω, αλλά θα πρότεινα να μην έχετε στο Auto ούτε τον δέκτη, ούτε την τηλεόραση. Ίσως δοκιμάσω το επόμενο Σ/Κ σε τέτοια τηλεόραση κάποια βιντεάκια και ρυθμίσεις.

Θυμάμαι με έναν Crypto 250 συγγενούς είχαμε κάποιο τέτοιο πρόβλημα και ήταν θέμα να βρεθεί ο κατάλληλος συνδυασμός ρυθμίσεων της τηλεόρασης και του δέκτη.

Άγγελε, οταν παιζει βιντεο 2.35:1, ο ΒΟΧ αντι να βγάλει τις γνωστές μαύρες μπάρες πανω και κάτω, ξεχειλώνει την εικόνα ωστε να γεμίζει όλη την οθόνη.
Το ίδιο πρόβλημα είχε ο LV6TMPVR4 αλλα εκει διορθώθηκε σε ένα απο τα τελευταία firmwares. Πατώντας V-format νομίζω άλλαζε το aspect ratio.

Σε τηλεοράσεις 4:3 λειτουργεί με την ρύθμιση που λες αλλα στις 16:9 δεν βρήκα λύση.

ισχυει αυτο που λεει ο κοστας θα το ψαξω περισσοτερο παντος οπως προανεφερα η τηλεοραση δεν δεχετε αλλαγη aspect ratio στο hdmi εκτος αν δω με scart τι γινεται κατι που δεν το θελω μιας και το scart θα παιζει σε 576p

conf.jpg

Αυτές ειναι οι ρυθμίσεις βιντεο του TMP-3T (Mstar7828) που έχω. Όπως βλέπετε έχει επιλογή για διατήρηση aspect ratio. Απορώ γιατί δεν έβαλαν αυτό το χαρακτηριστικό και στο fw του 7818.

Δοκίμασα 2 βιντεάκια και όλα είναι οκ στο firmware 24-5-12.
Αν και δεν βλέπω να κάνει κάτι, δοκιμάστε να θέσετε την ρύθμιση των φωτογραφιών για την αναλογία οθόνης σε διατήρηση.

Στην πρωτη καρτελα του μενου

Ταξινομηση : Με LCN
Αριθμηση καναλιων : Εκτος λειτουργιας

Ευχαριστώ
-bye-

Για να ξερετε οτι πηρατε την v2,
θα δειτε στο κουτι οτι θα ειναι το στρογγυλο και οχι το μισο
και στο μοντελο θα το διευκρινιζει LV6TBOXHD_2

Βάσει αυτού λοιπόν, πήρα τη version2.
Κι ακούστε τώρα και πείτε μου αν είναι φυσιολογικό:
Κατεβάζω από εδώ: ftp://ftp.fen.pl/sterowniki/LiveView - Not only TV/LV6TBOXHD/LV6TBOXHD v2 7818/
την τελευταία version με ημερομηνία 25/4/12.
Κάνω την αναβάθμιση και
1) Εξακολουθεί να μου δείχνει το μενού ελληνικα ενώ απ' ότι διάβασα το μενού δεν έχει ελληνικα και
2) μου δείχνει στις πληροφορίες : Έκδοση Λογισμικού 2012-1-31, Έκδοση Υλικού 1.0

Δε με χαλάει κάτι έως τώρα αλλά δεν ξέρω αν είναι ΟΚ.

Ok ειναι.
Και εμενα ειχε Ελληνικα η version αυτη
και μην αγχωνεσε που εχει λαθος ημερομηνια, ηταν δικο τους λαθος.

Μιλα με τον Talos για "δωρακι".

τελικα δεν φτιαχνει το προβλημα η λυση αυτη αυριο θα δοκιμασω αν παω στο μενου το αρχικο να βαλω αλλη αναλογια αν το κρατησει