LifeView LV6TBOXHD

Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Ναι φιλε μολις το εμαθα,μου ειπανε οτι ο λογος που δεν πιανω περιφερειακα καναλια ειναι οτι προσωρινα εκπεμπουν απο αιγινα,απο 20 ιουλιου και απο Υμηττο.οποτε περιμενουμε :)

Καλημέρα. Έχει παρατηρήσει κανείς ότι όταν σε MKV έχεις εσωτερικούς υπότιτλους δεν διαβάζει τους εξωτερικούς; Υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα. Στο crystal audio CDVB-HD αντίθετα διαβάζει εξωτερικούς αλλά όχι εσωτερικούς
Υ.Σ. Talos σε ευχαριστώ για το δωράκι.

Καλημέρα. Έχει παρατηρήσει κανείς ότι όταν σε MKV έχεις εσωτερικούς υπότιτλους δεν διαβάζει τους εξωτερικούς; Υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα. Στο crystal audio CDVB-HD αντίθετα διαβάζει εξωτερικούς αλλά όχι εσωτερικούς
Υ.Σ. Talos σε ευχαριστώ για το δωράκι.

Έτσι είναι φτιαγμένο το firmware του δέκτη. Αν θυμάμαι καλά, έτσι λειτουργούσε και ο CDVB-HD μέχρι που άλλαξε το firmware μετά απο πιέσεις χρηστών. Τα καλά του να έχεις ελληνική αντιπροσωπία.

Τι μπορείς να κάνεις; Η ευκολότερη λύση είναι να πάρεις το MKVmerge και να βγάλεις τους εσωτερικούς υπότιτλους ή να ενσωματώσεις στη ματρόσκα τους εξωτερικούς.

Χαιρετώ την παρέα του LifeView!

Από χθες είμαι και εγώ κάτοχος του παραπάνω δέκτη χρησιμοποιώντας την προσφορά του eshop, ενώ παράλληλα παρήγγειλα και άλλον ένα για τα πεθερικά.

θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Talos_2002 για το δωράκι και γενικότερα την όλη υποστήριξή του στο θέμα των επίγειων DVB.

Στο thread αυτό με την βοήθεια και των άλλων μελών (π.χ. του Kostas_Y) νομίζω ότι έχουν απαντηθεί όλα όσα αφορούν τον δέκτη, εφόσον κάποιος έχει την υπομονή να διαβάσει τις 29 - έως τώρα -σελίδες του θέματος.

Όπως π.χ. το θέμα του κωδικού στον Οργανωτή των καναλιών (88888) ή της σωστής αρίθμησης των καναλιών κατά την ταξινόμηση (LVC, αρίθμηση εκτός λειτουργίας).

Στην τιμή των 28,90 της προσφοράς νομίζω ότι αποτελεί την καλύτερη επιλογή, αν και λένε "μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλο λόγο μην πεις", ο χρόνος θα δείξει την πραγματική αξία του δέκτη παρότι, η έως τώρα υποστήριξη από τη μαμά εταιρεία φαίνεται αρκετά ικανοποιητική ενώ δείχνει να έχει και ευήκοα ώτα. -bye-

Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Έτσι είναι φτιαγμένο το firmware του δέκτη. Αν θυμάμαι καλά, έτσι λειτουργούσε και ο CDVB-HD μέχρι που άλλαξε το firmware μετά απο πιέσεις χρηστών. Τα καλά του να έχεις ελληνική αντιπροσωπία.

Τι μπορείς να κάνεις; Η ευκολότερη λύση είναι να πάρεις το MKVmerge και να βγάλεις τους εσωτερικούς υπότιτλους ή να ενσωματώσεις στη ματρόσκα τους εξωτερικούς.

Εγω παντως σε μια ταινια που ειχε ενσωματωμενους αγγλικους και εξωτερικους ελληνικους επελεξα στο subtitle τους ελληνικους και επαιξε κανονικοτα.

Τον πήρα και εγώ (σιγά το νέο θα μου πείτε). Ευχαριστώ για λινκ του e-shop.

Μολις παραγγειλα και εγω απο e-shop θα σας πω για εντυπωσεις μολις παραλαβω. Ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες.

Τα πήρα και γω. Το εγκατέστησα στη μια tv, όλα μια χαρά, αν και είναι σπαστικό το θέμα με το τηλεκοντρόλ. Οπότε με βλέπω να πηγαίνω για ενιαίο τηλεκοντρόλ. Ευχαρτιστώ τους φίλους για τις χρήσιμες πληροφορίες.

Ερώτηση για το teletext. Γίνεται να χωρίζεται η οθόνη στα δύο, η μισή να δείχνει to κανάλι και η άλλη μισή το teletext;

Ένα μεγάλο ευχαριστώ κι από εμένα στον talos για το δωράκι.

Τα πήρα και γω. Το εγκατέστησα στη μια tv, όλα μια χαρά, αν και είναι σπαστικό το θέμα με το τηλεκοντρόλ. Οπότε με βλέπω να πηγαίνω για ενιαίο τηλεκοντρόλ. Ευχαρτιστώ τους φίλους για τις χρήσιμες πληροφορίες.

Ερώτηση για το teletext. Γίνεται να χωρίζεται η οθόνη στα δύο, η μισή να δείχνει to κανάλι και η άλλη μισή το teletext;

Τι εννοεις με το σπαστικό τηλεκοντρόλ??

Τον εγκατέστησα και εγώ και έχω πρόβλημα με τα κανάλια της ΕΡΤ. Να πω ότι μένω κι εγώ Ηλιούπολη, αλλά και συνάδελφος στο Χαλάνδρι με τον LifeView δεν πιάνει τα συγκεκριμένα κανάλια. Είμαι σίγουρος ότι κάτι παίζει με τα καλώδια και τους ενισχυτές/διακλαδωτές της κεραίας και εξηγώ το γιατί. Να πω πρώτα τι παίζει στην πολυκατοικία μας. Είμαστε 4 οροφοδιαμερίσματα με μια κεντρική κεραία. Από την κεραία έρχεται απευθείας ένα καλώδιο στο σαλόνι μου και άλλο ένα καλώδιο πάει σε διακλαδωτήρα που μοιράζει το σήμα στα 4 διαμερίσματα. Μέχρι εκεί ξέρω, τι γίνεται μέσα στο κάθε διαμέρισμα δεν το γνωρίζω.
Πάω λοιπόν να αναζητήσω κανάλια στο υπνοδωμάτιο και βρίσκει μόνο το μπουκέτο με το Euronews, τα υπόλοιπα δεν τα έβρισκε ούτε αυτόματα, ούτε χειροκίνητα. Παίρνω τον δέκτη πάω στο σαλόνι που έρχεται καλώδιο απευθείας από την κεραία, βρίσκει τα πάντα. Βάζω καλύτερο καλώδιο κεραίας στο υπνοδωμάτιο και βάζω πάνω τον δέκτη με αποθηκευμένες τις συχνότητες και βλέπω τα πάντα πλην των κρατικών. Τα οποία κρατικά έχουν χαμηλότερη ισχύ αν δεν κάνω λάθος και μάλλον για αυτό δεν τα πιάνω. Το επόμενο βήμα είναι να πάω να πειράξω τον διακλαδωτήρα μπας και αλλάξει τίποτα...
Όπως και να έχει ευχαριστώ για τις πληροφορίες και τις συμβουλές όλων των χρηστών :-)

Edit:

Επίσης να προσθέσω ότι η ταχύτητα αλλαγής καναλιών σε σχέση με μια καρτούλα Neotion που έχω στο σαλόνι, είναι πολύ πιο γρήγορη. Εμένα δεν μου φάνηκε ενοχλητικά αργός και το αναφέρω γιατί η ταχύτητα αλλαγής θεωρείται από τα μειονεκτήματα στους δέκτες της Mstar. Να τονίσω μόνο ότι οι δοκιμές έγιναν μετά την αναβάθμιση του firmware.

Last edited:

Ας μην ζητάμε και πολλά απο ένα φθηνό δέκτη. Το split screen δεν ειναι κάτι απλό.

Τι εννοεις με το σπαστικό τηλεκοντρόλ??

Αν και έχει καλή εμβέλεια, δυστυχώς εχει μικροσκοπικά πλήκτρα, άναρχα τοποθετημένα. Ακόμα και μετα 2 μήνες χρήσης πρέπει να κοιτάξω το τ/κ για να σιγουρευτώ οτι πατάω το σωστό πλήκτρο.
Ο Lifeview LV6TMPVR4 είχε πολύ καλύτερο.

Καλησπέρα και από εμένα.
Αν και το ξέρω πως είναι το πρώτο μου ποστ στο AVclub, είμαι αναγνώστης του χρόνια. Χαιρετώ λοιπόν.
Ο λόγος που γράφω είναι πως έγινα και εγώ ιδιοκτήτης του lifeview μόλις σήμερα.
Πήρα 2 για τις ατυχές 40άρες Samsung a656 που πήρα κανένα χρόνο πριν αλλάξει το πρότυπο σε mpeg4.
Σκέφτομαι να το δοκιμάσω και στο Home cinema μου με έναν panasonic ptax200 που ρίχνει στις 110 inches αλλά αργότερα.
Οι αρχικές εντυπώσεις μου από το lifeview είναι σχετικά καλές!
Το μηχανηματάκι το κρίνω σε σχέση με την τιμή του αλλά και σε σχέση με windows 7 MCE με κάρτα LIFEVIEW LV32T (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702349)
άλλη εμπειρία από μηχανήματα DVB δεν έχω εκτός από διαφορετικές κάρτες DVB για Windows όπου η κάρτα δεν παίζει τόσο ρόλο και από μια Sony 40αρα φτηνή (αυτή που έδινε σε προσφορά το Mediamarkt πρόσφατα)
Γράφοντας λοιπόν για το LV6TBOXHD έχουμε.
Γρήγορη εναλλαγή των καναλιών.
Μέτριο EPG από άποψη λειτουργικότητας (πολύ πληροφορία, άσχημα χρώματα, γρήγορο όμως)
Μέτρια εικόνα (πιξέλιασμα αρκετό από τα 2 μέτρα ενοχλητικό, χρώματα υπερτονισμένα, καλή κίνηση 1080p 50hz yeah!)
Για 28.9 ευρώ καλά είναι, στη προσωπική μου όμως θα προτιμήσω τα MCE (ως ποιότητα είναι τουλάχιστο 2 σκαλιά πάνω) μάλλον μέσω xbox360 MCE extender αφού ένας server δουλεύει 24/7

ΥΓ. Κατά την προσπάθειά μου αναβάθμισης του firmware σε 1 από τα 2 LV6TBOXHD με firmware από τον talos_2002 ( http://www.avclub.gr/forum/showthre...corder?p=1056460498&viewfull=1#post1056460498) η αναβάθμιση τελείωσε αλλά στο restart δείχνει την αρχική οθόνη του NOT ONLY TV και μετά το ακολουθεί μαύρη οθόνη και από την τηλεόραση δείχνει ότι δεν υπάρχει σύνδεση (HDMI).
Kαμιά ιδέα πριν το γυρίσω πίσω? (νομίζω το μπρίκαρα) talos_2002 help!!

Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Κατά την προσπάθειά μου αναβάθμισης του firmware σε 1 από τα 2 LV6TBOXHD με firmware από τον talos_2002 ( http://www.avclub.gr/forum/showthre...corder?p=1056460498&viewfull=1#post1056460498) η αναβάθμιση τελείωσε αλλά στο restart δείχνει την αρχική οθόνη του NOT ONLY TV και μετά το ακολουθεί μαύρη οθόνη και από την τηλεόραση δείχνει ότι δεν υπάρχει σύνδεση (HDMI).
Kαμιά ιδέα πριν το γυρίσω πίσω? (νομίζω το μπρίκαρα) talos_2002 help!!

Δοκίμασε να το συνδέσεις με scart μήπως σου δώσει τότε εικόνα. Μου ακούγεται σαν να τέθηκε κάποια ρύθμιση μη υποστηριζόμενη από την τηλεόραση που τον συνέδεσες.
Το λαμπάκι του μένει πράσινο; Έχεις ήχο; Κλείνει αν πατήσεις το ON/OFF;

Re: Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

το λαμπάκι παραμένει πράασινο ήχο δεν έχω. κλείνει όταν πατήσω το on/off
Πριν την αναβάθμιση έπαιξε μια χαρά σε 1080i και 1080p (50hz)

Να ευχαριστησω και εγω απο εδω τον talos_2002 για το πολυ χρησιμο δωρακι του.