LifeView LV6TBOXHD

Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Ευχαριστώ πολύ τον Τalos για το "δωράκι" του!!! :a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Δεν έχω δοκιμάσει τον συνδυασμό. Λες;

Γι αυτο ρωταω. Εχω την εντυπωση οτι λειτουργει ο συνδιασμος. Βλεπω και στο forum που πολυ εχουν αγορασει τον BOXHD και πηραν το δωρακι απο τον talos... :chinscratch:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Γι αυτο ρωταω. Εχω την εντυπωση οτι λειτουργει ο συνδιασμος. Βλεπω και στο forum που πολυ εχουν αγορασει τον BOXHD και πηραν το δωρακι απο τον talos... :chinscratch:

Μπα...μόλις το δοκίμασα, τζίφος.

Το δωράκι κάνει πολλά αλλά δεν προσφέρει συμβατότητα με το τηλεκοντρόλ του LV6TMPVR4

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Rec

Μπα...μόλις το δοκίμασα, τζίφος.

Το δωράκι κάνει πολλά αλλά δεν προσφέρει συμβατότητα με το τηλεκοντρόλ του LV6TMPVR4

Μαλλον δεν εχω καταλαβει εγω καλα. Τι ειναι το δωρακι του talos;;!!

ερώτηση.
εξωτερικούς υπότιτλους, παίζει σε οποιοδήποτε φορμάτ ο συγκεκριμένος αποκωδικοποιητής, ή μόνο σε utf-8? γιατι μάλλον, εξαιτίας της επιτυχίας που έχει, φαντάζομαι ότι έπεσα θύμα παραπληροφόρησης....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Για το θέμα των υποτίτλων:
Τα αρχεία με χαρακτήρων ANSI και Unicode δεν έχουν πρόβλημα.
Το πρόβλημα εμφανίζεται σε όσα έχουν κωδικοποίηση UTF-8 του unicode.
Μπορεί να γίνεται εύκολα και σε χρόνο μηδέν αλλαγή, με «Αποθήκευση ως» από έναν απλό κειμενογράφο όπως το Σημειωματάριο.
36099916626865507340.jpg

βρήκα την απάντηση που έψαχνα για τους υπότιτλους, σε αυτό το μήνυμα.
υποθέτω ότι στις κριτικές που έχει το e-shop απο κάτω, έχει κάνει λάθος ο συγκεκριμένος χρήστης!

Γεια σας σε όλους.Νέος στο forum με μόλις αγορά ενος δέκτη απ το eshop. Μπορω να έχω και εγω το δώρο του Talos.
Ευχαριστώ

Καλημερα, πως μπορουμα να παρουμε το δωρο του talos? Θα ημουν υποχρεος.

Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Γιατι βρε παιδια δεν του στελνετε προσωπικο μηνυμα και το γραφετε στο thread?

Ξέρει κανείς αν γίνεται να αλλάζει το aspect ratio από το τηλεκοντρόλ, όταν προβάλλεται ταινία; Πρόκειται για σύνδεση με scart σε τηλεόραση CRT.
Το μόνο που έχω βρει είναι η γενική ρύθμιση από το μενού, η οποία όμως αλλάζει το aspect και στα κανάλια και είναι ενοχλητικό. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

Ξέρει κανείς αν γίνεται να αλλάζει το aspect ratio από το τηλεκοντρόλ, όταν προβάλλεται ταινία; Πρόκειται για σύνδεση με scart σε τηλεόραση CRT.
Το μόνο που έχω βρει είναι η γενική ρύθμιση από το μενού, η οποία όμως αλλάζει το aspect και στα κανάλια και είναι ενοχλητικό. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

Δεν γίνεται με τα firmware που υπάρχουν.

Η λύση που βρήκα ειναι να βάζω τον δέκτη σε 16:9 PillarBox. Έτσι κρατάει το AR και σε media player και σε κανάλια.

Το 90% των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας εκπέμπουν πλέον σε 16:9 οπότε δεν έχω πρόβλημα εκει.

Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Δεν έχω κανένα πρόβλημα σε 4:3 CRT, με ρύθμιση στον δέκτη 4:3 Letterbox.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Υπάρχουν και 16:9 CRT Άγγελε, μην τις ξεχνάς :smile:
Δεν ξεχνώ :smile:
Το αναφέρω επειδή πολλοί, μη γνωρίζοντας, αφήνουν την επιλογή στο Auto ή βάζουν 4:3. Γι' αυτό αναφέρω και την αναλογία της τηλεόρασής μου.

Εχθές δοκίμασα ένα βιντεάκι σε τηλεόραση 16:9 LCD μέσω HDMI, και δεν φάνηκε να υπάρχει πρόβλημα με ρύθμιση 16:9 Pillarbox. Θα κάνω και άλλες δοκιμές τις επόμενες ημέρες.

Δεν ξεχνώ :smile:
Το αναφέρω επειδή πολλοί, μη γνωρίζοντας, αφήνουν την επιλογή στο Auto ή βάζουν 4:3. Γι' αυτό αναφέρω και την αναλογία της τηλεόρασής μου.

Εχθές δοκίμασα ένα βιντεάκι σε τηλεόραση 16:9 LCD μέσω HDMI, και δεν φάνηκε να υπάρχει πρόβλημα με ρύθμιση 16:9 Pillarbox. Θα κάνω και άλλες δοκιμές τις επόμενες ημέρες.

Δοκίμασα δεκάδες βίντεο με 16:9 Pillarbox και όλα παίζουν με σωστό AR, μέχρι και το "παράξενο" 1.66:1.
Με αυτό τον τρόπο θα έπρεπε αν δουλεύει η επιλογή "Auto"

Επειδή πριν τον v2 είχα τον v1, η μόνη "αρνητική" διαφορά που έχω παρατηρήσει είναι η εξής:
Στη v1, όταν το aspect ήταν στο 16:9 wide, τότε και τα κανάλια έπαιζαν σωστά, αλλά κυρίως οι ταινίες (mkv κτλ). Όσες ήταν σε φορμά 2.35:1, τις έδειχνε σωστά, δηλ. στη σωστή αναλογία με μαύρες μπάρες πάνω-κάτω. Και φυσικά όσες ήταν 1.78:1 τις εδειχνε όπως πρέπει. Αν έβαζα aspect auto, τότε έκανε κάθετο "strech" και γέμιζε όλη την οθόνη. Οπότε φυσικά το είχα στο 16:9 wide.
Στη v2 όμως, είτε το έχω στο 16:9 wide είτε στο auto, κάνει πάντα το κάθετο "strech" σε όλες τις ταινίες, οπότε οι ταινίες σε φορμά 2.35:1, δεν φαίνονται σωστά. Και βέβαια το κουμπί aspect δεν λειτουργεί όταν κάνει αναπαραγωγή ταινίας, ενώ δούλευε στη v1.
Δεν έχω δοκιμάσει το 16:9 pillarbox σε ταινίες ακόμα.