LifeView LV6TBOXHD

στην προσπάθεια μου να περάσω το firmware 1,056 του ariva t55 στον boxhd έπαιρνα σφάλμα wrong crc ,ο ένοχος βρέθηκε και είναι ένα usb flash turbo x 8gb με φορματ fat32 ,
το πέρασα με ένα kingston 4gb fat32 και όλα μια χαρά !

Ενδιαφερον ακουγετε chrismarine εγω εχω ακομα το δωρακι επανω σε συγκριση με το δωρακι αν το ειχες βαλει πως ειναι σε γενικες γραμμες με το firmware του ariva t55 υποτιτλοι, σαν media player, και σαν ληψη δουλευουν ολα ενταξει, χρειαζετε να υποθεσω αλλο τ/κ ομως π.χ. tele usb 300, αν εχεισ το αρχειακι απο το τ/κ του ariva t55 βαλτο να καω και εγω δοκιμη μετα μπορουμε να επιστρεψουμε στο firmware του boxhd?

Η εποχή των switch off πρέπει αν είναι η αγαπημένη των Κινέζων. Οι παραγγελίες «πέφτουν βροχή» και μαζί και το ζεστό υρώ...
Ας εκμεταλλευτούμε την πιθανή ευκαιρία για μια νέα αναβάθμιση. Ομολογώ ότι δεν θυμάμαι πια τι πρόβλημα έχει μείνει και ελπίζω να μην έχω πολλές ελλείψεις:

1. Η διαφάνεια δεν εφαρμόζεται στο EPG.
  2. Επιλέγοντας το μενού PVR (Εγγραφές) δεν εμφανίζει τις εγγραφές, και πρέπει να γνωρίζεις σε ποιόν φάκελο τις αποθηκεύει.
  3. Θα ήταν χρήσιμο κάποιο πλήκτρο για την απευθείας εμφάνιση των εγγραφών.
  4. Ορίζοντας μια προγραμματισμένη εγγραφή, default έχει View αντί Record, και δεν εμφανίζει την μετάφραση αυτών των λέξεων.
  5. Το background των υποτίτλων παραμένει τεράστιο και δεν έχει μαύρο χρώμα.
  6. Οι υπότιτλοι παραμένουν λίγο μικροί.
  7. Οι υπότιτλοι εμφανίζονται χαμηλά.
  8. Η τελευταία λέξη της 1ης γραμμής των υποτίτλων εμφανίζονται συχνά κομμένη σε δύο τμήματα (αλλάζει γραμμή)
  9. Το Rewind 2x στα βιντεάκια πάει με 4x ταχύτητα.
  10. Δεν μπορούμε να πατήσουμε REC κατά την εγγραφή Timeshift ώστε να συνεχιστεί ως κανονική εγγραφή και να δώσουμε και διάρκεια γι' αυτή.
  11. Συνεχίζουν να μην εκτελούνται οι προγραμματισμένες εγγραφές αν τον σβήσουμε ενώ βλέπουμε κάποιο κανάλι χωρίς EPG.
  12. Δεν βλέπει εξωτερικούς υπότιτλους όταν υπάρχουν εσωτερικοί.

Ξεχνάω κάποιο πρόβλημα ή κάτι έχουν άλλοι Mstar;

Sorry αν κάνω λάθος (εδώ και ένα μήνα είμαι χωρίς υπολογιστή και βγάζω τα ματιά μου με το κινητό...), αλλά αν το τελευταίο επίσημο fw είναι το 2012-10-9, με έχει τσακίσει να επανέρχεται όποτε θέλει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Το έβγαλα, το ξαναέβαλα, αλλά τα ίδια και τα ίδια...

Ok ευχαριστώ, Μπορείς να μου στείλεις το τελευταίο firmware; γιατί δεν το βρίσκω.
Αγαπητοί φίλοι,

επειδή και εγώ είμαι ακόμα στο μεσαίωνα και έχω χαθεί μέσα στα 2579 posts, μήπως μπορείτε να μου δώσετε κανένα link για φρέσκο και σταθερό firmware;

πρέπει να έχω ακόμα το μανίσιο.
Φρέσκο είναι, για σταθερό δεν παίρνω και όρκο :p

http://www.petit-fichier.fr/2012/09/29/lv6-osd-a-2012-09-27/
Sorry αν κάνω λάθος (εδώ και ένα μήνα είμαι χωρίς υπολογιστή και βγάζω τα ματιά μου με το κινητό...), αλλά αν το τελευταίο επίσημο fw είναι το 2012-10-9, με έχει τσακίσει να επανέρχεται όποτε θέλει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Το έβγαλα, το ξαναέβαλα, αλλά τα ίδια και τα ίδια...

Το νεότερο λογισμικό είναι το
www.petit-fichier.fr/2012/10/10/lv6-osd-a-2012-10-09/lv6-osd-a-2012-10-09.rar

Ξεχνάω κάποιο πρόβλημα;

1. Το θέμα με τα mp4
2. To περίγραμμα που πρέπει να γίνει πιο έντονο ώστε να φαίνονται οι υπότιτλοι και χωρίς background
3. Να φαίνεται και η "ένταση" και η "ποιότητα" στο EPG
4. Τον χρονοδιακόπτη όπως τον συναντάμε στον Fergie και στο δωράκι
5. Να κάνει μόνο ένα αρχείο στις εγγραφές
6. Πως η Lifeview δυστυχώς δεν πρόκειται να ασχοληθεί άλλο με νέο firmware για τον LV6TBOXHD γιατί είναι απασχολημένοι με διάφορες άλλες δραστηριότητες κάποιες απο τις οποίες μάλιστα φθάνουν στο σημείο να εκπίπτουν της νομιμότητας.

Ενδεικτικά μερικές:

osfplifeviewsmall.jpg

moneylaunderingggg.jpg

roosterfight.jpg

Και η πλέον επαίσχυντη απ' όλες η οποία είναι τόσο χυδαία ώστε να με αναγκάσει να την ασφαλίσω με spoiler tag. Παρακαλώ ανοίξτε το μόνο αν έχετε σκληρό στομάχι που αντέχει σκληρές εικόνες.....

salady.jpg

LIFEVIEW: NOT ONLY TV

5. Να κάνει μόνο ένα αρχείο στις εγγραφές
Θυμάμαι ότι το κάνει αυτό με την νεότερη έκδοση.

2. To περίγραμμα που πρέπει να γίνει πιο έντονο ώστε να φαίνονται οι υπότιτλοι και χωρίς background
Δεν έχουν περίγραμμα. Αυτό που βλέπουμε πρέπει να είναι πρόβλημα κατά το rendering των υποτίτλων :p
Αυτό είναι λίγο δύσκολο να το ζητήσουμε. Δεν το έχει κάποιος άλλος Mstar και αν το ζητήσουμε από μια εταιρία που έχει σταματήσει την κυκλοφορία του δέκτη, φοβάμαι ότι ίσως αγνοηθεί ολόκληρο το mail.

Πάμε πάλι:
  1. Η διαφάνεια δεν εφαρμόζεται στο EPG.
  2. Επιλέγοντας το μενού PVR (Εγγραφές) δεν εμφανίζει τις εγγραφές, και πρέπει να γνωρίζεις σε ποιόν φάκελο τις αποθηκεύει.
  3. Θα ήταν χρήσιμο κάποιο πλήκτρο για την απευθείας εμφάνιση των εγγραφών.
  4. Ορίζοντας μια προγραμματισμένη εγγραφή, default έχει View αντί Record, και δεν εμφανίζει την μετάφραση αυτών των λέξεων.
  5. Το background των υποτίτλων παραμένει τεράστιο και δεν έχει μαύρο χρώμα.
  6. Οι υπότιτλοι παραμένουν λίγο μικροί.
  7. Οι υπότιτλοι εμφανίζονται χαμηλά.
  8. Η τελευταία λέξη της 1ης γραμμής των υποτίτλων εμφανίζονται συχνά κομμένη σε δύο τμήματα (αλλάζει γραμμή)
  9. Το Rewind 2x στα βιντεάκια πάει με 4x ταχύτητα.
  10. Δεν μπορούμε να πατήσουμε REC κατά την εγγραφή Timeshift ώστε να συνεχιστεί ως κανονική εγγραφή και να δώσουμε και διάρκεια γι' αυτή.
  11. Δεν εκτελούνται οι προγραμματισμένες εγγραφές αν τον σβήσουμε ενώ βλέπουμε κάποιο κανάλι χωρίς EPG.
  12. Δεν βλέπει εξωτερικούς υπότιτλους όταν υπάρχουν εσωτερικοί.
  13. Σε πολλά mp4 μεγάλης διάρκειας δεν βλέπει ολόκληρη την διάρκεια του αρχείου.
  14. Ένδειξη σήματος με μπάρα ποιότητας αλλά και ισχύος
  15. Χρονοδιακόπτη ON/OFF συσκευής

Επεξεργασία:
16. Οι εγγραφές να παίρνουν το όνομα της εκπομπής.

Last edited:
Και η πλέον επαίσχυντη απ' όλες η οποία είναι τόσο χυδαία ώστε να με αναγκάσει να την ασφαλίσω με spoiler tag. Παρακαλώ ανοίξτε το μόνο αν έχετε σκληρό στομάχι που αντέχει σκληρές εικόνες.....

salady.jpg

Κακίες, κακίες...
;)

Μια χαρά μηχάνημα είναι ο Α1. Με ένα πέρασμα με γυαλόχαρτο και λίγο βερνίκι θα γίνει άψογος :p

Last edited by a moderator:
Βαζω ταινια στον δεκτη σε αρχειο mkv, που κανονικα το rip ειναι σε καθετη συμπιεση, αλλα μου το παιζει σε full screen, δηλαδη ξεχειλωνει την εικονα. Μπορω να το κανω να παιξει στο κανονικο του μεγεθος; Εχω περασμενο το "δωρακι".

Στις ρυθμίσεις εικόνας βάλε 16:9 Letterbox. Μόνο έτσι κρατάει σωστό aspect ratio.
Αν δεν την βλέπεις στα Ελληνικά, γύρισε τη γλώσσα του μενου στα Αγγλικά.

Είχα μείνει πίσω κι εγώ, βάζω το 2012-10-09 και επανέρχομαι. Προς το παρόν τα προβλήματα που αντιμετωπίζω είναι ότι κάποια mp4 δεν τα παίζει καθόλου, ενώ παραμένει και το ότι δεν βλέπει εξωτερικούς υπότιτλους όταν υπάρχουν εσωτερικοί...

Που ήταν κρυμμένο το link;;
Μισή ώρα το έψαχνα πριν μερικές μέρες και έβρισκα μόνο του Σεπτεμβρίου...

Στις ρυθμίσεις εικόνας βάλε 16:9 Letterbox. Μόνο έτσι κρατάει σωστό aspect ratio.
Αν δεν την βλέπεις στα Ελληνικά, γύρισε τη γλώσσα του μενου στα Αγγλικά.
Ουπς...16:9 Pillarbox είναι η σωστή ρύθμιση.

Είχα έναν LV6TBOXHD_2 σε κουτί και είπα να τον συνδέσω στο Home Cinema μόνο για PVR, αφού η TV δεν έχει πρόβλημα με το MPEG4.
Τους άλλους δύο Box_2, τους έχω συνδέσει απ' ευθείας σε TV (υπνοδωμάτια), με HDMI.
Αυτόν τον τελευταίο που είπα πιό πάνω, τον σύνδεσα σε Denon AVR-3808 με HDMI. Απ' τον AVR φεύγει άλλο HDMI, προς TV Sony KDL-46X3500.
Αυτή ήταν η εισαγωγή, προκειμένου να φτάσουμε στην ερώτηση.
Στις ρυθμίσεις οθόνης του Box, έχει 576ι, ...., έως 1080p (50Hz).
Κάθε φορά που αλλάζω αυτές τις ρυθμίσεις, η εικόνα σβήνει και επανέρχεται μετά από 1'', δείχνοντας (επανω αριστερά στη TV), αυτό που έχω επιλέξει. Πχ αλλάζω στον δέκτη το 576i σε 720p, η TV "blank screen" και επανέρχεται σε 1'', με την ένδειξη επάνω αριστερά '720p'. Τί σημαίνει αυτό? Ελπίζω να μην αφήνουμε το κουτάκι να κάνει upscale.
Επαναλαμβάνω, ο AVR παίρνει το αρχικό σήμα απ' το δέκτη και το στέλνει στη TV, όλα με HDMI.
Η ερώτησή μου είναι, στο δέκτη τί επιλέγω? Οι επιλογές είναι από 576ι έως 1080p (50Hz).
O AVR έχει δυνατότητα upscale (Faruda), όπως και η TV νομίζω.
Γνώμες?

Ναι, ο δέκτης κάνει upscale.
Αφου θέλεις τον δέκτη μόνο για PVR, άφησε τον σε 576i και θα κάνει το αναγκαίο upscale o Farudja.

[*]Το background των υποτίτλων παραμένει τεράστιο και δεν έχει μαύρο χρώμα.
[*]Οι υπότιτλοι παραμένουν λίγο μικροί.
[*]Οι υπότιτλοι εμφανίζονται χαμηλά.
[*]Η τελευταία λέξη της 1ης γραμμής των υποτίτλων εμφανίζονται συχνά κομμένη σε δύο τμήματα (αλλάζει γραμμή)
[*]Το Rewind 2x στα βιντεάκια πάει με 4x ταχύτητα.
[*]Δεν βλέπει εξωτερικούς υπότιτλους όταν υπάρχουν εσωτερικοί.
[*]Σε πολλά mp4 μεγάλης διάρκειας δεν βλέπει ολόκληρη την διάρκεια του αρχείου.

Το βασικοτερο (και για μενα το μονο) που πρεπει να διορθωθει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ειναι οι μικροι και διαφανοι υποτιτλοι...!!!

Με την ένταση ήχου, ισχύει και στο νεότερο λογισμικό ότι πρέπει να ανέβει της τηλεόρασης πάρα πολύ για να έχουμε καλή ένταση από HDMI;
Ελέγξτε το με PCM ρύθμιση, γιατί η RAW δεν μπορεί να διορθωθεί.

Ισχυει σε μενα. Την κυριακη εβλεπα dwts στον αντ1 και εβαλα την τηλεοραση στο 100 για να ακουω δυνατα. Γενικοτερα το ειχα πανω απο 80..

Θα ήθελα σε νέα αναβάθμιση να προσθέσουμε αν γίνεται να μπορούμε να σβήνουμε από την οθόνη το rec με τον μετρητή εγγραφής.