LifeView LV6TBOXHD

Εψαξα στην LG και στη μιά Sony.
Το βρίσκουν και οι δύο, σου δίνω φωτογραφίες:

H LG το λέει invalid service (ενώ επειδή είναι MPEG2, τα άλλα κανάλια τα ονομάζει HD Service).

H Sony, λέει δεν υπάρχει εικόνα.

Πάντως και οι δύο το βρίσκουν, αλλά όχι ο δέκτης (με το δωράκι).

Attachments

• WP_000350.jpg
    WP_000350.jpg
    77.7 KB · Views: 385
  • WP_000349.jpg
    WP_000349.jpg
    70.1 KB · Views: 386
Κι εδώ, άλλη μια LG στο ίδιο σπίτι, ίδια κεραία, που ΔΕΝ το βρίσκει.
Άντε βγάλε άκρη.

Attachments

• WP_000352.jpg
    WP_000352.jpg
    83.8 KB · Views: 358
Προοριζόταν για το κανάλι της Βουλής που μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ είχε ειπωθεί ότι θα εκπέμπεται από την Digea.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/57319-%CE%95%CF%80%CE%AF%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%A8%CE%B7%CF%86%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-TV-%CE%9D%CE%AD%CE%B1-%CE%95%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82/page216 Μηνύματα 2157-2159.
Για μερικές μέρες είχε μπάρες, αλλά τελικά το κανάλι της Βουλής μπήκε στην συχνότητα του ΕΡΤ HD της ΕΡΤ, φυσικά σε ανάλυση SD. Τέρμα το HD στην Ελλάδα. Οπότε το κανάλι αυτό της Digea συχνότητα 46 δεν έχει καμία χρήση. Εγώ το έχω ακόμα στην τηλεόραση, αλλά δεν βγάζει τίποτα και καμία πληροφορία, και νόμιζα ότι το έχουν καταργήσει ήδη.

Καλησπέρα σε όλους. Επειδή το νήμα είναι τεράστιο μπορεί κάποιος να θυμήσει που είναι το fw με το οποίο απενεργοποιούμε το PMT. Ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD

Το στικάκι σου πρεέπι να είναι φορμαρισμένο σε FAT32 και να περιέχει ένα αρχείο ".bin" που είναι το FW.
Αν έχεις κατεβάσει το FW σε rar, βγάλε απ' το rar το αρχείο "bin" και ξαναδοκίμασε.

Καλησπέρα σε όλους, Άγγελε ευχαριστούμε για το update, αλλά αναγκάστηκα να επιστρέψω στο firmware 2012-10-09.
Έκανα σάρωση πάλι χθες 2-3 φορές και ανακάλυψα πως επανήλθαν τα κανάλια ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 και ERT HD και δεν έπαιζαν με τίποτα στο νεότερο firmware. Απλώς κόλλαγε.
Ο μέσα δέκτης που φορούσε το firmware 2012-10-09 έπαιζε αυτά τα κανάλια. Δεν ξέρω τι άλλαξε. Επανέφερα τον δέκτη στο τελευταίο περσυνό.
Μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει πως το 2013-06-13 παίζει μια χαρά τα κανάλια αυτά που επανήλθαν, παρακαλώ;
Εκτός και αν κάνουν δοκιμές από το κέντρο εκπομπής και μας μπερδεύουν! Ευχαριστώ.

Παρακαλώ παιδιά, χαρά μου! :smile:

Ελπίζω να μην αργήσει το νέο firmware που περιμένουμε και να αντιμετωπίζει και αυτό το πρόβλημα.
Μέχρι τότε όμως, έχω κάτι για τον Α2! :smile:

Καλησπέρα σε όλους, Άγγελε ευχαριστούμε για το update, αλλά αναγκάστηκα να επιστρέψω στο firmware 2012-10-09.
Έκανα σάρωση πάλι χθες 2-3 φορές και ανακάλυψα πως επανήλθαν τα κανάλια ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 και ERT HD και δεν έπαιζαν με τίποτα στο νεότερο firmware. Απλώς κόλλαγε.
Ο μέσα δέκτης που φορούσε το firmware 2012-10-09 έπαιζε αυτά τα κανάλια. Δεν ξέρω τι άλλαξε. Επανέφερα τον δέκτη στο τελευταίο περσυνό.
Μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει πως το 2013-06-13 παίζει μια χαρά τα κανάλια αυτά που επανήλθαν, παρακαλώ;
Εκτός και αν κάνουν δοκιμές από το κέντρο εκπομπής και μας μπερδεύουν! Ευχαριστώ.

Φίλε μου εννοείς ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή εκπομπή ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ERT HD και δε τη λαμβάνουμε λόγω FW?
Από που λαμβάνεις σήμα και σε ποιά συχνότητα τα πιάνεις?
Χρησιμοποιώ το "δωράκι" και ενώ έπιανα στη 48 (Αίγινα) τα 3 ΕΔΤ, DW, BBC, RIK και Βουλή, τώρα δεν έχω σήμα στη 48.
Αν πράγματι εκπέμπουν, να βάλω κι εγώ το 2012-10-09 και να δοκιμάσω...

Μια χαρα τα βγαζει με το καινουργιο firmware (2013-06-13), 3 EDT BBC DW και αλλα 3 .. που ειναι EDT . - ΥΜΗΤΤΟΣ -

Ρε παιδιά, όταν γράφετε κάτι, διαβάστε το πριν το ποστάρετε...
Αναφέρομαι στο μέλος konsti. (Εκπομπή ΕΡΤ)
Λυπάμαι για το off-topic, αλλά τί να πώ?

Από ότι ξέρω από όλα αυτά τα κανάλια μόνο η ΝΕΤ έχει πρόγραμμα από τα παιδιά που βρίσκονται στη ΕΡΤ. Άρα αν ο konsti δεν αναφέρεται στα παλιά ΕΡΤ που τώρα είναι ΔΤ, τότε θα αναφέρεται στην συχνότητα που χρησιμοποιούν τα παιδιά της ΕΡΤ για να εκπέμπουν την ΝΕΤ. Εκπέμπεται ψηφιακά σε άλλη συχνότητα από τις παλιές της ΕΡΤ (αν και αλλάζουν συχνά την συχνότητα), και ελάχιστοι μπορούν να την πιάσουν. Μάλλον όσοι είναι κοντά στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Αν η συχνότητα έχει 4 κανάλια τότε λογικά ή θα έχουν όλα την ΝΕΤ (με ονόματα στην συχνότητα ΕΤ1, ΕΤ3 κτλ) ή θα είναι κενά κανάλια.
Στο θέμα του δέκτη τώρα, αν πριν έπιανε την συχνότητα και τώρα δεν την πιάνει σημαίνει πρώτα ότι πρέπει να ψάξει μήπως άλλαξαν πάλι συχνότητα. Πριν μερικές μέρες την έβλεπα στην συχνότητα 34 αλλά τώρα την βρίσκω πάλι στην 29. Αν και δεν κατεβαίνουν ποτέ τα κανάλια, αλλά βλέπω στην μπάρα εύρεσης ότι κάτι υπάρχει εκεί. Αλλάζουν συχνά συχνότητα γιατί τους ταπώνουν οι αντίπαλοι.
Αν δεν έχουν αλλάξει συχνότητα σημαίνει ότι έχει εντελώς οριακή λήψη και το νέο λογισμικό έχει ελαφρώς χειρότερη λήψη. Το έχω δει παλιότερα σε άλλον δέκτη, τότε που μερικά κανάλια τα έπιανα από Αίγινα με εντελώς οριακή λήψη. Με ένα λογισμικό τα έπιανα έστω και οριακά, αλλά με άλλο λογισμικό δεν τα έπιανα. Που σημαίνει ελαφρώς χειρότερη διαχείριση του σήματος από το λογισμικό, αφού το tuner είναι το ίδιο.

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους, ζητώ συγγνώμη για την τυχόν σύγχυση. Γύρισα Ελλάδα (ξενιτεύτηκα λόγω δουλειάς) και η σύζυγος είχε πρόβλημα με τα κανάλια και τη λήψη τους (πολλά σπασίματα) και έτσι θεώρησα σωστό να κάνω αναβάθμιση που δημοσίευσε ο Άγγελος. Σε επόμενη σάρωση (Αθήνα->Υμηττό) έπιασα πάλι μια συχνότητα που εκπέμπει ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΡΤ3 πάλι με τα κανονικά τους σήματα (και πρόγραμμα από το αρχείο τους). Δεν αναφερόμουν στην ΕΔΤ πως-τη-λεν. Και εκεί ο δέκτης είχε ζήτημα συντονισμού. Επανέφερα το προηγούμενο επίσημο 2012-10-09 firmware και ο δέκτης δείχνει να τα πιάνει και να τα παίζει κανονικά. Πριν με τη νέα αναβάθμιση υπήρχαν μεν σαν κανάλια, αλλά δεν έβγαζε τίποτα. Ούτε καν στο κουτί πληροφοριών κάποια πληροφορία έστω.

Δεν είχα καταλάβει πως από τα κτίρια της Κατεχάκη εκπέμπουν πάλι, δεν ξέρω σε ποια συχνότητα (πιθανώς η ίδια) οπότε απλώς ήθελα να επιβεβαιώσω με φίλους αν η αναβάθμιση του 2013-06 παίζει καλά αυτά τα κανάλια, σήμερα.

Άρα το 2012-10-09 πιάνει καλά τα ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 και ERT HD, ενώ το νέο όχι.
Θα χρειαστώ μια πολύ σύντομη εγγραφή με το ειδικό λογισμικό που είχα αναφέρει πριν ακριβώς ένα μήνα, που κάνει εγγραφή όλης της συχνότητας και δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται. Φαντάζομαι το έχουν ακόμη όσοι το ζήτησαν, αλλά μπορώ να το ξαναδώσω σε όποιον θέλει να βοηθήσει.
Καλού κακού, ας έχουμε μια σύντομη εγγραφή και από το νέο λογισμικό.

Έχω ορισμένες απορίες σχετικά με την αναβάθμιση. Στις επίσημες οδηγίες αναφέρεται: 2.Power on the product and insert the USB device, then MENU-->MULTIMEDIA-->MUSIC-->file, press OK, then the unit will restart automatically
Ωστόσο στο Μενού - Σύστημα - ενημέρωση λογισμικού - υπάρχουν οι επιλογές OAD on-off και αναβάθμιση USB. Αυτές δεν χρησιμοποιούνται; το OAD τι σημαίνει;
Άλλο: Στο Μενού - USB - Ρύθμιση PVR - Συσκευή εγγραφής - μέγεθος time 1.0 GB, το time πώς συσχετίζεται με τα GB; και στα πόσα GB πρέπει να ρυθμιστεί; Τί είναι αυτό τέλος πάντων;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Το site περιγράφη την διαδικασία για τον BOXHD με το τσιπ Mstar 7828, ενώ εσύ -όπως σχεδόν όλοι- έχεις τον BOXHD v2 που έχει το νεότερο 7818.

Η διαδικασία είναι απλή:
α) Βάλε το αρχείο bin σε ένα φλασάκι με διαμόρφωση FAT (μπορείς να το διαμορφώσεις από το μενού του δέκτη).
β) Σύνδεσε το φλασάκι στον δέκτη και επέλεξε την επιλογή αναβάθμιση που υπάρχει στο μενού του δέκτη.
γ) Θα εμφανισθεί μια μπλε οθόνη όπου θα παρουσιάζεται η πρόοδος της αναβάθμισης.
δ) Με την ολοκλήρωσή της ο δέκτης θα επανεκκινήσει και θα κάνει σάρωση καναλιών.

Χωρίς να ανήκει τυπικά στην διαδικασία αναβάθμισης, παροτρύνω την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων αμέσως πριν και μετά την αναβάθμιση για την αποφυγή προβλημάτων που εμφανίζονται συχνά μετά από αυτήν.

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους, ζητώ συγγνώμη για την τυχόν σύγχυση. Γύρισα Ελλάδα (ξενιτεύτηκα λόγω δουλειάς) και η σύζυγος είχε πρόβλημα με τα κανάλια και τη λήψη τους (πολλά σπασίματα) και έτσι θεώρησα σωστό να κάνω αναβάθμιση που δημοσίευσε ο Άγγελος. Σε επόμενη σάρωση (Αθήνα->Υμηττό) έπιασα πάλι μια συχνότητα που εκπέμπει ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΡΤ3 πάλι με τα κανονικά τους σήματα (και πρόγραμμα από το αρχείο τους). Δεν αναφερόμουν στην ΕΔΤ πως-τη-λεν. Και εκεί ο δέκτης είχε ζήτημα συντονισμού. Επανέφερα το προηγούμενο επίσημο 2012-10-09 firmware και ο δέκτης δείχνει να τα πιάνει και να τα παίζει κανονικά. Πριν με τη νέα αναβάθμιση υπήρχαν μεν σαν κανάλια, αλλά δεν έβγαζε τίποτα. Ούτε καν στο κουτί πληροφοριών κάποια πληροφορία έστω.

Δεν είχα καταλάβει πως από τα κτίρια της Κατεχάκη εκπέμπουν πάλι, δεν ξέρω σε ποια συχνότητα (πιθανώς η ίδια) οπότε απλώς ήθελα να επιβεβαιώσω με φίλους αν η αναβάθμιση του 2013-06 παίζει καλά αυτά τα κανάλια, σήμερα.
Πολύ ενδιαφέρον το ρεπορτάζ για την ΕΡΤ. Ξέραμε μόνο για ΝΕΤ, όχι για τα άλλα δύο κανάλια. Και η ΝΕΤ δεν δείχνει μόνο εκπομπές αρχείου. Μέχρι και αθλητικές μεταδόσεις κάνει. Η ΝΕΤ μόνη της έχει μεγάλες τηλεθεάσεις, αλλά μέσω internet όπου υπάρχει σε αρκετές σελίδες που την αναμεταδίδουν.
Στα ψηφιακά δεν είναι στην παλιά συχνότητα της ΕΡΤ. Αυτή τώρα είναι ΔΤ. Είναι σε άλλη συχνότητα που συχνά αλλάζει. Από 28 μέχρι 34 έχει πάει μέχρι στιγμής.
Για τα λογισμικά φαίνεται, ότι το καινούριο έχει ελαφρώς χειρότερη λήψη, ή μάλλον ελαφρώς χειρότερη διαχείριση του σήματος.