LifeView LV6TBOXHD

Κανένα νέο από την εταιρία. Μου είχαν πει ότι δουλεύανε οι μηχανικοί πάνω σε όλα τα θέματα που αναφέραμε, αλλά μάλλον τους πρόλαβαν οι διακοπές.

Εννοείς οτι δεν κάνει downmix; Όταν το είχα δοκιμάσει πριν ένα χρόνο περίπου, έκανε.
Το firmware του 7818 χωρίς AC3 downmix/αποκωδικοποίηση, δεν στέλνει καθόλου ήχο στην scart όταν χρησιμοποιηθεί σε 7818 με AC3.

Υπάρχει κάποιο τηλεχειριστήριο συμβατό για τον LifeView LV6TBOXHD;
Γιατι το δικο του πρεπει να πετάχτηκε κατά λάθος...

Κατά την επαναφορά από γρήγορη αναπαραγωγή video εάν πατηθεί το stop (από fast forward ή fast rewind σε stop αντί play) η εικόνα χάνει το συγχρονισμό της και μοιάζει σαν να προσπαθεί να περάσει σε κίνηση καρέ-καρέ, κάπως σαν slow motion. Κάπου κάπου αυτό συμβαίνει ακόμη και αν πατηθεί το play μετά το fast forward. Για να παίξει κανονικά πρέπει να ξαναπατηθεί το fast forward και κατόπιν το play. Συμβαίνει αυτό και σε κανέναν άλλο;

Εμένα μου κάηκε, 15 μήνες μετά την αγορά του.
Δεν έβγαλε ούτε καπνούς όυτε μυρίζει καμένο, απλά δεν ανάβει.
Το shopcenter.gr που την αγόρασα δείχνει να έχει κλείσει.
Ξέρει κανείς ποια είναι η αντιπροσωπεία της Lifeview για να τους το στείλω? Ψάχνω στον ιστό και δεν τη βρίσκω

Ειχε αναφερθεί μια εταιρία πριν αρκετό καιρό αλλα δεν ξέρω αν ήταν όντως εισαγωγέας. Δεν θυμάμαι όμως ποια είναι.

Μια βοηθεια (δεν ξερω αν ειμαι off topic) . Εχω ενα παλιο κουτι με το εξωτερικο τροφοδοτικο. Το τροφοδοτικο χαλασε και ψαχνω να βρω καποιο να ταιριαζει. Ειναι 5v/2a αλλα δεν μπορω να μετρησω ακριβως το βυσμα. 2.5mm/0.7mm
3mm/?? . Αν καποιος ξερει ασ μου πει. Ευχαριστω

Έχεις την 1η έκδοση με το Mstar 7828, αντί του 7818 της 2ης.
Νομίζω είναι τυποποιημένο το βύσμα, άσε που σε όποιο κατάστημα ηλεκτρονικών κι αν πας με τον δέκτη θα σε εξυπηρετήσουν δοκιμάζοντας αν ταιριάζει.

Καιρό είχα να ακούσω για τον πρώτης έκδοσης και με τρώει να... σε ρωτήσω να μπορείς να τον ελέγξεις για προβλήματα στα σημεία που ελέγχουμε συνήθως (η λίστα της υπογραφής μου) τον δεύτερης έκδοσης. :smile:

Στην χειροτερη κοβω και βαζω το καλωδιο απο τον παλιο αν δεν βρω ακριβως τον ιδιο, φτανει να ειναι 5V/2A.
Ναι, αυτον τον ειχα παρει πρωτο, μετα πηρα και την 2η εκδοση. Τον ειχα δωσει σε συγγενη. Μολις παρω καινουργιο τροφοδοτικο και τον βαλω θα σου πω για τα σημεια που λες γιατι δεν θυμαμαι καθολου τι κανει.

Last edited by a moderator:
Talos, με μια πρωτη ματια απο SW ειναι πισω, παρολο που εβαλα το τελευταιο διαθεσιμο για αυτη την εκδοση. Δεν ειδα τι γινεται με τα video ακομα αλλα προς εκπληξη μου οι υποτιτλοι φαινονται λιγο πιο μεγαλοι και πιο καθαροι και νομιζω οτι εχει λιγο καλυτερη εικονα (περιεργο????). Δεν εχει βεβαια PMT, ρυθμιση διαφανειας και χρονου μπαρας κλπ. Θα το δω πιο προσεκτικα....

Παιδιά, χτες προσπάθησα να παίξω ένα mkv με εξωτερικό αρχείο υποτίτλων και μου τους έβγαζε κινέζικα. Δοκίμασα και Ansi και UTF8, χωρίς αποτέλεσμα.
Ερωτώ: Σε περίπτωση που η ταινία έχει ενσωματωμένους υπότιτλους, και άρα παρακάμπτει τους εξωτερικούς (δεν είχα pc να ελέγξω), τους παίζει κανονικά;
Παίζει ρόλο στην κωδικοποίηση των χαρακτήρων η γλώσσα των μενού;

Re: Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD

@drspiros,
Αν είναι ANSI πρεπει και η γλώσσα των μενού να ειναι Greek, δοκιμασε και unicode

Επειδή δεν παίρνω απαντήσεις πια για τον ΒΟΧ, νομίζω ότι ίσως πρέπει να αρχίσουν να δέχονται μέιλ και από άλλους... Όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα νομίζω.

Τα κυριότερα προβλήματα που εκκρεμούν είναι:
Σταματάει πριν το τέλος την αναπαραγωγή αρχείων MP4 μεγάλης διάρκειας, συνήθως λίγα λεπτά πριν ή μετά τις 2 ώρες.
Δεν αναγνωρίζει εξωτερικούς υποτίτλους ταινιών αν τα αρχεία βρίσκονται μέσα σε φάκελο. Τους βλέπει μόνο αν είναι μέσα στον ριζικό κατάλογο.
Οι υπότιτλοι εμφανίζονται πολύ μικροί και τόσο χαμηλά που δεν φαίνονται ολόκληροι.
Δεν γράφει τις προγραμματισμένες εκπομπές αν απενεργοποιηθεί σε κανάλι που δεν εκπέμπει καθόλου ώρα και ημερομηνία.

Όλα τους έχουν λυθεί σε αναβαθμίσεις για άλλους δέκτες με MStar 7818.

Επειδή δεν παίρνω απαντήσεις πια για τον ΒΟΧ, νομίζω ότι ίσως πρέπει να αρχίσουν να δέχονται μέιλ και από άλλους... Όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα νομίζω.

Τα κυριότερα προβλήματα που εκκρεμούν είναι:
Θα πρόσθετα και:

1. Το τεράστιο φόντο που πιάνει όλο το κάτω μέρος και όχι μόνο τους υπότιτλους
2. Η διαφάνεια δεν επηρεάζει την οθόνη του μενού, εκεί δηλαδή ακριβώς που χρειάζεται περισσότερο.
3. Το γεγονός πως δεν μπορείς να ρυθμίσεις τον δέκτη να κλείνει μια συγκεκριμένη ώρα (15.30 πχ.) αλλά μόνο κατά διαστήματα μιας ώρας. Και επίσης να μην πρέπει κάθε φορά που ανοίγεις τον δέκτη (το πρωί πχ.) αφότου είχε προγραμματιστεί να κλείσει να πρέπει να πηγαίνεις και να απενεργοποιείς το standby για να μην ξανακλείσει και πάλι από μόνος του.

Αλλά δυστυχώς δεν δίνουν δεκάρα στη Lifeview, τα έχουμε πει... Αν έδιναν θα τα είχαν διορθώσει εδώ και ενάμιση χρόνο...

Οι υπότιτλοι εμφανίζονται πολύ μικροί και τόσο χαμηλά που δεν φαίνονται ολόκληροι.
Ίσως βοήθαγε η διευκρίνηση πως οι ουρές φαίνεται να κόβονται σε 4:3 οθόνες, με το aspect ratio ρυθμισμένο σε 4:3 εννοείται. Και πάλι όμως, είναι αδικαιολόγητο να συμβαίνει, στον Τ65 είναι μια χαρά πχ...

Last edited by a moderator:
Ίσως βοήθαγε η διευκρίνηση πως οι ουρές φαίνεται να κόβονται σε 4:3 οθόνες, με το aspect ratio ρυθμισμένο σε 4:3 εννοείται. Και πάλι όμως, είναι αδικαιολόγητο να συμβαίνει, στον Τ65 είναι μια χαρά πχ...
Και στις 16:9 εμφανίζεται, σε όλες τις CRT.

Τους έχω στείλει τις φωτογραφίες και για το φόντο και για την διαφάνεια και για τους υπότιτλους. Στην αρχή είπαν θα το είχαν την επόμενη Παρασκευή, μετά έλλειπαν οι μηχανικοί σε μια διεθνή έκθεση, μετά είχαν έρθει και δουλεύανε πάνω σε όλα τα θέματα και στο τέλος δεν απαντάνε καθόλου...