Lifeview LV6TBOXHDA1

Το λογισμικό του e-space το έχω κατεβάσει να βρίσκεται. Αλλά κάτι έχω χάσει μάλλον με τους Crypto. Εννοείς σίγουρα τον 211D, αλλά δεν έχω υπόψιν μου λογισμικό για αυτόν. Στο site της βέβαια δεν υπάρχει τίποτα, και νομίζω δεν υπάρχει thread εδώ για αυτόν. Αν έχει βγει κάτι δεν θα με χάλαγε να το έχω. Δεν αποκλείεται στο μέλλον να δοκιμάσω ένα από τα δύο. Δεν περιμένω πια να βγάλει η Lifeview για τον Α1.

Σήμερα διαπίστωσα κάτι πολύ χρήσιμο που δεν νομίζω οτι έχει αναφερθεί: με αυτόματη αναζήτηση καναλιών ο δέκτης δεν σβήνει τα κανάλια που είχε ήδη στη μνήμη αλλά προσθέτει τα καινούρια στη λίστα.

Ναι, μάλιστα όταν βρει κανένα κανάλι που έχει αλλάξει, πχ έχει αλλάξει το όνομα του, μπαίνει στο τέλος της λίστας. Πρέπει να σβήσεις το παλιό και να βάλεις στην θέση το καινούριο. Ο Α2 απλά αντικαθιστά το παλιό κανάλι με το καινούριο, και δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα εσύ. Αν βρει κανένα εντελώς καινούριο κανάλι μπαίνει στο τέλος της λίστας. Ο Digiview 913 δεν θυμάμαι τι ακριβώς κάνει, αλλά σε κανέναν ALI 3801 δεν χάνεται η σειρά των καναλιών. Ένα πλεονέκτημα των 3801, γιατί στους 3601 κάθε σάρωση (γενική ή σε μία συχνότητα) σήμαινε χάσιμο της σειράς των καναλιών.

Έτσι λειτουργεί και με μπέρδεψε. Είχε κρατήσει τα κανάλια της προηγούμενης αναζήτησης και όταν έφτανε στον "παλιό" ΑΝΤ1 π.χ. έβγαζε μήνυμα οτι δεν υπάρχει -φυσικά- σήμα. Πριν καταλάβω τι συμβαίνει έψαχνα να βρω τι λάθος είχα κάνει στη σύνδεση της κεραίας ;)

Ναι, μάλιστα όταν βρει κανένα κανάλι που έχει αλλάξει, πχ έχει αλλάξει το όνομα του, μπαίνει στο τέλος της λίστας. Πρέπει να σβήσεις το παλιό και να βάλεις στην θέση το καινούριο. Ο Α2 απλά αντικαθιστά το παλιό κανάλι με το καινούριο, και δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα εσύ. Αν βρει κανένα εντελώς καινούριο κανάλι μπαίνει στο τέλος της λίστας. Ο Digiview 913 δεν θυμάμαι τι ακριβώς κάνει, αλλά σε κανέναν ALI 3801 δεν χάνεται η σειρά των καναλιών. Ένα πλεονέκτημα των 3801, γιατί στους 3601 κάθε σάρωση (γενική ή σε μία συχνότητα) σήμαινε χάσιμο της σειράς των καναλιών.
Να το διορθώσω αυτό, μιας και χθες το έψαξα και στους δύο δέκτες και είδα πιο σίγουρα πως δουλεύει.
Στον Α1, και σε σάρωση σε μία μόνο συχνότητα, και σε γενική σάρωση, δεν χάνεται η σειρά των καναλιών. Όταν βρει νέο κανάλι το βάζει στο τέλος της λίστας. Έχω αλλάξει το όνομα των καναλιών ΔΤ από EDT σκέτο σε EDT1, EDT2 κτλ. Γιατί αν θέλω να κάνω προγραμματισμένη εγγραφή από την ΔΤ δεν ξέρω τι θα κάνει ο δέκτης αν βρει 4 κανάλια με το ίδιο όνομα, και από ποιο θα γράψει, ή αν δεν γράψει καθόλου. Τα EDT λοιπόν δεν τα κατέβασε πάλι στο τέλος της λίστας. Αλλά το 902 παλιότερα που το είχα ψάξει, το είδε ότι είχε γίνει αλλαγή και το κατέβασε στο τέλος της λίστας. Έτσι είχα το 902 στην θέση του και το Ε στο τέλος της λίστας, αν και είχαν το ίδιο πρόγραμμα και έπαιζαν και τα δύο κανονικά. Δηλαδή την χειροκίνητη αλλαγή από μένα δεν την είδε σαν αλλαγή, αλλά την αλλαγή από την Digea την είδε σαν νέο κανάλι και το κατέβασε στο τέλος της λίστας. Έπρεπε να σβήσω μόνος μου το 902 και στην θέση του να βάλω το Ε.
Ο Α2 δουλεύει αλλιώς. Σε σάρωση σε μία συχνότητα δεν χάλασε την σειρά των καναλιών. Αλλά άλλαξε μόνος του τα αλλαγμένα κανάλια. Τα αριθμημένα EDT τα έβγαλε και στην θέση τους έβαλε τα 4 κανάλια με το ίδιο όνομα. EDT σκέτο. Έτσι έπρεπε να κάνω πάλι τις μετονομασίες. Αλλά στην θέση του 902 παλιότερα που το κοίταξα, έβαλε από μόνο του το Ε χωρίς να χρειαστεί να κάνω τίποτα. Το κακό είναι ότι σε γενική σάρωση έχασε την σειρά των καναλιών. Και έπρεπε χθες να κάνω πάλι την σειρά των καναλιών, και τις μετονομασίες.
Στον Α2 είναι προτιμότερο να ελέγχεις μία μία όλες τις συχνότητες που υπάρχει κίνηση, και να κάνεις τοπική σάρωση. Ότι νέο βρει θα το αλλάξει μόνος του χωρίς να χάσει την σειρά. Αλλά ο τρόπος λειτουργίας του Α1 μου αρέσει περισσότερο, αν θέλεις να ψάχνεις συχνά τα κανάλια.

Τα διαπίστωσα αυτά τις τελευταίες μέρες, προσπαθώντας να βγάλω άκρη με τον Α1.

Ο δέκτης μπορεί να είναι εκνευριστικά ευαίσθητος σε περιοχές με πολύ δυνατό σήμα. Είμαι Θεσσαλονίκη και δεν μπορώ να δω δύο συχνότητες επειδή ο Α1 μπουκώνει! Αναγκάστηκα να συνδέσω ταυτόχρονα Opticum για κανάλια και Α1 για media player (ο Τ90 δεν την παλεύει στην αναπαραγωγή αρχείων) .

Όταν πρωτοέβαλα τον δέκτη δεν βρήκε κανένα κανάλι. Δεν θυμάμαι το σκεπτικό μου τότε, αλλά δοκίμασα μειωτήρα σήματος, και μάλιστα με αρκετή μείωση στο σήμα. Το ρυθμιστικό του δηλαδή σχεδόν στο τέρμα μείωση. Μόνο τότε βρήκε κανάλια. Φτηνόπραγμα. 2-3 ευρώ στα καταστήματα ηλεκτρονικών. Το είχα αλλά δεν θυμόμουν αμέσως που το είχα. Έτσι για αρχή χρησιμοποίησα ένα Τ κεραίας, αλλά από τα φτηνά πλαστικά που έχουν μεγάλες απώλειες. Έτσι βρήκε τις πρώτες (πιο αδύναμες) συχνότητες.

Φυσικά. Τώρα που από ότι διαβάζω γίνεται αλλαγή στα σχέδια της ψηφιακής μετάδοσης και θα ανοίξουν μαζικά κάποια κέντρα εκπομπής, δέκτες σαν τον Α1 θα ήταν σωτήριοι για τις περιοχές που στην αρχή τουλάχιστον θα έχουν σίγουρα προβλήματα. Δυστυχώς δεν πουλιέται πια, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καν thread και εντυπώσεις για τον εντελώς κλώνο Crypto 211D, για να δούμε αν έχει και αυτός τόσο δυνατό tuner.

Πως αντιμετωπίζει ο Α1 τις ματρόσκες που έχουν και ενσωματωμένους και εξωτερικούς υποτίτλους;

Χθες έβαλα να δω ένα τέτοιο αρχείο.
Την πρώτη φορά είδε μόνο τους SRT
Έκανα αλλαγές στο αρχείο υποτίτλων, αρχίζω ξανά την αναπαραγωγή αλλά τώρα βλέπει μόνο τους ενσωματωμένους! SRT γιόκ.

Τίποτα το δραστικό. Διόρθωσα με το Subtitle Edit καποιες διαρκειες εμφάνισης που ηταν πολυ συντομες. Όταν ανοιξα μετα το αρχείο με το Σημειωματάριο ειδα οτι ηταν ANSI, δεν ξέρω αν έχει σημασία.

Αυτά είναι δικαιολογίες της Ferguson για το πρόβλημα της απόστασης γραμμών των ANSI. Ο Α1 παίζει κανονικά αυτή την κωδικοποίηση.
Η ματρόσκα που ανέφερα είχε ενσωματωμένους UTF και ANSI εξωτερικούς. Οι εξωτερικοί ήταν ANSI και πριν την επεξεργασία, όταν τους είδε κανονικά.

Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA1

Πως αντιμετωπίζει ο Α1 τις ματρόσκες που έχουν και ενσωματωμένους και εξωτερικούς υποτίτλους;

Χθες έβαλα να δω ένα τέτοιο αρχείο.
Την πρώτη φορά είδε μόνο τους SRT
Έκανα αλλαγές στο αρχείο υποτίτλων, αρχίζω ξανά την αναπαραγωγή αλλά τώρα βλέπει μόνο τους ενσωματωμένους! SRT γιόκ.
Δεν ξέρω πόσο νηφάλιος ήμουν όταν έγραφα το παρακάτω, και πόσο νόημα βγάζει. Αλλά για αυτό το πράγμα μιλάει. Τι κάνει ο δέκτης μου όταν παίζει αρχείο με διπλούς υπότιτλους. Την μία προέβαλλε τους εξωτερικούς και την άλλη τους εσωτερικούς. Πάντως δεν μπορείς να διαλέξεις μόνος σου, όπως πχ στον Α2.
Πάντως μονό αρχείο εννοώ αρχείο μόνο με εξωτερικούς srt υπότιτλους, ενώ διπλό εννοώ με εσωτερικούς και με εξωτερικούς. Δεν ασχολήθηκα με κωδικοποίηση αφού έτσι και αλλιώς προβάλλει και τους δύο.
Το σημαντικό μέρος είναι αυτό:
"Δεν ξέρω αν είναι κόλπο ή έτυχε, αλλά αν πας σε ένα αρχείο που προβάλλει εξωτερικούς, ανοίξεις και κλείσεις το παράθυρο ρύθμισης, εμφανιστεί ένας υπότιτλος, και μετά πας σε διπλό αρχείο, προτιμάει τους εξωτερικούς. Ίσως με την φόρα της προσπάθειας ρύθμισης υποτίτλων από το προηγούμενο αρχείο να προτιμάει τους εξωτερικούς στο επόμενο."
Μου φαίνεται ότι έχουμε δίκιο και οι δύο. Ή καλύτερα έχεις δίκιο περισσότερο εσύ. Στην ψύχρα ο δέκτης φαίνεται να προτιμάει τους εσωτερικούς. Αλλά εγώ κάτι είχα κάνει πριν και έκανε τον δέκτη να προτιμήσει τους εξωτερικούς. Τις υπόλοιπες φορές προτίμησε τους εσωτερικούς. Έψαξα τι είχα κάνει, και βρήκα ότι πριν προβάλλω το αρχείο με τους διπλούς υπότιτλους, είχα προβάλλει άλλο αρχείο με εξωτερικούς υπότιτλους. Και είχα κάνει ρύθμιση υποτίτλων σε αυτό το αρχείο. Προβάλλοντας μετά το αρχείο με τους διπλούς υπότιτλους προτίμησε τους εξωτερικούς. Όταν χθες ξαναέβαλα το αρχείο προτίμησε τους εσωτερικούς. Ξαναπήγα στο μονό αρχείο, περίμενα να προβληθούν υπότιτλοι, σταμάτησα το μονό, πήγα στο διπλό και προτίμησε πάλι τους εσωτερικούς. Ξανά ξανά πήγα στο μονό, άνοιξα το παράθυρο ρύθμισης υποτίτλων, το έκλεισα, περίμενα μέχρι να προβληθούν υπότιτλοι, σταμάτησα, πήγα στο διπλό, και προτίμησε αυτήν την φορά τους εξωτερικούς. Δεν ξέρω αν είναι κόλπο ή έτυχε, αλλά αν πας σε ένα αρχείο που προβάλλει εξωτερικούς, ανοίξεις και κλείσεις το παράθυρο ρύθμισης, εμφανιστεί ένας υπότιτλος, και μετά πας σε διπλό αρχείο, προτιμάει τους εξωτερικούς. Ίσως με την φόρα της προσπάθειας ρύθμισης υποτίτλων από το προηγούμενο αρχείο να προτιμάει τους εξωτερικούς στο επόμενο. Γελοίο κόλπο αν ισχύει, και σίγουρα μπαίνει και αυτό στην λίστα, αλλά από το τίποτα...

"Δεν ξέρω αν είναι κόλπο ή έτυχε, αλλά αν πας σε ένα αρχείο που προβάλλει εξωτερικούς, ανοίξεις και κλείσεις το παράθυρο ρύθμισης, εμφανιστεί ένας υπότιτλος, και μετά πας σε διπλό αρχείο, προτιμάει τους εξωτερικούς. Ίσως με την φόρα της προσπάθειας ρύθμισης υποτίτλων από το προηγούμενο αρχείο να προτιμάει τους εξωτερικούς στο επόμενο."
Κάτι τέτοιο έγινε. Τα τελευταία αρχεία που έπαιξε ο δέκτης είχαν μόνο SRT οπότε θυμόταν τους εξωτερικούς.

Όχι μόνο αυτό. Σε εμένα είχε σημασία και το άνοιγμα του παραθύρου ρυθμίσεων. Πάντως θέλει πατέντα, και δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Έχω αρχίσει να σκέφτομαι το λογισμικό του E-Space Libra, αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με το τηλεκοντρόλ του.

Ναι, είχα ανοίξει και τις ρυθμίσεις για να αλλάξω το φόντο.

Εγώ πάντως πάντα βγάζω τους ενσωματωμένους από τη ματρόσκα για να είμαι σίγουρος. Προχθές λόγω βιασύνης δεν το έκανα και τελικά έχασα περισσότερο χρόνο προσπαθώντας να βρω τι έγινε...

Άρα το ίδιο έγινε και σε εσένα. Φαίνεται το κόλπο ισχύει.
Ο δέκτης επιλέγει τους εσωτερικούς υπότιτλους σε αρχείο που υπάρχουν και εσωτερικοί και εξωτερικοί υπότιτλοι. Και δεν υπάρχει επιλογή για να διαλέξεις ποιον από τους δύο θέλεις.
Ο μόνος (ίσως) τρόπος να αναγκάσεις τον δέκτη να επιλέξει τους εξωτερικούς είναι να πας σε αρχείο που έχει μόνο εξωτερικούς, που αναγκαστικά θα τους προβάλλει. Να ανοίξεις το παράθυρο ρυθμίσεων υποτίτλων, αλλάζοντας ίσως και κάτι. Για παράδειγμα το χρώμα. Από άσπρους κόκκινους και ξανά πάλι άσπρους. Να κλείσεις και το παράθυρο ρυθμίσεων, και το αρχείο με τον εξωτερικό μόνο υπότιτλο. Και μετά να πας στο αρχείο με τους δύο υπότιτλους. Τότε ο δέκτης θα επιλέξει τους εξωτερικούς.
Λογικά αυτό θα πιάσει.
Αν δεν πιάσει τότε ίσως θα πρέπει να χτυπήσεις ξύλο, να κάνεις μία στροφή γύρω από τον εαυτό σου, να φτιάξεις φραπέ με μπλε καλαμάκι που θα κοιτάει ανατολικά, κτλ. Ποτέ δεν ξέρεις.
Ή να αφαιρέσεις από το αρχείο τους εσωτερικούς όπως έκανες εσύ.
Το πιο λογικό θα ήταν να μας δώσει η εταιρία λογισμικό που εκτός από αυτό να λύνει και το θέμα με τα λίγα γράμματα τίτλων, κτλ.

Αν δεν πιάσει τότε ίσως θα πρέπει να χτυπήσεις ξύλο, να κάνεις μία στροφή γύρω από τον εαυτό σου, να φτιάξεις φραπέ με μπλε καλαμάκι που θα κοιτάει ανατολικά, κτλ. Ποτέ δεν ξέρεις.
Με αυτά τα μηχανάκια που έχουμε μπλέξει, πρέπει να μάθουμε και μερικά ξόρκια κινέζικης μαγείας ;)