Lifeview LV6TBOXHDA1

Kostas_Y ο δεχτής έχει ένδειξη στάθης σήματος άν έχει ανταποκρίνεται γυρνώντας την κεραία στη στάθμη ένδειξη σήματος .

Όλοι οι δέκτες έχουν ένδειξη στάθμης σήματος, αλλά δεν είναι και πολύ ακριβής. Δύο δέκτες μπορεί να δείξουν διαφορετική ένδειξη στην ίδια κεραία. Χρησιμοποιείται η ένδειξη περισσότερο σε σύγκριση καναλιών στον ίδιο δέκτη.
Δεν μπορεί δηλαδή να χρησιμοποιηθεί για να πεις "έχω ένδειξη σήματος 70%, γιατί δεν πιάνω κανάλι;" Με άλλο δέκτη μπορεί να μην δεις ένδειξη 70%, αλλά άλλο νούμερο.

@αγαπητέ τόλιας όλη χουνε ένδειξη στάθμης σήματος το θέμα είναι αλλου.ανταποκρίνεται άμεσα έστω και αν η κεραία σου δίνει ελάχιστο σήμα... αν κόλλαγα ένσημα θα είχα βγει στη σύνταξη στα δορυφορικά!!!!!

Οι επίγειοι ψηφιακοί δέκτες έχουν ένα παράθυρο που πιάνουν σήμα. Πολύ αδύναμο ή πολύ δυνατό σήμα δεν το πιάνουν. Και τότε η ένδειξη είναι στάνταρ. Δηλαδή για παράδειγμα, σε πολύ χαμηλό σήμα δείχνουν ένα συγκεκριμένο ποσοστό. Αλλά κάθε δέκτης έχει διαφορετική τέτοια ένδειξη. Άλλοι δείχνουν 0%, άλλοι 45%. Όσο και να βελτιωθεί το σήμα (δηλαδή όσο και αν στρίψεις την κεραία), αν είναι εκτός του ωφέλιμου φάσματος δεν θα δεις αλλαγή στην ένδειξη. Και ξαφνικά θα δεις μία ένδειξη, πχ 60%, που είναι το κάτω σκαλοπάτι του ωφέλιμου φάσματος. Και τότε θα πιάσεις κανάλια, και θα εμφανιστεί εικόνα. Αλλά και αυτή η χαμηλότερη απαιτούμενη ένδειξη δεν είναι στάνταρ. Το κάτω ελάχιστο αυτό σκαλοπάτι σε άλλους είναι το 60%, σε άλλους είναι το 65%. Όταν είσαι μέσα στο ωφέλιμο φάσμα, κάθε βελτίωση του σήματος θα ανεβάζει και την ένδειξη, μέχρι πάλι ένα ποσοστό. Άλλοι δείχνουν 100%, άλλοι δεν δείχνουν με τίποτα πάνω από 90%. Και αν έχεις πάρα πολύ δυνατό σήμα και μπουκώνει, επιστρέφει πάλι στο 0% ή στο 45%. Γιαυτό και είναι δύσκολο μερικές φορές να καταλάβεις αν έχεις πολύ δυνατό ή πολύ αδύνατο σήμα.
Δεν θυμάμαι ποιο είναι η ένδειξη στα δύο σκαλοπάτια για τον συγκεκριμένο δέκτη. Αν θυμάμαι καλά σε αδύναμο σήμα δείχνει 45%, ή κάτι τέτοιο. 60κάτι για να πιάσει κανάλι. Και το ανώτερο σκαλοπάτι δεν νομίζω να είναι το 100%. 90κάτι πρέπει να φτάνει.

Στον δικό μου Α1 που όπως έχω ξανα-αναφέρει πιάνω από ανάκλαση με πολλές δυσκολίες έχω τα παρακάτω:
στα κανάλια που πιάνω έχω ένταση σήματος 72% ως 77% και ποιότητα 90%. Πουθενά δεν έχω λιγότερο από 90%.
Σε αυτά που δεν πιάνω πχ nickelodeon έχω ένταση 72% και ποιότητα 58%. Σταθερά, ούτε πάνω ούτε κάτω.
Εκεί που δεν υπάρχει σήμα, έχω ένταση 38% και ποιότητα 10% αντίστοιχα.

Ναι, εγώ έλεγα για την ένταση του σήματος. Η ποιότητα του σήματος δεν έχει διακυμάνσεις από την στιγμή που θα κλειδώσει σήμα. Πάντως οι ενδείξεις του δέκτη δεν είναι οι πιο λογικές, και κυρίως για σύγκριση μεταξύ καναλιών στον δέκτη χρειάζεται. Δεν είναι λογικό πχ με καθόλου σήμα να δείχνει ένδειξη (38% όπως λες, δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς είναι σε εμένα, μάλλον το ίδιο, αλλά σίγουρα όχι 0%). Ο Α2 για παράδειγμα όταν δεν έχει σήμα δείχνει 0%. Επίσης ο Α1 έχει μεγαλύτερη ένδειξη για την ποιότητα από ότι ένταση. Ο Α2 έχει μεγαλύτερη ένδειξη για το σήμα από ότι για ποιότητα, κάτι που γίνεται και στους περισσότερους δέκτες.

Στον δικό μου Α1 που όπως έχω ξανα-αναφέρει πιάνω από ανάκλαση με πολλές δυσκολίες έχω τα παρακάτω: στα κανάλια που πιάνω έχω ένταση σήματος 72% ως 77% και ποιότητα 90%. Πουθενά δεν έχω λιγότερο από 90%. Σε αυτά που δεν πιάνω πχ nickelodeon έχω ένταση 72% και ποιότητα 58%. Σταθερά, ούτε πάνω ούτε κάτω. Εκεί που δεν υπάρχει σήμα, έχω ένταση 38% και ποιότητα 10% αντίστοιχα.
αγαπητέ φιλε επειδή είμαι σε δύσκολη περιοχή ...πως κεντράρισες τι κεραία για σήμα γιατί με δεχτή του οτε κατά τύχη είδα εικόνα κούνησα λίγο κεραία και χάθηκε για πάντα..

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι η όποια αλλαγή δεν εμφανίζεται άμεσα στην εικόνα ή στην ένδειξη σήματος. Πρέπει να κάνεις μικρές αλλαγές και να περιμένεις λίγο να δεις τι άλλαξε στην οθόνη.
Πάντως πέρα από τον δέκτη, εμένα με βοήθησε και η αλλαγή του καλωδίου της κεραίας. Άλλαξα το παλιό καλώδιο με νέο χαμηλών απωλειών και ήταν σαν να άλαξα περιοχή.

Να έχεις υπόψιν σου ότι ο δέκτης έχει από τα ποιο ευαίσθητα Tuner. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετο αποτέλεσμα και ο δέκτης να μην δείχνει επειδή "μπούκωσε". Καλό είναι αν δεν μπορείς να δεις τίποτα να προμηθευτείς ένα μειωτη σήματος και να παίξεις και με αυτόν πάνω στο καλώδιο. Δεν κοστίζει πολύ.

Υπόψιν ότι ο δέκτης έχει μάλλον το καλύτερο tuner στους επίγειους ψηφιακούς, αλλά δεν μπορεί να κάνει και θαύματα. Αν το σήμα είναι εντελώς ανεπαρκές, ούτε αυτός θα πιάσει. Με σχετικά οριακή λήψη κάτι μπορεί να κάνει, μάλλον καλύτερα από άλλους δέκτες. Αλλά αν το σήμα είναι πολύ λίγο, ούτε αυτός μπορεί να κάνει κάτι.
Και φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο του μπουκώματος, αφού τα συμπτώματα είναι τα ίδια. Αλλά αυτό θα το δεις ανάλογα με τα δεδομένα της περιοχής σου. Αν γενικά δεν υπάρχει επαρκές σήμα στην περιοχή, έχουν και άλλοι προβλήματα, και δεν μπορείς να πιάσεις ούτε και εσύ, μάλλον θα πρέπει να στραφείς στην όσο το δυνατόν βελτίωση της κεραίας σου, ή να περιμένεις να βελτιωθεί το σήμα της περιοχής αν δεν βοηθήσει ούτε και αυτό.

όταν έπιασα τα κανάλια η εικόνα μια ερχόταν μια έφευγε.τώρα ήταν αδύνατο το σήμα; η πολύ ισχυρό;...μάλλον αδύνατο...από τότε χάθηκαν...

Καλησπέρα παιδιά. Προγραμμάτισα τον Lifeview με την 1.08 αλλά στην επανεκκίνηση δεν λειτουργεί πια το τηλεκοντρόλ. Η οθόνη μένει κολλημένη στην επιλογή γλώσσας(Macedonian). Πολύ πιθανόν επειδή ήταν ο HDA1. Υπάρχει μήπως διαδικασία επαναφοράς? Στην ανάγκη και με την εσωτερική UART.

Last edited by a moderator:
Έβαλες δηλαδή το λογισμικό του Α2 στον Α1 και δεν δουλεύει κανένα πλήκτρο;
Για να μην παιδεύεσαι, πάρε ένα TELE USB-300. Θα γλιτώσεις και απο το απαράδεκτο τηλεκοντρόλ των Lifeview.

Υπάρχει πάντα η περίπτωση να μην πιάνει κανάλια με λογισμικό άλλου δέκτη. Αν δουλέψει ίσως κάνω κι εγώ το cross-flashing :)

Last edited by a moderator:
Δοκίμασα να προγραμματίσω άλλο τηλεκοντρόλ(RCU650) με όλους τους κωδικούς για δέκτες, προσπάθησα σε auto αλλά τίποτα. Μάλλον την πάτησα και πρέπει να ξαναπεράσω το εργοστασιακό αλλά δεν γίνεται αφού δεν λειτουργεί το τηλεκοντρόλ. Γι' αυτό ρώτησα μήπως γνωρίζει κάποιος εάν γίνεται με την UART. Απ' ότι είδα έχει εσωτερικά 4 pin στον CN1 connector.

Μπορείς να ανεβάσεις μερικές καλές φωτογραφίες της πλακέτας; Δεν έχουμε καμία...

Πάλι καλά που δεν έμεινε στον τόπο. Παλιότερες προσπάθειες φλασαρίσματος με fw δέκτη με ίδιο τσιπ της ALi αλλά άλλου κατασκευαστή, κατέστρεφαν τον δέκτη.

Καλησπέρα παιδιά. Προγραμμάτισα τον Lifeview με την 1.08 αλλά στην επανεκκίνηση δεν λειτουργεί πια το τηλεκοντρόλ. Η οθόνη μένει κολλημένη στην επιλογή γλώσσας(Macedonian). Πολύ πιθανόν επειδή ήταν ο HDA1. Υπάρχει μήπως διαδικασία επαναφοράς? Στην ανάγκη και με την εσωτερική UART.
Άθελα σου έκανες μία κίνηση που δεν τολμούσαμε εμείς να κάνουμε. Έβαλες λογισμικό από τον Lifeview A2 στον Lifeview A1. Οι δύο δέκτες είναι από διαφορετική κινεζική εταιρία. Ο Α1 είναι της Giec, ενώ ο Α2 της Panodic. Με τον παλιότερο επεξεργαστή ALI 3601 αυτό δεν γινόταν, και σήμαινε κόλλημα του δέκτη. Φαίνεται ότι με τους ALI 3801 αυτό δεν ισχύει, και μπορεί να μπει λογισμικό της μία εταιρίας σε δέκτη της άλλης εταιρίας. Ευχαριστούμε για το λάθος σου. Μπορεί να βοηθήσει σε εξεύρεση λογισμικών για δέκτες που χρειάζονται άλλο λογισμικό.
Το κακό για εσένα είναι ότι οι δύο δέκτες δεν έχουν κοινό τηλεκοντρόλ, αν και εμφανισιακά τα τηλεκοντρόλ τους δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Όντως δεν έχουν κανένα κοινό κουμπί, και το ξέρω γιατί έχω και τους δύο δέκτες. Το καλό είναι ότι δέχτηκε την αλλαγή λογισμικού και δεν κόλλησε, αφού σε έβγαλε στην οθόνη εγκατάστασης. Αλλά τώρα πια ο δέκτης σου είναι ο Α2 και πρέπει να βρεις το τηλεκοντρόλ του Α2, γιατί μόνο σε αυτό ακούει πια. Ή το ίδιο ή ένα προγραμματιζόμενο με τον κωδικό του Α2. Προτείνω το TELE USB-300 και τον κωδικό για τον Α2 που θα βάλεις στο τηλεκοντρόλ. Λεπτομέρειες στο thread για τα τηλεκοντρόλ και στο thread του Α2 όπου πιθανότατα (δεν το θυμάμαι σίγουρα) υπάρχει ο κωδικός. Ή υπάρχει και ο κωδικός στο thread των τηλεκοντρόλ.
Μετά δοκίμασε τον δέκτη σαν Α2. Ίσως να σου αρέσει καλύτερα.

Last edited:
Εσύ τουλάχιστον έχεις το τηλεκοντρόλ του T650i. Εγώ σκέφτομαι να αρχίσω να ψάχνω τον κωδικό. Δεν θέλω να έχω και δεύτερο Α2 γιατί θα μπλέκονται τα τηλεκοντρόλ.

Re: Απάντηση: Lifeview LV6TBOXHDA1

Ανεβάσω φωτό. Θα ψάξω για τον κωδικό για να δω εάν δουλέψει με κάποιο από τα τηλεκοντρόλ της πλάκας που έχω ή το RCU650. Το σίγουρο πάντως είναι ότι μπουτάρει και δουλεύει μέχρι την επιλογή γλώσσας. Από εκεί και πέρα βέβαια δεν ξέρω τι γίνεται.

Attachments

• CAM00311.jpg
    CAM00311.jpg
    118.2 KB · Views: 43
  • CAM00312.jpg
    CAM00312.jpg
    215 KB · Views: 44
Ο κωδικός που λέμε είναι μόνο για το TELE USB-300. Γιατί αυτό προγραμματίζεται μέσω υπολογιστή, έχει έτοιμους κωδικούς στην βιβλιοθήκη του, αλλά δέχεται και άλλους κωδικούς που έχεις στον υπολογιστή σου. Δηλαδή τον κωδικό για τον οποίον μιλάμε. Τον κατεβάζεις, τον αποθηκεύεις στον υπολογιστή σου, και τον φορτώνεις στο τηλεκοντρόλ. Τα υπόλοιπα τηλεκοντρόλ (και αυτά που λες εσύ) έχουν κάποιους έτοιμους κωδικούς στην βιβλιοθήκη τους. Αλλά λίγους, και συνήθως δεν φτάνουν. Οπότε χρειάζονται το original τηλεκοντρόλ για να κάνεις αντιγραφή των πλήκτρων με απευθείας οπτική επαφή των δύο τηλεκοντρόλ. Γιαυτό προτείναμε το TELE. Κοστίζει 6-7 ευρώ, βρίσκεις από εμάς τον κωδικό, τον περνάς με τον υπολογιστή σου, και τέλος.