Lifeview LV6TBOXHDA1

thanks.
ειναι λιγο πακετο οι μικροι ενσωματωμεν οι βεβαια,αλλά τι να κάνουμε!! αν σκεφτεις οτι τα τουρκικα ανεβαινουν με ενσωματωεμνους κ mkv... (και το 50% της χρησης προοριζεται για τουρκικα)

Τα τούρκικα που λές (αν μιλάμε για TVcaps) δεν έχουν ενσωματωμένους, έχουν "καμένους" υπότιτλους. Οι υπότιτλοι είναι μέρος του βιντεο και παίζουν το ίδιο παντού.

Last edited by a moderator:
τελεια!!!!!!! τελεια νεέα. thanks!!!
δεν το περιμενα με τίποτα οτι θα πανηγυριζω για τους...υποτιτλους του σιλά, και του ερωτα και τιμωρία!!!!!

Ολοκλήρωσα τις δοκιμές στις εγγραφές. Ο δέκτης δεν έχει επιλογή απενεργοποίησης όταν τελειώνει την εγγραφή, όπως έχουν οι παλιότεροι ALI 3601. Δηλαδή να μπορείς να επιλέξεις τι θα κάνει ο δέκτης όταν τελειώσει την εγγραφή.
Όταν κάνεις άμεση εγγραφή δεν κλείνει ο δέκτης όταν τελειώσει η άμεση εγγραφή. Να θυμίσω ότι όπως όλοι οι ALI (3601 και 3801) η προεπιλογή όταν πατάς REC είναι δύο ώρες εγγραφή, και πρέπει να πατήσεις ξανά REC για να ορίσεις ακριβώς την ώρα που θέλεις, με ακρίβεια λεπτού. Πχ 3 ώρες και 12 λεπτά.
Αν κάνεις εγγραφή μέσω EPG ο δέκτης σταματάει και κλείνει στις 3 ώρες όταν έχεις ενεργή την αυτόματη αναμονή του δέκτη. Δηλαδή 3 ώρες χωρίς να πατηθεί κανένα πλήκτρο, ο δέκτης σταματάει την εγγραφή (αν τον έχεις βάλει να γράψει πάνω από 3 συνεχόμενες ώρες) και κλείνει. Άρα για εγγραφές πάνω από 3 ώρες πρέπει να απενεργοποιηθεί η αυτόματη αναμονή. Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλους δέκτες, πάντα απενεργοποιώ την αυτόματη αναμονή. Απλά εδώ το ξέχασα και αφού το είδα το γράφω.
Ο δέκτης επίσης δεν κλείνει όταν το αποθηκευτικό μέσο γεμίσει. Το 8άρι στικ που χρησιμοποιώ γεμίζει σε 3 ώρες και 45 μέχρι 55 λεπτά. Ανάλογα το κανάλι. Για SD κανάλια βέβαια. Όταν γέμισε το στικ ο δέκτης δεν έκλεισε. 2 φορές το δοκίμασα. Βέβαια αυτό το έχω δει και σε έναν από τους ALI 3601 που έχω, και το έκανα μόνο δοκιμαστικά, γιατί δεν έχει χρειαστεί να γράψω κάτι τόσο μεγάλο. Απλά το δοκίμαζα. Πάντως η εγγραφή μένει και μπορώ να την δω κανονικά. Έχω δέκτη με ALI 3601 που όταν γεμίσει το στικ κλείνει, αλλά μετά δεν βλέπει την εγγραφή του! Την βλέπω σε άλλο δέκτη, αφού όλοι οι δέκτες μου γράφουν(άρα προβάλλουν) αρχεία .TS.
Όλα αυτά πρέπει να μπουν στην λίστα. Κρατάω σημειώσεις και όταν τελειώσω τις βασικές δοκιμές θα κάνω την πρώτη προσπάθεια να την φτιάξω.
Α, ξέχασα. Ο δέκτης κόβει τις εγγραφές στο 1GB.

Last edited:
Καλησπερα σε ολους.
Σημερα πηρα απο το eshop τον δεκτη και τον συνδεσα στην tv.Οταν βαζω usb για να δω μια σειρα σε mp4,οι srt υποτιτλοι μου εμφανιζονται σαν
ΞΠ1/2ΟΠΞΠ... κλπ.Οι υποτιτλοι εχουνε κωδικοποιηση UTF-8.τους εσωσα με την περιγραφη του mp4 αρχειου (χωρις την καταληξη .mp4 εννοειται) αλλα τιποτα.Δοκιμασα και σαν διαφορετικη περιγραφη - με καταληξη .srt αλλα παλι τιποτα.Μπορειτε να μου δωσετε τα φωτα σας, παρακαλω?

Re: Απάντηση: Lifeview LV6TBOXHDA1

Διαβασε πιο πισω, ειμαι σιγουρος πως θα αναφερεται το θεμα. Πιθανοτατα να χρειαζεται να τους ανοιξεις μεσω notepad και να τους σωσεις με κωδικοποιηση κατα ANSI ή Unicode.

Διαβασε πιο πισω, ειμαι σιγουρος πως θα αναφερεται το θεμα. Πιθανοτατα να χρειαζεται να τους ανοιξεις μεσω notepad και να τους σωσεις με κωδικοποιηση κατα ANSI ή Unicode.

ναι ,ετσι ειναι φιλε οπως το εγραψες.Τους σωζω κατα unicode και τους παιζει.ΑΝ τους σωσω κατα ANSI τοτε κολλαει ο δεκτης και θελει να τον βγαλω απο την τροφοδοσια!!!Ερωτηση 1:οταν βγαζω το στικακι και το βαζω στον υπολογιστη εκτος απο το αρχειο video και srt εμφανιζεται και ενα αρχειο test_write1.dvr,test_write2.dvr και ενας φακελος ALIDVRS2!!!!!Τί χαζομαρα κανω?μηπως παταω να κανει και εγγραφη?Ακομη οι υποτιτλοι αν ειναι μακροσκελης τοτε μπορει να κοψει 1-2 γραμματα και να τα εμφανισει στην δευτερη σειρα αλλα απο τερμα δεξια της οθονης.Αυτο διορθωνεται?Επισης δοκιμασα σε stickακι NTFS και εχω τα ιδια δηλαδη με unicode παιζει ενω με αλλη κωδικοποιηση(ANSI,UTF-8) κολλαει.Αυτα τα ολιγα και ευχαριστω:smile:

Ο φακελος ALIDVR ειναι ο φακελος στον οποιο θα σωζονται οι εγγραφες. Ο δικος σου δεκτης τον ονομαζει απ`οσο λες ALIDVRS2.
Τα αρχεια test_write1.dvr,test_write2.dvr τα δηιουργει ο δεκτης κατα την εκκινηση του δεκτη ωστε να ξερει αν το στικακι ειναι γρηγορο και κατα ποσο ειναι.

Αν εχεις προβλημα στους υποτιτλους με κομμενες λεξεις δοκιμασε μικροτερο μεγεθος, αν και παλι θα τους κοβει αλλά σε αλλο σημειο. Τους μικρους υποτιτλους ομως δεν θα στους κοβει.

Αλλη λυση ειναι να δοκιμασεις Vobsub υποτιτλους.
Με το προγραμμα SubtitleCreator δημιουργεις αρχεια .idx & .sub.
Τα ονομαζεις οπως η ταινια και παιζουν.

ευχαριστω για τις πληροφοριες. Και μια τελευταια, παιζει καμια αναβαθμιση?
καληνυχτα

Καλησπερα σε ολους.
Σημερα πηρα απο το eshop τον δεκτη και τον συνδεσα στην tv.Οταν βαζω usb για να δω μια σειρα σε mp4,οι srt υποτιτλοι μου εμφανιζονται σαν
ΞΠ1/2ΟΠΞΠ... κλπ.Οι υποτιτλοι εχουνε κωδικοποιηση UTF-8.τους εσωσα με την περιγραφη του mp4 αρχειου (χωρις την καταληξη .mp4 εννοειται) αλλα τιποτα.Δοκιμασα και σαν διαφορετικη περιγραφη - με καταληξη .srt αλλα παλι τιποτα.Μπορειτε να μου δωσετε τα φωτα σας, παρακαλω?
Μήπως χρησιμοποιείς γλώσσα μενού διαφορετική από τη γλώσσα των υποτίτλων;

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό έχει ο δέκτης, και θα ήθελα να ξέρω αν και οι υπόλοιποι ALI 3801 δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο. Ο δέκτης έχει επιλογή ρύθμισης παρακολούθησης των καναλιών. Κάτι σαν το PMT που έχει ταλαιπωρήσει πολύ τους δέκτες με M-Star 7818. Έχει δύο επιλογές ρύθμισης. Αν θα ελέγχει για αλλαγές στα κανάλια με τον δέκτη ανοικτό και αν θα ελέγχει με τον δέκτη κλειστό. Αν θέλει κάποιος ενεργοποιεί ένα από τα δύο ή και τα δύο ή κανένα. Έχει και ρύθμιση ώρας που θέλω να γίνεται ο έλεγχος. Εγώ το είχα ρυθμίσει να ελέγχει με τον δέκτη κλειστό. Την ώρα όμως που είχα ρυθμίσει να ελέγχει, προχθές είχα τον δέκτη ανοιχτό. Δεν έκανε έλεγχο αλλά εκείνη την ώρα μπερδεύτηκε λίγο το EPG. Δεν μου έδειχνε όνομα για την τρέχουσα εκπομπή. Έδειχνε μόνο την επόμενη. Το θέμα λύθηκε με επανεκκίνηση. Όχι από την μπρίζα. Απλά ON/OFF. Αλλά κατάλαβα ότι κάτι μπέρδεψε τον δέκτη. Έτσι έκανα χειροκίνητη αναζήτηση καναλιών. Βρήκα ότι πάλι ένας πειρατής εμφανίστηκε. Την ώρα που είχα ρυθμίσει δεν έκανε μόνος του σάρωση γιατί ήταν ανοικτός και εγώ τον είχα ρυθμίσει να κάνει έλεγχο όταν είναι κλειστός. Αλλά και έτσι μου έδειξε σημάδι ότι κάτι έχει αλλάξει. Βρήκα τα κανάλια μόνος μου και τα αποθήκευσα. Με χαρά είδα ότι τα έβαλε στο τέλος της λίστας χωρίς να την χαλάσει. Έτσι θα έπρεπε να δουλεύουν και οι M-Star 7818. Έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ οι κάτοχοι τους γιατί η αντίστοιχη λειτουργία εκεί χάλαγε συνέχεια την σειρά των καναλιών. Τι να κάνουν οι υπόλοιποι ALI 3801 άραγε σε αυτόν το τομέα; Πάντως οι ALI 3601 δεν έχουν καμία τέτοια λειτουργία και δεν βρίσκουν αλλαγές. Εκτός από τους Opticum που είναι μάλλον οι μόνοι 3601 που έχουν τέτοια λειτουργία, χωρίς να ξέρουμε ακριβώς πως δουλεύει. Σίγουρα θα την ψάξουν οι κάτοχοι τους και κυρίως ο audiov που ψάχνει πολύ τις δυνατότητες του δέκτη.

Απο οσο ειδα εδω Αθηνα εγινε μια αλλαγη αυτον τον καιρο. Αν και στον δικο μου δεκτη δυστυχως ενεργοποιησα αυτη την επιλογη μετα την αλλαγη του καναλιου και μετα την ενεργοποιηση ζηταζει ο δεκτης νεα σαρωση οποτε δεν εγινε καμια αυτοματη αλλαγη λογω αυτου.
Το καναλι που αλλαξε ειναι το BiB (Body In Balance) που και παλαιοτερα ειχε αλλαξει ονομασια απο Body In Balance σε BiB. Τωρα εγινε Zoom.
Ισως καποιος με LV6TBOXHDA1 ή αλλον δεκτη με τετοια λειτουργια (και ενεργοποιημενη) να παρατηρησε οτι πλεον το καναλι BiB ο δεκτης του να το αναφερει ως Zoom χωρις ο ιδιος να εκανε νεα σαρωση.

Και εγώ Αθήνα είμαι. Από Υμηττό πιάνω. Αυτή η αλλαγή του BiB έχει γίνει αρκετές μέρες τώρα. Ούτε σε εμένα δεν την είχε βρει μόνος του, αλλά τότε δεν είχα ενεργοποιήσει την λειτουργία. Αυτό με τον πειρατή έγινε το Σαββατοκύριακο, που είχα ενεργοποιήσει ήδη τον έλεγχο. Αλλά όταν είναι κλειστός. Χθες ενεργοποίησα και τον έλεγχο όταν είναι σε λειτουργία. Και ήταν ανοιχτός την ώρα του ελέγχου. Μου έβγαλε παράθυρο αν θέλω να κάνω σάρωση. Αλλά έβλεπα ταινία εκείνη την ώρα και βαρέθηκα να κάνω σάρωση. θα ξαναδοκιμάσω και θα τον βάλω να κάνει σάρωση, να δούμε τι θα κάνει.

Τις επόμενες μέρες ενδέχεται να αλλάξει όνομα το ραδιόφωνο την ΝΕΤ και να γίνει ΕΡΑ1. Για να δούμε τι θα κάνουν οι δέκτες μας.

Δοκίμασα να βάλω τον δέκτη να κάνει έλεγχο με ανοιχτό τον δέκτη και μετά με κλειστό τον δέκτη. Σε ώρα που ήμουν από πάνω για να δω τι θα κάνει.
Με κλειστό τον δέκτη δεν κατάλαβα αν έκανε κάτι. Έμεινε κλειστός χωρίς να ξέρω αν έκανε κάποια εσωτερική διεργασία. Δεν είδα διαφορά.
Με ανοιχτό τον δέκτη έβγαλε παράθυρο με ερώτηση αν θέλω να κάνει σάρωση καναλιών. Πατώντας ΟΚ, δεν με ενθουσίασε η αντίδραση του. Έκανε κάτι σαν επανεκκίνηση, έβγαλε το λογότυπο του δέκτη, και πάνω εκεί έβγαλε μήνυμα "Δεν υπάρχει σήμα". Αυτό όλο το πακέτο έμενε και όταν άλλαζα κανάλι. Διορθώθηκε όταν έκλεισα και ξανάνοιξα τον δέκτη, και επανήλθαν τα κανάλια.
Άρα τον αφήνω να ελέγχει όταν είναι κλειστός ο δέκτης και απενεργοποιώ τον έλεγχο όταν είναι ανοικτός.

Επεξεργασία: Πρώτη φορά πειρατής βγάζει 4 κανάλια. Μέχρι τώρα έβγαζε ένα και τρία άδεια. Και αυτό για κάνα δυό μέρες και μετά χάνονταν. Αλλά τώρα 4 κανονικά. Με τραγούδια, telemarketing, και αστρολογία. Να δούμε πόσες μέρες θα μείνει.

Last edited:
Μολις εκανα αναζητηση καναλιων με τον 2205, δεν βρηκε τιποτα. Μονο πιο παλια ειχα βρει τα wtv1,2,3,4 (τοτε ειχα κανει αναζητηση με τον STB)

Δεν έχει συνεχές πρόγραμμα. Έχει μεγάλα κενά που δεν έχει καθόλου σήμα. Όπως κάνουν όσοι πειρατές έχουν εμφανιστεί μέχρι τώρα. Και έχω κάνα δυό μέρες να κοιτάξω αν εκπέμπει ακόμα. Συνήθως μετά από κάνα δυό μέρες χάνονται.

Το μόνο που προκαλούν όλοι αυτοί οι πειρατές που έρχονται και φεύγουν είναι να μπερδεύουν την σειρά των καναλιών σε όσους δέκτες (κυρίως M-Star) έχουν πρόβλημα με την σειρά των καναλιών. Είμαι σίγουρος ότι πολλές από τις φορές που υπάρχει γκρίνια ότι κάποιος έχασε την σειρά των καναλιών υπαίτιος είναι κάποιος πειρατής που εκπέμπει για κάποιες ώρες, αρκετές για να πέσει πάνω στην ώρα που ο δέκτης κάνει τον έλεγχο του για τα κανάλια. Καλό το PMT αλλά εκεί που εφαρμόζεται δεν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα. Για την Ελλάδα χρειάζεται απενεργοποίηση, ή να βάζει τις αλλαγές στο τέλος της λίστας. Εκτός από τον Α1 νομίζω και κάποιος M-Star έκανε το ίδιο και έβαζε τις αλλαγές στο τέλος της λίστας. Δεν θυμάμαι όμως ποιος είναι.

Έκανα την τελευταία δοκιμή που ήθελα να κάνω στον δέκτη. Κοίταξα τις διαφορές που έχει η εικόνα ανάλογα με την ανάλυση που έχει, και σε σύγκριση και με τον F&U 2205 που έχω, που θεωρείται από τους δέκτες με καλή ποιότητα εικόνας.
Δεν ασχολήθηκα με αναλύσεις με refresh rate 24, 30, ή 60. Πάντα δίνουν κακή εικόνα, γιατί αφορούν άλλα συστήματα εικόνας και όχι το ευρωπαικό PAL. Ασχολήθηκα μόνο με τις 25 και 50. Το ίδιο και με τις αναλύσεις 480i και 480 p.
Έχουν κάποιες διαφορές οι αναλύσεις i με τις αναλύσεις p. Η 576i και η 1080i_50 έχουν πολύ κοντινή εικόνα. Προτιμότερη από τις δύο είναι η 1080i_50 γιατί για κάποιον λόγο η 576i δεν έχει κακή εικόνα στα κανάλια, αλλά έχει κακή εικόνα στο menu που περιέργως έχει πολύ θολή εικόνα. Μάλλον εδώ ισχύει αυτό που λέει ο talos_2002 ότι το μενού του έχει σχεδίαση ανάλυσης 720p και σε μικρότερη ανάλυση δεν φαίνεται καλά. Δεν το θυμήθηκα εκείνη την ώρα για να το δοκιμάσω, αλλά μετά θυμήθηκα αυτό που είπε ο kostas_y ότι σε 576i ανάλυση και οι υπότιτλοι στα βίντεο είναι λίγο θολοί. Άρα μάλλον είναι προτιμότερη η 1080i_50.
Οι i αναλύσεις έχουν πιο απαλή εικόνα και πιο ισορροπημένη. Όχι τόσο έντονα χρώματα όχι όμως και τόσο πολύ βάθος στην εικόνα. Soft και flat. Είναι για άτομα που βρίσκουν υπερβολικές τις p αναλύσεις.
Οι p αναλύσεις έχουν πιο έντονη εικόνα. Πιο “γυαλιστερή” και λίίίγο πιο έντονα χρώματα. Οι i αναλύσεις μπροστά τους φαίνονται λίγο άτονες. Μιλάμε για μικρές διαφορές βέβαια, πρέπει να προσέξεις για να τις δεις. Περισσότερο πρόκειται για αίσθηση της πρώτης ματιάς. Μην νομίζεται δηλαδή ότι η εικόνα δεν βλέπεται από την μία στην άλλη ανάλυση. Αλλά οι p αναλύσεις έχουν και λίγο ψηφιακό θόρυβο, και σε κακή εικόνα από το κανάλι έχουν και λίγο πιξέλιασμα. Σε καθαρή εικόνα όμως δίνουν πολύ μεγάλο βάθος στην εικόνα.
Η 576p μου φάνηκε όχι και τόσο καθαρή, και με όχι τόσο λεπτομέρεια όσο οι άλλες p αναλύσεις . Η 1080p_50 είχε αρκετό ψηφιακό θόρυβο και κόκκο Αλλά και μεγάλο βάθος στην εικόνα. Η 1080_25 ήταν θολή. Ο καλύτερος μέσος όρος ήταν η 720p_50. Και σχετικά καθαρή και με βάθος.
Άρα στην ουσία το παιχνίδι (τουλάχιστον σε εμένα) παίζεται ανάμεσα στην 1080i_50 και 720p_50. Η πρώτη πιο απαλή αλλά και πιο καθαρή, η δεύτερη πιο “γυαλιστερή”, με περισσότερο βάθος, αλλά όχι τόσο καθαρή.
Οπότε ο καθένας διαλέγει ανάλογα με τα γούστα του. Αν θέλει μπούγιο και εντυπωσιασμό, ή καθαρά και απαλά.
Αλλά εδώ μπορούν να βοηθήσουν και τα ρυθμιστικά εικόνας του δέκτη. Συγκεκριμένα η ρύθμιση χρωμάτων και κυρίως η οξύτητα. Όσο μεγαλύτερη οξύτητα τόσο πιο πολύ βάθος και λεπτομέρεια, αλλά αυξάνει και ο θόρυβος. Άρα αν δεν σε ικανοποιεί καμία από τις δύο αναλύσεις μπορείς να την τροποποιήσεις. Δηλαδή στην 1080i_50 αυξάνεις λίγο τον κορεσμό των χρωμάτων και αρκετά την οξύτητα, και πλησιάζει λίγο στην 720p_50. Το αντίθετο ακριβώς με την 720p_50. Αφαιρείς λίγο κορεσμό χρωμάτων και οξύτητα, και γίνεται πιο απαλή πλησιάζοντας την 1080i_50.
Η οξύτητα έχει 10 θέσεις και η αρχική επιλογή είναι στο 5.
Τα ρυθμιστικά του δέκτη δουλεύουν και αλλάζουν τελείως την εικόνα. Η φωτεινότητα έχει συνολικά 100 θέσεις και η αρχική θέση είναι στο 50. Στο 70 έχει ασπρίσει πολύ.
Το ίδιο και η αντίθεση. Συνολικά 100 θέσεις και η αρχική είναι 50. Στο 75 έχει κάψει τόσο το λευκό που στην ουσία του δίνει μία κοκκινωπή απόχρωση αλλάζοντας όλα τα χρώματα. Άρα το μειώνεις όταν βλέπεις αφύσικα χρώματα.
Βοηθάει πολύ και ο κορεσμός των χρωμάτων. Συνολικά 100 θέσεις και η αρχική στο 50. Το μειώνεις λίγο απαλύνονται τα χρώματα.
Τα τρία αυτά ρυθμιστικά μπορούν από μόνα τους να αλλάξουν την εικόνα του δέκτη χωρίς να αλλάξεις κάτι στην τηλεόραση. Οι αρχικές ρυθμίσεις του δέκτη με όλα 50 κάνει την εικόνα να είναι όπως στους υπόλοιπους ALI, δηλαδή τους ALI 3601. Πιο έντονη και σκοτεινή από ότι δέκτες με άλλους επεξεργαστές. Επειδή έχω και δύο ALI 3601 έχω ρυθμίσει την τηλεόραση για να φαίνεται κανονική η εικόνα των ALI. Έτσι όμως είναι πολύ ασπρουλιάρικη και άτονη η εικόνα του F&U 2205 και ενός M-Star 7828 που έχω. Έχω αυξήσει αρκετά την φωτεινότητα, έχω μειώσει αρκετά την αντίθεση και έχω μειώσει λίγο τα χρώματα στην τηλεόραση.
Με τον Α1 μπορώ αυτά να τα ρυθμίσω μέσα από τον δέκτη χωρίς να πειράξω την τηλεόραση. Αυξάνω φωτεινότητα, μειώνω αντίθεση, και λίγο τον κορεσμό των χρωμάτων, και η εικόνα γίνεται όπως στον F&U 2205 που τον έχω ακόμα σε λειτουργία. Άρα δεν πειράζω την τηλεόραση.
Δυστυχώς έχω δύο ALI 3601 και δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Αφήνω τον Α1 όπως είναι για να ταιριάξει με τους ALI που συνήθως χρησιμοποιώ, και χαλάει η εικόνα στον F&U. Αλλά αυτό που εννοώ είναι ότι την διαφορά σε χρώματα φωτεινότητα κτλ τώρα μπορεί κάποιος να την αλλάξει μέσα από τον δέκτη χωρίς να πειράξει την τηλεόραση.
Ωραία είναι και η ρύθμιση για την απόχρωση των χρωμάτων. Συνολικά 100 θέσεις και η αρχική στο 50. Μπορώ να αλλάξω τα πρόσωπα να φαίνονται από κόκκινα ινδιάνικα (στο 50++) μέχρι μπλε στρουμφάκια (στο 50--). Η χρησιμότητα του είναι ότι μειώνοντας ελαφρά την απόχρωση μειώνεται αυτή η κοκκινωπή απόχρωση που έχουν όλοι οι ALI. Αν και εδώ χρειάζεται μείωση και στην αντίθεση γιατί όπως είπα και αυτή καίει το λευκό και κάνει πιο έντονα όλα τα χρώματα. Όλα αυτά εγώ τα έχω ήδη κάνει στην τηλεόραση μου από τότε που πρωτοπήρα ALI (τον πρώτο μου 3601) αλλά εδώ μπορείς να τα κάνεις και από τον δέκτη χωρίς να πειράξεις την τηλεόραση.
Δοκιμάζοντας αυτές τις ρυθμίσεις στα ρυθμιστικά του Α1 είδα ότι μπορώ να κάνω την εικόνα να μοιάζει με του F&U 2205. Έτσι μπόρεσα να συγκρίνω και την καθαρότητα της εικόνας. Εδώ μπαίνει και το τι ανάλυση βάζεις. Γενικά η ανάλυση που μοιάζει πιο πολύ με τον F&U είναι η 1080i_50. Ίσως και η 576i. Οι p αναλύσεις είναι πιο γυαλιστερές και με περισσότερο βάθος από τον F&U, αλλά όχι τόσο καθαρές. Η 1080i_50 ήταν η πιο κοντινή, αφού και τον F&U τον έχω με την μέγιστη ανάλυση του, δηλαδή 1080i. O F&U κάνει καλό upscaling και έχει καλή εικόνα με την μέγιστη ανάλυση του.
Έτσι έχοντας ρυθμίσει τα ρυθμιστικά του Α1 να ταιριάξει με τον F&U και βάζοντας την ίδια ανάλυση είδα ότι πάλι ο F&U είναι ελαφρώς καθαρότερος.. Μικρή διαφορά όμως. Αλλά τουλάχιστον ο Α1 δεν κάνει το χάλι που έκαναν όλοι οι ALI 3601 που έχω δοκιμάσει (και που έχω διαβάσει στους υπόλοιπους) με την περίεργη σπαστή κίνηση σε ανάλυση μεγαλύτερη από 576i. Σε αυτούς δεν μπορούσα να βάλω ανάλυση μεγαλύτερη από 576i, και εκεί η διαφορά σε βάθος και λεπτομέρεια ήταν αρκετή σε σχέση με τον F&U.
Άρα συμπερασματικά λέω ότι με ικανοποίησε η εικόνα του A1. Τρομερό βάθος όπως είπα σε παλιότερο μήνυμα, και πολλές ρυθμίσεις για να βελτιώσεις πράγματα. Σε απόλυτες εντυπώσεις ίσως να μην έχει απόλυτα καθαρή εικόνα όπως άλλοι δέκτες με άλλους επεξεργαστές, αλλά δεν βρήκα και αλλού και το βάθος της εικόνας του Α1. Εμένα μου αρέσει η ανάλυση 720p_50. Ο καλύτερος συμβιβασμός σε εμένα για μεγάλο βάθος και λεπτομέρεια από την μία και καθαρότητα από την άλλη.

Μια παρατήρηση: το σχόλιο μου για θολούς υποτίτλους στις χαμηλές αναλύσεις αφορούσε μόνο τους ενσωματωμένους. Οι εξωτερικοί δεν έχουν πρόβλημα.

Κατα τ' άλλα, έγραψες πάλι :grinning-smiley-043

Όποτε μπορεί, ας ανεβάσει κάποιος φίλος που έχει το δέκτη μια φωτογραφία με την κάρτα που βγαίνει, όταν θέλουμε να τσεκάρουμε ένταση και ποιότητα σήματος.