Lifeview LV6TBOXHDA2

Τον πήρα σήμερα. Επειδή θέλω να τον δώσω σε άτομο άσχετο με ηλεκτρονικά κτλ, αν του κάνω scan για κανάλια κτλ, μετά θα δουλέχει απευθείας εκεί που θα τον δώσω?
Κατέβασε τα κανάλια να είναι έτοιμα στο δέκτη (αν παίρνετε σήμα από το ίδιο κέντρο εκπομπής).

Δοκίμασε με τα πλήκτρα Aspect (πράσινο) ή V-Format (κίτρινο). Περίμενε 2-3 δευτερόλεπτα μετά το κάθε πάτημα για να δεις αν είναι σωστή η ανάλυση.

Δυστυχώς δε δουλεύει στον A2.
Με το πρώτο λογισμικό δουλεύει με το πράσινο κουμπί. Με το τελευταίο δε δουλεύει καθόλου (κακώς αφαίρεσαν τη συγκεκριμένη λειτουργία).

Ρύθμιση τοπικής ώρας: Περιοχή > Greece, Gmt usage > κλειστός και εισάγω χειροκίνητα ημερομηνία και ώρα:

1 & 2 > οι εγγραφές γίνονται κανονικά και μάλιστα ακόμα και όταν κλείνουμε το δέκτη σε κανάλι χωρίς epg.
Αλλά ο εβδομαδιαίος οδηγός προγράμματος δείχνει άλλα αντί άλλων...

Σε λίγη ώρα θα του βάλω το αρχικό λογισμικό.

Βρήκα ποιο είναι το πρόβλημα. Δεν έχει σχέση με το αν κλείνει ο δέκτης σε κανάλι χωρίς EPG. Και είναι θέμα μάλλον γενικότερο των ALI 3801.
Οι δοκιμές στους άλλους δύο δέκτες μου έγιναν πρωί. Και η εγγραφή έγινε κανονικά. Στον Α2 έγινε βράδυ. Και δεν έγινε εγγραφή.
Το πρόβλημα είναι ότι οι δύο Lifeview μου (Α1 και Α2) δεν κάνουν προγραμματισμένη εγγραφή από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 3 το πρωί!!!

Αν προσθέσουμε και το θέμα με τον αποσυντονισμό του EPG μετά τις 12, φαίνεται ότι οι δέκτες χάνουν την επαφή μεταξύ 12 και 3. Μόλις δηλαδή αλλάζει η μέρα. Τώρα γιατί συνέρχονται στις 3 δεν ξέρω. Αν σκεφτείς όμως ότι πολλοί δέκτες αν δεν παίρνουν σήμα κεραίας ανοίγουν έχοντας ώρα 3 το πρωί, φαίνεται ότι κάποιο σκαλοπάτι έχουν πολλοί δέκτες στις 3 η ώρα.
Το ίδιο πρόβλημα τελικά υπάρχει και στο πρώτο λογισμικό (λύνεται μόνο με χειροκίνητη ρύθμιση της ώρας). Μάλλον δεν είχα κάνει ποτέ προγραμματισμένη εγγραφή κατά το "επίμαχο" διάστημα και θεώρησα εσφαλμένως ότι η καινούρια έκδοση λογισμικού δημιουργούσε το πρόβλημα! Φαίνεται πως η gmt ρύθμιση (με τη θερινή ώρα είμαστε 3 ώρες μπροστά) δημιουργεί το πρόβλημα. Λογικά μετά τη φθινοπωρινή αλλαγή ώρας το πρόβλημα θα εστιάζεται μεταξύ 00:00 και 02:00. Για άλλη μια φορά μεγάλη η συμβολή του tolias στην ανάδειξη - ανάλυση του προβλήματος.:worshippy:

Last edited:
φιλε talos εαν μπορεσεις να τους κανεις να βαλουν ρυθμιση θα ειναι οτι καλυτερο γιατι αν κρινω απο την ρυθμιση που εχουν κανει τωρα,σιγουρα και η επομενη θα εχει θεμα.
πως μπορουμε να βοηθησουμε για να τους δωσουμε να καταλαβουν οτι η εργοστασιακη ρυθμιση ειναι χαλια και πρεπει να βαλουν χειροκινητη ρυθμιση?στελνωντας σε καποιο συγκεκριμενο email το προβλημα?

Δοκίμασα να προγραμματίσω εκπομπή σε κανάλι που έχει EPG, αλλά να κλείσω τον δέκτη σε κανάλι που δεν έχει EPG.
Βρήκα ποιο είναι το πρόβλημα. Δεν έχει σχέση με το αν κλείνει ο δέκτης σε κανάλι χωρίς EPG.
Ερώτηση: τα κανάλια χωρίς epg δείχνουν σωστά την ώρα;

Η έλλειψη EPG δεν προκαλεί προβλήματα, αλλά η έλλειψη ημερομηνίας και ώρας (TDT). Αναφερόμασταν στο EPG επειδή αυτά συνήθως συνδυάζονται.
Για να μην υπάρχει σύγχυση μεταξύ τους EPG και σωστής ώρας αλλά και για να είναι σωστές οι περιγραφές των προβλημάτων, ας με συνεχίσουμε να αναφερόμαστε σε αυτά σαν να είναι το ίδιο, παρακαλώ :smile:

Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA2

φιλε talos εαν μπορεσεις να τους κανεις να βαλουν ρυθμιση θα ειναι οτι καλυτερο γιατι αν κρινω απο την ρυθμιση που εχουν κανει τωρα,σιγουρα και η επομενη θα εχει θεμα.
πως μπορουμε να βοηθησουμε για να τους δωσουμε να καταλαβουν οτι η εργοστασιακη ρυθμιση ειναι χαλια και πρεπει να βαλουν χειροκινητη ρυθμιση?στελνωντας σε καποιο συγκεκριμενο email το προβλημα?
Το θέμα είναι τι θα λέει ο mail. Λέγοντας ότι δεν είναι καλή, δεν λέει τίποτα. Δεν μπορώ να τους πω και πολλά για την εικόνα για τους λόγους που έγραψα στο προηγούμενο μήνυμά μου. Αν βρεθεί λύση παρόμοια με εκείνη του προβλήματος των υποτίτλων του ΒΟΧ, τότε φυσικά!

Για το τηλεχειριστήριο, πόση ώρα περιμένει να δοθεί 2ος/3ος αριθμός πριν κάνει την αλλαγή καναλιού;
Αν πατηθεί παρατεταμένα ένας αριθμός τον δίνει συνεχόμενα ή πρέπει να ξαναπατηθεί για να δοθεί π.χ. ο αριθμός 11;
Έχει πλήκτρο άμεσης πρόσβασης στις εγγραφές;
Αν έχουμε ρύθμιση αναλογίας εικόνας 4:3LB και μπούμε στο EPG, η ρύθμιση χάνεται μόλις βγούμε;

Α. Εγγραφές
1) Αύξηση των προγραμματισμένων εγγραφών σε 16. (Τα ALi έχουν 8 ή 16. Υπήρχε και με 32, αλλά έβγαζε προβλήματα)
2) Δυνατότητα προγραμματισμού «Καθημερινές» και «Σαββατοκύριακα». (Προσθέστε ότι άλλο λείπει παιδιά!)
3) Η προεπιλεγμένη διάρκεια μια ζωντανής εγγραφής είναι 2 ώρες αντί απεριόριστη, αλλά δεν φαίνεται στον χρήστη αυτό.
4) Δεν εκτελεί εγγραφές από τα μεσάνυχτα ως τις 3 π.μ. αν δεν είναι ρυθμισμένη χειροκίνητα η ώρα.

Β. Πολυμέσα
1) DTS passthrough όπως στους Opticum και Ferguson (και όλους τους MStar).
2) Οι ενσωματωμένοι υπότιτλοι είναι υπερβολικά μικροί.

Γ. Διάφορα
1) Στην Infobar, o αριθμός του καναλιού να μεταφερθεί δίπλα στο όνομά του.
2) Στην Infobar, να αντικατασταθούν τα «Τώρα» και μετά «Μετά» με την ώρα των εκπομπών. (Γενικά να γίνει όπως του Μ3606)
3) Δυνατότητα εμφάνισης κάθετου/μονού σταθμού EPG όπως στους Opticum και Ferguson (και όλους τους MStar).
4) Σημάδι στο EPG για ένδειξη των εκπομπών που έχει γίνει προγραμματισμός εγγραφής τους.
5) Ρυθμιστικά εικόνας όπως στον Α1.

Για να εμπλουτιστεί η λίστα, πάρτε μερικές ιδέες από την λίστα του 7818 που βρίσκεται στην υπογραφή μου.

Last edited:

Δοκίμασες διάφορες επιλογές στην ρύθμιση «Ρύθμιση τοπικής ώρας»;
Όχι. Μόνο by region. Έχει δοκιμάσει ο Serafeim αλλά θα το δοκιμάσω και εγώ.

Κάνε του ένα test-drive ;)
Εδώ λες για το αρχικό λογισμικό. Υπάρχει το αρχικό λογισμικό; Το έχει βάλει κάποιος πάνω στο νεότερο;

Καλή παρατήρηση που ίσως φανεί πολύ χρήσιμη στους μηχανικούς.
Λες για το ότι όταν δεν γίνει εγγραφή μπαίνω στις προγραμματισμένες εγγραφές και βλέπω ότι δεν υπάρχουν πια. Πρέπει να διευκρινίσω ότι σε κάθε δέκτη δεν είχα άλλες προγραμματισμένες εγγραφές. Μόνο την μία που δεν έγινε και η οποία μετά έχει σβηστεί. Ο πληθυντικός ήταν για τους δύο δέκτες.

Ερώτηση: τα κανάλια χωρίς epg δείχνουν σωστά την ώρα;
Ναι η ώρα φαίνεται σωστά. Και όταν μπαίνω στο παράθυρο του EPG δείχνει πάντα ότι είμαι στην σωστή εκπομπή. Και στον Α2 και στον Α1.

Αυτό το βρίσκω φυσιολογικό. Με το πράσινο πλήκτρο γίνεται προγραμματισμός με βάση τα στοιχεία του EPG. Αν αυτά δεν υπάρχουν, τι εγγραφή θα γίνει;

Δεν έχει ρύθμιση timers μέσα απο τα menu o A2;
Έχει αλλά εγώ πάντα έτσι κάνω προγραμματισμό εγγραφής. Από την ρύθμιση timers δεν κάνω προγραμματισμό, αλλά τσεκάρω αν ο προγραμματισμός που έχω κάνει μέσω EPG έχει κρατηθεί σωστά.

Για το τηλεχειριστήριο, πόση ώρα περιμένει να δοθεί 2ος/3ος αριθμός πριν κάνει την αλλαγή καναλιού;
Νομίζω σε όλους τους 3801 είναι περίπου το ίδιο

Αν πατηθεί παρατεταμένα ένας αριθμός τον δίνει συνεχόμενα ή πρέπει να ξαναπατηθεί για να δοθεί π.χ. ο αριθμός 11;
Ένα πάτημα για κάθε αριθμό.

Έχει πλήκτρο άμεσης πρόσβασης στις εγγραφές;
Έχει δύο πλήκτρα. Ένα για εγγραφές και ένα για βίντεο. Αλλά με το πλήκτρο 1 αλλάζεις μεταξύ των καρτελών. Στον Α1 υπάρχει ένα μόνο πλήκτρο και αλλάζεις με το Sweep.

Αν έχουμε ρύθμιση αναλογίας εικόνας 4:3LB και μπούμε στο EPG, η ρύθμιση χάνεται μόλις βγούμε;

Α. Εγγραφές
1) Αύξηση των προγραμματισμένων εγγραφών σε 16. (Τα ALi έχουν 8 ή 16. Υπήρχε και με 32, αλλά έβγαζε προβλήματα)
2) Δυνατότητα προγραμματισμού «Καθημερινές» και «Σαββατοκύριακα». (Προσθέστε ότι άλλο λείπει παιδιά!)
3) Η προεπιλεγμένη διάρκεια μια ζωντανής εγγραφής είναι 2 ώρες αντί απεριόριστη, αλλά δεν φαίνεται στον χρήστη αυτό.
4) Δεν εκτελεί εγγραφές από τα μεσάνυχτα ως τις 3 π.μ. αν δεν είναι ρυθμισμένη χειροκίνητα η ώρα.

Β. Πολυμέσα
1) DTS passthrough όπως στους Opticum και Ferguson (και όλους τους MStar).
2) Οι ενσωματωμένοι υπότιτλοι είναι υπερβολικά μικροί.

Γ. Διάφορα
1) Στην Infobar, o αριθμός του καναλιού να μεταφερθεί δίπλα στο όνομά του.
2) Στην Infobar, να αντικατασταθούν τα «Τώρα» και μετά «Μετά» με την ώρα των εκπομπών. (Γενικά να γίνει όπως του Μ3606)
3) Δυνατότητα εμφάνισης κάθετου/μονού σταθμού EPG όπως στους Opticum και Ferguson (και όλους τους MStar).
4) Σημάδι στο EPG για ένδειξη των εκπομπών που έχει γίνει προγραμματισμός εγγραφής τους.
5) Ρυθμιστικά εικόνας όπως στον Α1.

Για να εμπλουτιστεί η λίστα, πάρτε μερικές ιδέες από την λίστα του 7818 που βρίσκεται στην υπογραφή μου.

Όλα τα άλλα έχουν ήδη ειπωθεί. Αυτά που έχω να προσθέσω εγώ στην λίστα είναι ότι στην μπάρα πληροφοριών όταν προβάλλεται ένα αρχείο δεν φαίνεται πάλι το ελληνικό όνομα του αρχείου. Σε παλιότερους ALI αυτό ήταν τελείες. Εδώ είναι "κινέζικα". Φαίνεται ότι έγινε μία προσπάθεια, αλλά δεν υπάρχει συμβατότητα με τις ρυθμίσεις των ελληνικών των Windows XP που χρησιμοποιώ. Γιατί τις μετονομασίες των αρχείων συνήθως τις κάνω εγώ στον υπολογιστή μου.
Επίσης το γνωστό πρόβλημα των μεγάλων ονομάτων αρχείων στον media player. Καλύτερα από τον Α1, αλλά και πάλι δεν φαίνεται ολόκληρο μεγάλο όνομα. Μόνο σε έναν ALI έχει πιάσει το μάτι ότι υπάρχει κύλιση, αλλά δεν θυμάμαι σε ποιον.

Re: Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA2

Επίσης το γνωστό πρόβλημα των μεγάλων ονομάτων αρχείων στον media player. Καλύτερα από τον Α1, αλλά και πάλι δεν φαίνεται ολόκληρο μεγάλο όνομα. Μόνο σε έναν ALI έχει πιάσει το μάτι ότι υπάρχει κύλιση, αλλά δεν θυμάμαι σε ποιον.

Ο Ferguson έχει scrolling. Δεν είναι ό,τι πιο ομαλό έχω δει αλλά την κάνει τη δουλειά του σε συνδυασμό με την λεπτή γραμματοσειρά.
Οι SD δέκτες καταλαβαίνω να έχουν μεγαλύτερη και πιο ευδιάκριτη γραμματοσειρά, στους HD όμως η γραμματοσειρά (και όλο το UI) της ALi φαίνεται χοντροκομμένη.

Πρωταθλητής σε λίστες, γραμματοσειρά και scrolling είναι ο Manta αλλα μάλλον έχει πιο ισχυρό επεξεργαστή.

Re: Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA2

Πρωταθλητής σε λίστες, γραμματοσειρά και scrolling είναι ο Manta αλλα μάλλον έχει πιο ισχυρό επεξεργαστή.

Εννοεις τον MANTA DVBT06 με το λογισμικό του BOX HD ?

Όχι, αυτός είναι κλώνος του BOXHD v2 (Mstar MSD7818), εννοεί τον 011 (Sunplus, νομίζω το SPHE 1503) που όμως έχει κάποια σοβαρά προβλήματα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Lifeview LV6TBOXHDA2

Ναι, είναι ενοχλητικό. Είναι από ότι φαίνεται θέμα αρχικού πυρήνα λογισμικού όλων των ALI, από όπου πιθανότατα έχουν προκύψει όλες οι παραλλαγές των λογισμικών των ALI. Εμένα με ανάγκασε να αποσύρω δέκτες με άλλους επεξεργαστές και να έχω συνδεδεμένους δέκτες μόνο με ALI. Και να ρυθμίσω και το DVD με τα δικά του ρυθμιστικά για να ταιριάζει.
Η λύση είναι να μπουν και στον Α2 (και σε όσους ALI 3801 δεν τα έχουν) τα ρυθμιστικά εικόνας που έχει πχ ο Lifeview A1. Κάνουν θαύματα.

Λοιπόν, για την ιστορία θα αναφέρω ότι τελικά τα χρώματα μπόρεσα και τα σέταρα μέσω της ΤV - ας είναι καλά η Panny που δέχεται διαφορετικές ρυθμίσεις ανά πηγή σήματος. Στο θέμα της ευκρίνειας, όμως, πίκρα. Είναι σαν να περνάει στα πάντα ένα gaussian blur που εξαφανίζει πόρους στο δέρμα, υφές κλπ. Είμαι περίεργος να δω τη συμπεριφορά του σε mkv, γιατί διαβάζω για δέκτες που έχουν καλύτερη απόδοση ως players. Μόλις βρω χρόνο θα το τσεκάρω κι αυτό και θα σχολιάσω.

Μα βρε Γιαννη, περιμένεις να δεις πόρους δέρματος και υφές στην εικόνα των ελληνικών καναλιών; ;)

Αυτό το βρίσκω φυσιολογικό. Με το πράσινο πλήκτρο γίνεται προγραμματισμός με βάση τα στοιχεία του EPG. Αν αυτά δεν υπάρχουν, τι εγγραφή θα γίνει;

Δεν έχει ρύθμιση timers μέσα απο τα menu o A2;
Δεν το χρησιμοποιούσα αυτό. Από εκεί έλεγχα μόνο αν έχει καταχωρηθεί η εγγραφή. Αλλά με αυτόν τον τρόπο βγαίνει παράθυρο προγραμματισμού που μπορείς να ορίσεις εγγραφή σε όλα τα κανάλια, ακόμα και σε αυτά που δεν έχουν πληροφορίες EPG. Από το παράθυρο του EPG με το πράσινο πλήκτρο βγαίνει παράθυρο προγραμματισμού μόνο για τα κανάλια που έχουν πληροφορίες EPG. Άρα για τα κανάλια χωρίς EPG μόνο μέσα από τους timers γίνεται προγραμματισμός εγγραφής.

Δοκίμασες διάφορες επιλογές στην ρύθμιση «Ρύθμιση τοπικής ώρας»;
Δοκίμασα σήμερα. Θα τα γράψω ανά δέκτη.
Αρχικά είχα παλιότερα δοκιμάσει στον Digiview 913 την ρύθμιση από χρήστη, με ώρα GMT+ 2 ώρες και ανοιχτή την θερινή ώρα. Πρέπει να βγάζει από κάτω ζώνη Αθήνας μαζί με τις υπόλοιπες πόλεις που γράφονται.
Φαίνεται να κρατάει την ώρα στο ρολόι που βγαίνει όταν κλείνεις τον δέκτη. Αργεί όμως λίγο παραπάνω να συντονιστεί η σωστή ώρα στην infobar όταν ανοίγεις τον δέκτη. Σε εγγραφή 12 με 3 ο δέκτης ανοίγει αλλά δεν κάνει εγγραφή. Γιαυτό και δεν κλείνει όταν ανοίξει. Δεν ξέρω όμως αν εμφανίζεται το πρόβλημα που χάνονται οι πληροφορίες του EPG μετά τις 12.
Με ρύθμιση by region κρατάει πάλι την σωστή ώρα στην οθόνη, κάνει λιγότερη ώρα να συντονιστεί η σωστή ώρα στην infobar, και κάνει σωστή εγγραφή στις ώρες 12 με 3.
Άρα στον Digiview η σωστή ρύθμιση φαίνεται να είναι η by region.

Βάσει αυτού είχα ρυθμίσει την ώρα και στους Lifeview A1 και Α2. Αλλά στους Α1 και Α2 μάλλον χρειάζεται άλλη ρύθμιση. Γιατί δεν έχουν οθόνη και το ρολόι που έχει ο Digiview.
Στον Α1 με την ίδια ακριβώς ρύθμιση πάλι θέλει περισσότερη ώρα να εμφανιστεί η σωστή ώρα στην infobar. Αλλά οι εγγραφές εκτός των ωρών 12 με 3 γίνονται σωστά. 12 με 3 ο δέκτης ανοίγει, αλλά δεν γράφει. Γιαυτό και δεν κλείνει μόνος του. Ακόμα χειρότερα γίνεται με ρύθμιση by region που δεν ανοίγει καθόλου. Δεν ξέρω αν εμφανίζεται το θέμα με το χάσιμο του EPG μετά τις 12. Σήμερα δεν γίνεται να δοκιμαστεί αυτό λόγω επανεκκίνησης μετά τις 12. Άρα μάλλον καλύτερη είναι η ρύθμιση από χρήστη, αλλά πάλι κάτι λείπει. Θα πρέπει να γραφτεί και στην λίστα του Α1.

Στον Α2 πάλι θέλει περισσότερη ώρα για να εμφανιστεί η σωστή ώρα στην infobar. Πάντα μιλάμε για μερικά παραπάνω δευτερόλεπτα βέβαια.
Αλλά όλες οι εγγραφές πριν και μετά τις 12 γίνονται σωατά. Πάλι δεν γίνεται σήμερα να δω αν εμφανίζεται το χάσιμο του EPG μετά τις 12.

Δηλαδή στον Α2 η σωστή ρύθμιση φαίνεται να είναι η από χρήστη. Στον Α1 πάλι αυτή φαίνεται σωστότερη, αλλά κάτι λείπει στις εγγραφές 12 με 3.

Δηλαδή στον Α2 η σωστή ρύθμιση φαίνεται να είναι η από χρήστη.
Αυτό δεν συμφωνεί με αυτά που ανέφερε ο Serafeim.
Χρειαζόμαστε περισσότερους να μας πούνε πως συμπεριφέρεται ο δέκτης τους κι αν η έκδοση 1.0.4 ήταν από το εργοστάσιο ή την έβαλαν οι ίδιοι στον Α2.

Έχουμε δίκιο και οι δύο! Την πρώτη μέρα μετά την αλλαγή της ρύθμισης από by region σε GMT+2 ώρες με ανοιχτή την θερινή ώρα, έγινε αυτό που έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα. Αφήνοντας αυτή την ρύθμιση προσπάθησα και την δεύτερη μέρα να ξανακάνω εγγραφή, αλλά αυτή την φορά δεν έγινε, όπως γράφει και ο Serafeim. Δύο διαφορετικές μέρες με την ίδια ρύθμιση και την ίδια δοκιμή, αλλά είχα δύο διαφορετικά αποτελέσματα. Αν δεν είναι τυχαίο, τότε κάτι στιγμιαίο ή κάποια λεπτομέρεια επηρεάζει τους δέκτες. Πάντα για το διάστημα 12 με 3, γιατί τις υπόλοιπες ώρες δεν υπάρχει πρόβλημα.

Επίσης σκέφτηκα και την τρίτη επιλογή. Την ρύθμιση με χειροκίνητη ρύθμιση. Την έβαλα, αλλά το μόνο που έκανα μετά ήταν να βγάλω τον δέκτη από την μπρίζα. Όταν τον ξαναέβαλα κοίταξα τι ώρα έδειχνε. Είχε ώρα 00.00 και μετά από δύο λεπτά 00.02. Δηλαδή με αυτή την ρύθμιση με κάθε διακοπή ρεύματος ή πτώση τάσεως θα χάνει τελείως την ώρα, αφού δεν ρυθμίζεται με κάποιον αυτόματο τρόπο. Το θυμόμουν από παλιότερο δέκτη μου. Ούτε αυτή είναι η σωστή ρύθμιση δηλαδή. Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε την λύση των κινέζων.

Καλησπέρα παιδιά!

Νέος στην παρέα, νέος και στο χώρο των δεκτών! Καλώς σας βρήκα λοιπόν! Στο θέμα μας τώρα! Αγόρασα τον εν λόγω δέκτη πριν ένα μήνα περίπου και θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση επειδή δεν έχω βρει κάποια λύση! Μπορώ ενώ γράφω από ένα κανάλι να βλέπω κάποιο άλλο? Όσες φορές το δοκίμασα, είναι σα να μου δίνεται η δυνατότητα να βλέπω από ένα συγκεκριμένο "μπουκέτο" (κατά κάποιον τρόπο) στο οποίο ανήκει το κανάλι από το οποίο κάνω την εγγραφή! Μήπως χάνω κάτι?

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

Καλώς ήρθες!

Όλοι οι δέκτες λειτουργούν έτσι. Μερικοί παλιότεροι μάλιστα δεν σε αφήνουν να αλλάξεις κανάλι ούτε στο ίδιο μπουκέτο.
Για πλήρη ελευθερία χρειάζεσαι δέκτη με δύο tuners, για να γράφει απο τον ένα και να βλέπεις όποιο κανάλι θέλεις απο τον άλλο.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Δεν το γνώριζα ότι γινόταν αυτό! Και μάλιστα απορούσα γιατί υπάρχουν δέκτες με 2 tuners! Κάτι ακόμη! Επειδή έχω μία τηλεόραση παλαιού τύπου (η πιο σύγχρονη σύνδεσή της είναι scart, ούτε καν composite :P), έχω συνδέσει σ' ένα ταυ τον αποκωδικοποιητή και μια κάμερα που έχω στο γκαράζ! Μόλις το συνδέω στην τηλεόραση η εικόνα του αποκωδικοποιητή έχει κολλήματα, ενώ ο ήχος συνεχίζει να παίζει χωρίς διακοπές! Μήπως είναι θέμα του αποκωδικοποιητή ή κάτι άλλο φταίει? Ρωτάω επειδή ένα κολληματάκι το βλέπω πού και πού σε κάποια περιφερειακά κανάλια ακόμα και χωρίς την κάμερα συνδεδεμένη!