Serafeim Karakostas
AVClub Fanatic
Κατέβασε τα κανάλια να είναι έτοιμα στο δέκτη (αν παίρνετε σήμα από το ίδιο κέντρο εκπομπής).Τον πήρα σήμερα. Επειδή θέλω να τον δώσω σε άτομο άσχετο με ηλεκτρονικά κτλ, αν του κάνω scan για κανάλια κτλ, μετά θα δουλέχει απευθείας εκεί που θα τον δώσω?
Δοκίμασε με τα πλήκτρα Aspect (πράσινο) ή V-Format (κίτρινο). Περίμενε 2-3 δευτερόλεπτα μετά το κάθε πάτημα για να δεις αν είναι σωστή η ανάλυση.
Με το πρώτο λογισμικό δουλεύει με το πράσινο κουμπί. Με το τελευταίο δε δουλεύει καθόλου (κακώς αφαίρεσαν τη συγκεκριμένη λειτουργία).Δυστυχώς δε δουλεύει στον A2.
Αλλά ο εβδομαδιαίος οδηγός προγράμματος δείχνει άλλα αντί άλλων...Ρύθμιση τοπικής ώρας: Περιοχή > Greece, Gmt usage > κλειστός και εισάγω χειροκίνητα ημερομηνία και ώρα:
1 & 2 > οι εγγραφές γίνονται κανονικά και μάλιστα ακόμα και όταν κλείνουμε το δέκτη σε κανάλι χωρίς epg.
Σε λίγη ώρα θα του βάλω το αρχικό λογισμικό.
Το ίδιο πρόβλημα τελικά υπάρχει και στο πρώτο λογισμικό (λύνεται μόνο με χειροκίνητη ρύθμιση της ώρας). Μάλλον δεν είχα κάνει ποτέ προγραμματισμένη εγγραφή κατά το "επίμαχο" διάστημα και θεώρησα εσφαλμένως ότι η καινούρια έκδοση λογισμικού δημιουργούσε το πρόβλημα! Φαίνεται πως η gmt ρύθμιση (με τη θερινή ώρα είμαστε 3 ώρες μπροστά) δημιουργεί το πρόβλημα. Λογικά μετά τη φθινοπωρινή αλλαγή ώρας το πρόβλημα θα εστιάζεται μεταξύ 00:00 και 02:00. Για άλλη μια φορά μεγάλη η συμβολή του tolias στην ανάδειξη - ανάλυση του προβλήματος.:worshippy:Βρήκα ποιο είναι το πρόβλημα. Δεν έχει σχέση με το αν κλείνει ο δέκτης σε κανάλι χωρίς EPG. Και είναι θέμα μάλλον γενικότερο των ALI 3801.
Οι δοκιμές στους άλλους δύο δέκτες μου έγιναν πρωί. Και η εγγραφή έγινε κανονικά. Στον Α2 έγινε βράδυ. Και δεν έγινε εγγραφή.
Το πρόβλημα είναι ότι οι δύο Lifeview μου (Α1 και Α2) δεν κάνουν προγραμματισμένη εγγραφή από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 3 το πρωί!!!
Αν προσθέσουμε και το θέμα με τον αποσυντονισμό του EPG μετά τις 12, φαίνεται ότι οι δέκτες χάνουν την επαφή μεταξύ 12 και 3. Μόλις δηλαδή αλλάζει η μέρα. Τώρα γιατί συνέρχονται στις 3 δεν ξέρω. Αν σκεφτείς όμως ότι πολλοί δέκτες αν δεν παίρνουν σήμα κεραίας ανοίγουν έχοντας ώρα 3 το πρωί, φαίνεται ότι κάποιο σκαλοπάτι έχουν πολλοί δέκτες στις 3 η ώρα.
Last edited: