Lifeview LV6TBOXHDA2

Μόνο από χρήστη έχω δοκιμάσει. Αφού δούλεψε έτσι το άφησα. Αλλά θα το δοκιμάσω by region για να δω αν δουλεύει και για εγγραφή, αλλά και για το χάσιμο των πληροφοριών του EPG μετά τις 12.
Λάθος ένδειξη τρέχουσας εκπομπής στο EPG δεν ξέρω τι εννοείς. Αν εννοείς ότι όταν μπαίνεις στο EPG δείχνει ότι βρίσκεσαι σε άλλη εκπομπή 2 ώρες παρακάτω, αυτό δεν το κάνει καθόλου ούτε ο Α1, ούτε ο Α2. Πιθανών να μην το έχω διευκρινίσει γιατί στην αρχή ούτε εγώ είχα ψάξει όλα τα θέματα και στους 3 ALI μου. Πιθανών να μην τα είχα διευκρινίσει αργότερα, αν και το είχα αναφέρει στο thread του Digiview 913.
Κοινώς, αυτό το κάνει μόνο ο 913, και μάλιστα όλες τις ώρες. Όχι μόνο 12-3. Και μόνο όταν μπαίνεις στο EPG γιατί στην infobar και στο παράθυρο πληροφοριών δείχνει την σωστή εκπομπή. Οι Α1 και Α2 δείχνουν πάντα σωστή ώρα στο EPG.
Άρα η μόνη δυσλειτουργία του Α2 είναι ότι μετά τις 12 χάνει τις πληροφορίες του EPG, κάτι βέβαια που λύνεται με μία επανεκκίνηση. Όλα τα επόμενα θέματα που είχαμε αναφέρει είναι διαφορετικές προτιμήσεις μας σε διάφορα θέματα, αλλά όχι καθαρά δυσλειτουργίες.
Εγώ αυτό που κυρίως θα ήθελα να γίνει είναι να εμφανίζεται η ώρα προβολής των προγραμμάτων στην infobar στα κανάλια.

Με ρύθμιση από χρήστη δεν είχε πρόβλημα και με το παλιό λογισμικό.

Οκ, τώρα είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Δοκίμασε με by region και GMT κι αν είναι οκ θα ενημερώσω και τον εισαγωγέα του 913 για να ζητήσει αναβάθμιση.

Sorry αρχηγέ, αλλά πάλι δεν το κατάλαβα. Παλιό λογισμικό ελπίζω να λες το 1.04. Το προηγούμενο δεν το πρόλαβα και δεν ξέρω. Αλλά πάλι δεν ξέρω τι εννοείς ότι δεν είχε πρόβλημα με ρύθμιση by region. Δηλαδή αν λες μόνο για εγγραφές ή και για χάσιμο των πληροφοριών στο EPG. Γιατί με την 1.04 και με ρύθμιση by user και με by region, και δεν έκανε εγγραφή 12-3, και χάνονταν οι πληροφορίες στο EPG. Δηλαδή είχε και τα δύο προβλήματα και με τις δύο ρυθμίσεις. Στους Α1, Α2 η ρύθμιση by user ή by region δεν είχε καμία διαφορά.
Αυτό είχε διαφορά μόνο στον 913 που με ρύθμιση by user δεν κάνει καθόλου εγγραφή οποιαδήποτε ώρα της μέρας, αλλά με by region κάνει κανονικά τις εγγραφές ακόμα και τις ώρες 12-3.
Το μπέρδεμα γίνεται λόγω της αναφοράς στον Digiview 913 που έγινε μόνο για λόγους αρχικής σύγκρισης αφού και αυτός είναι ALI 3801. Αλλά μου φαίνεται πρέπει να φύγει από το κάδρο ο 913 (σε σχέση με τους Α1-Α2) γιατί τελικά έχει τα δικά του προβλήματα που είναι διαφορετικά από τους Α1-Α2. Τα έχω αναφέρει στο thread του. Όπως ας πούμε το πρόβλημα να μπαίνεις στο παράθυρο του EPG και να σου δείχνει ότι είσαι σε άλλη εκπομπή 2 ώρες μετά. Το κάνει μόνο ο 913 και δεν το κάνει μόνο μετά τις 12, αλλά οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Το μόνο κοινό πρόβλημα τελικά είναι ότι μετά τις 12 χάνονται οι πληροφορίες του EPG. Δηλαδή το όνομα του προγράμματος στην μπάρα και οι πληροφορίες του στο παράθυρο πληροφοριών. Αυτό είναι λίγο πιο δύσκολο να το διαπιστώσω στον Α1 γιατί δεν έχει παράθυρο πληροφοριών. Πρέπει να το ξαναελέγξω αν τουλάχιστον χάνει το όνομα του προγράμματος στην μπάρα (αφού παράθυρο πληροφοριών δεν έχει), γιατί δεν χρησιμοποιώ πολύ τον Α1 για live παρακολούθηση και δεν είμαι πια σίγουρος αν το κάνει και αυτός. Νομίζω το είχα δει και το είχα αναφέρει, αλλά με παρακολούθηση τριών δεκτών παράλληλα ίσως να το είχα μπερδέψει.

Νομίζω τα κάναμε λίγο θάλασσα με την επικοινωνία μας. :D
Ας το ξεκαθαρίσω λίγο:

Οι ALi μπορούν να πάρουν ώρα με τρεις ρυθμίσεις:
Περιοχή > Greece, Gmt usage > by region - Αποτέλεσμα δοκιμής εγγραφών παλιών firmware: Αποτυχία.
Περιοχή > Greece, Gmt usage > προσδιορισμός χρήστη, GMT +02:00, θερινή ώρα ανοικτή - Αποτέλεσμα δοκιμής εγγραφών παλιών firmware: Αποτυχία.
Περιοχή > Greece, Gmt usage > ανενεργό, χειροκίνητη ημερομηνία και ώρα από χρήστη - Αποτέλεσμα δοκιμής εγγραφών παλιών firmware: Επιτυχία.

Με το 1.0.6 υπάρχει επιτυχία σε όλες τις παραπάνω ρυθμίσεις;

Δεν προσέχεις στο μάθημα:smile:
Δεν χρησιμοποιώ την χειροκίνητη ρύθμιση γιατί με διακοπή ρεύματος χάνεται τελείως η ώρα. Μία δοκιμή είχα κάνει στον Α2 με χειροκίνητη ρύθμιση. Έβαλα την ρύθμιση, τον έβγαλα από την μπρίζα, τον ξαναέβαλα και περίμενα να δω τι θα κάνει με την ώρα. Άνοιξε και έλεγε 12 μεσάνυχτα. Μετά από 5 λεπτά έλεγε 12 και 5, οπότε δεν βρίσκει μόνος του ώρα. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η ρύθμιση. Δεν δοκίμασα καν εγγραφή. Αν έχεις προγραμματίσει εγγραφή και γίνει πτώση τάσης ή διακοπή δεν θα βρει την ώρα για να κάνει την εγγραφή. Άρα μιλάμε μόνο για by GMT και για by region.

Α2:
Με την 1.04, και με τις δύο ρυθμίσεις αποτυγχάνει σε εγγραφή στο κρίσιμο διάστημα 12 μεσάνυχτα-3 το πρωί. Επίσης και με τις δύο ρυθμίσεις χάνει μετά τις 12 τις πληροφορίες του EPG. Δηλαδή το όνομα του προγράμματος στην μπάρα και τις πληροφορίες στο παράθυρο πληροφοριών.
Με την 1.06 και με τις δύο ρυθμίσεις επιτυγχάνει στις εγγραφές. Χθες δοκίμασα και την ρύθμιση by region και η εγγραφή έγινε κανονικά. Επίσης με ρύθμιση by GMT χάνει τις πληροφορίες του EPG (μπάρα-παράθυρο) μετά τις 12. Δεν έχω δει ακόμα αν χάνει τις πληροφορίες EPG με ρύθμιση by region γιατί χθες την πρωτοέβαλα και έκανα μόνο την δοκιμή της εγγραφής. Σήμερα θα δω αν χάνει τις πληροφορίες EPG. Και τις επόμενες μέρες θα δοκιμάσω να κάνω και άλλες εγγραφές μετά τις 12 για να το σιγουρέψω.

Α1:
Μία έκδοση λογισμικού υπάρχει μόνο, η εργοστασιακή. Και με τις δύο ρυθμίσεις αποτυγχάνει στις εγγραφές 12-3. Επίσης με ρύθμιση by GMT χάνει μετά τις 12 τις πληροφορίες EPG. Το διαπίστωσα χθες. Μένει να βάλω πάλι την ρύθμιση by region για να σιγουρέψω ότι χάνει και με αυτήν την ρύθμιση τις πληροφορίες EPG.

Αναφέρω και τον 913 γιατί είχα αναφερθεί και μπορεί να έχει γίνει μπέρδεμα.
Με ρύθμιση by GMT δεν κάνει καμία προγραμματισμένη εγγραφή, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Με ρύθμιση by region κάνει κανονικά τις εγγραφές, ακόμα και στο διάστημα 12-3.
Επίσης και με τις δύο ρυθμίσεις χάνει τις πληροφορίες του EPG σε μπάρα και παράθυρο μετά τα μεσάνυχτα. Το μόνο κοινό πρόβλημα και των τριών δεκτών. Μία δοκιμή έχω να κάνω ακόμα στον Α2 με ρύθμιση by GMT, αλλά φαίνεται να γίνεται ανεξαρτήτως ρύθμισης ώρας, και στους 3 δέκτες.
Και ένα πρόβλημα μόνο του 913. Οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αν μπεις στο παράθυρο του EPG σου δείχνει ότι είσαι σε άλλη εκπομπή δύο ώρες μετά. Αυτό με ρύθμιση by region γιατί όπως είπα η by user δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφού δεν κάνει προγραμματισμένες εγγραφές.
Σε αυτά τα θέματα του 913 είχε γίνει μπέρδεμα, αλλά έχει και άλλα θέματα, μόνο δικά του, Τα αναφέρω στο thread του 913, στα τελευταία μηνύματα που έχω γράψει εκεί.

Μόλις χθες πήρα και εγώ τον συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή και ομολογώ ότι με έχουν εντυπωσιάσει οι δυνατότητές του σε σχέση με την τιμή του.
Δοκιμάζοντας τον media player βλέπω ότι σε ορισμένα βίντεο η εικόνα εμφανίζεται cropped στην τηλεόρασή μου. Μήπως γνωρίζετε αν μπορεί αυτό με κάποια ρύθμιση να αλλάξει;
Υποθέτω ότι θα έχει σχέση με το Aspect Mode ή την ανάλυση αλλά δεν έχω βρει τρόπο να το διορθώσω.
Κάθε γνώμη ή συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.

Χάνει λίγο από πάνω, από αριστερά, και από δεξιά. Σκέφτηκα μήπως φταίει το γεγονός ότι η τηλεόραση μου δεν είναι full hd. Τον δοκίμασα και σε χαμηλότερες αναλύσεις αλλά πάλι το ίδιο συνέβαινε!

Το Aspect Mode πρέπει να είναι 16:9, την ίδια ρύθμιση πρέπει να έχει και η τηλεόραση.
Υπάρχει περίπτωση το cropping να το κάνει το overscan της τηλεόρασης.

Έχεις δίκιο. Μοιάζει πολύ με overscan. Όπως και να έχει συμβαίνει μόνο σε συγκεκριμένα βίντεο

Με την τελευταια εκδοση 1.06 ειδα παγωματα στην εικονα (λογω χαμηλου σηματος ) πολλες φορες σε καναλια που παλια επιανα αψογα (star , ant1 κτλ )
Μολις ξαναεβαλα την 1.04 εφτιαξαν

Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA2

Μόλις χθες πήρα και εγώ τον συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή και ομολογώ ότι με έχουν εντυπωσιάσει οι δυνατότητές του σε σχέση με την τιμή του.
Δοκιμάζοντας τον media player βλέπω ότι σε ορισμένα βίντεο η εικόνα εμφανίζεται cropped στην τηλεόρασή μου. Μήπως γνωρίζετε αν μπορεί αυτό με κάποια ρύθμιση να αλλάξει;
Υποθέτω ότι θα έχει σχέση με το Aspect Mode ή την ανάλυση αλλά δεν έχω βρει τρόπο να το διορθώσω.
Κάθε γνώμη ή συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.
Όπως λέει και ο Kostas_Y κοίτα την ρύθμιση του Aspect mode. Αυτό κανονίζει πως θα εμφανίζεται το αρχείο στην οθόνη. Κανονικό δηλαδή, τεντωμένο, με μπάρες, ή κομμένο. Ρυθμίσεις, ρυθμίσεις συστήματος, tv system, αναλογία πλευρών ή aspect mode ανάλογα την γλώσσα. Έχει 4 επιλογές, κοίτα αν κάποια ταιριάζει στην τηλεόραση. Αλλιώς μάλλον είναι θέμα τηλεόρασης. Ή σύνδεσης γιατί η σύνδεση scart στην τηλεόραση μου κάνει ένα μικρό ζουμάρισμα σε σχέση με την σύνδεση HDMI που κανονικά χρησιμοποιώ.

Τελείωσα και τις δύο τελευταίες δοκιμές που ήθελα. Ο Α1 και με ρύθμιση by region (που σε αυτόν ονομάζεται αυτόματη) χάνει τις πληροφορίες EPG σε μπάρα μετά τις 12. Άρα το κάνουν και 3 ALI 3801 μου, άσχετα από ρύθμιση ώρας.
Και ο Α2 κάνει κανονικά εγγραφή με ρύθμιση by region. Χθες έκανα δεύτερη δοκιμή επιτυχημένη. Άρα και με τις δύο ρυθμίσεις κάνει κανονικά εγγραφή 12-3.

michalos, μπορείς να επαληθεύσεις ότι η 1.0.4 παίζει 16-bit αλλά και 24-bit flac;
Δείγματα υπάρχουν στο: www.pristineaudio.com/More/DownloadFormats.html

Αν έπαιζαν τα 24άρια μέχρι πριν την 1.0.6 θα τους το αναφέρω μήπως και το διορθώσουν στην επόμενη αναβάθμιση.

Re: Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA2

Όπως λέει και ο Kostas_Y κοίτα την ρύθμιση του Aspect mode. Αυτό κανονίζει πως θα εμφανίζεται το αρχείο στην οθόνη. Κανονικό δηλαδή, τεντωμένο, με μπάρες, ή κομμένο. Ρυθμίσεις, ρυθμίσεις συστήματος, tv system, αναλογία πλευρών ή aspect mode ανάλογα την γλώσσα. Έχει 4 επιλογές, κοίτα αν κάποια ταιριάζει στην τηλεόραση. Αλλιώς μάλλον είναι θέμα τηλεόρασης. Ή σύνδεσης γιατί η σύνδεση scart στην τηλεόραση μου κάνει ένα μικρό ζουμάρισμα σε σχέση με την σύνδεση HDMI που κανονικά χρησιμοποιώ.

Έχω δοκιμάσει διάφορα aspect mode. Τώρα έχω και την tv και τον αποκωδικοποιητή στο 16:9. Ίσως και να φταίει το ότι χρησιμοποιώ scart.
Τα firmware από πού τα κατεβάζετε;

Μετά από παρότρυνση του talos_2002 και υπενθύμιση του ότι η 1.0.4 έπαιζε flac και 16 αλλά και 24bit, κατάλαβα ότι πρέπει να αναφέρω ότι η 1.0.6 δεν παίζει flac 24bit. Το είχα προσέξει όταν την δοκίμαζα ότι δεν παίζουν, αλλά δεν θυμόμουν τι είχα γράψει εγώ ο ίδιος, και νόμιζα ότι ούτε η 1.0.4 έπαιζε. Έτσι δεν το ανέφερα. Αλλά τελικά η 1.0.4 είχα γράψει ότι παίζει 24bit, ενώ η 1.0.6 είχα δει ότι δεν παίζει.

Το έχω και εγώ τον δέκτη .
Πολύ καλός δέκτης , το μενού του μου είναι πολύ γνωστό , προσπαθώ να θυμηθώ από ποιον δέκτη.
Kαλή ποιότητα εικόνας από hdmi και πολύ καλή η λειτουργία των πολλαπλών καναλιών (mosaico) .