Οι πρώτες μου
εντυπώσεις από τον δέκτη:
-1- Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα τον πλέυερ (αλλά από αυτά που διάβασα εδώ -στις μισές τουλάχιστον σελίδες του νήματος), θα το βάλω προτεραιότητα.
-2- Ανταποκρίνεται αρκετά ικανοποιητικά στις αλλαγές καναλιών. :SFGSFGSF:
-3- Στην αναζήτηση πάντως (2 προσπάθειες), βρήκε μια 4άδα λιγότερα κανάλια από τον Xoro που τρέχω παράλληλα. :hmmmm:
-4- Η ποιότητα εικόνας των καναλιών είναι αρκετά καλή.
Ωστόσο, η έλλειψη μιας ρύθμισης (που υπάρχει και στον CAudio & ston Xoro), στο μέγεθος οθόνης, χαλάει ολότελα τη μαγιονέζα:
Τον έχω σε μια παλιά πολύ καλή CRT 4:3 και οι διαθέσιμες επιλογές για 4:3 είναι μόνο: a) 4:3LBox, b) 4:3PScan και ίσως c) Auto. Με αυτές, είτε η οθόνη κόβεται από τα πλάγια, είτε μικραίνει απομακρυνόμενη αφήνοντας 2 φαρδιές μαύρες λωρίδες πάνω-κάτω ... γκρρρρρ
Λείπει η ρύθμιση 4:3Full (που υπάρχει στους 2 παραπάνω). Άρα, είτε θα στραβωνόμαστε (αφού μικράινει τα πάντα), είτε θα βλέπουμε τα μισά, από πολύ κοντά.!!!

Δεν ξέρω - και το εύχομαι - αν αυτό διορθώνεται σε νεώτερη ενημέρωση που όπως διάβασα εδώ έχει βγει.
Βρήκα το λινκ (στις προήγουμενες σελίδες) της 1,06 ενημέρωσης, αλλά δεν μπόρεσα να δώ τί παραπάνω προσφέρει από την ενυπάρχουσα. Και προβληματίζομαι λίγο αν θα την περάσω, απ' αυτά που έγραψε παραπάνω κάποιος για προβλήματα με καθυστερήσεις υποτίτλων - μπορεί βέβαια να "φταίνε" και τα υπό δοκιμήν αρχεία-. Θα μπορούσε κάποιος να αναφέρει περιληπτικά τα ουσιαστικότερα θετικά της "αναβάθμισης" ; Ευχαριστώ.
-5- Με ενοχλεί πάρα πολύ που δεν βγάζει τις συνοπτικές πληροφ. του τρέχοντος και του επομένου προγράμματος, με 2 συνεχόμενα κλικ του "ΟΚ". Και γενικά, για να βρεις αναλυτικότερες πληροφ. του τι παίζει, μέσω EPG, είναι σκέτος πονοκέφαλος. Επίσης, τα κείμενα των μενού/προγραμμάτων κλπ. με τα λευκά γράμματα πάνω σε ανοιχτό γαλάζιο φόντο ... δεν διαβάζονται... στραβώνεσαι. Και μάλιστα πρέπει να κάνει και σκρόλινγκ για να διαβάσεις μια υπόθεση ταινίας!!! Έλεος! :frusty:
Εδώ και χρόνια με ταλανίζει μια βασανιστική απορία: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι αυτοί οι σχεδιαστές (υπάρχει όντως τέτοιο επάγγελμα, σχετικά πρόσφατα το έμαθα, και αρκετά καλοπληρωμένο!!!), σχεδιαστές μενού ηλεκτρονικών συσκευών, πχ. ψηφιακών φωτομηχανών, βίντεο, κινητών, τηλεοράσεων, πλέϋερ, κλπ. να κάτσουν κάτω όλοι μαζί και να συμφωνήσουν σε μια κοινή ραχοκοκκαλιά (τουλάχιστον) μενού λειτουργιών/ρυθμίσεων ανα κατηγορία συσκευής, ώστε να μη χρειάζεται εμείς οι καταναλωτές να καίμε ασφάλειες κάθε φορά που θα αγοράσουμε μια καινούργια συσκευή. Τα λεφτά μας τα θέλουνε... αλλά λίγο σεβασμός δεν θα έβλαπτε. Μου δίνει την εντύπωση ότι το κάνουνε επίτηδες, (σαν τους υπουργούς Παιδείας εδώ και 10ετίες - εγκληματικά αυτοί, και ελαφρά τη καρδία), -και καλά- για να "διαφέρουν", για να δείξουν ότι εισήγαγαν κάποια "ανανέωση"...!!!
Και ερχόμαστε και σε 'αλλο ένα θέμα, ακόμα μεγαλύτερου παραλογισμού, που εν λόγω σχεδιαστές έχουν βαλθεί να μας τρελλάνουν, αντί να συμφωνήσουν σε ένα κοινό βασικό πρότυπο, είναι η διαρρύθμιση των πλήκτρων των τηλεχειριστηρίων. Τί πληγή κι αυτή!
Τόσο βαθειά φιλοσοφία :idea: χρειάζεται ότι στα πλήκτρα ενός πλέϋερ, το πλέϋ και το πάουζ, πρέπει να είναι το ίδιο πλήκτρο, και μάλιστα στο κέντρο. Και μάλιστα, Δεξιά και αριστερά του να βρίσκονται αντίστοιχα το "εμπρός" και "πίσω" (FFW, FBW). Στην κάτω σειρά από την παραπάνω
ιερή τριάδα, να είναι το Rec (άκρο αριστ,) και το Stop (άκρο δεξιά). Ενώ, στην πάνω σειρά, το "προηγούμενο" και το "επόμενο" κομμάτι, με αντίστοιχο προσανατολισμό. Αυτά για αρχή. Όπως επίσης, ότι τα κουμπιά που σε βάζουν και σε βγάζουν σε/από ένα μενού (πχ. EPG), οφείλουν να είναι είτε δίπλα, είτε απέναντι στην ίδια σειρά.
Τέλος, :idea: τόσο δύσκολο είναι (ή δεν το βλέπει κανείς ως αναγκαίο) οι 3 τριάδες αριθμητικών πλήκτρων πρέπει να βρίσκονται σε αντίθετου χρώματος φόντο;;; είτε μαύρα πλήκτρα (και άσπρους αριθμούς) σ'ενα άσπρο τετράγωνο φόντο, ενώ το υπόλοιπο φόντο του τ/χ να είναι μαύρο με τα λοιπά πλήκτρα λευκά και μαύρα σύμβολα.
Καθώς και οι 3 παραπάνω σειρές των βασικών πλήκτρων πλέϋερ, σε ένα "κάδρο" με αντίθετου χρώματος τετράγωνο; Ώστε ακόμη και σε ένα μισοφωτεινό δωμάτιο, να βρίσκεις τα αναγκαία... στα "τυφλά".
Νομίζω ότι όλα αυτά, δεν έχουν κάποιο κατασκευαστικό κόστος, ανώ πιστεύω θα ικανοποιεί ένα 99% των χρηστών/αγοραστών.
Και σταματώ εδώ (και συγνώμη για την πολυλογία, αλλά είναι συσσωρευμένη αγανάκτηση από χρήση πολλών τέτοιων συσκευών) γιατί δεν μπορώ να καταλάβω αυτόν τον παραλογισμό, που μας αναγκάζει να χάνουμε άσκοπες ώρες "εκμάθησης" για το (όπως το λέμε στα αρχαία ελληνικά...) λέρνινγκ κέρβ...
-6- Και έρχομαι στο αμαρτωλό θέμα, τηλεχειριστήριο. Δεν θα πω τίποτα παραπάνω, μιας και το νόημα βγήκε ήδη. Το μόνο καλό του είναι η ανταποκρισιμότητα.
Δεν κρατήθηκα τελικά: υπάρχουν πλήκτρα που περιττεύουν: πχ τα: +/- για τα κανάλια (αφού η δουλειά γίνεται και από τα πάνω-κάτω βελάκια του "σταυρού"), καθώς τα: +/- της έντασης ήχου (που επίσης κάνουν την ίδια των δεξιά-αριστερά βελάκια του "σταυρού"). Δεν είναι παράλογο; :stupid:
ενώ λείπουν πχ. πάνω/κάτω σελίδα λίστας (Page up/down), αναλογία οθόνης (Aspect), Timer, vFormat :huh2: :hmmmm2:
-7- Άφησα για τελευταίο, την πρώτη-πρώτη αρνητικότατη εντύπωση που πήρα και μου κόπηκαν τα ήπατα, αμέσως μόλις τον σύνδεσα: την έλλειψη οθόνης ένδειξης του καναλιού!!! Τι κουφό κι αυτό. :hmmmm2:
Εδώ, ίσως φταίω κι εγώ που δεν το έψαξα ίσως ακόμη περισσότερο, πριν τον παραγγείλω. Αλλά, ούτε στις σελίδες περιγραφής 3-4 e-μαγαζιών που κοίταξα ούτε στου eshop απ'´όπου και τον πήρα τελικά αναφερόταν κάτι τέτοιο.
Δεν θάπρεπε;;; (Δεν είναι εύλογος λόγος επιστροφής; ) Αν είχε δύο οθόνες, δεν θα αναφερόταν; όταν μια συσκευή έχει 4 scart, ή 3 hdmi, ή 6 usb, δεν αναφέρεται ; φυσικά και αναφέρεται, με καμάρι! Όταν δεν έχει οθόνη ένδειξη λειτουργίας (μια ηλεκτρονική συσκευή)... αποσιωπείται ;;;
(μου έχει τύχει πχ. να δω σε χαρκτηριστικά μητρικής πλακέτας - και πολύ σωστά- "δεν υποστηρίζει IDE δίσκους", ή "δεν δέχεται κάρτες PCI", δηλ. στερείται των αντίστοιχων υποδοχών, ή ακόμη, "δεν έχει σειραϊκή ή παράλληλη θύρα". Να ξέρει ο υποψήφιος αγοραστής τί παίρνει και τί θα βρεί και τί ΔΕΝ θα βρεί).
-7- Διάβασα λίγο πιο πάνω, που κάποιος φίλος υποστηρίζει με πάθος ότι ο επεξ. 3801 του εν λόγω δέκτη είναι "ώριμος ή προηγμένος" (ή κάτι τέτοιο), και δεν χάνει τη σειρά των καναλιών... Τον αγόρασα την περασμένη Τετάρτη, τον εγκατέστησα στης μητέρας μου το Σαββατοκύριακο, έβαλα τα κανάλια στη σειρά που ήξερε και τη Δευτέρα, που είχε προειδοποιημένη διακοπή ρεύματος η ΔΕΗ το πρωί (ο δέκτης ήταν κλειστός), και το απόγευμα όταν πήγε να τον ανοίξει έβγαιναν άλλα-αντ-άλλων κανάλια... με φωνάζει και βλέπω ότι χάθηκε η σειρά που είχα βάλει την προηγουμένη... και φτου κι απ' την αρχή. Τέτοιο χάσιμο σειράς καναλιών, δεν το ξαναείδα στους άλλους δύο που ανέφερα. τουλάχιστον με αιτία διακοπής ρεύματος, και μάλιστα όντας κλειστός. Σπάνια ο CAudio, την έχανε σε έντονη κακοκαιρία με δυνατό αέρα.
Δεν ξέρω αν πρέπει - κι αν δικαιούμαι - να επιχειρήσω να ζητήσω επιστροφή για αλλαγή ή πίστωση...
Αναγνωρίζω ότι αν κάποιος θέλει απλώς να βλέπει τηλεόραση, χωρίς να χρειάζεται ή να θέλει να μπει σε μενού και υπομενού για να δει πληροφορίες του τί βλέπει ή του τί θα παιχτεί, και δεν θέλει να γράψει, ή να προγραμματίσει τίποτα... και χρησιμοποιεί από το τ/χ μόνο το κόκκινο κουμπάκι και τους 10 αριθμούς,... θα πρέπει να ομολογήσω ότι -για 23ε- θα είναι σούπερ-ντούπερ ευτυχισμένος!

arty:
Και μόνο αν έχει τηλεόραση 16:9. Γιατί αν έχει - πολλοί έχουν ακόμα - 4:3, θα θυμάται κάθε ώρα και στιγμή τον... Προκρούστη!
Αν τελικά τον κρατήσω και δοκιμάσω τις λειτουργίες άμεσης εγγραφής-προγραμματσμού και πλέϋερ, θα ανανεώσω τις εντυπώσεις μου. :ciao:
Κάτι που παρατήρησα στους Ali 3801. ...
Επίσης δικαιώνομαι που χρησιμοποιώ στικ και όχι σκληρό δίσκο για προβολή αρχείων. Αν γίνει ζημιά θα χάσεις λίγα μόνο αρχεία που χωράει το στικ. Φαντάσου ένα τέτοιο αρχείο να εκραγεί σε σκληρό δίσκο και να χάσεις πχ 500 GB.
Με τρομοκράτησες τώρα...! γιατι χρησιμοποιώ κυρίως 500άρι δίσκο εδώ και 2 περίπου χρόνια.Τί πιθανότητα έχει να γίνει κάτι τέτοιο; Βέβαια, τον χρησιμοποιώ κυρίως σαν βίντεο (να γράφω από την τιβί) και σπανιότερα για να δω ταινίες από το πισί). Δεν ξέρω αν παίζει αυτό κάποιο ρόλο.
Σε άλλον ali 3801 όπου αποσύνδεσα τον δίσκο χωρίς πρώτα να κάνω ασφαλή αφαίρεση, δημιουργήθηκε πρόβλημα σε ένα αρχειάκι το οποίο αποκαταστάθηκε μόλις έκανα επιδιόρθωση του δίσκου στον υπολογιστή. Δύσκολα θα γίνει ανεπανόρθωτη βλάβη σε έναν σκληρό, ενώ τα φλασάκια είναι πιο ευαίσθητα και με λιγότερα εργαλεία επιδιόρθωσης. Επίσης νομίζω πως τα φλασάκια έχουν περιορισμένο αρθμό εγγραφών- αναγνώσεων που μπορούν να κάνουν. Έτσι η συνεχής χρησιμοποίησή τους σε λειτουργία timeshift μπορεί να μειώσει σημαντικά το χρόνο ζωής τους και να δημιουργήσει προβλήματα σαν αυτό που συνάντησες.
Σημειωτέον ότι με το timeshift ενεργοποιημένο, γίνονται εγγραφές συνέχεια κι όχι μόνο όταν πατάς pause κλπ
Το θέμα "ασφαλής αφαίρεση" το γνωρίζω ότι απαιτείται και γίνεται στα πισί. Γίνεται και στους δέκτες ; :huh2: δεν το έχω συναντήσει -σε κάποιο υπομενού υποθέτω- ούτε στον Crystal Audio iHDR (που βγήκε off), ούτε στον Xoro-7520. Δεν έχω προλάβει να κοιτάξω αναλυτικότερα (αν και περιδιάβηκα τα μενού του σεταπ) στο εβδομαδιαίο μου απόκτημα LV6TBOXHDA2. Αν όντως υπάρχει τέτοια επιλογή, παρακαλώ κατευθύνετέ με.
Ευχαριστώ.