Lifeview LV6TBOXHDA2

πήρα την απόφαση και το επέστρεψα στο e-shop ,μήπως βγαλουν καποια άκρη με τους ασύγχρονους υπότιτλους .Τελικά μου τον αντικατέστησαν. Δυστυχώς και το καινούριο κομμάτι έχει ακριβώς την ίδια συμπεριφορά. Θα τον ξαναπάω πίσω ελπίζοντας να καταλάβουν ότι δεν ειναι χαλασμένο το μηχάνημα ,αλλα εχει γενικώς προβλημα το chip του και ελπίζωντας το θεμα να διορθώνεται με κάποια νεα εκδοση firmware.

και αλλο ενα προβλημα μικρης σημασιας ομως που παρουσιασαν και οι δυο αποκωδικοποιητες που ειχα στα χερια μου

,ο αποκωδικοποιητης ενοργοποιουνταν όταν ανοιγα την τηλεοραση ,ακομα και οταν αυτος δεν ηταν συνδεδεμενος με την τηλεοραση ακόμα και αν την ανοιγα απο το κουμπι της και οχι απο το τηλεκοντρολ . Προφανως κατι ειχε να κανει με τις υπερυθρες ??? ποιος ξερει ??? η τηλεοραση ειναι LG5000 37

Last edited by a moderator:
Φαίνεται οτι και αυτός ο δέκτης της Lifeview έχει κάποιους κοινούς κωδικούς στο τηλεκοντρόλ με τις τηλεοράσεις της LG.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Lifeview LV6TBOXHDA2

Δεν έχει Page Up\Page Down στη λίστα αρχείων; Θα μου πεις με τόσο λίγους χαρακτήρες που βγάζει, και πάλι δύσκολο να βρεις αυτό που θέλεις.
Καλά που το θυμήθηκες. Το είχα ξεχάσει και δεν το έχω ψάξει σε κανέναν ALI μου. Θα το ψάξω σε όλους.

Βλέπω τώρα οτι στο τηλεκοντρόλ του Α2 δεν υπάρχουν τα πλήκτρα Page Up\Page Down που έχει ο Α1. Δοκίμασε μήπως η λειτουργία έχει μπει στα Ch+\Ch- ή στα πλήκτρα που ανεβοκατεβάζουν τις σελίδες στο EPG.

επέστρεψα και τον 2ο αποκωδικοποιητή στο eshop με το ίδιο πρόβλημα ασύγχρονων υποτίτλων . Απ'ότι κατάλαβα μάλλον πάω για πίστωση χρημα´των και αγορά άλλου. Μήπως γνωρίζει κάποιος επιβεβαιωμένα κάποιον αποκωδικοποιητή ίδιας δυναμικότητας ή και καλύτερης που να παίζει media files με "σωστά συγχρονισμένους υπότιτλους ?" . Από ψαχτήρι που έκανα στο site χάθηκα ! κάτι σε crypto 211 , 215 έπεσε το ματι μου αλλα δεν ειμαι σίγουρος . ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA2

Βλέπω τώρα οτι στο τηλεκοντρόλ του Α2 δεν υπάρχουν τα πλήκτρα Page Up\Page Down που έχει ο Α1. Δοκίμασε μήπως η λειτουργία έχει μπει στα Ch+\Ch- ή στα πλήκτρα που ανεβοκατεβάζουν τις σελίδες στο EPG.
Θα ψάξω τα πάντα. Την λειτουργία θα έχω στον νου μου, και θα πατήσω τα πάντα για να δω αν θα το κάνει. Έτσι και αλλιώς η θεωρία μου είναι πάτα όλα τα πλήκτρα για να δεις τι γίνεται. Εκτός από το πλήκτρο που θα λέει διαγραφή. :smile:

επέστρεψα και τον 2ο αποκωδικοποιητή στο eshop με το ίδιο πρόβλημα ασύγχρονων υποτίτλων . Απ'ότι κατάλαβα μάλλον πάω για πίστωση χρημα´των και αγορά άλλου. Μήπως γνωρίζει κάποιος επιβεβαιωμένα κάποιον αποκωδικοποιητή ίδιας δυναμικότητας ή και καλύτερης που να παίζει media files με "σωστά συγχρονισμένους υπότιτλους ?" . Από ψαχτήρι που έκανα στο site χάθηκα ! κάτι σε crypto 211 , 215 έπεσε το ματι μου αλλα δεν ειμαι σίγουρος . ευχαριστώ
Ο 211 δεν έχει ήχο AC3, ο 211D έχει. Από τους 215 μόνο ο 215Α πρέπει να πουλιέται, γιατί υπάρχουν και οι παλιότεροι 215/215D με επεξεργαστή τον παλιότερο ALI 3601, αλλά δεν νομίζω να τους έχει.
Και οι 3 πρώτοι που σου είπα ότι μπορεί να τους έχει το κατάστημα, είναι με ALI 3801. Δηλαδή μπορεί να σου κάνει το ίδιο πρόβλημα. Δεν ξέρω γιατί γίνεται τόσο πολύ σε εσένα, δεν το έχω συναντήσει να αναφέρεται τόσο έντονα σε άλλους. Ίσως κάτι να γίνεται και με τα αρχεία σου.
Πάντως φαίνεται να υπάρχει αυτό το πρόβλημα, το έχουν αναφέρει και σε άλλον ALI 3801, αλλά μόνο εσύ αναγκάστηκες να επιστρέψεις δέκτη με αυτό το πρόβλημα. Ίσως όπως είπα να βοηθάνε και τα αρχεία σου, ή να μην έγινε σωστά η αναβάθμιση. Αλλά είναι πολύ πιθανό να το δεις και σε άλλον ALI 3801. Ίσως να άλλαζες επεξεργαστή αφού μπορείς να επιλέξεις. Ίσως να πήγαινες σε M-Star, και στον καλύτερο από αυτούς, τον Crystal Audio Premium HD.

Έχω το συγκεκριμένο μηχανάκι εδώ και κάνα μήνα, και έχω κάνα δυο απορίες/παράπονα : Όταν τον κλείνω παρατήρησα ότι βγάζει ένα βουητό, σαν σφύριγμα που ειδικά το βράδυ είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό, και αναγκάζομαι να το βγάζω απ το ρεύμα για να σταματήσει. Δε το έκανε απ την αρχή, τώρα τελευταία το θυμήθηκε. Το χει αντιμετωπίσει άλλος ;

Επίσης, κάτι που δε μ ενδιαφέρει ιδιαίτερα μιας και δε το χρησιμοποιώ για media player, αλλά στα βιντεο που του βάζω να παίξει, δεν παίζει ήχο. Λύνεται με αναβάθμιση ;

Γενικά πάντως για 25 και για 22αρι monitor μια χαρά δουλειά κάνει

Το αρχείο σου έχει ήχο DTS, που κανένας δέκτης δεν αποκωδικοποιεί. Είναι γρήγορη η μετατροπή μόνο του ήχου, δες στα στίκι θέματα.

Δυστυχώς το θέμα του βουητού είναι λαχείο. Σπάνιο, αλλά άμα σου κάτσει...

Οι πρώτες μου εντυπώσεις από τον δέκτη:

-1- Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα τον πλέυερ (αλλά από αυτά που διάβασα εδώ -στις μισές τουλάχιστον σελίδες του νήματος), θα το βάλω προτεραιότητα.
-2- Ανταποκρίνεται αρκετά ικανοποιητικά στις αλλαγές καναλιών. :SFGSFGSF:
-3- Στην αναζήτηση πάντως (2 προσπάθειες), βρήκε μια 4άδα λιγότερα κανάλια από τον Xoro που τρέχω παράλληλα. :hmmmm:
-4- Η ποιότητα εικόνας των καναλιών είναι αρκετά καλή. Ωστόσο, η έλλειψη μιας ρύθμισης (που υπάρχει και στον CAudio & ston Xoro), στο μέγεθος οθόνης, χαλάει ολότελα τη μαγιονέζα:
Τον έχω σε μια παλιά πολύ καλή CRT 4:3 και οι διαθέσιμες επιλογές για 4:3 είναι μόνο: a) 4:3LBox, b) 4:3PScan και ίσως c) Auto. Με αυτές, είτε η οθόνη κόβεται από τα πλάγια, είτε μικραίνει απομακρυνόμενη αφήνοντας 2 φαρδιές μαύρες λωρίδες πάνω-κάτω ... γκρρρρρ Λείπει η ρύθμιση 4:3Full (που υπάρχει στους 2 παραπάνω). Άρα, είτε θα στραβωνόμαστε (αφού μικράινει τα πάντα), είτε θα βλέπουμε τα μισά, από πολύ κοντά.!!! :rolleyes:
Δεν ξέρω - και το εύχομαι - αν αυτό διορθώνεται σε νεώτερη ενημέρωση που όπως διάβασα εδώ έχει βγει.

Βρήκα το λινκ (στις προήγουμενες σελίδες) της 1,06 ενημέρωσης, αλλά δεν μπόρεσα να δώ τί παραπάνω προσφέρει από την ενυπάρχουσα. Και προβληματίζομαι λίγο αν θα την περάσω, απ' αυτά που έγραψε παραπάνω κάποιος για προβλήματα με καθυστερήσεις υποτίτλων - μπορεί βέβαια να "φταίνε" και τα υπό δοκιμήν αρχεία-. Θα μπορούσε κάποιος να αναφέρει περιληπτικά τα ουσιαστικότερα θετικά της "αναβάθμισης" ; Ευχαριστώ.

-5- Με ενοχλεί πάρα πολύ που δεν βγάζει τις συνοπτικές πληροφ. του τρέχοντος και του επομένου προγράμματος, με 2 συνεχόμενα κλικ του "ΟΚ". Και γενικά, για να βρεις αναλυτικότερες πληροφ. του τι παίζει, μέσω EPG, είναι σκέτος πονοκέφαλος. Επίσης, τα κείμενα των μενού/προγραμμάτων κλπ. με τα λευκά γράμματα πάνω σε ανοιχτό γαλάζιο φόντο ... δεν διαβάζονται... στραβώνεσαι. Και μάλιστα πρέπει να κάνει και σκρόλινγκ για να διαβάσεις μια υπόθεση ταινίας!!! Έλεος! :frusty:

Εδώ και χρόνια με ταλανίζει μια βασανιστική απορία: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι αυτοί οι σχεδιαστές (υπάρχει όντως τέτοιο επάγγελμα, σχετικά πρόσφατα το έμαθα, και αρκετά καλοπληρωμένο!!!), σχεδιαστές μενού ηλεκτρονικών συσκευών, πχ. ψηφιακών φωτομηχανών, βίντεο, κινητών, τηλεοράσεων, πλέϋερ, κλπ. να κάτσουν κάτω όλοι μαζί και να συμφωνήσουν σε μια κοινή ραχοκοκκαλιά (τουλάχιστον) μενού λειτουργιών/ρυθμίσεων ανα κατηγορία συσκευής, ώστε να μη χρειάζεται εμείς οι καταναλωτές να καίμε ασφάλειες κάθε φορά που θα αγοράσουμε μια καινούργια συσκευή. Τα λεφτά μας τα θέλουνε... αλλά λίγο σεβασμός δεν θα έβλαπτε. Μου δίνει την εντύπωση ότι το κάνουνε επίτηδες, (σαν τους υπουργούς Παιδείας εδώ και 10ετίες - εγκληματικά αυτοί, και ελαφρά τη καρδία), -και καλά- για να "διαφέρουν", για να δείξουν ότι εισήγαγαν κάποια "ανανέωση"...!!!
Και ερχόμαστε και σε 'αλλο ένα θέμα, ακόμα μεγαλύτερου παραλογισμού, που εν λόγω σχεδιαστές έχουν βαλθεί να μας τρελλάνουν, αντί να συμφωνήσουν σε ένα κοινό βασικό πρότυπο, είναι η διαρρύθμιση των πλήκτρων των τηλεχειριστηρίων. Τί πληγή κι αυτή!
Τόσο βαθειά φιλοσοφία :idea: χρειάζεται ότι στα πλήκτρα ενός πλέϋερ, το πλέϋ και το πάουζ, πρέπει να είναι το ίδιο πλήκτρο, και μάλιστα στο κέντρο. Και μάλιστα, Δεξιά και αριστερά του να βρίσκονται αντίστοιχα το "εμπρός" και "πίσω" (FFW, FBW). Στην κάτω σειρά από την παραπάνω ιερή τριάδα, να είναι το Rec (άκρο αριστ,) και το Stop (άκρο δεξιά). Ενώ, στην πάνω σειρά, το "προηγούμενο" και το "επόμενο" κομμάτι, με αντίστοιχο προσανατολισμό. Αυτά για αρχή. Όπως επίσης, ότι τα κουμπιά που σε βάζουν και σε βγάζουν σε/από ένα μενού (πχ. EPG), οφείλουν να είναι είτε δίπλα, είτε απέναντι στην ίδια σειρά.
Τέλος, :idea: τόσο δύσκολο είναι (ή δεν το βλέπει κανείς ως αναγκαίο) οι 3 τριάδες αριθμητικών πλήκτρων πρέπει να βρίσκονται σε αντίθετου χρώματος φόντο;;; είτε μαύρα πλήκτρα (και άσπρους αριθμούς) σ'ενα άσπρο τετράγωνο φόντο, ενώ το υπόλοιπο φόντο του τ/χ να είναι μαύρο με τα λοιπά πλήκτρα λευκά και μαύρα σύμβολα.
Καθώς και οι 3 παραπάνω σειρές των βασικών πλήκτρων πλέϋερ, σε ένα "κάδρο" με αντίθετου χρώματος τετράγωνο; Ώστε ακόμη και σε ένα μισοφωτεινό δωμάτιο, να βρίσκεις τα αναγκαία... στα "τυφλά".
Νομίζω ότι όλα αυτά, δεν έχουν κάποιο κατασκευαστικό κόστος, ανώ πιστεύω θα ικανοποιεί ένα 99% των χρηστών/αγοραστών.
Και σταματώ εδώ (και συγνώμη για την πολυλογία, αλλά είναι συσσωρευμένη αγανάκτηση από χρήση πολλών τέτοιων συσκευών) γιατί δεν μπορώ να καταλάβω αυτόν τον παραλογισμό, που μας αναγκάζει να χάνουμε άσκοπες ώρες "εκμάθησης" για το (όπως το λέμε στα αρχαία ελληνικά...) λέρνινγκ κέρβ...

-6- Και έρχομαι στο αμαρτωλό θέμα, τηλεχειριστήριο. Δεν θα πω τίποτα παραπάνω, μιας και το νόημα βγήκε ήδη. Το μόνο καλό του είναι η ανταποκρισιμότητα.
Δεν κρατήθηκα τελικά: υπάρχουν πλήκτρα που περιττεύουν: πχ τα: +/- για τα κανάλια (αφού η δουλειά γίνεται και από τα πάνω-κάτω βελάκια του "σταυρού"), καθώς τα: +/- της έντασης ήχου (που επίσης κάνουν την ίδια των δεξιά-αριστερά βελάκια του "σταυρού"). Δεν είναι παράλογο; :stupid:
ενώ λείπουν πχ. πάνω/κάτω σελίδα λίστας (Page up/down), αναλογία οθόνης (Aspect), Timer, vFormat :huh2: :hmmmm2:

-7- Άφησα για τελευταίο, την πρώτη-πρώτη αρνητικότατη εντύπωση που πήρα και μου κόπηκαν τα ήπατα, αμέσως μόλις τον σύνδεσα: την έλλειψη οθόνης ένδειξης του καναλιού!!! Τι κουφό κι αυτό. :hmmmm2:
Εδώ, ίσως φταίω κι εγώ που δεν το έψαξα ίσως ακόμη περισσότερο, πριν τον παραγγείλω. Αλλά, ούτε στις σελίδες περιγραφής 3-4 e-μαγαζιών που κοίταξα ούτε στου eshop απ'´όπου και τον πήρα τελικά αναφερόταν κάτι τέτοιο.
Δεν θάπρεπε;;; (Δεν είναι εύλογος λόγος επιστροφής; ) Αν είχε δύο οθόνες, δεν θα αναφερόταν; όταν μια συσκευή έχει 4 scart, ή 3 hdmi, ή 6 usb, δεν αναφέρεται ; φυσικά και αναφέρεται, με καμάρι! Όταν δεν έχει οθόνη ένδειξη λειτουργίας (μια ηλεκτρονική συσκευή)... αποσιωπείται ;;;
(μου έχει τύχει πχ. να δω σε χαρκτηριστικά μητρικής πλακέτας - και πολύ σωστά- "δεν υποστηρίζει IDE δίσκους", ή "δεν δέχεται κάρτες PCI", δηλ. στερείται των αντίστοιχων υποδοχών, ή ακόμη, "δεν έχει σειραϊκή ή παράλληλη θύρα". Να ξέρει ο υποψήφιος αγοραστής τί παίρνει και τί θα βρεί και τί ΔΕΝ θα βρεί).

-7- Διάβασα λίγο πιο πάνω, που κάποιος φίλος υποστηρίζει με πάθος ότι ο επεξ. 3801 του εν λόγω δέκτη είναι "ώριμος ή προηγμένος" (ή κάτι τέτοιο), και δεν χάνει τη σειρά των καναλιών... Τον αγόρασα την περασμένη Τετάρτη, τον εγκατέστησα στης μητέρας μου το Σαββατοκύριακο, έβαλα τα κανάλια στη σειρά που ήξερε και τη Δευτέρα, που είχε προειδοποιημένη διακοπή ρεύματος η ΔΕΗ το πρωί (ο δέκτης ήταν κλειστός), και το απόγευμα όταν πήγε να τον ανοίξει έβγαιναν άλλα-αντ-άλλων κανάλια... με φωνάζει και βλέπω ότι χάθηκε η σειρά που είχα βάλει την προηγουμένη... και φτου κι απ' την αρχή. Τέτοιο χάσιμο σειράς καναλιών, δεν το ξαναείδα στους άλλους δύο που ανέφερα. τουλάχιστον με αιτία διακοπής ρεύματος, και μάλιστα όντας κλειστός. Σπάνια ο CAudio, την έχανε σε έντονη κακοκαιρία με δυνατό αέρα.

Δεν ξέρω αν πρέπει - κι αν δικαιούμαι - να επιχειρήσω να ζητήσω επιστροφή για αλλαγή ή πίστωση...
Αναγνωρίζω ότι αν κάποιος θέλει απλώς να βλέπει τηλεόραση, χωρίς να χρειάζεται ή να θέλει να μπει σε μενού και υπομενού για να δει πληροφορίες του τί βλέπει ή του τί θα παιχτεί, και δεν θέλει να γράψει, ή να προγραμματίσει τίποτα... και χρησιμοποιεί από το τ/χ μόνο το κόκκινο κουμπάκι και τους 10 αριθμούς,... θα πρέπει να ομολογήσω ότι -για 23ε- θα είναι σούπερ-ντούπερ ευτυχισμένος! :party:
Και μόνο αν έχει τηλεόραση 16:9. Γιατί αν έχει - πολλοί έχουν ακόμα - 4:3, θα θυμάται κάθε ώρα και στιγμή τον... Προκρούστη!

Αν τελικά τον κρατήσω και δοκιμάσω τις λειτουργίες άμεσης εγγραφής-προγραμματσμού και πλέϋερ, θα ανανεώσω τις εντυπώσεις μου. :ciao:

Κάτι που παρατήρησα στους Ali 3801. ...
Επίσης δικαιώνομαι που χρησιμοποιώ στικ και όχι σκληρό δίσκο για προβολή αρχείων. Αν γίνει ζημιά θα χάσεις λίγα μόνο αρχεία που χωράει το στικ. Φαντάσου ένα τέτοιο αρχείο να εκραγεί σε σκληρό δίσκο και να χάσεις πχ 500 GB.

Με τρομοκράτησες τώρα...! γιατι χρησιμοποιώ κυρίως 500άρι δίσκο εδώ και 2 περίπου χρόνια.Τί πιθανότητα έχει να γίνει κάτι τέτοιο; Βέβαια, τον χρησιμοποιώ κυρίως σαν βίντεο (να γράφω από την τιβί) και σπανιότερα για να δω ταινίες από το πισί). Δεν ξέρω αν παίζει αυτό κάποιο ρόλο.

Σε άλλον ali 3801 όπου αποσύνδεσα τον δίσκο χωρίς πρώτα να κάνω ασφαλή αφαίρεση, δημιουργήθηκε πρόβλημα σε ένα αρχειάκι το οποίο αποκαταστάθηκε μόλις έκανα επιδιόρθωση του δίσκου στον υπολογιστή. Δύσκολα θα γίνει ανεπανόρθωτη βλάβη σε έναν σκληρό, ενώ τα φλασάκια είναι πιο ευαίσθητα και με λιγότερα εργαλεία επιδιόρθωσης. Επίσης νομίζω πως τα φλασάκια έχουν περιορισμένο αρθμό εγγραφών- αναγνώσεων που μπορούν να κάνουν. Έτσι η συνεχής χρησιμοποίησή τους σε λειτουργία timeshift μπορεί να μειώσει σημαντικά το χρόνο ζωής τους και να δημιουργήσει προβλήματα σαν αυτό που συνάντησες.
Σημειωτέον ότι με το timeshift ενεργοποιημένο, γίνονται εγγραφές συνέχεια κι όχι μόνο όταν πατάς pause κλπ

Το θέμα "ασφαλής αφαίρεση" το γνωρίζω ότι απαιτείται και γίνεται στα πισί. Γίνεται και στους δέκτες ; :huh2: δεν το έχω συναντήσει -σε κάποιο υπομενού υποθέτω- ούτε στον Crystal Audio iHDR (που βγήκε off), ούτε στον Xoro-7520. Δεν έχω προλάβει να κοιτάξω αναλυτικότερα (αν και περιδιάβηκα τα μενού του σεταπ) στο εβδομαδιαίο μου απόκτημα LV6TBOXHDA2. Αν όντως υπάρχει τέτοια επιλογή, παρακαλώ κατευθύνετέ με.
Ευχαριστώ.

H 1.06 λύνει το θέμα που είχε ο δέκτης (έχει αναφερθεί και σε άλλους Ali 3801) να μην κάνει προγραμματισμένη εγγραφή από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 3 το πρωί. Άλλες αλλαγές δεν έχω δει.
Οι πληροφορίες προγράμματος που ζητάς δεν βγαίνουν με το ΟΚ, αλλά με το Info. Διπλό πάτημα βέβαια. Δεν χρειάζεται να μπαίνεις στο EPG για να τις βρίσκεις.
Η διάταξη πλήκτρων είναι μεγάλος καημός. Και το μέγεθος των τηλεκοντρόλ σε πολλούς δέκτες. Αλλά λύνεται με ένα προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ. Πιο εργονομικά, με καλύτερη απόκριση, και βάζεις τα πλήκτρα όπου θέλεις εσύ.
Οθόνη όντως δεν έχει, το είχαμε αναφέρει παλιότερα, αλλά είναι σύγχρονη εξέλιξη των δεκτών. Τον καιρό που βγήκαν οι παλιότεροι δέκτες σου η οθόνη ήταν στάνταρ. Τώρα οι πιο πολλοί δέκτες δεν έχουν πια οθόνη. Όπου υπάρχει πάντως θεωρείτε προσόν. Αλλά λίγοι πια έχουν.
Οι Ali 3801, όπως και οι παλιότεροι Ali 3601 δεν χάνουν την σειρά των καναλιών. Αυτό γινόταν με τους M-Star 7818 μέχρι να βγει για όλους αναβάθμιση που το λύνει. Για όσους έχει βγει δηλαδή, γιατί σε μερικούς δεν έχει λυθεί ακόμα. Είσαι η πρώτη περίπτωση που αναφέρεται σε χάσιμο σειράς καναλιών σε Ali. Δεν ξέρω τι έφταιξε, αλλά δεν συναντάται στους Ali. Εγώ σε 3 Ali 3601 και 3 Ali 3801, δεν έχω χάσει ποτέ την σειρά των καναλιών.
Η ασφαλής αποσύνδεση είναι μία επιλογή στο μενού των Ali. Δεν υπάρχει σε άλλους επεξεργαστές. Καλό είναι να αποσυνδέεις έτσι τον δίσκο γιατί μπορεί να γίνει καμιά ζημιά. Οι άλλοι επεξεργαστές δεν έχουν τέτοια επιλογή. Δεν ξέρω γιατί υπάρχει στους Ali, αν όντως χρειάζεται ή μπήκε για μεγαλύτερη ασφάλεια. Μενού, εργαλεία, αποσυνδέστε με ασφάλεια, και μετά βγάζεις τον δίσκο.
Για το θέμα με το στικ που χάλασε δεν ξέρω τι έφταιξε. Μπορεί να έτυχε, αλλά όπως είπα έτυχα σε χαλασμένο αρχείο που μου δημιούργησε πολλά προβλήματα μέχρι να κάνει την ζημιά. Έπρεπε να φοβηθώ και εγώ και να σταματήσω την προβολή. Αλλά νευριάζω να ξεκινάω μία ταινία και να μην μπορώ να δω το τέλος. Μάλλον όμως μπορούσα να αποφύγω την ζημιά.

-3- Στην αναζήτηση πάντως (2 προσπάθειες), βρήκε μια 4άδα λιγότερα κανάλια από τον Xoro που τρέχω παράλληλα. :hmmmm:.
Ποιά κανάλια δεν βρήκε;
Πώς είναι συνδεδεμένοι οι δύο δέκτες;

-4- Η ποιότητα εικόνας των καναλιών είναι αρκετά καλή. Ωστόσο, η έλλειψη μιας ρύθμισης (που υπάρχει και στον CAudio & ston Xoro), στο μέγεθος οθόνης, χαλάει ολότελα τη μαγιονέζα:
Τον έχω σε μια παλιά πολύ καλή CRT 4:3 και οι διαθέσιμες επιλογές για 4:3 είναι μόνο: a) 4:3LBox, b) 4:3PScan και ίσως c) Auto. Με αυτές, είτε η οθόνη κόβεται από τα πλάγια, είτε μικραίνει απομακρυνόμενη αφήνοντας 2 φαρδιές μαύρες λωρίδες πάνω-κάτω ... γκρρρρρ Λείπει η ρύθμιση 4:3Full (που υπάρχει στους 2 παραπάνω). Άρα, είτε θα στραβωνόμαστε (αφού μικράινει τα πάντα), είτε θα βλέπουμε τα μισά, από πολύ κοντά.!!! :rolleyes:
Δεν ξέρω - και το εύχομαι - αν αυτό διορθώνεται σε νεώτερη ενημέρωση που όπως διάβασα εδώ έχει βγει.
Το πρόβλημα της εικόνας όπου γεμίζει η οθόνη στο 4:3 Full αλλά ένα μικρό τμήμα έχει κοπεί/δεν φαίνεται, το αντιμετωπίζω σε δέκτη με MStar 7818. Δεν ξέρω αν είναι θέμα firmware, τηλεόρασης ή συνδυασμού, ούτε αν εμφανίζεται και σε σύνδεση scart με τηλεοράσεις LCD.

Οι υπόλοιπες λειτουργίες κάνουν σωστά την δουλεία τους: Η Pan&Scan κόβει τα πλαϊνά και η Letterbox δεν τραβάει τα άνω και κάτω άκρα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Lifeview LV6TBOXHDA2

Κάτι που παρατήρησα στους Ali 3801. Υπάρχει γενικά μία καθυστέρηση στην κατάβαση στην λίστα των βίντεο στον media player. Οι Ali κάνουν μία προεπισκόπηση στα αρχεία βίντεο που καθυστερεί την κάθοδο στην λίστα. Αλλά αυτό εξαρτάται και από την κατάσταση και στην ποιότητα που έχουν τα αρχεία βίντεο.
Έχω μερικά στικ που χρησιμοποιώ για να βάζω ταινίες και να παίζω στον A2, αλλά και στους υπόλοιπους Ali 3801 που έχω. Προχθές ήθελα να δω μία ταινία που είχα σε ένα στικ, αλλά δεν θυμόμουν σε ποιο από όλα. Έτσι δοκίμασα όλα τα στικ μέχρι να βρω την ταινία, και σύμφωνα φυσικά με τον νόμο του Μέρφυ, η ταινία ήταν στο τελευταίο στικ που είχα. Βάζοντας όλα τα στικ που έχω για αυτή την δουλειά, και ψάχνοντας στις λίστες των βίντεο που έχουν, είδα ότι η κάθοδος στο συγκεκριμένο στικ ήταν πολύ πιο αργή. Πρώτη φορά που το πρόσεξα, γιατί έτυχε πρώτα να βάλω και τα υπόλοιπα στικ. Όλα τα στικ είναι τα ίδια, και μάλιστα τους γράφω και αριθμούς για να τα ξεχωρίζω. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με κάποιο αρχείο. Μου θύμισε ότι γίνεται σε υπολογιστή όταν προσπαθεί να διαβάσει χαλασμένο DVD. Θέλει πολύ περισσότερη ώρα, μπορεί κάποτε να ανοίξει, για να δούμε ότι σε κάποιο σημείο του το DVD κολλάει. Ή μπορεί να μην ανοίγει και καθόλου. Το ίδιο έγινε και εδώ.
Τελικά το προβληματικό αρχείο ήταν το αρχείο που ήθελα να δω. Κόλλησε αρκετές φορές κατά την προβολή και ήθελε κίνηση ff για να προχωρήσει. Μία φορά κόλλησε ο ήχος και ήθελε επανεκκίνηση του αρχείου για να επανέλθει ο ήχος. Δεν είναι θέμα του δέκτη, στα υπόλοιπα αρχεία δουλεύει μία χαρά.
Τελικά λίγο πριν το τέλος το αρχείο "εξερράγη". Το στικ αποσυνδέθηκε. Και από τότε συνδέεται για λίγο και μετά αποσυνδέεται. Το κακό είναι ότι το ίδιο γίνεται και στον υπολογιστή. Κατάφερα και έσβησα το προβληματικό αρχείο, αλλά άφησε υπολείμματα. Δεν απελευθερώθηκε όλος ο χώρος που είχε το αρχείο. Σαν κάποιο μέρος να κατέστρεψε μέρος του στικ. Και τώρα ψάχνω τρόπο να "τραβήξω" τα υπόλοιπα αρχεία από το στικ για να μην τα ξανακατεβάζω. Γιατί δεν μένει αρκετό χρόνο συνδεδεμένο στον υπολογιστή για να κάνω αποκοπή.
Δεν είναι θέμα του δέκτη, το προβληματικό αρχείο τα έκανε όλα. Σε άλλα βίντεο άλλων στικ που δοκίμασα μετά, δούλευαν μία χαρά.
Άρα πολλά από τα προβλήματα των δεκτών κατά την προβολή βίντεο που γκρινιάζουμε (τουλάχιστον των Ali που χρησιμοποιώ εδώ και αρκετό καιρό, δεν ξέρω τι γίνεται στου M-Star), οφείλονται στην ποιότητα των βίντεο.
Επίσης δικαιώνομαι που χρησιμοποιώ στικ και όχι σκληρό δίσκο για προβολή αρχείων. Αν γίνει ζημιά θα χάσεις λίγα μόνο αρχεία που χωράει το στικ. Φαντάσου ένα τέτοιο αρχείο να εκραγεί σε σκληρό δίσκο και να χάσεις πχ 500 GB.

Να είσαι καλά φιλαράκο !!!! Ειδικά με το τελευταίο κομμάτι ακόμα γελάω .... Ακου να εκραγεί το αρχείο ....!!
Για δοκίμασε να του κάνεις ένα φορματ μπας και στρώσει . Αν δεν σου το ολοκληρώσει τότε απλά αντικατεστησε το ή πέτα το . Αν δεν κανεις δουλεια και με το φορματ θα σου στείλω το e-mail της πεθερας μου για να τις στείλεις το αρχείο και να την ανατινάξουμε !!

Χα, αν η πεθερά σου είναι fat32, μπορεί να γίνει. Αλλά οι πεθερές συνήθως είναι απλά FAT!!!:elefant:
To stik δεν στρώνει. Μένει για λίγα δευτερόλεπτα συνδεδεμένο στον υπολογιστή, και αποσυνδέεται. Κανένα εργαλείο επισκευής δεν προλαβαίνει να το επιδιορθώσει. Αρχικά σκέφτηκα να δω τι αντοχή στην κρούση έχει (να το πλακώσω στις σφυριές), αλλά τελικά θα δοκιμάσω αν ισχύει η lifetime εγγύηση. Για να δω και τις after shale υπηρεσίες.

Και πρέπει να συμπληρώσω, και επειδή διακρίνω και μία ειρωνεία που αρχικά είπα να προσπεράσω, και επειδή από τον αριθμό των μηνυμάτων βλέπω ότι είσαι νέος στον χώρο οπότε πρέπει να σε ενημερώσω, ότι οι δέκτες μπορούν να τροποποιήσουν ένα αποθηκευτικό μέσο. Μπορούν να διαγράψουν αρχεία, να τα μετονομάσουν, να φορμάρουν το αποθηκευτικό μέσο. Ότι μπορούν να αφήσουν υπολείμματα στο αποθηκευτικό μέσο όπως έχω δει πολλές φορές σε παλιότερους δέκτες με αποτυχημένες εγγραφές που με ανάγκασαν να φορμάρω στικ (σε δίσκο ίσως να μην φανεί, αλλά σε στικ βλέπεις ακριβώς πόσο χώρο είχες ή έχεις μετά από εγγραφή και διαγραφή της), ότι δεν έχουν την σταθερότητα ενός υπολογιστή ή media player, και όταν ζορίζονται τόσο με ένα αρχείο, δεν ξέρεις το θα κάνουν την στιγμή που ζορίζονται τόσο πολύ στην αναπαραγωγή ενός αρχείου. Η έννοια έκρηξη μπορεί να σου φαίνεται περίεργη, αλλά μετά τη συμβίωση με έναν F&U 2205 και όσα έχω δει να κάνει σε στικ σε εγγραφές ή αναπαραγωγές, δεν είναι και πολύ περίεργη έννοια.

Η πεθερά μου είναι Fat x 32 αλλά είναι και καλή Χ 32 !!! Βασικά δεν ήθελα να σε προσβάλω αλλά το πήρες λίγο στραβά ... Αν προλάβεις και δεν το στείλεις πίσω για δοκίμασε μήπως κάνεις δουλειά και με το partition magic (πρόγραμμα για windows) . Αν και με αυτό δεν στο φορμάρει τότε απλά στείλ'το !

Sorry για την παρεξηγα !!

Ελπίζω να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις επειδή έχω ένα νέο firmware για δοκιμή!
Εκνευρισμένος που ο ferguson έχει βελτιώσει το πρόβλημα της εμφάνισης υποτίτλων, ρώτησα αν έχουν αναβάθμιση για αυτό το πρόβλημα, μιας και τους το είχα αναφέρει παλιότερα. Έτσι, μου έστειλε την 1.0.7 με ημερομηνία 23-9-13.
Αφού ξέρει ότι δεν θα το αφήσω έτσι και θα τους ζαλίσω, γιατί δεν μου τα στέλνει κατευθείαν; :p

Changelog ούτε για αστείο. Με ρώτησε μάλιστα πότε θα γίνει το ολοκληρωτικό switch off. Μάλλον θέλει να μας ξεφορτωθεί...

Για τον Α1, δεν είδα να κάνετε κάποια λίστα εσείς οι κάτοχοί του :p
Τους λέω και σήμερα τους το ξαναείπα, μάλλον όμως μια λίστα θα βοηθούσε.

Η πεθερά μου είναι Fat x 32 αλλά είναι και καλή Χ 32 !!! Βασικά δεν ήθελα να σε προσβάλω αλλά το πήρες λίγο στραβά ... Αν προλάβεις και δεν το στείλεις πίσω για δοκίμασε μήπως κάνεις δουλειά και με το partition magic (πρόγραμμα για windows) . Αν και με αυτό δεν στο φορμάρει τότε απλά στείλ'το !

Sorry για την παρεξηγα !!
Όχι, μην ανησυχείς, δεν υπήρξε παρεξήγηση. Αφού και εγώ στην πλάκα το πήρα. Και το σχόλιο δεν ήταν προσωπικό, απλά έκανα λογοπαίγνιο με το fat. Αλλά ήθελα να τονίσω ότι οι δέκτες, και ειδικά οι ALI 3801 που είμαστε εδώ, έχουν δυνατότητες να επέμβουν "δυναμικά" στο αποθηκευτικό μέσο. Και για να το κάνω πιο συγκεκριμένο, αντιγράφω από το thread του Lifeview LV6TBOXHDA1 (που ήταν ο πρώτος μου ALI 3801) κάτι που είχα δει εκεί. Και τώρα που το σκέφτηκα, αυτές τις δυνατότητες δεν τις έχω δοκιμάσει και δεν τις έχω αναφέρει στον Α2. Λογικά θα έχει τις ίδιες δυνατότητες. Αλλά τώρα θέλω να τονίσω τι έκανε ο Α1 στο στικ. Δεν μπορώ να γράψω τι έκανε ο F&U 2205 που επίσης ανέφερα. Χρειάζονται σελίδες ολόκληρες.
Και πάμε στον media player για εξωτερικά αρχεία. Ο media player έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με τους ALI 3601. Δε δείχνει όλα τα αρχεία μαζί Στο παράθυρο αυτό αν πατήσεις μπλε πλήκτρο εμφανίζονται επιλογές επεξεργασίας που δεν υπήρχαν στους 3601. Μπορείς τώρα να φτιάξεις άλλον φάκελο μέσα στον φάκελο που είσαι, να μετακινήσεις αρχεία, να αντιγράψεις, να διαγράψεις αρχεία. Φεύγεις από τις επιλογές επεξεργασίας αν πατήσεις το πλήκτρο USB. Δεν γράφεται πουθενά αυτό, το βρήκα μόνος μου. Από αυτά μόνο την διαγραφή δοκίμασα. Κάπου μετά από μία διαγραφή βίντεο χάθηκαν 300 MB στο στικ των 8GB που χρησιμοποιώ, και φοβήθηκα ότι αφήνει υπολείμματα στο στικ. Στον υπολογιστή δεν φαινόταν τίποτα, και φοβήθηκα ότι χρειαζόταν format στο στικ, αλλά ευτυχώς σβήνοντας όλα τα αρχεία συστήματος και τον φάκελο του αρχείου, επανήλθε στο σωστό μέγεθος.
Δεν γίνεται τίποτα με το στικ. Δοκίμασα το test disk (εξαιρετική εφαρμογή, αλλά πρέπει να θυμηθεί κανείς το DOS για να την δουλέψει, αφού είναι σε περιβάλλον DOS), και το Recuva. Αλλά δεν βλέπουν κανένα αρχείο. Το Recuva βλέπει ένα, αλλά αλλοιωμένο. Μετά είπα να το σώσω τουλάχιστον, έστω χωρίς επαναφορά αρχείων, με το Transcend on line recovery. Κατάφερα με το ζόρι να συνδεθώ (αφού είναι on line και πρέπει να συνδεθείς με την εταιρία) αλλά δεν μπορεί να κάνει επιδιόρθωση γιατί το στικ αποσυνδέεται από τα Windows μετά από λίγο. Και με την επιλογή για format από τα Windows, και με το Format Tool της Transcend το ίδιο γίνεται.

Ελήφθη η 1.07. Προσεχώς κάνω την αναβάθμιση.
Για την λίστα του Α1, που πήγαν όλα αυτά που έχω δοκιμάσει και γράψει; Εγώ νόμιζα ότι είχαμε στείλει λίστα, αλλά απλά μας αγνόησαν.

Έβαλα την αναβάθμιση ... Ημερομηνία 23/9... Το μονο διαφορετικό που *νομιζω* οτι είδα είναι στην αναζήτηση καναλιών (ο τρόπος που τα γράφει) ;!

Υ.Γ. οποτε, μάλλον βγάζει αναβαθμίσεις στάνταρ κάθε 2 μηνες ?!?!

Last edited:

Δεν γίνεται τίποτα με το στικ. Δοκίμασα το test disk (εξαιρετική εφαρμογή, αλλά πρέπει να θυμηθεί κανείς το DOS για να την δουλέψει, αφού είναι σε περιβάλλον DOS), και το Recuva. Αλλά δεν βλέπουν κανένα αρχείο. Το Recuva βλέπει ένα, αλλά αλλοιωμένο. Μετά είπα να το σώσω τουλάχιστον, έστω χωρίς επαναφορά αρχείων, με το Transcend on line recovery. Κατάφερα με το ζόρι να συνδεθώ (αφού είναι on line και πρέπει να συνδεθείς με την εταιρία) αλλά δεν μπορεί να κάνει επιδιόρθωση γιατί το στικ αποσυνδέεται από τα Windows μετά από λίγο. Και με την επιλογή για format από τα Windows, και με το Format Tool της Transcend το ίδιο γίνεται.
Τελικά το στικ αλλάχτηκε. Το είχα πάρει πριν 2 χρόνια, αλλά η εγγύηση ίσχυε ακόμα. Το πήγα στο service του Πλαισίου περισσότερο από περιέργεια, γιατί έτσι και αλλιώς θα πήγαινα για ένα mp3 player που έβγαλε ένα προβληματάκι. Κυρίως το mp3 player με ενδιέφερε. Αλλά μου τα άλλαξαν και τα δύο. Για το στικ για να πω την αλήθεια δεν το περίμενα. Μερικά από τα TurboX προιόντα του Πλαισίου έχουν κάποια θέματα με το λογισμικό τους, αλλά όσες φορές έχω χρειαστεί το service τους με εξυπηρέτησαν. Κρίμα που έχουν αποφασίσει από δέκτες να φέρνουν μόνο τους TurboX.

Έβαλα την αναβάθμιση ... Ημερομηνία 23/9... Το μονο διαφορετικό που *νομιζω* οτι είδα είναι στην αναζήτηση καναλιών (ο τρόπος που τα γράφει) ;!

Υ.Γ. οποτε, μάλλον βγάζει αναβαθμίσεις στάνταρ κάθε 2 μηνες ?!?!
Για τους δύο προηγούμενους δέκτες της η Lifeview (Not only TV) δεν έβγαλε καμία αναβάθμιση. Για τον ακόμα παλιότερο (τρίτο παλιότερο από τον Α1 δηλαδή) δεν έβγαζε κάθε δύο μήνες, αλλά κάθε δέκα μέρες περίπου! Δεν έχω καταλάβει τι την κάνει να ασχολείται με έναν δέκτη της και να αγνοεί τελείως έναν άλλον. Αλλά νομίζω ότι έχει σχέση με το αν ο δέκτης πουλιέται και αλλού, κυρίως στην Πολωνία. Ο Α2 υπάρχει ευτυχώς και στην πολωνική έκδοση του site της, ενώ ο Α1 γράφεται ως Α1 στην αγγλική έκδοση του site της, αλλά δεν υπάρχει στην πολωνική έκδοση. Μάλλον αυτό τον έφαγε.
Εγώ δεν έχω προλάβει ακόμα να βάλω την αναβάθμιση...