Lifeview LV6TBOXHDA2

Μετά από 1,5 μήνα περίπου που έχω τον αποκωδικοποιητή 1) συνεχίζεται το πρόβλημα μου με τις εγγραφές που κάνει μόνο του όταν εγώ σταματήσω κάποια εγγραφή (δεν έχω ενεργοποιημένο timeshift) 2) μου έχει κάψει ένα καινούριο usb stick 3) τώρα τελευταία κάποια κανάλια όπως π.χ. το mega ακούς μόνο ήχο και είναι κολλημένη η εικόνα ενώ στην τηλεόραση που έχει ενσωματωμένο τον αποκωδικοποιητή παίζουν όλα τα κανάλια ποτέ δεν είχα πρόβλημα 4) πολλές φορές σταματάει να παίζει ο ήχος πρέπει να κλείσει και να ξανανοίξει για παίξει ξανα σωστά 5) δεν έχω βρεί ακόμη πως κάνεις προγραμματισμένη εγγραφή. Αυτά από εμένα.

1. Δεν έχω τέτοιο πρόβλημα.
2. Δε μου έχει τύχει.
3. Έχεις οριακό σήμα.
5. "Ρύθμιση ρολογιού" την ονομάζει ο δέκτης.

Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA2

Μετά από 1,5 μήνα περίπου που έχω τον αποκωδικοποιητή 1) συνεχίζεται το πρόβλημα μου με τις εγγραφές που κάνει μόνο του όταν εγώ σταματήσω κάποια εγγραφή (δεν έχω ενεργοποιημένο timeshift) 2) μου έχει κάψει ένα καινούριο usb stick 3) τώρα τελευταία κάποια κανάλια όπως π.χ. το mega ακούς μόνο ήχο και είναι κολλημένη η εικόνα ενώ στην τηλεόραση που έχει ενσωματωμένο τον αποκωδικοποιητή παίζουν όλα τα κανάλια ποτέ δεν είχα πρόβλημα 4) πολλές φορές σταματάει να παίζει ο ήχος πρέπει να κλείσει και να ξανανοίξει για παίξει ξανα σωστά 5) δεν έχω βρεί ακόμη πως κάνεις προγραμματισμένη εγγραφή. Αυτά από εμένα.
Κάτι περίεργο γίνεται με τον δέκτη σου. Για το 1 και το 4 θα έλεγα ότι είναι μεμονωμένα θέματα, γιατί δεν τα έχω ξανακούσει. Θα πρότεινα να ξαναεγκαταστήσεις το λογισμικό, ή καλύτερα όπως λέει ο talos_2002 να βάλεις το τελευταίο 1.0.7. Κάνε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων πριν και μετά την εγκατάσταση του λογισμικού.
Για το 2, ίσως να ήταν η ώρα του στικ, να έτυχε, ή να ήταν προβληματικό. Και εμένα μου έχει κάψει στικ, αλλά όπως έχω πει έγινε κατά την προβολή πολύ περίεργου αρχείου που ζόριζε πολύ τον δέκτη. Έχω στικ για εγγραφές που γράφω κάθε μέρα εδώ και μήνες χωρίς πρόβλημα. Αν ξαναεμφανιστεί το θέμα και ξανακάψει στικ, θα έλεγα να το πας στο service, γιατί σε συνδυασμό με τα άλλα θέματα που έχεις, ίσως να έπεσες σε προβληματικό κομμάτι.
Για το 3 ίσως να είναι θέμα σήματος. Αλλά σε οριακό σήμα μάλλον θα χανόταν και η φωνή. Ίσως να είναι στην ίδια κατηγορία με το 1 και το 4, δηλαδή όχι σωστή εγκατάσταση λογισμικού, και αν δεν φτιάξει να χρειάζεται το service γιατί είναι πολύ περίεργα και μεμονωμένα τα θέματα αυτά.
Για το 5, όπως λέει ο Serafeim, πήγαινε στο μενού, ρυθμίσεις (νομίζω), στην επιλογή Ρύθμιση ρολογιού, και όρισε εσύ κανάλι και ώρα εγγραφής. Ή κατά την προβολή ενός καναλιού πάτα το κουμπί EPG, μετακινήσου με τα οριζόντια πλήκτρα στις εκπομπές του καναλιού, και όταν βρεις την εκπομπή που θες πάτα το πράσινο πλήκτρο. Βγαίνει το ίδιο παράθυρο με την Ρύθμιση ρολογιού, αλλά είναι συμπληρωμένα τα πεδία ώρα και κανάλι που θες να γράψεις. Πάλι φυσικά αλλάζεις ότι θέλεις από αυτά.

Re: Απάντηση: Lifeview LV6TBOXHDA2

kosvou, έλεγξε την στάθμη σήματος και αναβάθμισέ τον στην έκδοση 1.0.7.

Αναβάθμισα σε 1.0.7 και παρατηρώ ότι η στάθμη του σήματος από τα κανάλια που παίζει μόνο η φωνή, είναι ίδια με τα κανάλια που παίζουν κανονικά, όπως και με την παλαιότερη έκδοση firmware που είχα. Δεν είδα κάποια διαφορά και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνει τώρα αυτό.

Εγώ 3+ μηνες που τον έχω ενα πρόβλημα αντιμετωπίζω.... Ο ήχος του πυκνωτή όταν βρίσκεται σε αναμονή .. Υπάρχει κάποια λύση ? Είναι πρόβλημα ΟΛΩΝ των Α2.?

Όχι όλων. Εγώ δεν ακούω τίποτα. Και για να πω την αλήθεια, μόνο εσένα έχω δει να αναφέρεις τέτοιο πρόβλημα. Αλλά είναι αλήθεια ότι έχω ακούσει παρόμοιο πρόβλημα σε άλλους δέκτες, που πάλι δεν το είχαν όλοι. Κάτι έχει να κάνει νομίζω με την εγκατάσταση που είχαν, αν θυμάμαι καλά. Κάποια παρεμβολή αν θυμάμαι καλά, και αν δεν κάνω λάθος.

Ο ήχος του πυκνωτή εχει αναφερθεί και εμφανίζεται σε κάποιους απο τους αποκωδικοποιητές. Εχω προμηθευτεί έξι και οι δυο έχουν αυτό το πρόβλημα αλλά με πολύ χαμηλή στάθμη θορύβου ώστε να ενοχλεί και να θέλει αντικατάσταση.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Lifeview LV6TBOXHDA2

Αναβάθμισα σε 1.0.7 και παρατηρώ ότι η στάθμη του σήματος από τα κανάλια που παίζει μόνο η φωνή, είναι ίδια με τα κανάλια που παίζουν κανονικά, όπως και με την παλαιότερη έκδοση firmware που είχα. Δεν είδα κάποια διαφορά και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνει τώρα αυτό.
Δοκίμασέ τον σε άλλη κεραία φίλου ώστε να δεις αν φταίει ο δέκτης ή κάτι στην στην καλωδίωσή σου.

Πιάνει κανείς ραδιοφωνικούς σταθμούς με τον Α2 στην Θεσσαλονίκη; Θυμάμαι ότι υπήρχαν μερικοί, αλλά ο Α2 με το λογισμικό 1.0.7 δεν βρήκε.

Επεξεργασία: Αν θυμάμαι σωστά, είχε αναφερθεί (νομίζω από τον Serafeim Karakostas) ότι σε κάποια αναβάθμιση αφαιρέθηκε η λειτουργία αλλαγής της αναλογίας εικόνας (aspect ratio). Στην 1.0.7 υπάρχει πάλι στο κόκκινο πλήκτρο.

Last edited:
Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA2

Ο ήχος του πυκνωτή εχει αναφερθεί και εμφανίζεται σε κάποιους απο τους αποκωδικοποιητές. Εχω προμηθευτεί έξι και οι δυο έχουν αυτό το πρόβλημα αλλά με πολύ χαμηλή στάθμη θορύβου ώστε να ενοχλεί και να θέλει αντικατάσταση.
Ναι, βλέπω ότι αναφέρεται και στα σχόλια του δέκτη στο eshop. Εγώ δεν έχω τέτοιο πρόβλημα, και δεν θυμόμουν καν να έχει αναφερθεί. Αλλά τελικά φαίνεται εμφανίζεται μερικές φορές. Αναρωτιέμαι κάτω από ποιες συνθήκες εμφανίζεται. Είναι θέμα συστήματος που εγκαθίσταται, ή κάποια κομμάτια έχουν πρόβλημα;

Έχω βάλει την 1.0.7, αλλά δεν έχω προλάβει να δω πολλά πράγματα. Ένα που είδα είναι ότι όταν παίζει αρχείο βίντεο στην μπάρα πληροφοριών εμφανίζεται επιτέλους το όνομα του αρχείου με σωστά ελληνικά και όχι σύμβολα. Μέχρι τώρα στο παράθυρο του media player εμφανίζονταν ελληνικά γράμματα, αλλά εκεί δεν εμφανίζεται ολόκληρο το όνομα του αρχείου αν είναι μεγάλο. Σε όλους τους ALI γίνεται, εκτός από κάποιους με τροποποιημένο λογισμικό που κάνουν κύλιση των γραμμάτων και εμφανίζεται ολόκληρο το όνομα. Όπως ο Ferguson T650i.
Στην μπάρα πληροφοριών όταν προβάλλεται το αρχείο μέχρι τώρα τα ελληνικά γράμματα εμφανίζονταν ως σύμβολα, οπότε μεγάλο όνομα αρχείου δεν το έβλεπες ποτέ ολόκληρο. Έτσι γίνεται και σε άλλους ALI 3801. Αλλά στην 1.0.7 τα ελληνικά εμφανίζονται σωστά στην μπάρα πληροφοριών, και ολόκληρο το όνομα. Πρώτη φορά που το καταφέρνει αυτό κάποιος από τους ALI 3801 μου.

Re: Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA2

γιατι κανει διακοπες,παγωνει τα καναλια ? τι πρεπει να κανω?

Αρχικά δες τι ενδείξεις έντασης\ποιότητας σήματος βγάζει ο δέκτης. Αν είναι κάτω απο 60% είναι φυσιολογικά αυτά που βλέπεις και πρέπει να δεις την κεραία ή\και τα καλώδια της.

μαλλον πρεπει να εινα τα καλωδια γιατι και στην tv με mpeg4 που εχει οταν φυσαει δημιουργει προβλημα στην οθονη βγαζονταν διαφορα χρωματα

Έλεγξα την 1.0.7. Λίγες διαφορές είδα. Πρώτον, ισχύει αυτό που λέει ο talos_2002 ότι υπάρχει λειτουργία aspect ratio (αναλογία οθόνης) στο κόκκινο πλήκτρο. Δεν ξέρω αν υπήρχε παλιότερα, δεν το είχα προσέξει. Αλλά πάντως τώρα υπάρχει. Δυστυχώς δεν δουλεύει στα βίντεο, αλλά στα κανάλια. Έτσι περιορίζεται η χρησιμότητα του.
Δεύτερον, είδα ότι στην προεπισκόπηση των βίντεο και μουσικών αρχείων στο δεξί μέρος του παραθύρου του media player υπάρχει μπάρα προόδου. Όχι στην κανονική προβολή, λέω για την προεπισκόπηση. Πάλι δεν θυμάμαι αν υπήρχε και παλιότερα, αλλά τώρα το πρόσεξα. Πιθανολογώ ότι τώρα προστέθηκε.
Τρίτον, έχουν γίνει κάποιες μεταφράσεις. Η κυριότερη όπως είπα είναι ότι κατά την προβολή βίντεο τώρα πια γράφεται με ελληνικά γράμματα ο τίτλος μία ταινίας στην μπάρα πληροφοριών. Μέχρι τώρα έβγαζε σύμβολα. Βέβαια πάλι ένας τεράστιος τίτλος πάλι δεν φαίνεται ολόκληρος. Χωράνε 3-4 λέξεις. Αλλά έχει περισσότερα γράμματα από το παράθυρο του media player με την λίστα των αρχείων.
Επίσης κάποια παράθυρα (όπως τα μηνύματα όταν πατιέται κάποιο έγχρωμο πλήκτρο) βγαίνουν πια στα ελληνικά. Δυστυχώς τέτοιες λεπτομέρειες τις μπερδεύω με 3 δέκτες με τον ίδιο επεξεργαστή και τα ίδια γραφικά. Δεν θυμάμαι ποια παράθυρα έχουν αλλάξει, αλλά σίγουρα αρκετά έχουν γίνει πια ελληνικά. Αλλά όχι όλα. Στο παραθυράκι επιλογής υποτίτλου ανάμεσα σε πολλαπλούς υπότιτλους, πάλι τους γράφει external και embedded. Και στις εγγραφές σε αρκετά άσχετα πλήκτρα βγαίνει ακόμα το invalid operation. Δηλαδή λάθος εργασία, δηλαδή δεν υπάρχει λειτουργία στο πλήκτρο. Δεν γίνεται σε όλα τα πλήκτρα, αλλά εννοώ ότι ακόμα το γράφει στα αγγλικά.
Δεν πρόσεξα κάτι άλλο. Ούτε βλέπω να προστέθηκε τίποτα, ούτε να χάλασε κάτι.

Μετά από πολύ καιρό σε απραξία, επί της ενότητας, αποφάσισα να πάρω και αυτόν το δέκτη, πρωτίστως για χρήση στο αυτοκίνητο (ένα παλαιό πρότζεκτ που συνεχίζεται...).

Επεργάστηκα για 1-2 ώρες το δέκτη, για να δω πρωτίστως τη σωστή λειτουργία του πριν ανοιχτεί για τα περαιτέρω του πρότζεκτ.

Μικρό κουτί, περίεργα κλεισμένο δίχως την παραμικρή βίδα (με εξαίρεση μία που συγκρατεί το scart στο πίσω μέρος), μικρή πλακέτα σε διαστάσεις περίπου 12Χ12,5εκ.

Firmware 1.0.4

Ο δέκτης τα κάνει όλα γρήγορα, γρήγορη αναζήτηση καναλιών, μου φάνηκε ταχύτατος στην πλοήγηση των μενού του αν και όχι τόσο γρήγορος στο ζάπινγκ σε σχέση με 3601, αλλά δεν ενοχλεί.
Σημειωτέον δεν είναι ο πρώτος δέκτης μου, έχω περάσει από Crystal Audio CVBHDκ.λ.π, Crypto 220MP, Ferquson T65 και αυτόν εδώ.

Με το που βρήκε τα κανάλια, η εικόνα ήρθε αμέσως και ως συνήθως τα γνωστά χρώματα των ALi μέσω hdmi, υπερκορεσμένα και με μια μικρή υποφωτεινότητα (στο rgb είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα). Υπάρχει βελτίωση στο κοντράστ, σε σχέση με τους ALi3601 αλλά υπάρχει ψηφιακός θόρυβος.
Δεν λέω ότι είναι χειρότερος των υπολοίπων, αλλά αναφέρω ότι για να το φέρεις στα ίσια του...θέλει χεράκι στα ρυθμιστικά εικόνας της τηλεόρασης.
Σε σύγκριση φυσικά με το σταθερό δέκτη που έχω στο σαλόνι μέσω ενός Media Player/PVR (O2media HMR600W) η εικόνα δεν συγκρίνεται με υπεροχή του O2media που δίνει φυσικότατα χρώματα δίχως τεχνουργήματα και θόρυβο (έχει tuner LG TFTG-D223D με αποδιομορφωτή Realtek RTL2830).
Ως δέκτης ο A2, ωραίος και με μια χαρά epg (βελτιωμένος σε σχέση με 3601) και με δυνατότητα να παίξεις με τη διαφάνεια του μενού του. Έχει και αυτό το κερασάκι στην τούρτα το multiview.
Το τηλεχειριστήριο πιάνει πανεύκολα χάρις στο όμορφο άνοιγμα οπής που έχουν κάνει στην πρόσοψη.
Ως media player και εδώ άψογος, πολύ καλή υποστήριξη αρχείων, ξενίζει σε πρώτη φάση η μη εγγενής υποστήριξη των διαφόρων media αρχείων μέσα στην ίδια περιήγηση (θέλει τη χρήση του πλήκτρου 1) κάτι που στους 3601 δεν υπήρχε και δεν ξέρω γιατί το άλλαξαν εδώ.
Μου άρεσε και το πως μεγαλώνει τους υπότιτλους και γενικά το πως τους διαχειρίζεται για τα δεδομένα των ψηφιακών δεκτών.

Εν κατακλείδι, το θεωρώ ολοκληρωμένο δέκτη....

Σας δίνω και μια σειρά φωτογραφιών.
Υπόψη ότι το DIO2112H είναι ένα τσιπ διαχείρισης ήχου, 2Vrms εξόδου (http://wenku.baidu.com/view/b8ee41b265ce050876321399.html).
Υπόψη ότι το cFeon q32b-104hip είναι τσιπ Memory Serial Flash Eprom
Σας βάζω και μία κοντινή μίας αναμονής στην πλακέτα με κάποια διακριτικά που θέλουν μια αποκρυπτογράφηση σε τι θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν.

Σημ.=κάπου αναφέρθηκε ότι αναπαράγει και 24bit αρχεία flac, στην 1.0.4 αναπαράγει 16bit flac αλλά όχι 24bit. Σε ποιο fw ήταν και εάν κάποιος το έχει διαθέσιμο θα ήμουν υπόχρεος.

Attachments

• upper.jpg
    upper.jpg
    199.1 KB · Views: 117
  • bottom.jpg
    bottom.jpg
    161.8 KB · Views: 114
  • detail1.jpg
    detail1.jpg
    205.8 KB · Views: 115
  • detail2.jpg
    detail2.jpg
    135.5 KB · Views: 114
  • detail3.jpg
    detail3.jpg
    207.3 KB · Views: 113
  • detail4.jpg
    detail4.jpg
    79.4 KB · Views: 114
Excuse me but what part of the power supply is "buzzing" ? ( some high frequency sound when turned OFF) ?

Μετάφραση:
Συγνώμη αλλά ποιό τμήμα του τροφοδοτικού «βουίζει»; (κάποιος υψηλής συχνότητας ήχος όταν είναι απενεργοποιημένος);

Last edited by a moderator:
ξενίζει σε πρώτη φάση η μη εγγενής υποστήριξη των διαφόρων media αρχείων μέσα στην ίδια περιήγηση (θέλει τη χρήση του πλήκτρου 1)
Μπορείς να πατήσεις το πλήκτρο "usb" απευθείας από το τηλεχειριστήριο.