Μετά από πολύ καιρό σε απραξία, επί της ενότητας, αποφάσισα να πάρω και αυτόν το δέκτη, πρωτίστως για χρήση στο αυτοκίνητο (ένα παλαιό πρότζεκτ που συνεχίζεται...).
Επεργάστηκα για 1-2 ώρες το δέκτη, για να δω πρωτίστως τη σωστή λειτουργία του πριν ανοιχτεί για τα περαιτέρω του πρότζεκτ.
Μικρό κουτί, περίεργα κλεισμένο δίχως την παραμικρή βίδα (με εξαίρεση μία που συγκρατεί το scart στο πίσω μέρος), μικρή πλακέτα σε διαστάσεις περίπου 12Χ12,5εκ.
Firmware 1.0.4
Ο δέκτης τα κάνει όλα γρήγορα, γρήγορη αναζήτηση καναλιών, μου φάνηκε ταχύτατος στην πλοήγηση των μενού του αν και όχι τόσο γρήγορος στο ζάπινγκ σε σχέση με 3601, αλλά δεν ενοχλεί.
Σημειωτέον δεν είναι ο πρώτος δέκτης μου, έχω περάσει από Crystal Audio CVBHDκ.λ.π, Crypto 220MP, Ferquson T65 και αυτόν εδώ.
Με το που βρήκε τα κανάλια, η εικόνα ήρθε αμέσως και ως συνήθως τα γνωστά χρώματα των ALi μέσω hdmi, υπερκορεσμένα και με μια μικρή υποφωτεινότητα (στο rgb είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα). Υπάρχει βελτίωση στο κοντράστ, σε σχέση με τους ALi3601 αλλά υπάρχει ψηφιακός θόρυβος.
Δεν λέω ότι είναι χειρότερος των υπολοίπων, αλλά αναφέρω ότι για να το φέρεις στα ίσια του...θέλει χεράκι στα ρυθμιστικά εικόνας της τηλεόρασης.
Σε σύγκριση φυσικά με το σταθερό δέκτη που έχω στο σαλόνι μέσω ενός Media Player/PVR (O2media HMR600W) η εικόνα δεν συγκρίνεται με υπεροχή του O2media που δίνει φυσικότατα χρώματα δίχως τεχνουργήματα και θόρυβο (έχει tuner LG TFTG-D223D με αποδιομορφωτή Realtek RTL2830).
Ως δέκτης ο A2, ωραίος και με μια χαρά epg (βελτιωμένος σε σχέση με 3601) και με δυνατότητα να παίξεις με τη διαφάνεια του μενού του. Έχει και αυτό το κερασάκι στην τούρτα το multiview.
Το τηλεχειριστήριο πιάνει πανεύκολα χάρις στο όμορφο άνοιγμα οπής που έχουν κάνει στην πρόσοψη.
Ως media player και εδώ άψογος, πολύ καλή υποστήριξη αρχείων, ξενίζει σε πρώτη φάση η μη εγγενής υποστήριξη των διαφόρων media αρχείων μέσα στην ίδια περιήγηση (θέλει τη χρήση του πλήκτρου 1) κάτι που στους 3601 δεν υπήρχε και δεν ξέρω γιατί το άλλαξαν εδώ.
Μου άρεσε και το πως μεγαλώνει τους υπότιτλους και γενικά το πως τους διαχειρίζεται για τα δεδομένα των ψηφιακών δεκτών.
Εν κατακλείδι, το θεωρώ ολοκληρωμένο δέκτη....
Σας δίνω και μια σειρά φωτογραφιών.
Υπόψη ότι το DIO2112H είναι ένα τσιπ διαχείρισης ήχου, 2Vrms εξόδου (
http://wenku.baidu.com/view/b8ee41b265ce050876321399.html).
Υπόψη ότι το cFeon q32b-104hip είναι τσιπ Memory Serial Flash Eprom
Σας βάζω και μία κοντινή μίας αναμονής στην πλακέτα με κάποια διακριτικά που θέλουν μια αποκρυπτογράφηση σε τι θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν.
Σημ.=κάπου αναφέρθηκε ότι αναπαράγει και 24bit αρχεία flac, στην 1.0.4 αναπαράγει 16bit flac αλλά όχι 24bit. Σε ποιο fw ήταν και εάν κάποιος το έχει διαθέσιμο θα ήμουν υπόχρεος.