Lifeview LV6TBOXHDA2

Re: Απάντηση: Lifeview LV6TBOXHDA2

Όσοι έχετε τον Α2, γράψτε μου τι σας λείπει σε αυτόν τον δέκτη. Από το Σάββατο θα έχω πολύ ελεύθερο χρόνο και θα ασχοληθώ σοβαρά. Δεν θα είναι νέο δωράκι, όπως είχε γίνει με τον αρχικό ΒΟΧ, αλλά πιστεύω ότι ίσως καταφέρω κάτι εξίσου καλό. ;)

Μέχρι να υποσχεθεί βελτιώσεις και για τον A1, μην του λέτε τίποτα ;)

Χαχαχα! :D
Δυστυχώς ο Α1 (παρα)ήταν μοναδικός! Αν και ο Crypto 211D ή ο e-space Libra ήταν κλώνος, σωστά;

Για να εξηγούμαι: Νομίζω βρήκα έναν κλώνο του Α2 που ίσως μπορέσουμε να έχουμε νέο firmware. Θα δούμε...
Το πρόβλημα είναι ότι για να ασχοληθώ πρέπει να πάρω τον Α2 που έχω δώσει στους γονείς μου, και ο ΒΟΧ μου είναι στο «συνεργείο» μετά από κακή δοκιμή firmware.

Και όμως, ο 211D είναι της Giec, όπως και ο Α1, ενώ ο Α2 της Panodic. Απλά ο Σεραφείμ έβαλε στον 211D το λογισμικό του Α2, και είδε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα. Αρκετά ριψοκίνδυνο, γιατί στους 3601 υπήρχε πρόβλημα αν άλλαζες λογισμικά από δέκτες της άλλης εταιρίας. Έχω στείλει αδιάβαστο έναν 210AD έτσι. Αλλά όπως έδειξε ο Σεραφείμ, εδώ δεν υπάρχει πρόβλημα. Ελπίζω να ισχύει γενικά στους 3801, γιατί θυμάμαι και κάποιον άλλον φίλο να δοκιμάζει διάφορα λογισμικά για τον Α1 του, χωρίς να υπάρχει ατύχημα. Άσχετα αν τελικά δεν βρήκε λειτουργικό λογισμικό.
Για τον Libra δεν θυμάμαι καλά, αλλά νομίζω ότι λόγω εξωτερικού κυτίου, και ύπαρξης ρυθμιστικών εικόνας, είδαμε ότι είναι και αυτός της Giec.
Αν θυμάμαι καλά είχαν και ίδιο τηλεκοντρόλ οι 211D και Α1. Οπτικά τουλάχιστον. Δεν ξέρω για συχνότητες λειτουργίας.

Εγώ πάντως τελικά δεν χρειάζομαι πολλά πράγματα. Δεν περιμένω ριζικές αλλαγές τύπου Τ650i. Δεν νομίζω να γίνουν τόσο πολλά.
Μου αρκεί:
1) Να μπουν επιτέλους οι ώρες προβολής ενός προγράμματος στην infobar. Όχι δίπλα στο "τώρα-επόμενο" γιατί θα μικρύνει πολύ ο διαθέσιμος χώρος. Να φύγουν τα "τώρα-επόμενο" όπως στον Τ650i.
2) Να υπάρχει μπάρα προόδου προβολής ενός καναλιού.
3) Να υπάρχει δυνατότητα να συνεχίζεται ένα αρχείο βίντεο από το σημείο που σταμάτησε.
Τα 2) και 3) υπάρχουν ήδη, αλλά σε διαφορετικά λογισμικά. Τώρα να συνυπάρχουν.
4) Να βρεθεί ένας τρόπος να διαβάζεται ολόκληρο το όνομα ενός αρχείου. Μάλλον ο καλύτερος τρόπος είναι με κύλιση του ονόματος όπως στον T650i.
Τα βασικά είναι αυτά. Υπάρχουν και κάποια μικρότερα όπως,
- Να υπάρχει επιλογή τι θα κάνει ο δέκτης μετά από διακοπή ρεύματος. Το έχει ο Τ650i. Αλλά μόνο σε stand by mode. Άρα το βλέπω λίγο δύσκολο εδώ.
- Η αρχική επιλογή για χρόνο εγγραφής να μην είναι 2 ώρες, αλλά 4. Υπάρχει ήδη, αλλά μόνο σε ένα λογισμικό.
- Αν γίνεται να μπουν ρυθμιστικά εικόνας. Το έχουν οι Giec, δεν μπορεί να είναι τόσο δύσκολο.
- Να δουν τι γίνεται με το θέμα των κρατικών και το παράθυρο που βγαίνει για σάρωση. Δεν υπάρχει περίπτωση να το φτιάξουν αυτό, θα θέλουν δείγμα από τα κανάλια κτλ. Είναι πολύ τοπικό φαινόμενο. Αλλά το αναφέρω σαν πρόβλημα.
Αυτά. Είναι πολλά ακόμα που θα μπορούσαν να αλλάξουν (όπως μας έδειξε ο T650i), αλλά έχω μάθει να μην ζητάω πολλά πράγματα.

///1-2 κανάλια τα απεικονιζει σε μεγενθυση και 1-2 σε μεγέθους κάδρου...τα υπόλοιπα κανονικά....ρυθμίζεται η κανονική προβολή από τον δέκτη ή προκειται ρύθμιση της τηλεόρασης....??? ...έψαξα για το 2ο αλλά δεν κατάφερα κατι...!!??!?!??!

Δεν έχω πρόβλημα με την σάρωση κρατικών. Μπορείς να το περιγράψεις;
Το θυμίζω.
Το παράθυρο για να κάνω autoscan μου βγαίνει κάθε μέρα, αλλά βρήκα τι γίνεται... Το πρόβλημα γίνεται όταν πάω στα ξένα κανάλια της Νέριτ. Έχω το ΡΙΚ και τα τρία ξένα στην σειρά, και όταν πάω σε αυτά βγαίνει σχεδόν αμέσως το παράθυρο. Το ωραίο είναι ότι αν βγει σε κάποια από αυτά, θα βγει μετά και όταν πάω σε κάποιο από τα ελληνικά της Νέριτ. Σαν να είναι ασύμβατα μεταξύ τους τα ελληνικά και τα ξένα της Νέριτ. Μπορώ να πατήσω ακύρωση στο scan και το πράγμα τελειώνει εκεί.
Μπορώ να κάνω zapping σε όλα τα κανάλια και της Digea και της Νέριτ αρκεί να μην πάω σε κάποιο από τα ξένα. Μετά θα βγει και σε ξένο, και στα ελληνικά της Νέριτ. Και μετά ξανά να γίνει το ίδιο όταν πάω σε ξένο. Και να γίνεται αυτό όλη μέρα.
Άρα για αρχή, αποκλείονται τα ξένα της Νέριτ από το zapping.
Αλλά αυτό το έχουμε δει μόνο εμείς με τον Α2.

Να αναφέρω κάτι περίεργο που μου συμβαίνει με τον δέκτη αυτό.Μένω σε χωριό του Ναυπλίου και από την περιοχή μου γίνεται λήψη των ψηφιακών από Ναύπλιο ΚΑΙ από Δολιανά.Ο δέκτης αποθηκεύει στην αυτόματη ανίχνευση ΜΟΝΟ τα κανάλια από Ναύπλιο.Στην χειροκίνητη βάζοντας μια-μια τις συχνότητες από Δολιανά τις αποθηκεύει και παίζει τα κανάλια χωρίς σπασίματα.Οταν,στη συνέχεια,κάνω χειροκίνητη ανίχνευση ΚΑΙ τις συχνότητες από Ναύπλιο,ο δέκτης διαγράφει την προηγούμενη αποθηκευμένη και κρατά ΜΟΝΟ αυτή που εχει ισχυρότερο σήμα,δηλ από Ναύπλιο.Εχω επάνω την 1.08.Υπάρχει λύση σε αυτό,το έχει συναντήσει κάποιος άλλος αυτό?Δοκίμασα και μετονομασία καναλιού,μήπως τα "βλέπει ίδια" ο δεκτης και γι' αυτό τα διαγράφει,αλλά και πάλι κρατάει μόνο τα κανάλια από συχνότητες του Ναυπλίου που είναι ισχυρότερες.

Δύσκολα τα πράγματα. Απο τους 4 δέκτες που χρησιμοποιώ, μόνο ο ένας αποθήκευσε όλα τα κανάλια. Ο "αδελφός" Lifeview LV6TBOXHDA1, απο τα 64 που βρήκε κράτησε μόνο τα 44.

Φαντάζομαι οτι καλό θα είναι να μπει η "επιλέξιμη" δυνατότητα στη wishlist του δέκτη.

Ακριβώς τα ίδια κάνει και ο δικός μου δέκτης ο "Crypto ReDi 250 MP". Όταν περάσω χειροκίνητα τις συχνότητες τις περιοχής μου , μετά δεν μπορώ να περάσω στον δέκτη τα ίδια κανάλια απο άλλες συχνότητες γιατί βαστάει στην μνήμη μόνο τις συχνότητες με το πιο ισχυρό σήμα. Εκτός και σβήσω χειροκίνητα την συχνότητα με το ισχυρό σήμα, και περάσω μετά την άλλη συχνότητα που έχει μέσα τα ίδια κανάλια αλλά με το αδύναμο σήμα..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τελικά σταμάτησε να κυκλοφορεί ο LV6TBOXHDA2 ? Το e-shop έχει πολύ καιρό να τον φέρει.. Μηπως εμφανιστεί κανα καινούργιο μοντέλο στην αγορά , όπως με τον νέο Legent hd2 ?..

H πλάκα είναι οτι ο Α1 κρατάει κάποια διπλά κανάλι αλλά όχι όλα. Δεν ξέρω αν κάνει το ίδιο και ο Α2, φαίνεται όμως οτι κάποιες εκπομπές δεν είναι 100% ίδιες.

Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA2

Τελικά σταμάτησε να κυκλοφορεί ο LV6TBOXHDA2 ? Το e-shop έχει πολύ καιρό να τον φέρει.. Μηπως εμφανιστεί κανα καινούργιο μοντέλο στην αγορά , όπως με τον νέο Legent hd2 ?..
Ο Α2 έχει σταματήσει επειδή νομίζω σταμάτησε η συνεργασία e-shop με Lifeview.

Τους πρότεινα μια άλλη μάρκα. Απ'όσο είπαν την κοίταξαν, αλλά για να γίνει συμφωνία υπάρχουν κι άλλες παράμετροι που πρέπει να συμφωνήσουν οι εταιρίες.

Άσχετο: Αν έχει κανείς επαφή με εταιρία που κατασκευάζει δέκτες, ας μου πει.

Last edited:
Να αναφέρω κάτι περίεργο που μου συμβαίνει με τον δέκτη αυτό.Μένω σε χωριό του Ναυπλίου και από την περιοχή μου γίνεται λήψη των ψηφιακών από Ναύπλιο ΚΑΙ από Δολιανά.Ο δέκτης αποθηκεύει στην αυτόματη ανίχνευση ΜΟΝΟ τα κανάλια από Ναύπλιο.Στην χειροκίνητη βάζοντας μια-μια τις συχνότητες από Δολιανά τις αποθηκεύει και παίζει τα κανάλια χωρίς σπασίματα.Οταν,στη συνέχεια,κάνω χειροκίνητη ανίχνευση ΚΑΙ τις συχνότητες από Ναύπλιο,ο δέκτης διαγράφει την προηγούμενη αποθηκευμένη και κρατά ΜΟΝΟ αυτή που εχει ισχυρότερο σήμα,δηλ από Ναύπλιο.Εχω επάνω την 1.08.Υπάρχει λύση σε αυτό,το έχει συναντήσει κάποιος άλλος αυτό?Δοκίμασα και μετονομασία καναλιού,μήπως τα "βλέπει ίδια" ο δεκτης και γι' αυτό τα διαγράφει,αλλά και πάλι κρατάει μόνο τα κανάλια από συχνότητες του Ναυπλίου που είναι ισχυρότερες.
Να αναφέρω επίσης ότι στο ίδιο σπίτι έχω κι έναν Crypto ReDi 211 ο οποίος κατεβάζει όλα τα κανάλια κανονικά,όπως κι έναν combo δορυφορικό δέκτη "Ferguson Arriva 120" που κι αυτός δεν έχει πρόβλημα.Θέλω να καταλήξω,μήπως είναι θέμα λογισμικού και λυθεί με κάποια αναβάθμιση,μια και τέθηκε τέτοιο θέμα?

Βρέθηκε κλώνος και μάλιστα με ίδιο τηλεχειριστήριο. Είναι ο Crypto 215A.

Πρόσεξα ότι έχει 25 βαθμίδες έντασης ήχου αντί 50, έχει μπάρα προόδου τρέχουσας εκπομπής και δέχεται ως 16 εγγραφές.
Και το καλύτερο, υποστηρίζει AC3!

Κάποιος εθελοντής να δοκιμάσει το EPG και την συμπεριφορά του στις εγγραφές κατά τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες;

Firmware 215A: http://www.mediafire.com/download/dq47o4any947aqc/J1400306_ReDi_215A_V1.0.6.rar