Lifeview LV6TBOXHDA2

Επειδή με έβαλε σε σκέψεις το τελευταίο μήνυμα του tolias, τελικά ποια είναι προτιμότερη, η 1.0.7 του 215A ή η 1.0.8 του A2;

Σεραφείμ, γιατί όχι στα ρυθμιστικά εικόνας;
Αν δεν υπάρχουν, θεωρώ πως ο δέκτης από τη μαμά του δίνει ό,τι καλύτερο μπορεί στο θέμα "εικόνα".

Last edited:
Ανάλογα τι χρήση θα κάνει κανένας. Εγώ πχ που τώρα τον χρησιμοποιώ κυρίως για εγγραφές και ως media player, δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το λογισμικό του 215Α αφού δεν γράφει 12-3. Προτιμώ το original 1.0.8. Αν τον χρησιμοποιούσα ως κύριο δέκτη (και για κανάλια) θα ήθελα και την μπάρα προόδου προγράμματος καναλιού που έχει η 1.0.9.
Για τα ρυθμιστικά εικόνας, η εικόνα είναι λίγο υποκειμενικό πράγμα. Πάντως εγώ που έχω 4 Ali 3801 πάνω στην ίδια τηλεόραση, αν αφήσω τα ρυθμιστικά στην στάνταρ ρύθμιση (όλα 50 ή 5 ανάλογα με τι διαβάθμιση έχουν) βρίσκω ανεπαίσθητες διάφορες στην εικόνα όλων των δεικτών μου. Μόνο ο T650i είχε λίγο άτονη εικόνα επειδή όπως είδα είχε ως στάνταρ ρύθμιση χρωμάτων 45 και όχι 50 όπως οι άλλοι. Την έκανα και αυτή 50 για να ταιριάζει με τους άλλους. Αλλά μετά έτσι θέλει ρύθμιση η τηλεοραση γιατί όπως ξέρουμε οι αρχικές ρυθμίσεις των Ali είναι πολύ περίεργες. Αλλά πχ αν έχεις έναν Ali και έναν M-Star η διαφορά στις αρχικές ρυθμίσεις είναι μεγάλη μεταξύ τους. Εκεί χρειάζονται τα ρυθμιστικά εικόνας των Ali για να τον συνεφέρεις και να ταιριάξει με τον M-Star.

Θεωρώ καλό το λογισμικό του 215Α επειδή βρήκα πράματα που δεν βρίσκονται σε άλλους δέκτες με ALi M3801, όπως η ταχύτερη αλλαγή έντασης (25 στάθμες αντί 50), η μπάρα προόδου στο ζάπινγκ και η δυνατότητα προγραμματισμού περισσότερων εγγραφών (16 αντί 8).
Αν δεν σε ενδιαφέρουν αυτά, το 1.0.8 του Α2 είναι καλύτερο.

Γεια σας παιδια ειμαι καινουριος εδω.
Πηρα πριν λιγες ημερες εναν τετοιο αποκωδικοποιητη με το λογισμικο 1.0.9. Δεν ξερω γιατι αλλα καθως ειχα το φλασακι μεσα εγραφε σε ακυρες στιγμες προγραμματα χωρις να του ζηταω!
Αλλα αυτο δεν με απασχολει. Το θεμα μου ειναι οτι τον χρειαζομαι κυριως για ταινιες μεσω του media player.
Ομως εχω θεμα με τους υποτιτλους καθως εμφανιζονται ελαχιστα πιο γρηγορα απο οτι στον υπολογιστη και το κανει σε καθε αρχειο που του βαζω!
Ξερετε ποιο μπορει να ειναι το προβλημα;

Όλα μπορούν να βρεθούν εύκολα με μια αναζήτηση.
Το 1.0.9 δεν θα το χρειαστείς, βασίζεται σε πολύ παλιότερη αναβάθμιση από την 1.0.8. η οποία είναι καλύτερα σε όλα πλην την έλλειψης μπάρας προόδου κατά την αλλαγή καναλιών.

Ομως εχω θεμα με τους υποτιτλους καθως εμφανιζονται ελαχιστα πιο γρηγορα απο οτι στον υπολογιστη και το κανει σε καθε αρχειο που του βαζω!
Ξερετε ποιο μπορει να ειναι το προβλημα;
Το θέμα αυτό το έχω συναντήσει σε όλους σχεδόν τους ali 3801. Σε μικρότερο βαθμό (και συχνά καθόλου) συμβαίνει στο ferguson t650i. Δε γνωρίζω τι γίνεται στους δέκτες με mstar.

Πολύ καλό το λογισμικό του 215Α. Συνδυάζει πολλά καλά χαρακτηριστικά των λογισμικών για ALI, μιλώντας βέβαια για τα στάνταρ λογισμικά, όχι τα προσωποποιημένα για τους διάφορους δέκτες που μπορεί να έχουν διάφορα χαρακτηριστικά.
Το λογισμικό του 215Α έχει όλα τα καλά που λέει ο talos_2002, αλλά έχει και αυτά που ενδιαφέρουν εμένα. Και μπάρα προόδου προβολής ενός προγράμματος καναλιού, και συνέχιση προβολής εγγραφής αλλά και αρχειου βίντεο από το σημείο που σταμάτησε (αν και ισχύει μέχρι να σβήσει ο δέκτης γιατί μετά χάνεται το σημείο), και εγγραφή μετά τα μεσάνυχτα (αν και θέλει να γυρνάς πάντα την επιλογή από κανάλι σε εγγραφή), και σβήνει ο δέκτης μετά από εγγραφή άμεση ή προγραμματισμένη, και τα δύο κουμπιά που χρειάζονται για πλήρη διαχείρηση υποτίτλων, και αρκετά γράμματα στα ονόματα των αρχείων και των προγραμμάτων των καναλιών, και πλήρη υποστήριξη ελληνικών στα ονόματα των αρχείων. Για να πω την αλήθεια αυτό που κυρίως μου λείπει πια είναι να φύγουν τα Τώρα-Επόμενο και να μπουν στην θέση τους οι ώρες προβολής των προγραμμάτων στην infobar.
Αυτό που πρόσεξα είναι ότι είναι πολύ κοντινό λογισμικό με του Lifeview A2. Είναι τα μόνα λογισμικά για ALI 3801 που όταν αλλαζεις την ώρα εγγραφής σε άμεση εγγραφή με το κουμπί rec, θέλει επιβεβαίωση με το OK για να το δεχτεί, ενώ οι υπόλοιποι το δέχονται απλά όταν φεύγει το παράθυρο του rec. Πολύ κοντινοί δέκτες, και λογισμικά. Μέχρι και το πρόβλημα με το παράθυρο σάρωσης που έχει και ο Lifeview A2 έχει. Αλλά όχι τόσο έντονα όσο το έκανε στον Α2. Δεν το έκανε κάθε φορά όταν από κρατικό πήγαινα σε ξένο κανάλι (που και αυτά από την Νέριτ έρχονται) και ανάποδα. Το έκανε μία φορά μόνο όταν κατά το zapping έφτασα στα ξένα που τα έχω πάντα στο τέλος της λίστας των καναλιών. Όσο και να ξαναέπαιξα με τα κανάλια μετά δεν το ξαναέκανε.
Πολύ καλές μεταφράσεις στο μενού (όπως και στον Α2), η μόνη διαφορά στις ρυθμίσεις και γενικά στο μενού είναι ότι έχει επιλογή για το πόσο θα είναι το βήμα στην λειτουργία jump, ρύθμιση που δεν έχει ο Α2, φυσικά έχουν το ίδιο τηλεκοντρόλ.
Οπότε εγώ τουλάχιστον μένω με το λογισμικό του 215Α. Πρώτη φορά προτιμώ λογισμικό από Crypto σε σχέση με άλλης εταιρίας, και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το ανεβάζουν και στο site τους. Είδα ότι έχει ξανανέβει το λογισμικό του 210AD που υπήρχε κάποτε αλλά είχε κατέβει εδώ και χρόνια. Πρέπει να περιμένουν οι χρήστες του 215Α μερικά χρόνια για να ανέβει και αυτό;

Ναι, δεν ήταν και πολύ σαφές. Στην ουσία το σχόλιο αυτό δεν αφορά καν αυτόν τον δέκτη.
Και το λογισμικό του Crypto 215A έχει τα 2 κουμπιά που έχουν όλοι (σχεδόν) οι ALI 3801. Το πλήκτρο υποτίτλων (δεν ξέρω πως γράφεται, έχω προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ και δεν ξέρω την original ονομασία του) με το οποίο διαλέγεις μεταξύ διαφορετικών, πολλαπλών, ή εσωτερικών και εξωτερικών υποτίτλων. Ή μπορείς με το ίδιο κουμπί να απενεργοποιήσεις τελείως τους υπότιτλους. Και το άλλο κουμπί είναι το μπλε πλήκτρο που ρυθμίζεις τους υπότιτλους σε χρώμα, background, μέγεθος κτλ.
Και τα δύο λογισμικά δουλεύουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και στις δύο αυτές λειτουργίες, που είναι από τις καλύτερες για ALI 3801.
Αυτό που εννοούσα όμως αφορούσε τον λάθος τρόπο λειτουργίας που υπάρχει σε άλλους δέκτες. Όπως στον Lifeview A1 που έχει 3 κουμπιά. Το μπλε για ρυθμίσεις, και άλλα δύο. Ένα για τους εσωτερικούς και ένα για τους εξωτερικούς υπότιτλους. Για να επιλέξεις ποιον από όλους τους εσωτερικούς ή ποιον από όλους τους εξωτερικούς θέλεις. Δυστυχώς όμως δεν συνεργάζονται μεταξύ τους, και αν έχει και εσωτερικούς και εξωτερικούς, είναι θέμα τύχης ποιον υπότιτλο θα διαλέξει ο δέκτης. Συνήθως τον εσωτερικό.
Ή τον Crystal Audio Crystal HD που έχει κουμπί ρύθμισης υποτίτλων, αλλά δεν έχει κουμπί επιλογής ποιον υπότιτλο θέλεις, με αποτέλεσμα να είναι πάλι θέμα τύχης ποιον υπότιτλο θα διαλέξει. Τουλάχιστον έτσι δούλευε στην αρχή, γιατί εδώ και κανέναν μήνα δεν τον έχω παρακολουθήσει τι έχει γίνει.
Αλλά στον Α2 και στο λογισμικό του 215Α υπάρχει κουμπί επιλογής που μπορείς να επιλέξεις τι υπότιτλο θέλεις, ή να τους απενεργοποιήσεις τελείως. Μία χαρά είναι και στα δύο λογισμικά ο χειρισμός των υποτίτλων, αν εξαιρέσεις το κοινό θέμα σε όλους τους ALI με τους μικρούς εσωτερικούς υπότιτλους.

Δεν είμαι σίγουρος για την έκδοση 1.0.7 του Crypto 215A, την βρήκα από το άλλο thread, που την ανέβασε ο Redeingel. Είναι οκ, να την βάλω; Λέτε πως είναι καλύτερη από την 1.0.8 της Lifeview. Προχωράω έτσι;

Ναι. Και αν δεν σε ικανοποιεί μπορείς να βάλεις μετά πάλι την 1.0.8 της Lifeview. Πάντως εγώ βρήκα στο λογισμικό της Crypto όλα όσα είχε το λογισμικό της Lifeview, και μερικά άλλα πράγματα ακόμα. Αλλά αυτά είναι γούστα.

Κάτι σημαντικό να επισημάνω. Είχε από τη μαμά του την 1.0.9 και του πέρασα αυτό της Crypto, το 1.0.7. Όλα οκ αλλά έσβηνε μετά από κάποιες ώρες μόνο του. Ανησύχησα και έψαξα στο μενού, στις ρυθμίσεις πιθανότατα το βρήκα, μετά το Multiview, έχει μια κατηγορία «Άλλο» (Other) κι έχει επιλογή να κλείνει μόνο του, «Αυτόματη Αναμονή» (Auto Standby) ήταν πρεπιλεγμένο στις 3 ώρες. Το έβαλα στο OFF. Δεν ξέρω γιατί ήταν έτσι, είναι χαζό, το χρειαζόμαστε πάντα ανοιχτό, αλλά αν σας τύχει μην ψάχνεστε, εκεί είναι! :) Τουλάχιστον έτσι νομίζω, αύριο πρωί θα δω κι αν έχει κλείσει πάει να πει δεν ήταν αυτό, αλλά δε νομίζω. Αν είναι σας λέω. Κατά τα άλλα μια χαρά κούμπωσε της Crypto.

Μην ανησυχείς. Από αυτό είναι. Είναι ένας χρονοδιακόπτης που έχουν όλοι οι δέκτες. Για να μην μένει ανοιχτός όταν σε παίρνει ο ύπνος. Υπάρχει και στις σύγχρονες τηλεοράσεις. Δεν είναι ανάγκη να το έχεις ενεργοποιημένο. Απλά σε πολλούς δέκτες η αρχική τους ρύθμιση είναι να είναι ενεργό. Αν δεν το χρειάζεσαι το κλείνεις. Εγώ σε άλλον δέκτη έχω χάσει εγγραφή μπάλας Champions League, μαζί με την εκπομπή μετά, με τις φάσεις. Όλο μαζί πάνω από 3 ώρες. Λόγω χρονοδιακόπτη έκλεισε στις 3 ώρες. Από τότε πάντα το προσέχω να μην είναι ενεργό.

Το έβαλα στο OFF. Δεν ξέρω γιατί ήταν έτσι, είναι χαζό
Όλες οι συσκευές το έχουν εργοστασιακά έτσι για εξοικονόμηση ενέργειας (eco mode, energy saving κ.τ.λ.). Οι περισσότεροι φυσικά το αλλάζουμε.

Κατάλαβα ναι. Ευχαριστώ. Δυστυχώς έχω θέμα με το παλιό τηλεχειριστήριο της tv (δεν είναι το αυθεντικό) και δεν ανοίγει στον ψηφιακό δέκτη αυτόματα αλλά στο κανάλι 1 αντί στο Ε1 που είναι το ψηφιακό και πρέπει να το βάλεις manually κάθε φορά. Φαντάζομαι αυτό φταίει, δεν καταφέρνω να του αποθηκεύσω default κανάλι το Ε1, επίπεδο ήχου κλπ. Το έγραψα αναλυτικά κι εδώ το θέμα: Post Δεν είναι θέμα του αποκωδικοποιητή φυσικά έτσι; Δεν είμαι εντελώς σίγουρος αλλά δεν εμπλέκεται πιστεύω.