Πολύ καλό το λογισμικό του 215Α. Συνδυάζει πολλά καλά χαρακτηριστικά των λογισμικών για ALI, μιλώντας βέβαια για τα στάνταρ λογισμικά, όχι τα προσωποποιημένα για τους διάφορους δέκτες που μπορεί να έχουν διάφορα χαρακτηριστικά.
Το λογισμικό του 215Α έχει όλα τα καλά που λέει ο talos_2002, αλλά έχει και αυτά που ενδιαφέρουν εμένα. Και μπάρα προόδου προβολής ενός προγράμματος καναλιού, και συνέχιση προβολής εγγραφής αλλά και αρχειου βίντεο από το σημείο που σταμάτησε (αν και ισχύει μέχρι να σβήσει ο δέκτης γιατί μετά χάνεται το σημείο), και εγγραφή μετά τα μεσάνυχτα (αν και θέλει να γυρνάς πάντα την επιλογή από κανάλι σε εγγραφή), και σβήνει ο δέκτης μετά από εγγραφή άμεση ή προγραμματισμένη, και τα δύο κουμπιά που χρειάζονται για πλήρη διαχείρηση υποτίτλων, και αρκετά γράμματα στα ονόματα των αρχείων και των προγραμμάτων των καναλιών, και πλήρη υποστήριξη ελληνικών στα ονόματα των αρχείων. Για να πω την αλήθεια αυτό που κυρίως μου λείπει πια είναι να φύγουν τα Τώρα-Επόμενο και να μπουν στην θέση τους οι ώρες προβολής των προγραμμάτων στην infobar.
Αυτό που πρόσεξα είναι ότι είναι πολύ κοντινό λογισμικό με του Lifeview A2. Είναι τα μόνα λογισμικά για ALI 3801 που όταν αλλαζεις την ώρα εγγραφής σε άμεση εγγραφή με το κουμπί rec, θέλει επιβεβαίωση με το OK για να το δεχτεί, ενώ οι υπόλοιποι το δέχονται απλά όταν φεύγει το παράθυρο του rec. Πολύ κοντινοί δέκτες, και λογισμικά. Μέχρι και το πρόβλημα με το παράθυρο σάρωσης που έχει και ο Lifeview A2 έχει. Αλλά όχι τόσο έντονα όσο το έκανε στον Α2. Δεν το έκανε κάθε φορά όταν από κρατικό πήγαινα σε ξένο κανάλι (που και αυτά από την Νέριτ έρχονται) και ανάποδα. Το έκανε μία φορά μόνο όταν κατά το zapping έφτασα στα ξένα που τα έχω πάντα στο τέλος της λίστας των καναλιών. Όσο και να ξαναέπαιξα με τα κανάλια μετά δεν το ξαναέκανε.
Πολύ καλές μεταφράσεις στο μενού (όπως και στον Α2), η μόνη διαφορά στις ρυθμίσεις και γενικά στο μενού είναι ότι έχει επιλογή για το πόσο θα είναι το βήμα στην λειτουργία jump, ρύθμιση που δεν έχει ο Α2, φυσικά έχουν το ίδιο τηλεκοντρόλ.
Οπότε εγώ τουλάχιστον μένω με το λογισμικό του 215Α. Πρώτη φορά προτιμώ λογισμικό από Crypto σε σχέση με άλλης εταιρίας, και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το ανεβάζουν και στο site τους. Είδα ότι έχει ξανανέβει το λογισμικό του 210AD που υπήρχε κάποτε αλλά είχε κατέβει εδώ και χρόνια. Πρέπει να περιμένουν οι χρήστες του 215Α μερικά χρόνια για να ανέβει και αυτό;