Lifeview LV6TBOXHDA2

Η αρχική οθόνη εμφανίζεται πάντα όταν δεν έχουν συντονιστεί κανάλια. Η επίγεια Νόβα δεν εκπέμπει στην περιοχή σου για να συντονιστείς εκεί και να σταματήσει να βγαίνει;

Last edited by a moderator:
Η επιγεια ΝΟΒΑ υφισταται απλα δεν εχουν ελθει ακομα τα ψηφιακα και πειραματιζομαι προς το παρον χρησιμοποιωντας τον ως media player

Δες εδώ αν σε καλύπτει η ψηφιακή Νοβα. Εικόνα δεν θα δεις αλλα απο τη στιγμή που θα έχει ένα κανάλι στη μνήμη (έστω και κωδικοποιημένο) δεν θα βγάζει συνεχώς την αρχική οθόνη.

Με καλυπτει η νοβα το βραδυ θα περασω τα επιγεια.

Μαζί με την επίγεια Νόβα πρέπει να εκπέμπει ελεύθερα το γαλλικό TV5 οπότε θα έχεις ένα δείγμα εικόνας.

Ελπιζω μεχρι αυριο να εχω εικονα της ποιοτητας τους........

Μερικές ερωτήσεις:
Πρώτον, πως ακριβώς ονομάζεται ο φάκελος που αποθηκεύει τις εγγραφές; Μήπως ALIDVRS2; Κάποιος που έχει και τον Α1 και τον Α2 μπορεί να βλέπει τις εγγραφές του ενός και στον άλλον πάλι σαν εγγραφές; Το οποίο σημαίνει ότι έχουν κοινό φάκελο εγγραφής; Αυτό γίνεται με τον Α1 και τον Digeview 913 που έχω. Στην αρχή μου άρεσε μέχρι που είδα ότι δημιουργεί κάποια προβλήματα. Θέλω να ξέρω αν και ο Α2 χρησιμοποιεί τον ίδιο φάκελο εγγραφής, δηλαδή με όνομα ALIDVRS2.
Δεύτερον, για κάποιον που έχει τον Α2 και τον Α1 ή άλλον ALI, έχει ο Α2 την ίδια εικόνα όπως οι περισσότεροι ALI; Δηλαδή πιο σκοτεινή και με πιο έντονα χρώματα από ότι δέκτες άλλων επεξεργαστών πχ M-Star; Θέλω να ξέρω η ρύθμιση εικόνας στην τηλεόραση που έχω κάνει για τους άλλους μου ALI αν θα ταιριάζει και για τον Α2. Εκτός αν έχει αποκτήσει ο Α2 ρυθμιστικά εικόνας που δεν είχε στην αρχή.
Επίσης ελπίζω να θυμάμαι καλά ότι ο Serafeim είχε πει ότι δεν συγκρούονται τα τηλεκοντρόλ των Α1 και Α2.
Με τα 25,50 ευρώ που έχει τώρα με την προσφορά ψήνομαι να τον πάρω. Αλλά αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος πρώτα να διευκρινίσω τα παραπάνω.

Last edited:
πως ακριβώς ονομάζεται ο φάκελος που αποθηκεύει τις εγγραφές; Μήπως ALIDVRS2;
Ακριβώς.
Δεύτερον, για κάποιον που έχει τον Α2 και τον Α1 ή άλλον ALI, έχει ο Α2 την ίδια εικόνα όπως οι περισσότεροι ALI; Δηλαδή πιο σκοτεινή και με πιο έντονα χρώματα από ότι δέκτες άλλων επεξεργαστών πχ M-Star;
Αν και δεν ξέρω τόσο καλά όσο εσύ τα της εικόνας, όντως είναι πιο σκοτεινή και έχει πιο έντονα χρώματα συγκρινόμενη με εκείνη του Edision Mini-Triton + HD.
Επίσης ελπίζω να θυμάμαι καλά ότι ο Serafeim είχε πει ότι δεν συγκρούονται τα τηλεκοντρόλ των Α1 και Α2.
Θυμάσαι σωστά.

καλησπερα και καλως σας βρηκα. νεος στο φορουμ και σημερα τσιμπησα απο την προσφορα του eshop στα 25,5 τον lifeview ( 7 κομματια !!!!! για ολο το σοι μιας και στην κρητη θα εχουμε σε 15 μερες ψηφιακα) . εχω 3 ερωτησεις να κανω. εχω στην κατοχη μου και τον crypto redi 200 και απο οτι διαβασα ολο το νημα ο lifeview πρεπει να ειναι καλυτερος δεκτης συνολικα απο τον crypto . Ισχυει αυτο ή δεν εχουν και μεγαλες διαφορες.
ο crypto εχει και coaxial εξοδους ηχου και εικονας κατι που δεν εχει ο LV. μας χρειαζονται πια και αυτες οι συνδεσεις η πλεον δεν προσφερουν κατι....??
και τελος απο το σιτε της LV δεν εχω καταλαβει αν υπαρχει firmware για αυτο το μοντελο ...

Ο ReDi 200 είναι αρκετά παλιό μοντέλο και χρησιμοποιεί τσιπ προηγούμενης γενιάς, υποθέτω το ALi3602. Δεν γνωρίζω την ποιότητα εικόνας που βγάζει και δεν μπορώ να τον συγκρίνω σε αυτό τον τομέα με τον Α2. Με τον Α2 όμως, εκτός απο την καλή ποιότητα εικόνας θα πάρεις και ένα αρκετά καλό media player. Στον χειρισμό δεν θα δεις μεγάλες διαφορές. Τα μενού είναι σχεδόν ίδια.

Για τις συνδέσεις, δυστυχώς φθίνουν με κάθε γενιά δεκτών. Οι περισσότεροι "συνομήλικοι" με τον ReDi 200 είχαν εξόδους component, χρήσιμες για σύνδεση με προβολείς. Αν δεν έχεις εξειδικευμένα μηχανήματα μάλλον δεν θα σου λείψουν. Όλες σχεδόν οι τηλεοράσεις έχουν τουλάχιστον scart οπότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα σύνδεσης.

Αναβάθμιση ακόμα δεν έχουμε δει αλλα ο δέκτης δεν έχει σοβαρά προβλήματα που απαιτούν οπωσδήποτε λύση.

Ακριβώς.

Αν και δεν ξέρω τόσο καλά όσο εσύ τα της εικόνας, όντως είναι πιο σκοτεινή και έχει πιο έντονα χρώματα συγκρινόμενη με εκείνη του Edision Mini-Triton + HD.

Θυμάσαι σωστά.
Ωραία, ευχαριστώ. Είναι όπως τα υπολόγιζα. Λίγο ο κοινός φάκελλος εγγραφής με ενοχλεί, αλλά το κουμαντάρω. Έφυγε η παραγγελία...

Επανερχομαι μετα απο μια περιπου εβδομαδα απουσιας λογω υποχρεωσεων.Κατεβασα το αρχειο σε μορφη ιso(bin) to ebala σε στικακι 2 γιγα σε FAT32 ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩς ΣΤΟ δεκτη.Παω να καναω αναβαθμιση απο το μενου (μεσω usb).Στο μενου εχει στην επιλογη λειτουργια αναβαθμισης 3 επιλογες.1)all code,2)radioback3)maincode.Τα δυο πρωτα ειναι ανενενεργα(δε βρισκει το αρχειο.ΤΟ τριτο το βρισκει αλλα μολις παω να κανω αναβαθμιση μου γραφει"Η αναβαθμιση των δεδομενων ειναι ογκωδη.Απετυχε" και δε γινεται τιποτα.Τι κανω λαθος?

Στο μενου εχει στην επιλογη λειτουργια αναβαθμισης 3 επιλογες.1)all code,2)radioback3)maincode.Τα δυο πρωτα ειναι ανενενεργα(δε βρισκει το αρχειο.ΤΟ τριτο το βρισκει αλλα μολις παω να κανω αναβαθμιση μου γραφει"Η αναβαθμιση των δεδομενων ειναι ογκωδη.Απετυχε" και δε γινεται τιποτα.Τι κανω λαθος?

Ώπα! Ακίνητος!

Αυτό που περιγράφεις δεν είναι LV6TBOXHD! Είναι LV6TBOXHD-Α ή Α1 ή Α2! Δέκτες με τσιπ της ALi που δεν δέχονται τις αναβαθμίσεις του "απλού" LV6TBOXHD.

Αυτοί οι δέκτες δέχονται λογισμικό με κατάληξη .abs και δεν έχει βγει αναβάθμιση ακόμα.

Ναι οντως εχει καταληξη Α2(το ειδα στο κουτι).
Αρα δεν υπαρχει καμια αναβαθμιση για το συγκεκριμενο δεκτη?

Ξεκινήστε να μαζεύετε προβλήματα, να φτιάξουμε μια λίστα και να ζητήσουμε αναβάθμιση ;)

Επεξεργασία:
Φαίνεται ότι πολλοί έχουν αποκτήσει αυτόν τον δέκτη και ρωτούν αν υπάρχει κάποια αναβάθμιση.
Συνήθως οι εταιρίες δεν ασχολούνται καθόλου,ενώ μερικές ασχολούνται μόνο αν υπάρξουν αναφορές για προβλήματα

Οπότε ξεκινήστε να αναφέρετε τα προβλήματα και τις ελλείψεις που σας κάνουν να ζητάτε αναβάθμιση.

Θα ξεκινήσω εγώ, αλλά μη έχοντας πρόσβαση στον δέκτη, ζητάω να επαληθεύσει κάποιος το πρόβλημα που θυμάμαι:
1. Αν έχουμε ρύθμιση αναλογίας εικόνας 4:3LB και μπούμε στο EPG, μόλις βγούμε η ρύθμιση αυτή χάνεται.

Και μερικά πιθανά προβλήματα και ελλείψεις που βρήκα σε δέκτες από το εξωτερικό με το τσιπ 3801:
Add sign of percentage (%) near the progress bar at the OSD.
Fixed scaling bug in RGB mode
Added mark at the channels which the process of recording is occuring
Increases timers to 16
Added a sign in EPG which infors you that this show has been marked for recording

Γνωρίζω οτι υπάρχει και κάποιο πρόβλημα με εγγραφές που συμπίπτουν χρονικά, αλλά δεν με βοήθησε πολύ η μετάφραση του Πολωνικού κειμένου.

Τα μηνύματα που σχετίζονταν με τον A2 και είχαν γραφτεί στο θέμα του LV6TBOXHD μεταφέρθηκαν στο παρόν (σωστό) θέμα.

Ο ReDi 200 είναι αρκετά παλιό μοντέλο και χρησιμοποιεί τσιπ προηγούμενης γενιάς, υποθέτω το ALi3602. Δεν γνωρίζω την ποιότητα εικόνας που βγάζει και δεν μπορώ να τον συγκρίνω σε αυτό τον τομέα με τον Α2. Με τον Α2 όμως, εκτός απο την καλή ποιότητα εικόνας θα πάρεις και ένα αρκετά καλό media player. Στον χειρισμό δεν θα δεις μεγάλες διαφορές. Τα μενού είναι σχεδόν ίδια.

Για τις συνδέσεις, δυστυχώς φθίνουν με κάθε γενιά δεκτών. Οι περισσότεροι "συνομήλικοι" με τον ReDi 200 είχαν εξόδους component, χρήσιμες για σύνδεση με προβολείς. Αν δεν έχεις εξειδικευμένα μηχανήματα μάλλον δεν θα σου λείψουν. Όλες σχεδόν οι τηλεοράσεις έχουν τουλάχιστον scart οπότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα σύνδεσης.

Αναβάθμιση ακόμα δεν έχουμε δει αλλα ο δέκτης δεν έχει σοβαρά προβλήματα που απαιτούν οπωσδήποτε λύση.

ευχαριστω πολυ για την βοηθεια. παντως και ο Crypto εχει παρα πολυ καλη ποιοτητα εικονας χωρις θορυβο ή κατι αλλο και αρκετα γρηγορες αλλαγες καναλιων. οι component δεν θα μου λειψουν οποτε πιστευω οτι ι LV ειναι μια καλη αναβαθμιση .