Lifeview LV6TBOXHDA2

Re: Απάντηση: Lifeview LV6TBOXHDA2

Φίλε κι εγώ από τα Χανιά είμαι .
Πιθανότατα αύριο θα παραλάβω τον εν λόγω δέκτη. Το TV 5 όντως,περιέργως δεν έχει σήμα !Προχθές το έβλεπα κανονικά. Δοκίμασε για την ώρα το πρώην Euronews ,που "'εχει" μπάρες. Όσο για τον ήχο δεν γνωρίζω κάτι,αν και εγώ προτιμώ DTS και AC3 ...

Πιθανότατα αύριο θα παραλάβω τον εν λόγω δέκτη. Το TV 5 όντως,περιέργως δεν έχει σήμα !Προχθές το έβλεπα κανονικά. Δοκίμασε για την ώρα το πρώην Euronews ,που "'εχει" μπάρες. Όσο για τον ήχο δεν γνωρίζω κάτι,αν και εγώ προτιμώ DTS και AC3 ...

αυτο με της μπαρες το πιανω αρα ειμαι σε καλο δρομο ετσι?:SFGSFGSF:
ταχυτατος ο δεκτης πιστευω θα μεινεις ευχαριστημενος,εμενα μου τα χαλασε το DTS γιατι εκει που κατεβαζω ειδα και ολα σχεδον ειναι με ηχο DTS.

Το TV5 δεν το εφαγε το μαυρο σκοταδι μαζι με την υπολοιπη ΕΡΤ;

Οσο για τον ηχο, απο τα ηχεια της τηλεορασης δεν θα ακουσεις διαφορα μεταξυ AC3, DTS, και AAC π.χ.

δοκιμασα AC3 και AAC και παιζουν κανονικα.
τελικα τωρα που το ξανασκεφτομαι το λαπτοπ κανω 5 δευτερολεπτα να το συνδεσω στην tv με HDMI και αυτοματα γινεται το απολυτο media player και οχι μονο...
και DTS να επαιζε ο δεκτης θα εκανα 3-4 λεπτα να αντιγραψω την ταινια σε σκληρο αρα στην περιπτωση μου παραμενω με το λαπτοπ ως player.
γενικα παντως ο δεκτης ειναι κορυφαιος και σαν μηχανημα και στην τιμη του,4 χτυπησα και ερχονται αλλη 2 την δευτερα.

Last edited by a moderator:

Η απάντηση με χαροποιεί ! Οταν τον παραλάβω θα τον "ξεσκονήσω":ernaehrung004:

εκτος οτι τα 720p που δοκιμασα παιζαν τελεια εχει και ωραιους υποτιτλους,ουτε τεραστιους ουτε μικρους.:SFGSFGSF:

Παρελαβα σημερα απο e-shop τον Α2 και ειδα οτι εχει ηδη το update επανω.Προς το παρον τον δοκιμασα λιγο μονο ως player καθως δεν εχουμε καναλια ακομα.Για να βγαλει υποτιτλους πρεπει να ειναι ενσωματωμενοι στο αρχειο;
Όλοι οι δέκτες για να παίξουν εξωτερικούς υπότιτλους πρέπει αυτοί να έχουν το ίδιο ακριβώς όνομα με το αρχείο βίντεο (εκτός από την κατάληξη βέβαια), και να είναι στον ίδιο φάκελο που είναι και το αρχείο βίντεο. Φυσικά οι δέκτες δεν παίζουν όλους τους τύπους υποτίτλων.

Ένα τρίτο γκολάκι ακυρώθηκε ως οφσάιντ (το FF του LIFEVIEW LV6TBOXHDA2 είναι χ24 και ταχύτερο αλλά, ωστόσο, είμαι ικανοποιημένος και με το χ16 του...αντιπάλου.
Και μην ξεχνάς και την δυνατότητα μετακίνησης πάνω στην μπάρα. Δηλαδή σε όλους τους δέκτες με επεξεργαστή ALI 3801 ή 3601 πατώντας Info βγαίνει η μπάρα πληροφοριών της προβολής του αρχείου. Με το δεξί ή το αριστερό βελάκι όταν είναι φανερή η μπάρα μετακινείται ένας κέρσορας πάνω στην μπάρα σε χοντροκομμένα βήματα. Βολικό για μεγάλες και γρήγορες μετακινήσεις.

σε ενα πραμα ξενερωσα πολυ,ειχα κατι ματροσκες 720p και της δοκιμασα.απο της 6 ταινιες η 5 μου ελεγε ο δεκτης οτι αυτη η κωδικοποιηση ηχου δεν υποστηριζεται και δεν ειχα ηχο.κοιταξα τα αρχεια και ηταν DTS.
υπαρχει λυση με τον ηχο DTS?απο εκει που κατεβαζω το 90% εχουν DTS ηχο.
Αυτή την στιγμή κανένας δέκτης δεν αποκωδικοποιεί ήχο DTS. Λόγω δικαιωμάτων χρήσης. Άρα χρειάζεται μετατροπή του ήχου. Απλά κάποιοι δέκτες μπορούν να κάνουν DTS passthrough. Δηλαδή στέλνουν κατευθείαν τον ήχο DTS σε εξωτερικό ενισχυτή για να γίνει από εκεί η επεξεργασία του. Δεν έχω δοκιμάσει τι γίνεται στον Α2 (και δεν μπορώ να το κάνω αφού δεν έχω ενισχυτή) αλλά οι ALI συνήθως δεν το κάνουν ούτε αυτό. Η μεγάλη αδυναμία των ALI. Νομίζω μόνο οι δέκτες με επεξεργαστή M-Star κάνουν DTS passthrough.

Το TV5 δεν το εφαγε το μαυρο σκοταδι μαζι με την υπολοιπη ΕΡΤ;
To TV5 μαζί με το ήδη κομμένο Euro News που τώρα έχει μπάρες είναι τα μόνα που γλίτωσαν. Γιατί είναι στην συχνότητα που είναι και τα 2 κωδικοποιημένα της NOVA.

Ακόμα δεν δοκίμασα τον media palyer, αλλά μία άμεση εγγραφή που δοκίμασα ήταν εντάξει. Ο δέκτης έκλεισε μόνος του μετά το τέλος της εγγραφής, κάτι πχ που δεν γίνεται στον Α1 που δεν κλείνει μετά από άμεση εγγραφή παρά μόνο μετά από προγραμματισμένη εγγραφή.
Το μόνο κακό είναι στον ορισμό της ώρας. Όπως όλοι οι δέκτες με επεξεργαστή ALI όταν πατάς REC για άμεση εγγραφή η αρχικά ορισμένη διάρκεια είναι 2 ώρες. Δηλαδή αν τον αφήσεις έτσι μετά από δύο ώρες σταματάει την εγγραφή και κλείνει. Αν θέλει κάποιος να γράψει πάνω από 2 ώρες πρέπει να πατήσει πάλι το πλήκτρο REC. Στο πλαίσιο που βγαίνει συμπληρώνεις τον ακριβή χρόνο που επιθυμείς (πρέπει να συμπληρώσουμε τελικά το thread με τις διαφορές μεταξύ των ALI και των M-Star γιατί πολλοί νεότεροι φίλοι μάλλον δεν γνωρίζουν όλα τα κόλπα). Η διαφορά στον Α2 είναι ότι μετά τον ορισμό της ώρας πρέπει να πατήσεις ΟΚ για να δεχτεί την αλλαγή. Χωρίς το ΟΚ κλείνει το παράθυρο αλλά η ώρα παραμένει 2 ώρες. Οι άλλοι ALI δεν χρειάζονται OK. Δηλαδή ο Α2 θέλει μία κίνηση παραπάνω. Αν την ξεχάσει κάποιος και θέλει να γράψει μία ταινία θα γράψει μόνο 2 ώρες. Βέβαια με το Info βγαίνει μπάρα πληροφοριών όπου φαίνεται πόσο έχει γραφτεί, πόση ώρα του έχουμε ορίσει να γράψει, και πόσος χώρος υπάρχει ακόμα στον δίσκο. Κάτι που υπάρχει σε όλους τους ALI, και όχι μόνο στους ALI.

Η διαφορά στον Α2 είναι ότι μετά τον ορισμό της ώρας πρέπει να πατήσεις ΟΚ για να δεχτεί την αλλαγή.
Με το προηγούμενο λογισμικό δε χρειαζόταν το "OK", είναι κάτι που έφερε η καινούρια έκδοση.

εκτος οτι τα 720p που δοκιμασα παιζαν τελεια εχει και ωραιους υποτιτλους,ουτε τεραστιους ουτε μικρους.:SFGSFGSF:
Στους δέκτες με επεξεργαστή ALI 3801 οι εξωτερικοί υπότιτλοι ρυθμίζονται. Πατώντας ένα από τα χρωματιστά πλήκτρα (δεν ξέρω ποιο είναι εδώ γιατί δεν έχω δοκιμάσει ακόμα τον media player) βγαίνει ένα παράθυρο που μπορείς να ορίσεις μέγεθος υποτίτλων, χρώμα υποτίτλων, χρώμα background υποτίτλων, και θέση τους στον κατακόρυφο άξονα. Δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα εδώ, αλλά αφού υπάρχουν σε δύο άλλους δέκτες με ALI 3801 που έχω, πιθανότατα θα ισχύουν και εδώ.
Δεν ξέρω τι γίνεται στους εσωτερικούς υπότιτλους, γιατί μέχρι τώρα οι ALI εδώ είχαν αδυναμία. Δεν ρυθμίζονταν και ήταν μικροί. Δεν έχω δοκιμάσει εδώ.

σημερα εκανα αναζητηση καναλιων και παιζουν τα καναλια ΚΡΗΤΗ ΤV, ΚΥΔΟΝ, ΤV CRETA, MY TV, 4 U.:SFGSFGSF:
ο δεκτης αλλαζει τα καναλια γρηγορα σαν πυροβολο,εκανα δοκιμες εγγραφης και ειναι πολυ καλες.το μονο που δεν μαρεσει ειναι η ποιοτητα εικονας περιμενα κατι πιο ψηφιακο..μπορω να πω εχω την ιδια εικονα με το αναλογικο σημα μην πω και χειροτερο..δεν ξερω αν ειναι απο τα καναλια αυτη η ποιοτητα,θα περιμενω να δω κατι οπως ALPHA, ANT1, MEGA, STAR, κτλ.

Έχεις δίκιο για την ποιότητα .Είναι χάλια για ψηφιακό σήμα.Δοκίμασα τον δέκτη σε 47άρα και 29άρα TV . Όσο ποιό μικρή η τηλεόραση τοσο ποιό καθαρή η εικόνα.
Άσε να δούμε το τελικό στάδιο στις 26 Ιουνίου.

Επεξεργασία:
Απορία ! Στην ανάλυση βίντεο έχει δύο επιλογές . 1080ι@50 HZ και 1080ι@60 ΗΖ. Έχει σχέση με τα ΗΖ της τηλεόρασης ? Δηλαδή εάν έχει 200-300 ΗΖ Η tv ?

Ρε παιδια μπορει καποιος να περιγραψει συντομα πως γινεται η προγραμματιζομενη εγγραφη(οχι αμεση) γιατι δεν το εχω καταφερει μεχρι τωρα...θελει οπωσδηποτεEPG για να γινει?

Απορία ! Στην ανάλυση βίντεο έχει δύο επιλογές . 1080ι@50 HZ και 1080ι@60 ΗΖ. Έχει σχέση με τα ΗΖ της τηλεόρασης ? Δηλαδή εάν έχει 200-300 ΗΖ Η tv ?

Όχι, πιο πολύ με τα καρέ του σήματος. Λόγω PAL, με τα 50Hz θα πρέπει να έχεις λίγο καλύτερη εικόνα.

Με την ευκαιρία, αν η τηλεόραση δεν είναι ανάλυσης 1080/full HD αλλά 720/HD ready, είναι καλό να αποφευχθεί η 1080 ακόμη κι αν δεν εμφανίζει η τηλεόραση μήνυμα λάθους ή μαύρη εικόνα.

Έχεις δίκιο για την ποιότητα .Είναι χάλια για ψηφιακό σήμα.Δοκίμασα τον δέκτη σε 47άρα και 29άρα TV . Όσο ποιό μικρή η τηλεόραση τοσο ποιό καθαρή η εικόνα.
Άσε να δούμε το τελικό στάδιο στις 26 Ιουνίου.

Επεξεργασία:

δεν ξερω ακριβως αλλα και εγω το εχω στο 1080p@60HZ,αν σου παιζει αστο στα 60HZ
στο απο κατω ακριβως μενου "λειτουργια διαστασεων" γιατι εχω την εντυπωση οτι ειναι λαθος η διαστασεις?οταν το βαζω σε 16:9 μου μικραινει την οθονη και την κανει 4:3.οταν βαλω 4:3LB μου την κανει 16:9.
το θεμα ειναι οτι για να δειχνουν σωστα τα καναλια πρεπει να το εχω 4:3LB αλλα αν βαλω ταινια τα παραμορφωνει και πρεπει να το γυριζω σε 16:9,δλδ οποτε βλεπω καναλι και θελω να βαλω ταινια πρεπει να αλλαζω της διαστασης..

Οι διαστάσεις 4:3 είναι για τηλεοράσεις CRT και παραμορφώνουν περίεργα μερικά κανάλια που έχουν 16:9 εικόνα. Για 16:9 οθόνη προτείνονται οι 16:9 που δίνει πάντα ακριβώς ότι στέλνει το κανάλι ή ότι είναι το αρχείο βίντεο, και για όσους θέλουν η εικόνα να καταλαμβάνει όλη την οθόνη προτείνεται η auto που πιάνει πάντα όλη την οθόνη άσχετα με το τι εκπέμπεται. Και πιστέψτε με, είναι αρκετοί αυτοί που προτιμούν την δεύτερη λύση.
Για την ποιότητα της εικόνας θα αντιγράψω ότι είχα γράψει παλιότερα για την εικόνα του Α1 (όχι του Α2), αλλά με κάποιες μικροδιαφορές και χωρίς κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του κάθε δέκτη ταιριάζουν σε όλους τους δέκτες με ALI 3801. Γενικός κανόνας (πχ μπορεί εδώ να μη ισχύουν όσα γράφω για τις αναλύσεις 576 ή 480), οπότε ο καθένας μπορεί να βασιστεί και μετά να κάνει τις δικές του δοκιμές.

"Έκανα την τελευταία δοκιμή που ήθελα να κάνω στον δέκτη. Κοίταξα τις διαφορές που έχει η εικόνα ανάλογα με την ανάλυση που έχει, και σε σύγκριση και με τον F&U 2205 που έχω, που θεωρείται από τους δέκτες με καλή ποιότητα εικόνας.
Δεν ασχολήθηκα με αναλύσεις με refresh rate 24, 30, ή 60. Πάντα δίνουν κακή εικόνα, γιατί αφορούν άλλα συστήματα εικόνας και όχι το ευρωπαικό PAL. Ασχολήθηκα μόνο με τις 25 και 50. Το ίδιο και με τις αναλύσεις 480i και 480 p.
Έχουν κάποιες διαφορές οι αναλύσεις i με τις αναλύσεις p. Η 576i και η 1080i_50 έχουν πολύ κοντινή εικόνα. Προτιμότερη από τις δύο είναι η 1080i_50 γιατί για κάποιον λόγο η 576i δεν έχει κακή εικόνα στα κανάλια, αλλά έχει κακή εικόνα στο menu που περιέργως έχει πολύ θολή εικόνα. Μάλλον εδώ ισχύει αυτό που λέει ο talos_2002 ότι το μενού του έχει σχεδίαση ανάλυσης 720p και σε μικρότερη ανάλυση δεν φαίνεται καλά. Δεν το θυμήθηκα εκείνη την ώρα για να το δοκιμάσω, αλλά μετά θυμήθηκα αυτό που είπε ο kostas_y ότι σε 576i ανάλυση και οι υπότιτλοι στα βίντεο είναι λίγο θολοί. Άρα μάλλον είναι προτιμότερη η 1080i_50.
Οι i αναλύσεις έχουν πιο απαλή εικόνα και πιο ισορροπημένη. Όχι τόσο έντονα χρώματα όχι όμως και τόσο πολύ βάθος στην εικόνα. Soft και flat. Είναι για άτομα που βρίσκουν υπερβολικές τις p αναλύσεις.
Οι p αναλύσεις έχουν πιο έντονη εικόνα. Πιο “γυαλιστερή” και λίίίγο πιο έντονα χρώματα. Οι i αναλύσεις μπροστά τους φαίνονται λίγο άτονες. Μιλάμε για μικρές διαφορές βέβαια, πρέπει να προσέξεις για να τις δεις. Περισσότερο πρόκειται για αίσθηση της πρώτης ματιάς. Μην νομίζεται δηλαδή ότι η εικόνα δεν βλέπεται από την μία στην άλλη ανάλυση. Αλλά οι p αναλύσεις έχουν και λίγο ψηφιακό θόρυβο, και σε κακή εικόνα από το κανάλι έχουν και λίγο πιξέλιασμα. Σε καθαρή εικόνα όμως δίνουν πολύ μεγάλο βάθος στην εικόνα.
Η 576p μου φάνηκε όχι και τόσο καθαρή, και με όχι τόσο λεπτομέρεια όσο οι άλλες p αναλύσεις . Η 1080p_50 είχε αρκετό ψηφιακό θόρυβο και κόκκο Αλλά και μεγάλο βάθος στην εικόνα. Η 1080_25 ήταν θολή. Ο καλύτερος μέσος όρος ήταν η 720p_50. Και σχετικά καθαρή και με βάθος.
Άρα στην ουσία το παιχνίδι (τουλάχιστον σε εμένα) παίζεται ανάμεσα στην 1080i_50 και 720p_50. Η πρώτη πιο απαλή αλλά και πιο καθαρή, η δεύτερη πιο “γυαλιστερή”, με περισσότερο βάθος, αλλά όχι τόσο καθαρή.
Οπότε ο καθένας διαλέγει ανάλογα με τα γούστα του. Αν θέλει μπούγιο και εντυπωσιασμό, ή καθαρά και απαλά."

Αυτά έγραφα τότε για τον Α1, και από τότε πρέπει να πω ότι δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα. Και στους δύο επόμενους ALI 3801 που πήρα έβαλα κατευθείαν την 720p/50 και απλά είδα σχεδόν την ίδια εικόνα οπότε τους άφησα έτσι.
Μην ξεχνάμε επίσης τον γενικό κανόνα των ALI ότι έχουν σχετικά περίεργες ρυθμίσεις στην αρχική τους εικόνα με σύνδεση HDMI. Σχετικά σκοτεινή εικόνα και με έντονα χρώματα. Κανονικά για τους πολύ ευαίσθητους στο μάτι πρέπει να ρυθμιστεί λίγο η τηλεόραση στην θύρα HDMI. Λίγο αύξηση της φωτεινότητας, λίγο μείωση της αντίθεσης, και λίγο μείωση των χρωμάτων.
Όσον αφορά τα κρητικά κανάλια, μόλις άρχισαν να εκπέμπουν και μπορεί να μην έχουν ακόμα ρυθμιστεί καλά. Πάντα γίνεται για καινούρια κέντρα εκπομπής.