Lifeview LV6TBOXHDA2

Απ' ότι διάβασα λίγο στις προδιαγραφές του μηχανήματος συνδέεται μέσω HDMI 1.3. Εάν πάρω καλώδιο HDMI 1.4 θα υπάρξει πρόβλημα; Επίσης είδα ότι υπάρχει και καλώδιο έκδοσης 1.3b. Αυτό είναι συμβατό με τον αποκωδικοποιητή;

Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA2

Απ' ότι διάβασα λίγο στις προδιαγραφές του μηχανήματος συνδέεται μέσω HDMI 1.3. Εάν πάρω καλώδιο HDMI 1.4 θα υπάρξει πρόβλημα; Επίσης είδα ότι υπάρχει και καλώδιο έκδοσης 1.3b. Αυτό είναι συμβατό με τον αποκωδικοποιητή;
Κάθε έκδοση έχει συμβατότητα με παλιότερη έκδοση. Δηλαδή υπάρχει συμβατότητα προς τα κάτω. Αν βάλεις καλώδιο HDMI 1.4 σε θύρα HDMI 1.3 τότε το καλώδιο θα δουλεύει σαν καλώδιο HDMI 1.3.

Η τηλεόραση που έχω είναι η: SAMSUNG LE32R71B LCD TV 32''. Να πω την αλήθεια δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα όταν βλέπω ελληνικά κανάλια (αναλογικό σήμα - μένω στον πρώτο όροφο οικοδομής με κεντρική κεραία). Όταν όμως παρακολουθώ ταινίες από dvd τότε τα πράγματα αλλάζουν άρδην προς το πολύ καλύτερο αναφορικά με την ποιότητα της εικόνας. Με την αγορά του αποκωδικοποιητή θα βελτιωθεί η ποιότητα της εικόνας όταν θα παρακολουθώ τηλεοπτικό πρόγραμμα; Χρειάζεται και κάποιο άλλο «μαραφέτι» για τη βελτίωση της ποιότητας της εικόνας;

Με τον δέκτη δεν θα έχεις είδωλα και παρεμβολές αλλα μην περιμένεις εικόνα DVD. Τα κανάλια έχουν απο κακή έως καλή εικόνα και λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις.

Έχει καλή εικόνα ο δέκτης , από τους επίγειους που "πέρασαν" από τα χέρια μου ο Funai dtr2205h είχε την καλύτερη ποιότητα εικόνας στα επίγεια κανάλια .

Ο αποκωδικοποιητής αυτός «πιάνει» μόνο ελληνικά κανάλια ή και ξένα; Υπάρχουν HD κανάλια;

Μήπως τον μπερδεύεις με δορυφορικό; Μόνο επίγεια κανάλια πιάνει, Digea και τα όποια κανάλια τοπικής εμβέλειας εκπέμπουν στην περιοχή σου.
HD είχαμε αλλά το κλείσανε.

Υφίσταται θέμα με βουητό στο συγκεκριμένο μοντέλο όταν είναι σε οff mode;

Επεξεργασία:
Αποφάσισα λοιπόν να πάρω τον συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή. Πέρα από καλώδιο HDMI θα χρειαστώ και κάτι άλλο προκειμένου η σύνδεση να είναι επιτυχημένη;

Last edited by a moderator:
Τίποτα άλλο. Καλώδιο κεραίας έχεις ήδη.
Μόνο κανένα καλώδιο RCA αν θέλεις να συνδέσεις την ψηφιακή του έξοδο σε ενισχυτή για πολύκαναλο AC3 (DTS γιοκ)

Καλησπέρα. Χρειάζομαι βοήθεια. Πήρα σήμερα το μηχάνημα. Μένω επαρχία (δεν έχει έρθει ακόμα το ψηφιακό σήμα). Σύνδεσα τον αποκωδικοποιητή με την τηλεόραση μέσω καλωδίου HDMI. Αρχικά μου έβγαλε ένα μενού όπου επέλεξα χώρα και τα σχετικά. Μετά άρχισε η αναζήτηση των καναλιών και εντόπισε μόνο 4. 2 κωδικοποιημένα της ΝΟVA, το κανάλι της Δημόσιας τηλεόρασης και το TV 5 Europe. Που είναι τα υπόλοιπα;

Στο μενού έβγαζε μια μικρή οθόνη δεξιά (αριστερά ήταν η λίστα των καναλιών) όπου μπορούσα να δω ζωντανό το πρόγραμμα των 2 ξεκλείδωτων καναλιών, αλλά δεν κατάφερα να βρώ τον τρόπο προκειμένου να παρακολουθώ το επιλεγμένο κανάλι σε πλήρη οθόνη. Κι εκεί όπου έψαχνα το μενού στη συνδεσιμότητα πάτησα πάνω στο SCART - HDMI/DVI, η οθόνη της τηλεόρασης μαύρισε και μου έβγαλε ένα σήμα ότι HDMI δεν υποστηρίζεται. Εκλεισα και άνοιξα 2 φορές την τηλεόραση και τον αποκωδικοποιητή, αλλά δεν μπόρεσα να μπω στο μενού του αποκωδικοποιητή. Τι έκανα λάθος;

Μα εσύ ο ίδιος γράφεις οτι δεν έχει έρθει ακόμα το ψηφιακό σήμα στην περιοχή. Πως περιμένεις να πιάσει περισσότερα κανάλια; Αυτά τα 4 που έπιασες είναι "ευγενική χορηγία" της Nova.
Ο δέκτης δεν πιάνει αναλογικά.

Το μενού με την μικρή οθόνη στα δεξιά ήταν το EPG ή η διαχείριση καναλιών. Με Exit βγαίνεις και επιστρέφεις σε πλήρη οθόνη.

Για το τελευταίο, αν έχεις ένα καλώδιο scart, σύνδεσε τον δέκτη με αυτό για να μπορέσεις να αλλάξεις ξανά τη ρύθμιση SCART - HDMI.

Να' σαι καλά. Επιπρόσθετες ερωτήσεις: Έβαλα usb φλασάκι κι ενώ το αναγνωρίζει δεν παίζει Mp3....ούτε βίντεο με κατάληξη mkv, ούτε βρίσκει το νέο firmware για αναβάθμιση (όλα τα τοποθέτησα στον φάκελο που αυτόματα δημιουργηθηκε στο φλασάκι όταν το τοποθέτησα για πρώτη φορά στο μηχάνημα).

Επίσης, παλαιότερα το καλώδιο της κεραίας έφευγε από το dvd player και κανονικά έβλεπα το τηλεοπτικό πρόγραμμα από τη συσκευή της τηλεόρασης, ενώ όταν ήθελα να κάνω εγγραφή μέσω του μενού του dvd τα κανάλια εμφανίζονταν ξανά (εξωτερική γραμμή). Τώρα όμως που συνέδεσα τον αποκωδικοποιητή, δεν μπορώ να δω τα κανάλια από τη τηλεόραση παρά μόνο από το dvd player (μέτρια η ποιότητα της εικόνας τώρα). Τι πρέπει να κάνω προκειμένου να βλέπω όταν θέλω τα 2 κανάλια από τον αποκωδικοποιητή και τα υπόλοιπα όπως τα έβλεπα μέχρι σήμερα από τη συσκευή της τηλεόρασης; (να δουλεύει κανονικά και το dvd player - rec.).

Ο φάκελος που δημιουργεί ο δέκτης είναι μόνο για τις δικές του εγγραφές. Τα δικά σου αρχεία πολυμέσων μπορείς να τα βάλεις ή χύμα στο root ή σε δικούς σου φακέλους. Το αρχείο αναβάθμισης, στο root αναγκαστικά.
Ο media player εμφανίζει τα αρχεία ανα είδος (βίντεο, μουσική, εγγραφές, εικόνες). Νομίζω οτι μπορεις να πας απο τη μια κατηγορία στην άλλη πατώντας το πλήκτρο 1.

Για το δεύτερο, προτείνω το εξής: Το καλώδιο απο την κεραία να πάει πρώτα στο DVD, απο εκεί στον Α2 και τέλος απο τον Α2 στην τηλεόραση.

Ευχαριστώ. Απογοητεύθηκα με το μηχάνημα. Έβαλα εξωτερικό σκληρό δίσκο. Φωτογραφίες δεν ανοίγει (jpeg κατάληξη έχουν). Από βίντεο αναγνώρισε μόνο 3. Δύο με κατάληξη .avi και ένα.mpeg. Σε ένα με κατάληξη .mkv παίζει εικόνα αλλά όχι ήχο...έβγαλε μήνυμα ότι δεν τον υποστηρίζει. Επίσης δεν παίζει mp3. Ενώ βλέπει τους φακέλους, όταν προσπαθώ να μπω μέσα στους φακέλους δεν βλέπει τα τραγούδια που είναι μέσα σε αυτούς.

Τζάμπα τα λεφτά.

To MKV μάλλον έχει ήχο DTS, το είχαμε πει οτι ο δέκτης δεν τον αναγνωρίζει.

Τι είδους βίντεο δεν αναγνώρισε;

Ανέβασε 2-3 φωτογραφίες και τα στοιχεία που δίνει το προγραμματάκι MediaInfo για τα βιντεάκια που δεν βλέπει.
Ίσως μπορούμε να σε βοηθήσουμε, ενώ αν είναι πρόβλημα του δέκτη, μπορούμε να το αναφέρουμε στην Lifeview για να ζητήσουμε αναβάθμιση.

Δώσε μερικές λεπτομέρειες για τα ονόματα των ΜΡ3 και των φακέλων και υποφακέλων μέσα στα οποία τα έχεις.

Δεν είχες ήχο επειδή το βιντεάκι έχει έχει κωδικοποίηση ήχου DTS. Κανένας δέκτης δεν αποκωδικοποιεί DTS, αλλά μπορεί να γίνει μετατροπή του εύκολα και γρήγορα. Δες στα «στίκι» θέματα.

Ποιά έκδοση λογισμικού έχει ο δέκτης σου;

Βεβαιώσου ότι στον Media player χρησιμοποιείς την κατάλληλη λειτουργία(φωτογραφίες, βίντεο, μουσική) πριν ξεκινήσεις να αναπαράξεις κάποιο είδος αρχείου.

Υπάρχει Ιουλίου: https://dl.dropboxusercontent.com/u...OXHDA2/J1300170_MC6379_LV6TBOXHDA2_V1.0.6.rar
Αν συνεχίζονται τα προβλήματα, θα χρειαστώ τις πληροφορίες του προηγούμενου μηνύματός μου για να τα επαληθεύσω στον δέκτη μου και μετά να τα αναφέρω στην Lifeview ώστε να προμηθευτούμε κάποια αναβάθμιση.

Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA2

Ευχαριστώ. Απογοητεύθηκα με το μηχάνημα. Έβαλα εξωτερικό σκληρό δίσκο. Φωτογραφίες δεν ανοίγει (jpeg κατάληξη έχουν). Από βίντεο αναγνώρισε μόνο 3. Δύο με κατάληξη .avi και ένα.mpeg. Σε ένα με κατάληξη .mkv παίζει εικόνα αλλά όχι ήχο...έβγαλε μήνυμα ότι δεν τον υποστηρίζει. Επίσης δεν παίζει mp3. Ενώ βλέπει τους φακέλους, όταν προσπαθώ να μπω μέσα στους φακέλους δεν βλέπει τα τραγούδια που είναι μέσα σε αυτούς.

Τζάμπα τα λεφτά.
Κατά πάσα πιθανότητα προσπαθείς να δεις τις φωτογραφίες και τα mp3 ενώ είσαι σε άλλη κατηγορία. Για παράδειγμα στην κατηγορία Βίντεο. Κάθε τύπος αρχείου φαίνεται μόνο αν είσαι στην κατηγορία που ανήκει. Φωτογραφίες φαίνονται μόνο αν είσαι στην κατηγορία Φωτογραφίες, και mp3 στην κατηγορία μουσική. Εμένα μου έχει ανοίξει ότι φωτογραφία έχω δοκιμάσει και παίζει κανονικά τα mp3 μου.
Το βίντεο χωρίς ήχο έχει σίγουρα ήχο DTS. Κλασσική παγίδα που κάνει πολλούς να αναρωτιούνται τι έχει πάθει ο δέκτης τους. Αλλά κανείς δέκτης δεν αναπαράγει απευθείας ήχο DTS.