Lifeview LV6TBOXHDA2

χθες μου έσκασε ο γαμάτος lv6tboxhd που είχα. (κυριολεκτικά έσκασε, ΜΠΟΥΜ, και μύρισε καπνός).
τον πήγα e-shop, μου είπε για αντικατάσταση αύριο ή μεθαύριο, με τον καινούργιο όμως.
επειδή έχω χάσει...επαφή, τι λέει το τελευταίο μοντέλο που δίνει το e-shop?

Τρία πράγματα με ενδιαφέρουν.

1) Μέγεθος υποτίτλων (πριν, ή μετά από οποοιοδήποτε...δώρο)
2) να παίζει όλα τα αρχεία (mkv, avi, mp4)
3) να παίζει εξωτ.υποτιτλους ελληνικούς....

Παιδιά, αυτό τον αποκωδικοποιητή από ότι κατάλαβα δίνει τώρα το eshop ε?
Σκοπεύω να τον χρησιμοποιήσω (για τη μάνα μου) καθαρά σαν media player.
o lv6tboxhd, μετά το update, είχε ΜΕΓΑΛΟΥΣ υπότιτλους, επαιζε τα παντα (mkv, mp4, avi).
Αυτός, από μέγεθος υποτίτλων τι λέει?
παίζει καποιο update, custom ή όχι, για τους υπότιτλους και τα αρχεία?

αυτό εδώ είναι το τελευταίο update που έχει βάλει ο αγγελος?
https://dl.dropboxusercontent.com/u...OXHDA2/J1300170_MC6379_LV6TBOXHDA2_V1.0.6.rar
Δωράκι υπήρχε για τον BOXHD. Ο BOXHD είχε M-Star 7818, ενώ ο Α1 και ο Α2 έχουν ALI 3801. Διαφορετικοί επεξεργαστές, που κάνουν τους δέκτες να διαφέρουν αρκετά. Δεν ξέρω αν θα σου αρέσει η αλλαγή. Δεν ξέρω τι χρήση κάνεις στον δέκτη για να ξέρω τι σου αρέσει. Πάντως το δωράκι δεν ταιριάζει.

Last edited by a moderator:
τότε, αυτόν είχα, σόρρυ.!!!!!!
λάθος γράψε!!!
και με το δωράκι, οι υπότιτλοι γενικά, ήταν σούπερ, σε μεγεθος και ποιότητα!
(η χρήση του προκειται να ειναι 80% media player, mkc και avi files, εξού και το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον για υπότιτλους, και 20% κανάλια ελληνικης τηλεόρασης)

Καλημέρα και εγώ όταν κάνω μια εγγραφή (όχι προγραμματισμένη αλλά χειροκίνητη) πάντα υπάρχουν και άλλες εγγραφές μέσα στο USB. Και δεν έχω ενεργοποιημένο ούτε το Timeshift ούτε το Timeshift to Record. Γιατί συμβαίνει αυτό? (Είμαι με την 1.0.4)

Πολλά μικρά κομμάτια από 300 Mb τις πιο πολλές φορές και μια φορά είχε και ένα στο 1,5 Gb περίπου.

αυτό το κιτρινομάγαζο...
μου λένε,σε μια εργάσιμη, θα έχετε αντικατασταση.
ήμαστε στην 3η, και μου λένε "θα επικοινωνήσουμε με τον προμηθευτή προκειμένου να επιβεβαιώσει αν υπάρχει το μοντέλο ή όχι".
Απλά, αυτό που δεν ξέρω, είναι αν μπορώ να ΑΠΑΙΤΗΣΩ να μου κόψουν πιστωτικό αξιακό, και να αγοράσω ότι θέλω.....

Πολλά μικρά κομμάτια από 300 Mb τις πιο πολλές φορές και μια φορά είχε και ένα στο 1,5 Gb περίπου.
Αν οι εγγραφές έχουν την ίδια ημερομηνία με την εγγραφή που κάνεις εσύ, δεν μπορώ να σκεφτώ τι μπορεί να φταίει. Μήπως το στικάκι είναι αργό και ο δέκτης σταματάει την εγγραφή για λίγο;

αυτό το κιτρινομάγαζο...
μου λένε,σε μια εργάσιμη, θα έχετε αντικατασταση.
ήμαστε στην 3η, και μου λένε "θα επικοινωνήσουμε με τον προμηθευτή προκειμένου να επιβεβαιώσει αν υπάρχει το μοντέλο ή όχι".
Απλά, αυτό που δεν ξέρω, είναι αν μπορώ να ΑΠΑΙΤΗΣΩ να μου κόψουν πιστωτικό αξιακό, και να αγοράσω ότι θέλω.....

Αύριο περιμένουν νέα κομμάτια. Μήπως τελικά όμως θέλουν να σου δώσουν τον Α1;

Αύριο περιμένουν νέα κομμάτια. Μήπως τελικά όμως θέλουν να σου δώσουν τον Α1;

ααα,για αυτο μάλλον...
(δεν είχα τον Α1, τον boxhd είχα, λάθος είχα γράψει. Αλλά, γιατί να δώσουν τον Α1 αντί του Α2?)

υπάρχουν διαφορές μεταξύ Α1 και Α2? σε ποιότητα media player ας πουμε?

πάντως, τα print screens που έχει στο τόπικ αυτό, δείχνουν και πολύ καλή εικόνα, και πολύ καλό μέγεθος υποτίτλων (εσωτερικούς κ εξωτερικούς)!
αν παίζει και mkv-που παίζει-, mp4, και δε χάνει τα κανάλια κάθε 3 και λίγο, όπως μου συμβαίνει σε κάτι άλλους της πλάκας που έχω, μια χαρά είναι!!!!!

Αυτα που έμαθες με τους Mstar να τα ξεχάσεις :smile:
Οι δέκτες με 3801 δεν χάνουν κανάλια και δεν αλλάζει η σειρά τους ακόμα και αν κάνεις νέα αναζήτηση όπως εξηγεί ο tolias. To μόνο πρόβλημα που έχουν είναι οτι οι ενσωματωμένοι υπότιτλοι σε MKV δεν ρυθμίζονται, έχουν μόνο ένα μέγεθος αρκετά μικρό.

χαχα
πω ρε φίλε. και σκέψου οτι η κύρια χρήση του, ειναι Mkv, Με ενσωματωμένους!!!! ο Α2, έχει καλύτερη ποιότητα / μεγεθος, στους ενσωτ.υπότιτλους (μπας και ζητήσω να μου δώσουν αυτόν?)

ΥΓ: Ενα αρνητικό που είδα, ήταν οι λίγοι χαρακτήρες στην περιγραφή....

Δε νομίζω να βγάζει μεγαλύτερους ο Α2. Ας σου πει όμως κάποιος που έχει και τους δύο δέκτες.
Στον Α1 και τον Ferguson Τ650 είναι μεν αρκετά μικροί όχι όμως τόσο ώστε να με δυσκολέψουν όταν βλέπω στην 42αρα μου. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί βγάζει διαφορετική γραμματοσειρά στους ενσωματωμένους. Όχι για τίποτε άλλο, είναι πιο όμορφη απο τις άλλες.

Οι λίγοι χαρακτήρες είναι όντως πρόβλημα και ένας απο τους λόγους που πήρα τον Τ650 για να αντικαταστήσω τον Lifeview.

Ο Α1 έχει εξαντληθεί, αλλά ίσως έχουν κρατήσει μερικά κομμάτια για αντικαταστάσεις. Ο Α1 με τον Α2 είναι πολύ κοντινά μοντέλα με κάποιες διαφορές σε λεπτομέρειες. Τους είχε βγάλει μαζί η Lifeview επειδή ο Α1 δεν έφτανε να καλύψει την ζήτηση όταν είχε κυκλοφορήσει, οπότε στράφηκαν και σε δεύτερη κινέζικη εταιρία για συμπλήρωμα.
Ο Α1 έχει πιο καλές προδιαγραφές, αλλά τα μοντέλα που έχουμε εμείς είναι με πρώιμο λογισμικό με ατέλειες. Αλλά αφού ο δέκτης ο δικός μου έχει διαφορετική έκδοση λογισμικού από του Kosta_Y, δεν αποκλείεται οι τελευταίοι να έχουν πιο καινούριο λογισμικό. Πάντως δεν έχει κυκλοφορήσει αναβάθμιση. Και οι δέκτες μας (ο δικός μου και του Kosta_Y) δεν φαίνεται να έχουν διαφορές παρά το διαφορετικό λογισμικό.
Πρώτα από όλα οι Α1 έχει πανίσχυρο tuner. Σε καλές συνθήκες λήψης μπορεί και να μπουκώνει και να θέλει μειωτήρα σήματος για να πιάσει κανάλια.
Έχει λίγο διαφορετικό μενού από τον Α2, με κάποιες παραπάνω επιλογές ρυθμίσεων. Η πιο σημαντική είναι τα ρυθμιστικά εικόνας που έχει, και που δεν έχει ο Α2. Όλοι οι ALI έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις αρχικής εικόνας στην σύνδεση HDMI (όχι με σύνδεση scart) από τους M-Star. Πιο σκοτεινή και έντονη. Αν είσαι λίγο λεπτολόγος με την εικόνα θα σε ενοχλήσει. Ο Α1 έχει δικά του ρυθμιστικά για να αλλάξεις την εικόνα, ενώ ο Α2 δεν έχει και πρέπει να το κάνεις στην τηλεόραση σου.
Ένα μεγάλο πρόβλημα του πρώιμου λογισμικού του Α1 είναι οι λίγοι χαρακτήρες στους τίτλους των βίντεο, και στους τίτλους των εκπομπών των καναλιών στην infobar. Δεν υπάρχει αυτό το θέμα στον Α2.
Oι ALI 3801 γενικά έχουν πολύ καλή διαχείριση εξωτερικών υποτίτλων. Ρυθμίσεις μεγέθους, θέσης, χρώματος, background. Αλλά δεν τα πάνε τόσο καλά στους ενσωματωμένους που σε ενδιαφέρουν. Μικροί και χωρίς ρύθμιση. Αυτό ισχύει και για τον Α1 και για τον Α2. Νομίζω ότι σε αυτόν τον τομέα τα πάνε καλύτερα οι M-Star.
Αλλά οι ALI 3801 έχουν πολύ καλό media player, παίζουν σχεδόν τα πάντα, δεν έχουν το πρόβλημα των mp4 που έχουν οι M-Star, δεν έχουν το πρόβλημα με το χάσιμο της σειράς των καναλιών των M-Star, ρυθμιζόμενη μπάρα πληροφοριών σε χρόνο παραμονής και διαφάνεια (υπάρχει και σε αρκετούς M-Star αλλά σαν αναβάθμιση, στους ALI είναι στάνταρ).
Αλλά πιο δύσχρηστο EPG (εγώ το έχω συνηθίσει, αλλά είναι όντως πιο αργό από τους M-Star), και πιο αργή περιήγηση στην λίστα των αρχείων βίντεο γιατί κάνουν προεπισκόπηση του βίντεο που καθυστερεί την κάθοδο στην λίστα.
Και το μεγάλο πρόβλημα, δεν έχουν DTS passthrough από τον δέκτη σε ενισχυτή, αφού έτσι και αλλιώς απευθείας DTS δεν αναπαράγει κανένας δέκτης. Οι M-Star έχουν DTS passthrough.
Ο Α2 έχει πιο καινούριο λογισμικό και έχουν κυκλοφορήσει και 3 αναβαθμίσεις. Έτσι σε λεπτομέρειες ο Α2 είναι καλύτερος. Εγώ κατά 80% χρησιμοποιώ πια τον Α2, και κατά 20% τον Α1. Ο Α2 με την τελευταία αναβάθμιση έχει λύσει και το θέμα που έχουν κάποιοι ALI 3801 (το πρόβλημα έχει και ο Α1) να μην κάνουν προγραμματισμένη εγγραφή από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 3 το πρωί. Ενώ ας πούμε ο Α2 με δεύτερο πάτημα στο κουμπί info βγάζει παράθυρο με πληροφορίες για το πρόγραμμα που προβάλλει το κανάλι. Ο Α1 δεν το έχει. Τέτοιες λεπτομέρειες.
Αλλά είναι διαφορετικός κόσμος γενικά οι ALI σε σχέση με τους M-Star. Εγώ σε πήγα στις λεπτομέρειες. Αλλά αν υπάρχει θέμα επιλογής ας τα ξέρεις.

Φίλτατε tolia, και μόνο που έκατσες να κάνεις μια τέτοια ανάλυση, για τις διαφορές Α1, και Α2, σου βγάζω το καπέλο!
Σε ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!
Με άλλα λόγια, κανείς εκ των 2, δεν ειναι σαν τον γαμάτο boxhd lifeview,χαχα!
τεραστιοι υπότιτλοι, και επαιζε της παναγιας τα μάτια (από αποψη media player), και μια χαρά λήψη σήματος στην τηλεοραση.
Με τα δεδομένα που αναφέρω (δηλαδή, τηλεόραση, οκ, who cares, απλά να αλλάζει κανάλια θέλουμε, ενώ στο media player, θέλουμε μεγάλο μέγεθος υποτίτλων, τόσο σε ενσωματωμένους, όσο και σε εξωτερικούς ελληνικούς, και να παίζει, mkv, avi, και αν παίζει και mp4,ακόμα καλύτερα, και τέλος, αν παίζει περισσότεροι χαρακτήρες στους τίτλους του βίντεο), υπάρχει κάποιος αλλος στο κιτρινομαγαζο, ώστε να ζητήσω αντικατασταση με αυτόν?

(το κιτρινομαγαζο, δε μου δίνει επιλογή προς το παρών.αλλά εγώ, θα ζητήσω πιστωτικό, αντί για αντικατασταση, αφού δεν έχουν ακριβώς το ίδιο μοντέλο)