Lifeview LV6TBOXHDA2

Εχει παρατηρήσει κανείς πρόβλημα σε crt τηλεωράσεις με scart σύνδεση;
Σε 2 δεκτες παρατήρησα οτι ενω ενεργοποιειτε το scart μετα απο λίγη ώρα απο μόνο του γυρναει στο αναλογικό κανάλι. Σαν να μην δινει τα 12v.
To παρατήρησα σε 3 διαφορετικες τηλεωράσεις με 2 δέκτες.
Με αλλον δεκτη παιζει με scart κανονικά .
Μήπως είναι κανενα κουσούρι του δέκτη;

Θέλεις να πεις ότι η τηλεόραση γυρνάει στην δική της λίστα καναλιών, σαν αν έπαψε να παίρνει σήμα από τη scart, ενώ ο δέκτης συνεχίζει κανονικά να λειτουργεί (πράσινο φωτάκι);
Δεν μου έχει τύχει.

Το κάνει ανεξαρτήτως αν ξαναβάλεις το καλώδιο και αν δώσεις κάποιες εντολές με το τηλεχειριστήριο;
Δοκίμασε το λογισμικό 1.0.8 αν δεν τους έχεις αναβαθμίσει.

Καλημέρα ήθελα να ρωτήσω ενώ η ώρα είναι σωστή στον δέκτη όταν κάνω εγγραφή κάποιο πρόγραμμα στις ιδιότητες του αρχείου στην ημερομηνία εγγραφής μου βγάζει ότι η εγγραφή έγινε 2 ώρες μετά. Δηλαδή ενώ ξεκινάω την εγγραφή μου στις 11:00 το πρωί ημερομηνία δημιουργίας μου δείχνει 13:00.

Επίσης κάθε βράδυ μετά τις 12 αρχίζει μόνο του και κάνει εγγραφές χωρίς να έχω κάνει κάποια ρύθμιση μέχρι που μου γεμίζει το USB.
Στο παρακάτω link https://www.dropbox.com/s/zfjagejv3wf0ext/Untitled1.jpg είναι ότι δημιούργησε από χθες το βράδυ από τις εγγραφές. Γιατί συμβαίνει αυτό κάθε βράδυ?

Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA2

Καλημέρα ήθελα να ρωτήσω ενώ η ώρα είναι σωστή στον δέκτη όταν κάνω εγγραφή κάποιο πρόγραμμα στις ιδιότητες του αρχείου στην ημερομηνία εγγραφής μου βγάζει ότι η εγγραφή έγινε 2 ώρες μετά. Δηλαδή ενώ ξεκινάω την εγγραφή μου στις 11:00 το πρωί ημερομηνία δημιουργίας μου δείχνει 13:00.

Επίσης κάθε βράδυ μετά τις 12 αρχίζει μόνο του και κάνει εγγραφές χωρίς να έχω κάνει κάποια ρύθμιση μέχρι που μου γεμίζει το USB.
Στο παρακάτω link https://www.dropbox.com/s/zfjagejv3wf0ext/Untitled1.jpg είναι ότι δημιούργησε από χθες το βράδυ από τις εγγραφές. Γιατί συμβαίνει αυτό κάθε βράδυ?
Τί ρυθμίσεις έχεις στο μενού με τις ρυθμίσεις ώρας;
Ποιό λογισμικό έχεις;

Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA2

Κοίταξε μήπως έχει ενεργοποιηθεί κάποια ημερήσια εγγραφή. Δηλαδή όταν όρισες κάποια εγγραφή, αντί να το προγραμμάτισες να κάνει μία εγγραφή, το έβαλες να κάνει κάθε μέρα την ίδια εγγραφή. Φαίνεται στο παράθυρο με τις προγραμματισμένες εγγραφές (ορισμός χρονοδιακόπτη) μήπως έχει οριστεί κάποια εγγραφή, και αν ναι, αν είναι μία φορά ή καθημερινή.

Last edited:
Λογισμικό έχω το τελευταίο τώρα 1.08. Σε όλα τα λογισμικά που δοκίμασα γίνετε το ίδιο. Οι ρυθμίσεις που έχω για την ώρα είναι στο παρακάτω link https://www.dropbox.com/s/iix5f1dulr5qrhe/20131212_184842.jpg
Ημερήσιες εγγραφές δεν υπάρχουν αφού δεν το προγραμματίζω γράφω μόνο χειροκίνητα. https://www.dropbox.com/s/qt43cgtokb3jqpn/20131212_184910.jpg
Η ρύθμιση του PVR είναι https://www.dropbox.com/s/pq7ah40gpwfnqkd/20131212_184934.jpg μήπως εδώ πρέπει να αλλάξω κάτι?

Κι εγώ το 1.0.8 έχω και άφησα το φλασάκι στον δέκτη μήπως συμβεί και στον δικό μου, αλλά τίποτα.
Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το «χρονική διάρκεια».
Είχες κάνει επαναφορά πριν και μετά την αναβάθμιση;

Όντως δεν είναι ενεργοποιημένη κάποια εγγραφή. Και δεν βλέπω κάποιο θέμα με τις ρυθμίσεις, εκτός ίσως από την ρύθμιση του timeshift. Αυτό που γράφει: χρονική διάρκεια. Δοκίμασε το μήπως αλλάξει το πράγμα. Αλλιώς, δεν είναι λογικό αυτό κάνει. Είναι θέμα λογισμικού, όχι κάποιο θέμα hardware δηλαδή, ώστε να έπεσες σε προβληματικό κομμάτι. Αλλά και εμείς έχουμε το ίδιο λογισμικό, και δεν κάνει τίποτα τέτοιο. Αν δεν φτιάξει με την ρύθμιση για το timeshift, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να μην έχει εγκατασταθεί σωστά το λογισμικό.

Το βασικότερο είναι η λειτουργία να επιλέγεις αν θα συνεχίσει την αναπαραγωγή από το σημείο που είχε σταματήσει. Δουλεύει και στις εγγραφές και στα αρχεία βίντεο. Κρίμα που δεν δουλεύει αφού κλείσει ο δέκτης (όπως πχ έκανε κάποτε ο παλιός μου M-Star 7828 που συνέχισε αρχείο από το σημείο που είχε σταματήσει ενώ στο μεταξύ τον είχα βγάλει από την μπρίζα και τον είχα βάλει για μερικές βδομάδες στο κουτί του). Αλλά ακόμα και έτσι όπως δουλεύει, κάτι είναι και αυτό. Μόνο που όταν σταμάτησα προβολή εγγραφής για να ξεκινήσω άλλη εγγραφή, όταν πήγα πάλι στην παλιά εγγραφή να συνεχίσω την προβολή δεν υπήρχε η επιλογή να συνεχίσει από εκεί που είχε μείνει, και αναγκάστηκα να ξαναρχίσω και να πάω μόνος μου στο σημείο που είχα σταματήσει. Αλλά όπως είπα γίνεται όταν υπάρχει ταυτόχρονα εγγραφή και προβολή.

Το δοκίμασα δεύτερη φορά. Και αυτή την φορά μου έβγαλε κανονικά παράθυρο για να συνεχίσω την παλιά εγγραφή από το σημείο που είχα σταματήσει!!!!
Δεν ξέρω τι γίνεται.
Ακόμα δεν έχω προλάβει να δοκιμάσω τον media player...
Βρήκα γιατί έχει αυτήν την διαφορά. Εξαρτάται από τον τρόπο που θα ξεκινήσεις την προβολή της παλιάς εγγραφής.
Την ώρα που κάνει εγγραφή μπορείς να προβάλλεις μία παλιότερη εγγραφή. Μπορείς επίσης να προβάλλεις και την εγγραφή που κάνεις εκείνη την ώρα, αλλά τώρα μιλάω για παλιά εγγραφή, όπου εμφανίστηκε το πρόβλημα που προανέφερα.
Υπάρχουν δύο τρόποι να προβάλλεις μία παλιότερη εγγραφή την ώρα που γράφει μία άλλη.
Ο πρώτος είναι με το κουμπί Info. Με ένα πάτημα βγάζει την μπάρα πληροφοριών όπου φαίνεται η πρόοδος εγγραφής του αρχείου που γράφει. Με δεύτερο πάτημα βγαίνει λίστα με όλες τις εγγραφές που υπάρχουν στο αποθηκευτικό μέσο. Μπορείς να διαλέξεις και να προβάλλεις όποια θέλεις, την στιγμή που γίνεται άλλη εγγραφή. Αυτός είναι ο "κακός" τρόπος. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει δυνατότητα να συνεχίσει η προβολή από το σημείο που είχες σταματήσει. Όταν την σταματήσεις πρέπει να ξαναρχίσεις από την αρχή. Επίσης δεν δουλεύει και το κουμπί Pause.
Ο δεύτερος τρόπος είναι να πατήσεις το κουμπί που σε πάει στον media player. Την στιγμή που γράφει. Πας στην καρτέλα με τις εγγραφές, βρίσκεις την παλιότερη εγγραφή που θέλεις, και την προβάλεις. Με αυτόν τον τρόπο η ίδια παλιά εγγραφή αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Μπορείς να σταματήσεις την προβολή, και να την συνεχίσεις αργότερα από το σημείο που είχες σταματήσει. Επίσης δουλεύει κανονικά και το κουμπί Pause.
Προφανώς τις δύο φορές δεν είχα κάνει την προβολή με τον ίδιο τρόπο, γιαυτό και είχα δει το διαφορετικό αποτέλεσμα που με μπέρδεψε.
Ακόμα δεν έχω προλάβει να δοκιμάσω τον media player...

Last edited by a moderator:
Υπάρχουν δύο τρόποι να προβάλλεις μία παλιότερη εγγραφή την ώρα που γράφει μία άλλη.
Ο πρώτος είναι με το κουμπί Info. Με ένα πάτημα βγάζει την μπάρα πληροφοριών όπου φαίνεται η πρόοδος εγγραφής του αρχείου που γράφει. Με δεύτερο πάτημα βγαίνει λίστα με όλες τις εγγραφές που υπάρχουν στο αποθηκευτικό μέσο. Μπορείς να διαλέξεις και να προβάλλεις όποια θέλεις, την στιγμή που γίνεται άλλη εγγραφή. Αυτός είναι ο "κακός" τρόπος. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει δυνατότητα να συνεχίσει η προβολή από το σημείο που είχες σταματήσει. Όταν την σταματήσεις πρέπει να ξαναρχίσεις από την αρχή. Επίσης δεν δουλεύει και το κουμπί Pause.
:2thumb22sup:

Ηρθε και στα δικα μου χερια ο A2. Ειναι η ιδεα μου ή η εικονα του δεν ειναι τοσο καλη οσο του BOXHD_2;;!! Λιγο καλυτερο τ/κ παντως απο τον BOX... Φαινεται καλη επιλογη...

Οι εργοστασιακές ρυθμίσεις στα ALi είναι σκοτεινές με μπόλικο χρώμα. Ρύθμισέ τις σύμφωνα με τα γούστα σου και παίξε λίγο με τις διαθέσιμες αναλύσεις, προτιμώντας όσες είναι στα 25 ή 50 Hz.

Να και κάποιος που λέει ότι το MStar 7818 έχει καλύτερη εικόνα από το ALi 3801!

Το καλύτερο είναι λίγο υποκειμενικό. Είναι γνωστό ότι οι δύο επεξεργαστές έχουν διαφορετικές αρχικές ρυθμίσεις, και στους ALI δεν είναι οι σωστότερες. Θέλουν λίγο ρύθμιση και προσαρμογή. Επίσης οι ALI δίνουν (όχι σε όλες τις αναλύσεις) μεγαλύτερο βάθος στην εικόνα, αλλά και λίγο περισσότερο ψηφιακό θόρυβο σαν αντιστάθμισμα. Όπως είπα, είναι θέμα προσωπικού γούστου, και ρυθμίσεων.

Όσοι χρησιμοποιούν τα χρωματιστά πλήκτρα για αλλαγή ανάλυσης ή αναλογίας πλευρών εικόνας, καλύτερα να μην αναβαθμίσουν γιατί δεν λειτουργούν.
Τουλάχιστον πρόσθεσαν μπάρα προόδου στην infobar.

Μερικά προβλήματα που είδα:
Πολυμέσα
Ξεκίνημα κάποιων MP4 λίγο πριν το τέλος του αρχείου.

Εγγραφές
Οι εγγραφές έχουν ως όνομα μόνο το όνομα καναλιού.
Οι εγγραφές δεν πηγαίνουν στο 10%, 20%, 30% κ.ο.κ. με τα αριθμητικά πλήκτρα. (νομίζω λειτουργούσε στην 1.0.8)

Εγγραφές
Οι εγγραφές έχουν ως όνομα μόνο το όνομα καναλιού.
Οι εγγραφές δεν πηγαίνουν στο 10%, 20%, 30% κ.ο.κ. με τα αριθμητικά πλήκτρα. (νομίζω λειτουργούσε στην 1.0.8)
Οι εγγραφές στους 3801 έχουν ως όνομα το όνομα του καναλιού, και ημερομηνία. Δεν θυμάμαι μόνο στον Τ650i τι γίνεται. Δηλαδή τώρα έμεινε μόνο το όνομα;
Αυτό με τα αριθμητικά πλήκτρα δεν το έχω δει, αν και τα ψάχνω αυτά τα θέματα. Λες να μου έχει ξεφύγει; Θα το δοκιμάσω, αφού έχω ακόμα την 1.0.8. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα αναλυτικά τον media player της, και δεν θέλω να βάλω ακόμα την 1.0.9 πριν το κάνω.

Τώρα που βγήκε η 1.0.9, κατάφερα επιτέλους να δοκιμάσω τον media player της 1.0.8! για να σημειώνω την πορεία των αλλαγών. Σε μουσική δεν είδα διαφορά. Στα βίντεο είδα μόνο ότι μπήκε το κουμπί αλλαγής του aspect ratio στο πράσινο πλήκτρο ενώ στην 1.0.7 δούλευε μόνο στα κανάλια. Στις εγγραφές η αρχική ρύθμιση αντί για 2 ώρες τώρα έγινε 4 ώρες. Και η μεγαλύτερη αλλαγή έγινε στις φωτογραφίες όπου στο κουμπί 3 υπάρχει multiview λειτουργία που δεν θυμάμαι αν υπήρχε παλιότερα, και η ρύθμιση slideshow έφυγε από το κουμπί info και πήγε σε χρωματιστό κουμπί. Στο πράσινο ή στο κίτρινο, δεν το θυμάμαι τώρα. Και η λειτουργία 3D έφυγε από το info που ήταν με τις υπόλοιπες ρυθμίσεις, και πήγε σε ξεχωριστό κουμπί μόνη της. Στο κόκκινο νομίζω. Δεν είναι καλό ότι ξέχασα κιόλας τα πλήκτρα. Το αλτσχάιμερ βλέπετε. Το info πάντως ακόμα έχει κάποιες ρυθμίσεις προβολής, δευτερεύουσες όμως.
Και φυσικά η λειτουργία να συνεχίζει η προβολή από το σημείο που είχε σταματήσει, σε κανάλια και βίντεο, και αυτό μέχρι να κλείσει ο δέκτης γιατί μετά χάνεται το σημείο. Επίσης δεν υπάρχει η λειτουργία να πηγαίνει 10%, 20% κτλ με τα αριθμητικά πλήκτρα.
Επαναλαμβάνω, αυτά είναι για την 1.0.8!!!
Τώρα που δοκίμασα πλήρως την 1.0.8 μπορώ να βάλω την 1.0.9. Μόλις την έβαλα και δεν έχω δοκιμάσει τίποτα ακόμα. Αλλά μου αρέσει το πρώτο που είδα, η μπάρα προόδου στα κανάλια. Στην μπάρα πληροφοριών δεν υπάρχει (και δεν υπήρχε) ώρα προβολής των προγραμμάτων, και η μπάρα προόδου είναι μία κάποια ένδειξη. Για παράδειγμα, γεμάτη μπάρα ή άδεια μπάρα προόδου σημαίνει ότι είναι κοντά στην ώρα που αλλάζει η εκπομπή, και μπορεί το όνομα που γράφεται να μην αντιστοιχεί στην εκπομπή που προβάλλεται. Αφού δεν λένε να βάλουν ώρα προβολής στην μπάρα πληροφοριών, και η μπάρα προόδου είναι μία βοήθεια.

Έχει σχέση με το ευρωπαικό σύστημα PAL που είναι στα 50Hz, γιαυτό οι καλύτερες επιλογές είναι πολλαπλάσια η υποπολλαπλάσια του 50. 50 ή 25Hz στους δέκτες, ενώ υπάρχουν τηλεοράσεις 100 ή 200 Hz. Οι αναλύσεις που έχουν refresh rate 30 ή 60 Hz, αναφέρονται στο αμερικάνικο σύστημα NTSC που είναι στα 60 Hz, και σε εμάς δίνουν θολή εικόνα. Υπάρχει και η 24 που αναφέρεται στις κινηματογραφικές ταινίες που γυρίζονται με 24 fps, αλλά δεν ξέρω που χρειάζεται αφού για να προβληθούν στην τηλεόραση χρειάζεται μετατροπή. Στα κανάλια μας δίνει χάλια εικόνα, αλλά ίσως να χρειάζεται σε ορισμένα βιντεάκια.

Δεν νομίζω ότι η κανονική ονομασία του λογισμικού 1.0.9 είναι έτσι. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα τα πάντα, αλλά νομίζω ότι αυτό το λογισμικό είναι προγενέστερο. Μέχρι στιγμής τα λογισμικά του δέκτη είχαν μία σειρά και στηρίζονταν στα προηγούμενα βάζοντας κάτι ακόμα. Αλλά στην 1.0.9 το κουμπί αλλαγής καρτέλας του media player είναι πάλι το 1 και όχι το info που έγινε στην 1.0.8. Δεν υπάρχει η λειτουργία να ξεκινάει μία έγγραφή ή ένα βίντεο από το σημείο που είχα σταματήσει, κάτι που μπήκε στην 1.0.8. Η αρχική ρύθμιση για τις εγγραφές είναι πάλι οι 2 ώρες, και όχι οι 4 ώρες που μπήκε στην 1.08. Και δεν υπάρχει η λειτουργία αλλαγής της αναλογίας οθόνης με το πράσινο κουμπί που μπήκε στην 1.0.7 για τα κανάλια, και στην 1.0.8 και για τα βίντεο. Άρα λείπουν αρκετά πράγματα, που εγώ νομίζω ότι μπήκαν αργότερα, αφαιρώντας όμως την μπάρα προόδου στα κανάλια.
Γιατί το μόνο νέο είναι η μπάρα προόδου στα κανάλια. Αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα όλα όπως είπα.