Lifeview LV6TBOXHDA2

Re: Απάντηση: Lifeview LV6TBOXHDA2

Εγώ το είχα γράψει προ καιρού (#529): Τον έχω σε μια παλιά, αλλά πολύ καλή CRT 4:3 και οι διαθέσιμες επιλογές για 4:3 είναι μόνο: a) 4:3LBox, b) 4:3PScan και c) Auto. Με αυτές, είτε η οθόνη κόβεται από τα πλάγια, είτε μικραίνει απομακρυνόμενη, αφήνοντας 2 φαρδιές μαύρες λωρίδες πάνω-κάτω ... η "Auto" μόνο Auto δεν είναι... απλώς κάει όλα τις εκπομπές 16:9 ! γκρρρρρ Λείπει η ρύθμιση 4:3Full (που υπήρχει σε 2-3 άλλους δέκτες που είχα και δεν βγαίνουν πια). Άρα, είτε θα στραβωνόμαστε (αφού μικράινει τα πάντα), είτε θα βλέπουμε τα μισά, από πολύ κοντά.!!! :rolleyes:
Δεν ξέρω - και το εύχομαι - αν αυτό διορθώνεται σε νεώτερη ενημέρωση (νομίζω ότι έχω περασμένη την 1.0.6 .

Αν το καναλι εχει την εκπομπη σε 16/9 τοτε λογικο ειναι το Auto να το βλεπει σε 16/9. Στις διαφημισεις για παραδειγμα που δεν τα εχουν πειραξει απο το καναλι (τσεκαρα στον ΑΝΤ1), λογικα θα πρεπει να τις δει σε 4/3 χωρις μπαρες πανω-κατω. Ισχυει κατι τετοιο; Αν ναι, τοτε λειτουργει μια χαρα το auto και εκει. Διαφορετικα δοκιμασε το 4:3 Letter Box.

To 4/3 FULL στην ουσια παραμορφωνει μια εκπομπη 16/9 ωστε να αλλαξει το aspect ratio και να μην εχεις μαυρες μπαρες. Ναι μεν θα εβλεπες την εικονα σε ολοκληρη την τηλεοραση αλλα δεν σημαινει οτι θα εβλεπες και σωστα. Θα συνηθιζε το ματι στο να βλεπει παραμορφωμενα προσωπα.

Καλησπέρα έχω μια τηλεόραση 4:3 θα δουλέψει αυτός ο αποκωδικοποιητής( LIFEVIEW LV6TBOXHDA2 SET TOP DVB-T MPEG4 HD)?

Αγόρασα σήμερα τον συγκεκριμένο δέκτη με την προσφορά του eshop για το υπνοδωματιο.Η τηλεόραση-μονιτορ που έχω εκεί έχει έξοδο dvi και όχι hdmi.Πήρα ένα καλώδιο "dvi to hdmi" και συνέδεσα τον δέκτη με αυτό.Εχω εικόνα αλλά ήχο όχι.Διάβασα πως έτσι είναι,μόνο εικόνα μεταρέρεται και όχι ήχος με αυτή την συνδεσμολογία.Τι πρέπει να κάνω τώρα για να "φέρω" τον ήχο του δέκτη στη τηλεόραση και που θα συνδέσω δέκτη-τηλεόραση για να έχω και ήχο.

Εξαρτάται απο τις εισόδους ήχου της τηλεόρασης. Αν έχει RCA ή mini jack τότε εύκολα παίρνεις τον ήχο απο την scart του δέκτη με τον κατάλληλο αντάπτορα.

Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA2

Αγόρασα σήμερα τον συγκεκριμένο δέκτη με την προσφορά του eshop για το υπνοδωματιο.Η τηλεόραση-μονιτορ που έχω εκεί έχει έξοδο dvi και όχι hdmi.Πήρα ένα καλώδιο "dvi to hdmi" και συνέδεσα τον δέκτη με αυτό.Εχω εικόνα αλλά ήχο όχι.Διάβασα πως έτσι είναι,μόνο εικόνα μεταρέρεται και όχι ήχος με αυτή την συνδεσμολογία.Τι πρέπει να κάνω τώρα για να "φέρω" τον ήχο του δέκτη στη τηλεόραση και που θα συνδέσω δέκτη-τηλεόραση για να έχω και ήχο.
Η συνηθισμένη διαδικασία είναι όπως λέει ο Kostas_Y. Από την σύνδεση HDMI παίρνεις την εικόνα, και από την σύνδεση scart παίρνεις τον ήχο. Και μετά χρησιμοποιείς τους ανάλογους αντάπτορες ανάλογα με το τι εισόδους έχει ο δικός σου εξοπλισμός.
Αλλά με τον συγκεκριμένο δέκτη το θέμα ήχος είναι πιο εύκολο. Γιατί είναι από τους λίγους δέκτες που έχουν έξοδο minijack για τον ήχο. Οπότε αν συνδέσεις ηχεία υπολογιστή κατευθείαν στην έξοδο ήχου minijack του δέκτη, έχεις και ήχο χωρίς να κάνεις καμία μετατροπή ή χωρίς να χρησιμοποιήσεις κανέναν αντάπτορα. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα ηχεία της τηλεόρασης τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις αντάπτορα είτε από την έξοδο minijack του δέκτη, είτε από την έξοδο scart του δέκτη, σε ότι είσοδο έχει η τηλεόραση σου.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,σύνδεσα την έξοδο minijack του δέκτη με την "AUDIO(RGB/DVI) IN" της Monitor-tv με καλώδιο "καρφάκι" κι όλα οκ

Γεια σας παιδια , προκειται να αγορασω αυτον τον δεκτη , απλα θα ηθελα να μαθω 2 πραγματα:

1)Αν το βουητο που ακουγονται φημες , τελικα ισχυει
2)Αν γινεται να βαλω εγγραφη καποιο προγραμμα πχ , να το βαλω καθημερινα απο τις 9:00 μεχρι τις 10:00 και αυτο να γραφει μονο του , και να πεταει τις εγγραφες σε εξωτερικο σκληρο δισκο 3TB , κυριος στοχος τις εγγραφες να μπορω να τις επεξεργαστω στον υπολογιστη , ευχαριστω.

1) Σε κάποιους ισχύει, σε κάποιους όχι. Ο ήχος είναι ένας ψιλός αδύναμος, που ακούγεται μόνο την νύχτα και μόνο αν είσαι κοντά του.
2) Όλοι γράφουν. Θα πρέπει να βάλεις όμως 5 από τους 8 timers, ώστε να μη γράφει και κατά τα Σαββατοκύριακα.

Τελικά με αυτόν το δέκτη, ενώ ξεκινήσαμε καλά με τις πρώτες ανανεώσεις fw, διεκόψαμε απότομα και από ότι φαίνεται τελεσίδικα!

Talo_2002 , τι εννοεις στην 2η απαντηση σου , αναλυσε την λιγο , γιατι δεν καταλαβα καλα. Thanks.

Ο κάθε timer ρυθμίζεται να γράψει μία και μοναδική φορά ή μια φορά κάθε ίδια μέρα (πχ κάθε Δευτέρα) ή κάθε μέρα.
Οπότε, πρέπει να θέσουμε 5 timers που γράφουν μία φορά κάθε ίδια μέρα ώστε να γράφει μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες κάθε εβδομάδας.

Γεια χαρά σε όλους! Έπεσε στα χέρια μου ένας Α2 μεταχειρισμένος και είμαι σε φάση επεξεργασίας του. Πριν διαβάσω όλο το νήμα μπορείτε να μου πείτε ποια είναι η τελευταία version λογισμικού και από που μπορώ να την κατεβάσω; Αυτή η αναβάθμιση on the air λειτουργεί η τσάμπα παιδεύομαι. Αυτή τη στιγμή το μηχανάκι φοράει λογισμικό 3/2013

To 1.0.8 είναι το πιο πρόσφατο λογισμικό, με ημερομηνία 11/2013.

Με το ΟΤΑ, μην παιδεύεσαι τσάμπα, δεν λειτουργεί στην Ελλάδα.

To 1.0.8 είναι το πιο πρόσφατο λογισμικό, με ημερομηνία 11/2013.

Με το ΟΤΑ, μην παιδεύεσαι τσάμπα, δεν λειτουργεί στην Ελλάδα.
Ευχαριστώ @Kostas_Y :worshippy:
Δεν υπάρχει στο επίσημο site της Lifeview φαντάζομαι γιατί έψαξα και δεν βρήκα κάτι... και κάτι ακόμα αν ζητήσω manual στα Ελληνικά θα είμαι αστείος;

Καλημέρα παιδιά. Θα ήθελα να ρωτήσω δύο πράγματα:

1) Αξίζει να περάσω την τελευταία έκδοση του λογισμικού του; Ή δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορα;
2) Υπάρχει τρόπος να ρυθμίσω την ποιότητα της εγγραφής (π.χ. 720p, 480p κλπ) ή γράφει σε μια συγκεκριμένη ποιότητα χωρίς δυνατότητα διαμόρφωσης;

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

H εγγραφή γίνεται στην ανάλυση του εισερχόμενου σήματος, χωρίς καμία επεξεργασία.

Αν μπορούσε να κάνει transcoding σε πραγματικό χρόνο ένα μηχανάκι των 25 θα είχε αυτοκτονήσει το Raspberry Pi...

Μεταβιβάζω προβληματάκι γνωστού με τον συγκεκριμένο δέκτη...
Αρκετές φορές ο δέκτης ανάβει μόνος του χωρίς να γίνει διακοπή ρεύματος στο σπίτι, με συχνότητα μέρα παρά μέρα σχεδόν...
Μπορεί να είναι θέμα κάποιας ρύθμισης ή το μηχανάκι είναι βλαμμένο;
Του έκανα αναβάθμιση στην 1.0.8 αλλά δεν λύθηκε το πρόβλημα. Επίσης μου είπε ότι μετά την αναβάθμιση που κάναμε μία φορά "έχασε" τα κανάλια και χρειάστηκε να κάνει επανασυντονισμό...