Re: Απάντηση: Lifeview LV6TBOXHDA2
Αν το καναλι εχει την εκπομπη σε 16/9 τοτε λογικο ειναι το Auto να το βλεπει σε 16/9. Στις διαφημισεις για παραδειγμα που δεν τα εχουν πειραξει απο το καναλι (τσεκαρα στον ΑΝΤ1), λογικα θα πρεπει να τις δει σε 4/3 χωρις μπαρες πανω-κατω. Ισχυει κατι τετοιο; Αν ναι, τοτε λειτουργει μια χαρα το auto και εκει. Διαφορετικα δοκιμασε το 4:3 Letter Box.
To 4/3 FULL στην ουσια παραμορφωνει μια εκπομπη 16/9 ωστε να αλλαξει το aspect ratio και να μην εχεις μαυρες μπαρες. Ναι μεν θα εβλεπες την εικονα σε ολοκληρη την τηλεοραση αλλα δεν σημαινει οτι θα εβλεπες και σωστα. Θα συνηθιζε το ματι στο να βλεπει παραμορφωμενα προσωπα.
Εγώ το είχα γράψει προ καιρού (#529): Τον έχω σε μια παλιά, αλλά πολύ καλή CRT 4:3 και οι διαθέσιμες επιλογές για 4:3 είναι μόνο: a) 4:3LBox, b) 4:3PScan και c) Auto. Με αυτές, είτε η οθόνη κόβεται από τα πλάγια, είτε μικραίνει απομακρυνόμενη, αφήνοντας 2 φαρδιές μαύρες λωρίδες πάνω-κάτω ... η "Auto" μόνο Auto δεν είναι... απλώς κάει όλα τις εκπομπές 16:9 ! γκρρρρρ Λείπει η ρύθμιση 4:3Full (που υπήρχει σε 2-3 άλλους δέκτες που είχα και δεν βγαίνουν πια). Άρα, είτε θα στραβωνόμαστε (αφού μικράινει τα πάντα), είτε θα βλέπουμε τα μισά, από πολύ κοντά.!!!
Δεν ξέρω - και το εύχομαι - αν αυτό διορθώνεται σε νεώτερη ενημέρωση (νομίζω ότι έχω περασμένη την 1.0.6 .
Αν το καναλι εχει την εκπομπη σε 16/9 τοτε λογικο ειναι το Auto να το βλεπει σε 16/9. Στις διαφημισεις για παραδειγμα που δεν τα εχουν πειραξει απο το καναλι (τσεκαρα στον ΑΝΤ1), λογικα θα πρεπει να τις δει σε 4/3 χωρις μπαρες πανω-κατω. Ισχυει κατι τετοιο; Αν ναι, τοτε λειτουργει μια χαρα το auto και εκει. Διαφορετικα δοκιμασε το 4:3 Letter Box.
To 4/3 FULL στην ουσια παραμορφωνει μια εκπομπη 16/9 ωστε να αλλαξει το aspect ratio και να μην εχεις μαυρες μπαρες. Ναι μεν θα εβλεπες την εικονα σε ολοκληρη την τηλεοραση αλλα δεν σημαινει οτι θα εβλεπες και σωστα. Θα συνηθιζε το ματι στο να βλεπει παραμορφωμενα προσωπα.