Lifeview LV6TBOXHDA2

Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA2

Ευχαριστώ @Kostas_Y :worshippy:
Δεν υπάρχει στο επίσημο site της Lifeview φαντάζομαι γιατί έψαξα και δεν βρήκα κάτι... και κάτι ακόμα αν ζητήσω manual στα Ελληνικά θα είμαι αστείος;

εκτιμώ ......
αυτό κάνει---->http://notonlytv.net/pdf/qi_lv6tboxhd.pdf
για αναβάθμιση------->http://notonlytv.net/download_for_tv.html

....πως μετακινουμε βρε παιδια τα καναλια στην επιθυμητη θεση......?????....???????????????????????? sosososososososos

Re: Απάντηση: Lifeview LV6TBOXHDA2

....πως μετακινουμε βρε παιδια τα καναλια στην επιθυμητη θεση......?????....???????????????????????? sosososososososos

Menu>Εγκατάσταση>Εγκατάσταση Καναλιών>LCN off
Menu>Κανάλι>Λίστα Καναλιών TV> Με το κίτρινο πλήκτρο ενεργοποιείται η μετακίνηση. ΟΚ για να "πιάσεις" το κανάλι, ΟΚ για να το "αφήσεις" στη θέση που θέλεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Lifeview LV6TBOXHDA2

Menu>Εγκατάσταση>Εγκατάσταση Καναλιών>LCN off
Menu>Κανάλι>Λίστα Καναλιών TV> Με το κίτρινο πλήκτρο ενεργοποιείται η μετακίνηση. ΟΚ για να "πιάσεις" το κανάλι, ΟΚ για να το "αφήσεις" στη θέση που θέλεις.

ευχαριστώ Κώστα..!!!!

Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA2

εκτιμώ ......
αυτό κάνει---->http://notonlytv.net/pdf/qi_lv6tboxhd.pdf
για αναβάθμιση------->http://notonlytv.net/download_for_tv.html
Δυστυχώς, δεν ταιριάζουν. Αυτά αφορούν τον LV6TBOXHD. Έχει άλλον επεξεργαστή, και είναι αρκετά παλιός.
Η Lifeview (μάλλον Not Only Tv πια) από τότε έχει βγάλει:
LV6TBOXHDA
LV6TBOXHDA1
LV6TBOXHDA2.
Από τους 4 αυτούς μόνο οι 2 τελευταίοι έχουν τον ίδιο επεξεργαστή. Το γνωστό μπάχαλο με τα ονόματα της Lifeview που αλλάζει μόνο το τελευταίο γράμμα.
Στο site τους υπάρχει μόνο ο πρώτος LV6TBOXHD, αυτός που ανέβασες. Τους άλλους δεν τους ανέβασαν καν στο site τους. Μάλλον, υπάρχουν, αλλά δεν έχουν ανεβάσει λογισμικά. Δεν ξέρω αν υπάρχει καν πια αυτή η εταιρία.
http://www.notonlytv.net/p_lv6tboxhda2.html
Κανένα manual και κανένα λογισμικό δεν ταιριάζει μεταξύ τους. Manuals δεν υπάρχουν, μόνο λογισμικά, εδώ μέσα, στο thread του κάθε δέκτη.

Last edited:

Η 1.08 είναι η καλύτερη. Όσο για το σφύριγμα, για τα δεδομένα του μεγέθους του δέκτη, είναι ενοχλητικός. Εγώ δεν τον άντεχα και πήρα έναν crypto 211D, του πέρασα την 1.0.8 του A2 και τέλος.

Γιατί είναι η 1.08 η καλύτερη ?? Παραλαμβανω και γω αυτιο και θα ηθελα να ξερω αν ειναι να την περάσω.

Γιατί είναι η 1.08 η καλύτερη ?? Παραλαμβανω και γω αυτιο και θα ηθελα να ξερω αν ειναι να την περάσω.
Κοίτα λίγο τις διαφορές που είχα γράψει μεταξύ των δύο λογισμικών.
Δεν νομίζω ότι η κανονική ονομασία του λογισμικού 1.0.9 είναι έτσι. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα τα πάντα, αλλά νομίζω ότι αυτό το λογισμικό είναι προγενέστερο. Μέχρι στιγμής τα λογισμικά του δέκτη είχαν μία σειρά και στηρίζονταν στα προηγούμενα βάζοντας κάτι ακόμα. Αλλά στην 1.0.9 το κουμπί αλλαγής καρτέλας του media player είναι πάλι το 1 και όχι το info που έγινε στην 1.0.8. Δεν υπάρχει η λειτουργία να ξεκινάει μία έγγραφή ή ένα βίντεο από το σημείο που είχα σταματήσει, κάτι που μπήκε στην 1.0.8. Η αρχική ρύθμιση για τις εγγραφές είναι πάλι οι 2 ώρες, και όχι οι 4 ώρες που μπήκε στην 1.08. Και δεν υπάρχει η λειτουργία αλλαγής της αναλογίας οθόνης με το πράσινο κουμπί που μπήκε στην 1.0.7 για τα κανάλια, και στην 1.0.8 και για τα βίντεο. Άρα λείπουν αρκετά πράγματα, που εγώ νομίζω ότι μπήκαν αργότερα, αφαιρώντας όμως την μπάρα προόδου στα κανάλια. Γιατί το μόνο νέο είναι η μπάρα προόδου στα κανάλια.
Δηλαδή στην 1.0.9 μπήκε η μπάρα προόδου στα κανάλια, αλλά αφαιρέθηκαν όλα τα υπόλοιπα που γράφω.

Last edited:

Κοίτα λίγο τις διαφορές που είχα γράψει μεταξύ των δύο λογισμικών.

Δηλαδή στην 1.0.9 μπήκε η μπάρα προόδου στα κανάλια, αλλά αφαιρέθηκαν όλα τα υπόλοιπα που γράφω.

Επειδή τον πέρασα χθες βράδυ, είδα αυτά που αναφέρεις. Θέλω οπωσδήποτε βοήθεια γιατί θα σαλτάρω !!!!
1) Σε τί χρησιμεύει αυτή η μπάρα προοδου ?
2) Πως περνάω την παλιότερη έκδοση 1.08 ?
3) Όταν κάνω προγραμματισμένη εγγραφή γιατί την ώρα που γίνεται η εγγραφή μπορώ να βλέπω μόνο 4 κανάλια ?? (πχ χθες στο καναλι 2 εχω το ΑΝΤ1 και εγραψα δοκιμαστικα 5 λεπτά με προγραμματισμενη εγγραφή. Όταν ξεκόνησε η εγγραφή και αναβόσβηνε το rec μπορούσα να κάνω zapping μονο στα καναλια 1,2,3,4. (απο τα 25) Γιατι ??
4) Έχω dvd recorder. Πώς θα κάνω την συνδεσμολογία για να λειτουργεί και να γραφει οπως εκανα με την αναλογική ?? Δοκίμασα όλους στους συνδυασμούς και τίποτα !!!Θα τρελλαθώ αν μου το εχει αχρηστέψει η παλιοdigea !!!!
5) Έβαλα .mkv αρχεία και δεν μου έπαιζε ήχο σε κανενα.Μου έλεγε ότι δεν αναγνωρίζεται. Μόνο σε avi μου επαιξε. Όπως και σε μια ταινια bluray δεν μου την επαιξε. Γιατί ??
6) Φώτο από το κινητό ή την φωτογραφική δεν μου τις εμφανίζει . Γιατί ??
7) Κάτι επιλογές στο μενού πχ βομβητής και κάτι αλλες που μπορω να βρ εγχειριδιο να διαβασω τι κανουν ??
8) Πώς αλλάζω ρυθμίσεις εικόνας για ΚΑΘΕ κανάλι ξεχωριστά? Γίνεται αυτό ? Γιατί ας πουμε το ΣΚΑΙ μεταδίδεται πιο σκοτεινό από τα άλλα κανάλια και αν ανεβασω την φωτεινότητα θα ανεβεί και στα άλλα. Πώς το κάνω μεμονωμένα ?
9) Πως αλλάζω μέγεθος και χρωμα υποτίτλων.
Αυτα προς το παρόν και ευχαριστώ όποιον απαντήσει.

1) Σε τί χρησιμεύει αυτή η μπάρα προοδου ?
Είναι μια ένδειξη για την υπολειπόμενη διάρκεια της εκπομπής. Δεν θυμάμαι, ο Α2 βγάζει ώρα έναρξης-λήξης στην infobar;

2) Πως περνάω την παλιότερη έκδοση 1.08 ?
Όπως περνάς οποιαδήποτε άλλη έκδοση. Με στικάκι, απο την επιλογή του μενού για αναβάθμιση.

3) Όταν κάνω προγραμματισμένη εγγραφή γιατί την ώρα που γίνεται η εγγραφή μπορώ να βλέπω μόνο 4 κανάλια ?? (πχ χθες στο καναλι 2 εχω το ΑΝΤ1 και εγραψα δοκιμαστικα 5 λεπτά με προγραμματισμενη εγγραφή. Όταν ξεκόνησε η εγγραφή και αναβόσβηνε το rec μπορούσα να κάνω zapping μονο στα καναλια 1,2,3,4. (απο τα 25) Γιατι ??
Απολύτως φυσιολογική συμπεριφορά. Ο δέκτης έχει ένα tuner και αυτό το ένα tuner είναι απασχολημένο με την εγγραφή, δεν μπορεί να συντονιστεί στις άλλες συχνότητες. Τα 4 κανάλια που βλέπεις είναι στην ίδια συχνότητα.

4) Έχω dvd recorder. Πώς θα κάνω την συνδεσμολογία για να λειτουργεί και να γραφει οπως εκανα με την αναλογική ?? Δοκίμασα όλους στους συνδυασμούς και τίποτα !!!Θα τρελλαθώ αν μου το εχει αχρηστέψει η παλιοdigea !!!!
Πρέπει να συνδέσεις το scart του δέκτη στo scart του DVD Recorder που είναι και είσοδος εικόνας. Μετά επιλέγεις να γράφει, όχι απο τηλεοπτικό σήμα, αλλα απο την scart.

5) Έβαλα .mkv αρχεία και δεν μου έπαιζε ήχο σε κανενα.Μου έλεγε ότι δεν αναγνωρίζεται. Μόνο σε avi μου επαιξε. Όπως και σε μια ταινια bluray δεν μου την επαιξε. Γιατί ??
Κατά 99%, όλα τα αρχεία που δοκίμασες έχουν ήχο DTS. Δεν πρόκειται να ακούσεις τέτοιο ήχο απο κανένα δέκτη της αγοράς.

Πήγες στη κατηγορία φωτογραφιών της λίστας αρχείων; Δεν τα βγάζει όλα.

7) Κάτι επιλογές στο μενού πχ βομβητής και κάτι αλλες που μπορω να βρ εγχειριδιο να διαβασω τι κανουν ??
Αν δεν είναι αμέσως προφανές τι κάνει μια επιλογή, μάλλον δεν τη χρειάζεσαι. :p
Το manual είμαστε...εμείς, δυστυχώς.

8) Πώς αλλάζω ρυθμίσεις εικόνας για ΚΑΘΕ κανάλι ξεχωριστά? Γίνεται αυτό ? Γιατί ας πουμε το ΣΚΑΙ μεταδίδεται πιο σκοτεινό από τα άλλα κανάλια και αν ανεβασω την φωτεινότητα θα ανεβεί και στα άλλα. Πώς το κάνω μεμονωμένα ?
Δεν γίνεται.

Αυτές οι ρυθμίσεις είναι σε κάποιο απο τα έγχρωμα πλήκτρα, αν θυμάμαι καλά. Ίσως λειτουργεί μόνο κατα την διάρκεια αναπαραγωγής βιντεο.

Είναι μια ένδειξη για την υπολειπόμενη διάρκεια της εκπομπής. Δεν θυμάμαι, ο Α2 βγάζει ώρα έναρξης-λήξης στην infobar;

Όπως περνάς οποιαδήποτε άλλη έκδοση. Με στικάκι, απο την επιλογή του μενού για αναβάθμιση.

Απολύτως φυσιολογική συμπεριφορά. Ο δέκτης έχει ένα tuner και αυτό το ένα tuner είναι απασχολημένο με την εγγραφή, δεν μπορεί να συντονιστεί στις άλλες συχνότητες. Τα 4 κανάλια που βλέπεις είναι στην ίδια συχνότητα.

Πρέπει να συνδέσεις το scart του δέκτη στo scart του DVD Recorder που είναι και είσοδος εικόνας. Μετά επιλέγεις να γράφει, όχι απο τηλεοπτικό σήμα, αλλα απο την scart.

Κατά 99%, όλα τα αρχεία που δοκίμασες έχουν ήχο DTS. Δεν πρόκειται να ακούσεις τέτοιο ήχο απο κανένα δέκτη της αγοράς.

Πήγες στη κατηγορία φωτογραφιών της λίστας αρχείων; Δεν τα βγάζει όλα.

Αν δεν είναι αμέσως προφανές τι κάνει μια επιλογή, μάλλον δεν τη χρειάζεσαι. :p
Το manual είμαστε...εμείς, δυστυχώς.

Δεν γίνεται.

Αυτές οι ρυθμίσεις είναι σε κάποιο απο τα έγχρωμα πλήκτρα, αν θυμάμαι καλά. Ίσως λειτουργεί μόνο κατα την διάρκεια αναπαραγωγής βιντεο.

Σε ευχαριστω. Για το dvd recorder ήξερα ότι γίνεται μεσω scart αλλά ηθελα μεσω hdmi. Αλλά μάλλον δεν γίνεται γιατι πρεπει να υπήρχαν 2 θυρες. Τεσπα. Και divx δεν παίζει ?? Εβαλα και δεν επαιζε.

To DivX, αντίθετα με το Xvid, είναι κλειστό format και η εταιρία που το έβγαλε θέλει χρήματα για τη χρήση του. Δεν τα δίνει ο κατασκευαστής του τσιπ, δεν παίζουν στον δέκτη. Το ίδιο γίνεται με το DTS, το WMV ή τα RealMedia.

5) Αν στην bluray που λες δεν έπαιξε τον ήχο, έχει ήχο DTS και κανείς δέκτης δεν τον αναπαράγει. Αν δεν έπαιξε καθόλου την ταινία, δεν υποστηρίζεται αυτό το είδος αρχείου βίντεο. Δεν παίζουν τα πάντα. Δέκτες είναι με κάποιες δυνατότητες media player.
6) Αν η φωτογραφική αποθηκεύει σε κάποιο περίεργο format, μπορεί να μην μπορεί να το αναπαράγει. Αλλά τα κινητά συνήθως αποθηκεύουν σε .jpg, που τα αναπαράγει κανονικά. Αλλά πρέπει να πας στην καρτέλα Εικόνες, όπως φαίνεται στο πάνω μέρος του παραθύρου. Η μετακίνηση μεταξύ των καρτελών γίνεται με το πλήκτρο 1 στην 1.0.8, και με το info στην 1.0.9. Αν έχεις κανέναν τεράστιο σκληρό γεμάτο, περίμενε λίγο μέχρι να τον διαβάσει. Ισχύει και στις ταινίες.
7) Manual δεν υπάρχει, οπότε ότι θες, ρώτα εδώ. Ο Βομβητής πάντως είναι ένας ήχος που κάνει όταν κατά την σάρωση καναλιών δεν βρίσκει κανάλια σε κάποια συχνότητα. Σαν να σημαίνει αποτυχία δηλαδή. Άχρηστο. Απενεργοποίησε το.
9) Με το μπλε πλήκτρο. Η διαχείριση των εξωτερικών υποτίτλων είναι το δυνατό σημείο των δεκτών με αυτόν τον επεξεργαστή, ALI 3801. Μόνο στους εξωτερικούς όμως.

5) Αν στην bluray που λες δεν έπαιξε τον ήχο, έχει ήχο DTS και κανείς δέκτης δεν τον αναπαράγει. Αν δεν έπαιξε καθόλου την ταινία, δεν υποστηρίζεται αυτό το είδος αρχείου βίντεο. Δεν παίζουν τα πάντα. Δέκτες είναι με κάποιες δυνατότητες media player.
6) Αν η φωτογραφική αποθηκεύει σε κάποιο περίεργο format, μπορεί να μην μπορεί να το αναπαράγει. Αλλά τα κινητά συνήθως αποθηκεύουν σε .jpg, που τα αναπαράγει κανονικά. Αλλά πρέπει να πας στην καρτέλα Εικόνες, όπως φαίνεται στο πάνω μέρος του παραθύρου. Η μετακίνηση μεταξύ των καρτελών γίνεται με το πλήκτρο 1 στην 1.0.8, και με το info στην 1.0.9. Αν έχεις κανέναν τεράστιο σκληρό γεμάτο, περίμενε λίγο μέχρι να τον διαβάσει. Ισχύει και στις ταινίες.
7) Manual δεν υπάρχει, οπότε ότι θες, ρώτα εδώ. Ο Βομβητής πάντως είναι ένας ήχος που κάνει όταν κατά την σάρωση καναλιών δεν βρίσκει κανάλια σε κάποια συχνότητα. Σαν να σημαίνει αποτυχία δηλαδή. Άχρηστο. Απενεργοποίησε το.
9) Με το μπλε πλήκτρο. Η διαχείριση των εξωτερικών υποτίτλων είναι το δυνατό σημείο των δεκτών με αυτόν τον επεξεργαστή, ALI 3801. Μόνο στους εξωτερικούς όμως.

Τελικά δεν είναι η ταινία divx αλλα avi. Άλλες ταινίες .avi τις παίζει και άλλες όχι. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γινεται. Και ήχο σε ταινίες πυο είναι 720p μου έχει παίξει αλλα στις περισσότερες ματροσκες δεν παιζει. Εικόνες δεν παίζει. Ενω τα βιντεο απο κινητο τα παιζει.

Το AVI είναι container, η κωδικοποίηση του βίντεο που περιέχει μπορει να γίνει με διάφορους τρόπους. Πολλοί π.χ. σπάνε το κεφάλι τους να καταλάβουν γιατί ένα απλό .avi απο την φωτογραφική τους μηχανή δεν παίζει σε μια συσκευή μέχρι να ανακαλύψουν οτι το βίντεο είναι κωδικοποιημένο με MotionJPEG ή κάποιον άλλο "εξωτικό" αλγόριθμο.

Στην περίπτωση σου, κάποια .avi είναι κωδικοποιημένα με Xvid (και παίζουν) και κάποια είναι με DivX (και δεν παίζουν). Ή ο δέκτης δυσκολεύεται με κάποια συγκεκριμένη έκδοση του DivX, έχει συμβεί και αυτό.

Το MediaInfo μπορεί να σου δώσει πολλές πληροφορίες για τα αρχεία σου και να βοηθήσει και εμάς να βρούμε τι τρέχει.

Το AVI είναι container, η κωδικοποίηση του βίντεο που περιέχει μπορει να γίνει με διάφορους τρόπους. Πολλοί π.χ. σπάνε το κεφάλι τους να καταλάβουν γιατί ένα απλό .avi απο την φωτογραφική τους μηχανή δεν παίζει σε μια συσκευή μέχρι να ανακαλύψουν οτι το βίντεο είναι κωδικοποιημένο με MotionJPEG ή κάποιον άλλο "εξωτικό" αλγόριθμο.

Στην περίπτωση σου, κάποια .avi είναι κωδικοποιημένα με Xvid (και παίζουν) και κάποια είναι με DivX (και δεν παίζουν). Ή ο δέκτης δυσκολεύεται με κάποια συγκεκριμένη έκδοση του DivX, έχει συμβεί και αυτό.

Το MediaInfo μπορεί να σου δώσει πολλές πληροφορίες για τα αρχεία σου και να βοηθήσει και εμάς να βρούμε τι τρέχει.

Τελικά πέρασα την 1.08. Και φωτογραφίες τελικά βλέπω. Και όσα δεν μου παίζει ήχο λενε Η264 νομίζω. Οπότε πρέπει να ειναι dts ε?
Και κάτι άλλο. Κάτι εικονιδια που φαίνονται όταν zappareis τί σημαίνουν (στην εικόνα με το επόμενο-προηγούμενο) ??

Last edited:
Το Η264 είναι η κωδικοποίηση της εικόνας, όχι του ήχου.

Τα εικονίδια είναι ενδείξεις για την ύπαρξη ή όχι τελετέξτ, υποτίτλων καθώς και πληροφορίες για το είδος του ήχου και της εικόνας που εκπέμπει το κανάλι.

Μου άρεσε που κάποιοι ALI 3601 είχαν και εικονίδιο για το αν το κανάλι είναι MPEG2 ή MPEG4. Αλλά δεν το έχω δει καθόλου σε ALI 3801. Δεν ήταν κάτι τρομερό. Μία στο τόσο χρειάζονταν όταν εμφανίζονταν κάποιο νέο κανάλι, κυρίως κρατικό ή πειρατικό, για να καταλάβουμε αν είναι MPEG2 ή 4. Και αυτό πληροφοριακά και μόνο.