Λίγη βοήθεια για τελικό πολυκάναλο;

greenpeace933

Established Member
11 March 2010
113
Καλησπέρα παιδιά

Έχω το σύστημα της Crystal audio TX-T2 12 και επειδή ψάχνομαι λίγο με το θέμα των τελικών ενισχυτών θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα...
κοιτάζω προς Rotel και Emotiva μεριά...
Απο rotel:

RMB-1575
http://www.rotel.com/UK/products/ProductDetails.htm?Id=475

RMB-1565
http://www.rotel.com/UK/products/ProductDetails.htm?Id=476

και από emotiva

xp3
http://www.emotiva.com/xpa3.shtm

xp5
http://emotiva.com/xpa5.shtm

Αρχικά έλεγα για emotiva αλλά με χαλάει το ότι πρέπει να παραγγείλω από Αμερική. Προτιμώ εγχώριο αντιπρόσωπο για να μπορώ να συνεννοούμαι.
Η τιμή όμως είναι άκρως δελεαστική...

Κάτι άλλο,
Τα ηχεία (front) λένε 150W rms και 300 peak.
κεντρικό 100rms και 200 peak
surround (ίδια με κεντρικό)
(για το κεντρικό και surround δεν είμαι απόλυτα βέβαιος για τα watt αλλά κάπου τόσο θυμάμαι)

Να πάω για τον μικρό rotel μιας και τα watt που βγάζει είναι πιο κοντά σε αυτά των ηχείων; Ο μεγάλος πιστεύω ότι θα έχει καλύτερη διαχείριση των φορτίων και με φυσιολογικές στάθμες θα είναι οκ. Επιπλέον παίζει και το θέμα της διαφοράς των specs watts σε σχέση με το πραγματικό output.
Ο μεγάλος μπορεί να μου καταστρέψει τα ηχεία με τα παραπάνω watt που δίνει;
Προς το παρόν κάνω σκέψεις, αλλά μάλλον θα προβώ σε αγορές σε 1 χρόνο...
Ψάχνω το θεωρητικό υπόβαθρο προς το παρόν :BDBDG54:
Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη:grinning-smiley-043

Καλοι φαινονται. Ο ενας κλασης D, ο αλλος A/B.

Αλλά με αυτα τα ηχεια που δεν εχουν προβλημα χαμηλης ευαισθησιας, με το δεδομενο οτι πρεπει να εχεις ηδη εναν av ενισχυτη για χρηση επεξεργαστη/προενισχυτη, και με δεδομενο οτι δεν μπορεις να δεις ταινιες με τερμα την διαπασων (βλεπε γειτονα) τοτε γιατι δεν πας κατευθειαν σε ενα μεγαλο av ενισχυτη;
Με αυτα τα χρηματα (προενισχυτη + τελικο) παιρνεις την ναυρχιδα οποιας εταιριας υπαρχει εκει εξω.
Που αυτα τα ηχεια οχι μονο θα τα οδηγησει τελεια αλλά θα εχει και πολλα αποθεματα.

Μην ξεχνας πως την μουσικη σε δυνατη ενταση την υπομενει ο γειτονας. Δεν λεω την αντεχει, την υπομενει.
Αλλά μια ταινια που εχει εξαρσεις, θορυβο, εκρηξεις, κτλ, μην περιμενεις οτι θα κανει τα στραβα ματια.
Ουτε οτι και εσυ θα αντεξεις να δεις πανω απο τρεις ταινιες τσιτα.
Αν εισαι και παντρεμενος, ετοιμασου για παντοφλιές.

Με ποιο σκεπτικο θελεις να πας σε τελικο/ους αντι για εναν ολοκληρωμενο; Ποιος ο στοχος;

Ένας τελικός είναι πάντα τελικός. Μην το συγκρίνουμε με ολοκληρωμένο. Καμία σχέση. Κανένας ολοκληρωμένος δεν θα αποδώσει όπως ένας τελικός.
Εγώ προσωπικά από τους 2 θα προτιμούσα τον rotel με τα πολλά watt. Το κακό είναι ότι είναι class d. Γιατί δεν κοιτάς και άλλες εταιρίες?

Re: Απάντηση: Λίγη βοήθεια για τελικό πολυκάναλο;

Ένας τελικός είναι πάντα τελικός. Μην το συγκρίνουμε με ολοκληρωμένο. Καμία σχέση. Κανένας ολοκληρωμένος δεν θα αποδώσει όπως ένας τελικός.
Εγώ προσωπικά από τους 2 θα προτιμούσα τον rotel με τα πολλά watt. Το κακό είναι ότι είναι class d. Γιατί δεν κοιτάς και άλλες εταιρίες?

Δεν τα συγκρίνω. Εναλλακτική προσφέρω και γλυτώνω χώρο στο σαλόνι του....:antlers:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Λίγη βοήθεια για τελικό πολυκάναλο;

Δεν τα συγκρίνω. Εναλλακτική προσφέρω και γλυτώνω χώρο στο σαλόνι του....:antlers:

Ένας ενισχυτής σαν τον 83 σε 3~4 χρόνια θα έχει απαξιωθεί τελείως (ίσως και πιο γρήγορα). Ένας τελικός θα μείνει χρόνια στο ράφι και δεν θα απαξιωθεί.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Λίγη βοήθεια για τελικό πολυκάναλο;

Ένας ενισχυτής σαν τον 83 σε 3~4 χρόνια θα έχει απαξιωθεί τελείως (ίσως και πιο γρήγορα). Ένας τελικός θα μείνει χρόνια στο ράφι και δεν θα απαξιωθεί.

Συμφωνώ. Βέβαια το άλλο ερώτημα που τίθεται είναι πόσοι προενισχυτές υπάρχουν για home cinema use? Και σε τί κόστος?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Λίγη βοήθεια για τελικό πολυκάναλο;

Συμφωνώ. Βέβαια το άλλο ερώτημα που τίθεται είναι πόσοι προενισχυτές υπάρχουν για home cinema use? Και σε τί κόστος?

Γιατι βρε? Δεν κανει δουλεια av ολοκληρωμενος και οικονομικος?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Λίγη βοήθεια για τελικό πολυκάναλο;

Γιατι βρε? Δεν κανει δουλεια av ολοκληρωμενος καο οικονομικος?

Κάνει πώς δεν κάνει αλλά σε αυτή την περίπτωση πληρώνεις τα τελικά στάδια του ολοκληρωμένου που δεν θα χρησιμοποιήσεις, οπότε γιατί να επωμιστείς αυτό το κόστος?

Εκτός και αν ο φίλος μας κάποια στιγμή κάνει 7.1 σύστημα οπότε δυο κανάλια από τον ολοκληρωμένο πάνε σε αυτά.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Λίγη βοήθεια για τελικό πολυκάναλ

Κάνει πώς δεν κάνει αλλά σε αυτή την περίπτωση πληρώνεις τα τελικά στάδια του ολοκληρωμένου που δεν θα χρησιμοποιήσεις, οπότε γιατί να επωμιστείς αυτό το κόστος?

Έχεις δει διαφορά ανάμεσα στον onkyo προ και ολοκληρωμένο ή στον marantz προ και ολοκληρωμένο? Σχεδόν μηδενική. Κοινώς και στις 2 περιπτώσεις πληρώνεις τα τελικά στάδια.

ΥΓ. Και μέσα σε όλα υπολογίζεις ότι αν αποφασίσεις να αλλάξεις μηχάνημα ποιό ευκολα πουλάς av ολοκληρωμένο παρά πρό.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Λίγη βοήθεια για τελικό πολυκ

Έχεις δει διαφορά ανάμεσα στον onkyo προ και ολοκληρωμένο ή στον marantz προ και ολοκληρωμένο? Σχεδόν μηδενική. Κοινώς και στις 2 περιπτώσεις πληρώνεις τα τελικά στάδια.

Δεν έχω ακούσει όχι. Αλλά και πάλι δεν έχω ακούσει τόσο αναλυτικό home cinema που να μπορεί να αναδείξει τις διαφορές.....:antlers:

ΥΓ. Και μέσα σε όλα υπολογίζεις ότι αν αποφασίσεις να αλλάξεις μηχάνημα ποιό ευκολα πουλάς av ολοκληρωμένο παρά πρό.

Συμφωνώ. Βέβαια ο πρό δεν χανει τόσο σε τιμή όσο ο ολκληρωμένος σε βάθος χρόνου

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Λίγη βοήθεια για τε

Δεν έχω ακούσει όχι. Αλλά και πάλι δεν έχω ακούσει τόσο αναλυτικό home cinema που να μπορεί να αναδείξει τις διαφορές.....:antlers:

Για οικονομικές διαφορές μιλάω βρε.:slapface:

Συμφωνώ. Βέβαια ο πρό δεν χανει τόσο σε τιμή όσο ο ολκληρωμένος σε βάθος χρόνου

Νομίζεις. Πρώτα από όλα υπολόγισε ότι προ θα πάρει κάποιος που έχει τελικό και δεν είναι πολλοί αυτοί. Άρα έχει μικρότερη ζητηση με συνέπεια να χάνει πιο γρήγορα την αξία του.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Λίγη βοήθεια γι

....Πρώτα από όλα υπολόγισε ότι προ θα πάρει κάποιος που έχει τελικό και δεν είναι πολλοί αυτοί. Άρα έχει μικρότερη ζητηση με συνέπεια να χάνει πιο γρήγορα την αξία του.

:chinscratch:

ΥΓ : Το σκίσαμε το νήμα του ανθρώπου....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Λίγη βοήθεια γι

:chinscratch:

ΥΓ : Το σκίσαμε το νήμα του ανθρώπου....

Μπα νομιζω πως πηρε πολλες διαφορετικες ιδεες.
Και μεχρι... του χρονου... που θα αποφασισει τι θα παρει θα εχει αλλαξει αλλες τοσες φορες γνωμη.

Θα βοηθουσε να μας ελεγε τι εχει τωρα και τι θελει να πετυχει με εναν πολυκαναλο τελικο.

Γιατι αν ο σκοπος του ειναι να εχει ενα συστημα διπλου ρολου, πολυκαναλο ηχο και δικαναλο ηχο, τοτε ισως η λυση ειναι να παρει εναν av σχετικα καλο, με προεξοδους φυσικα, και εναν δικαναλο τελικο μονο.

Σε καθε περιπτωση τους av δεν τους πετας ετσι ευκολα.
Ουτε και το DTS-HD πρεπει να σε κανει να πετας ετσι ευκολα εναν ενισχυτη.
Αντε και εχεις εναν με DD/DTS, και δεν παιζει τα νεα φορμα, και τι εγινε;

Για να ακουσεις τα νεα φορμα θελεις ενα μεσσαιας - ακριβης κατηγοριας blu ray player, νεας γεννιας και αυτο, και εναν ενισχυτη...
Δηλαδη με το που αλλαξε το φορμα βαλε 1000 ετσι για πλακα.

Δηλαδη ενας που παλια ειχε εναν DD/DTS, πηρε πριν δυο χρονια εναν με HDMI συν το αναλογο blu ray και τωρα πρεπει να παρει εναν με TrueHD & DTS-HD συν το αναλογο blu ray, και αυριο εναν με κατι αλλο.

Και με τα mkv να ειναι σε DD/DTS να ακους ετσι και αλλιως αυτο που ακουγες...

Καλος ειναι και ο Yamaha του `99 που εχω...

Καλησπέρα παιδιά.
Σας ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή και τις πολλές ιδέες που δίνετε:grinning-smiley-043
Λοιπόν, ο av receiver που έχω είναι ένας sony str-de598.
Είναι 3-4χρονών 6.1 που υποσχόταν 100W ανά κανάλι (χωρίς να λέει αν οδηγούνται τα κανάλια αυτά ταυτόχρονα).
Υποστηρίζει τα παλιά φορμά DD-EX/DTS και dolby prologic ΙΙX (Το αγαπημένο μου για παρακολούθηση στερεοφωνικών ταινιών ;) )
Ελάχιστο όριο αντιστάσεων για ηχεία ήταν τα 8ohm-16ohm.
Το θέμα είναι ότι αν και τα ηχεία είναι μεν ευαίσθητα, νοιώθω μια "συμπίεση" αν το λέω σωστά, σε υψηλές στάθμες. Προφανώς δυσκολεύεται να τα σηκώσει ο ενισχυτής μου.
Ειδικά το κεντρικό ηχείο που το δοκίμασα με ήχο 1khz σε μέτρια προς υψηλή στάθμη, ακούω παραμόρφωση στο tweeter σαν να καθυστερεί να ακολουθήσει το woofer και μετά μοιάζει να το κλείνει το σύστημα προστασίας του.
Το κεντρικό, αν και το site δίνει 8ohm nominal, γράφει επάνω 4ohm.
Λόγω της αδυναμίας να τα σηκώσει ο ενισχυτής μου άρχισα να ψάχνω για νέο ολοκληρωμένο.
Ο μόνος που έλεγε για 4 ohm capable ήταν ο onkyo από 608 και πάνω.
Τρομερά review, πολλές ευκολίες, μπορείς να ρυθμίσεις τα πάντα, audyssey, στάμπα thx...
Αλλά οι εξής λόγοι μου άλλαξαν γνώμη:
1.Υπερβολικά ψηλό κόστος αγοράς στην Ελλάδα,
2.Αντιπροσωπεία που δεν άφησε πολλούς ικανοποιημένους από ότι διαβάζω εδώ είτε για service ή σε συνεννόηση
3. Υπερθέρμανση
4.Υπερβολικά πολλά bugs και βλάβες, ενδεικτικά τόσο εδώ όσο και σε άλλα site που έχω δει:
Δεν ανάβει ο ενισχυτής, πρόβλημα του upscaler, ελαττωματικά firmware updates, flat ήχος, πρόβλημα στα προ-ενισχυτικά, όλο και κάποιο πρόβλημα προέκυπτε...
Θα αγόραζα από Γερμανία αλλά το θέμα με τις αποστάσεις μεταξύ πωλητή και εμού είναι πλήρως ανασταλτικός παράγοντας ειδικά από την στιγμή που είμαι ιδιαίτερα αγχώδης και μπορώ να γεράσω πριν την ώρα μου σε περίπτωση βλάβης.:grandpa:
Μην με παρεξηγείτε, με λίγο καλύτερη τιμή και service στην Ελλάδα, θα έπαιρνα onkyo.

Εφόσον λοιπόν σκέφτομαι για αγορές μόνο από εδώ, προσανατολιζόμουν σε pioneer μιας και με τα ίδια λεφτά παίρνεις έναν πολύ αξιόλογο μοντέλο.
Στα συν είναι ο κινηματογραφικός ήχος και το mcacc έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλό.
Το θέμα με την pioneer, είναι ότι παρέχει δυνατότητα για 6-8ohm ηχεία.
Κάποιος είπε στο αγγλικό φόρουμ ότι τα τροφοδοτικά του είναι εξαιρετικά αδύναμα και δεν μπορούσε να οδηγήσει κάποια απαιτητικά ηχεία.
Με προϊόντα pioneer, όμως δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Επιπλέον μπήκε στην πορεία και ο παράγοντας του τι γίνεται αν βγουν νέα φορμά; Θα πρέπει να δίνω κάθε τόσο ενάμισι χιλιάρικο για να παίρνω ολοκληρωμένο;
Σκέφτηκα λοιπόν να βγω από τον φαύλο αυτό κύκλο και να πάρω ένα τελικό που θα οδηγούσε τα ηχεία μες στο πλήρες φάσμα των δυνατοτήτων τους no matter what...
Επίσης ο τελικός δίνει 4ohm guarantee και δεν θα έχει πρόβλημα να πέσει στα 3,2 που είναι το ελάχιστο όριο του ηχείου. Σε αντίθεση με ένα ολοκληρωμένο που μπορεί να κλείσει πιο εύκολα.
Εκεί που θα πήγαινα για pionner lx-83 ή 73, θα πήγαινα για πχ vsx-2020 για προ.
Βλέποντας ότι η rotel και emotiva τάζουν αυτές τις τιμές με όλα τα κανάλια οδηγούμενα και εφόσον είδα ότι είναι πραγματικά προσιτοί, σκέφτηκα κάποιον από αυτούς.
Να πω επίσης ότι τα ηχεία είναι στημένα σε υπόγειο μονοκατοικίας οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα για τις εντάσεις :firstprize:
Επιπλέον η τεχνολογία ice power με τράβηξε διότι αξιοποιεί πλήρως το ρεύμα που παίρνει χωρίς να χάνεται ένα μεγάλο τμήμα της σε θερμότητα.
Επίσης έχουν περάσει πολλές γενιές από τότε που βγήκε και παρά τις ενστάσεις κάποιον audiophile, βλέπω ότι τείνει να αντικαταστήσει τους συμβατικούς ενισχυτές παρόλο που αποδίδουν καλύτερα.
Επίσης λιγότερη θερμότητα=μικρότερος κίνδυνος να χαλάσεις κάποιο κύκλωμα σωστά;
Συγνώμη αν σας ζάλισα με το βιβλίο που έγραψα αλλά ήθελα να σας δώσω μια ιδέα του πως σκέφτεται το τρελό κεφάλι μου.:antlers:
Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια και τις ιδέες σας:grinning-smiley-043

Λοιπόν, ο av receiver που έχω είναι ένας sony str-de598. .

Το θέμα είναι ότι αν και τα ηχεία είναι μεν ευαίσθητα, νοιώθω μια "συμπίεση" αν το λέω σωστά, σε υψηλές στάθμες. Προφανώς δυσκολεύεται να τα σηκώσει ο ενισχυτής μου.

Ειδικά το κεντρικό ηχείο που το δοκίμασα με ήχο 1khz σε μέτρια προς υψηλή στάθμη, ακούω παραμόρφωση στο tweeter σαν να καθυστερεί να ακολουθήσει το woofer και μετά μοιάζει να το κλείνει το σύστημα προστασίας του.

Το κεντρικό, αν και το site δίνει 8ohm nominal, γράφει επάνω 4ohm.

Sony?
Αν και δεν γνωριζω για το συγκεκριμενο μοντελο η Sony εβγαζε κατα κυριο λογο φθηνους ενισχυτες. Σε αυτο ηταν καλη, ειχε καποιους οικονομικους.
Τωρα αν αυτος ηταν καλος ή οχι δεν το ξερω, αλλά στοιχηματιζω πως οχι.
Επιπλεον οπως ειπες, ειναι παλιος και δεν υποστηριζει ολα τα φορμα και ολα τα κομφορ.
Οποτε και σαν προενισχυτης δεν κανει.

Αυτο που λες οτι τα ακους καπως συμπιεσμενα...
Ισως ειναι θεμα χωρου. Να ερχεται ο κορεσμος και πλεον απο ενα σημειο και μετα να μην υπαρχει καθαρος ηχος αλλά μια θολουρα.

Αυτο που ειπες με το tweeter, το 1Khz, να μην ακολουθει το γουφερ και οτι σαν να κλεινει ο ενισχυτης απο προστασια, δεν το καταλαβα καθολου.

Το κεντρικο οντως το δινει σαν 8 Ohm. Αν δεν ειναι 8 ή εστω 6 μην το ψαχνεις.

Τι μπορεις να κανεις.
Πρωτα απ`ολα στον υπαρχοντα ενισχυτη να δηλωσεις τα ηχεια σαν small. Ειδικα το κεντρικο και τα πισω. Αυτο θα ξελαφρωσει τον ενισχυτη.
Να αφησεις μεγαλυτερο κενο γυρω απο τον ενισχυτη, να αεριζεται καλα. Αυτο επισης θα τον ξελαφρωσει.

Τωρα η αγορα ενος πολυκαναλου τελικου επειδη ο av ενισχυτης που εχουμε δεν ειναι καλος δεν ειναι σωστη κινηση.
Γιατι το πιθανοτερο να μην ειναι ουτε σαν προενισχυτης.
Επιπλεον η καταναλωση ρευματος θα αυξηθει κατα παρα πολυ. Ασχετα αν δεν χρησιμοποιεις τα ενισχυτικα σταδια του av η συνολικη καταναλωση θα ειναι πολυ περισσοτερη απο εναν αλλο av αντιστοιχης ισχυος.
Η αποβολη θερμοτητας το ιδιο. Το καλοκαιρι δεν θα αντεχεις με ανοικτους ενισχυτες, τηλεοραση και υπολογιστη. Το κλιματιστικο στο φουλ. Επιπλεον καταναλωση.

Η αγορα ενος πολυκαναλου τελικου επειδη τα ηχεια μας δεν καθονται καλα και παλι δεν ειναι σωστη κινηση.
Χιλιες φορες να αλλαξεις ηχεια, αν πιστευεις οτι υπαρχει προβλημα.

Θα ελεγα να κοιταξεις καποιο σχετικα μεγαλο μοντελο της Yamaha.
Ουτε καλωδια, ουτε Sony, ουτε καταναλωση, ουτε επιπλεον χωρος, ουτε δεν παιζει καλα, α τελικα ο νεος av που πηρα σαν προενισχυτη δεν ειναι καλος ή μηπως ο τελικος δεν ειναι καλος, ή μηπως τα ηχεια ή μηπως ο υπολογιστης ή το blu ray και στο τελος να μην εχεις ιδεα τι πηγε στραβα.
Μην κανεις πολυπλοκα τα πραγματα οταν μπορουν να ειναι πολυ απλα.

Για αρχη θα ελεγα να δοκιμασεις τα ηχεια σου με εναν αλλο ενισχυτη, δανεικο.

Πράγματι ο sony που έχω ήταν από τα οικονομικά μοντέλα χωρίς εξόδους προενίσχυσης,
Τον πήρα όταν κόλλησα το μικρόβιο του πολυκάναλου ήχου.
Αρχικά είχα ένα σύστημα 5,1 ηχείων βιβλιοθήκης creative με αποκωδικοποιητή που "τάιζε" ένα παθητικό 10ιντσο sub. Όταν ανέβαινε η ένταση, ο ενισχυτής έκλεινε διότι που να σηκώσει ένα παθητικό sub μαζί με 5 ηχεία...
Με το που πήγα στο υπόγειο λοιπόν, άλλαξα ενισχυτή και πήρα αυτόν γύρω στα 300 Ευρώ. Ήδη ήταν λίγο outdated όταν τον πήρα:slapface:
Σύνδεσα πάνω του
ένα παλιό ζευγάρι ηχείων scott του μπαμπά μου για front,
ένα ενεργό sub της sony
και τα creative για center και surround

Στην πορεία άλλαξα ηχεία και πήρα πρόσφατα αυτά της crystal audio.

Το κεντρικό είναι 4ohm με ελάχιστο 3.2
Για το κλείσιμο που είπα εννοούσα την προστασία του tweeter. Το ηχείο έχει ενσωματωμένη προστασία στα tweeter για να μην καούν από τις παραμορφώσεις που μπορεί να παράγει ο ενισχυτής όταν κλιπάρει.
Το δοκίμασα με ένα παλιό στερεοφωνικό ενισχυτή technics που σήκωνε ηχεία 4ohm και δεν πρόσεξα κάτι... Νομίζω ότι δούλεψε κανονικά...
Λέω νομίζω διότι έχει αναλογικό ποτενσιόμετρο και με το καιρό έκανε σκριτς σκρατς... Φοβόμουν να ανεβάσω πολύ ψηλά την ένταση... Καλά τα πειράματα αλλά μην κάψουμε και τίποτα...

Εννοείται ότι θα αλλαχθεί και ο ενισχυτής αν και εφόσον αποφασίσω για τελικό. Αυτός δεν έχει καν προενισχυτικά στάδια...
Αρχικά θα πάω για ένα μέσο ραδιοενισχυτή με pre-out και μετά για ένα καλό τελικό.
Γι αυτό, τον τελικό τον πήγα για 1 χρόνο μετά...
Πάντως έχεις δίκιο για το χώρο μιας και είναι πλακάκι κάτω και μπορεί να αντανακλά ο ήχος.
Με τα παλιά μου ηχεία δεν είχα βέβαια αυτό το πρόβλημα. Μάλλον φταίνε τα τονισμένα ψηλά των crystal audio. Δεν είμαι συνηθισμένος και μάλλον με κουράζουν σε υψηλές στάθμες. Και πάλι όμως πιστεύω ότι δεν γίνεται σωστή οδήγηση τους μιας και από ότι φαίνεται είναι "δύσκολα" ηχεία και αδύναμος ο ενισχυτής.

Για να δανειστώ ενισχυτή πολυκάναλο, λίγο δύσκολο μιας και είμαι επαρχία και η πλειοψηφία είναι με budget πολυκάναλους ή αλλιώς με all-in-one dvd player.
Θα δοκιμάσω πάντως να βάλω μοκέτα στο πάτωμα μπας και αλλάξει κάτι...:a0210:

Δεν εχω διαβασει ολο το νημα...
Ποσος ειναι ο χωρος που εχεις στημενα τα ηχεια ?

Παντως για να πας σε εναν νεο πολυκαναλο με προεξοδους, αξιολογο ωστε να μην ειναι πατατα, θα πρεπει να δωσεις το λιγοτερο 500 ή καπου εκει.
Βαλε και τον τελικο... φτανει πολυ το μαλλι.
Και ολα αυτα για να οδηγησεις αυτα τα ηχεια.

Τι να πω. Δεν θα το εκανα με τιποτα.
Θα επαιρνα εναν Yamaha, οσο αντεχουν τα οικονομικα μου.
Π.χ εναν 767 ή καποιον πιο παλιο, εναν 1065. Ψαχνοντας για την ευκαιρια ισως εβρισκα και κατι αλλο.
Και με αυτον θα οδηγουσα τα ηχεια μου.
Οπως κανω και τωρα δηλαδη, με τον RX-V795aRDS του `99... (με ηχεια Mission M33i, M3C2, M33) τα οποια οχι μονο τα οδηγει ανετα, αλλά στο χαλαρο...

Με τα λεφτα του τελικου συν τον av προενισχυτη πας ανετα για εναν RX-V2067 ή ακομα και για... DSP-Z7... που δεν αξιζουν τα λεφτα τους παντως.
Θα μου πεις... ψαχνεις πως θα οδηγησεις 4Ω κεντρικο ηχειο... αυτο ειναι αλλο ζητημα...

Ξεκινα απο εναν τετοιο ενισχυτη, αφου ετσι και αλλιως σου χρειαζεται, δες τι θα κανεις με τα ηχεια σου, και μετα βλεπεις αν θα πας σε τελικο.