Λίγη βοήθεια?

Αυτός ο ενισχυτής ήταν DIY?
Τα 704 τα έχω στο μυαλό μου, αλλά θέλω πρωτα να ξεκαθαρίσω τι ακούω και πως...
Να ξαναευχαριστήσω για το ενδιαφέρον!

Απάντηση: Re: Λίγη βοήθεια?

Αυτός ο ενισχυτής ήταν DIY?
Τα 704 τα έχω στο μυαλό μου, αλλά θέλω πρωτα να ξεκαθαρίσω τι ακούω και πως...
Να ξαναευχαριστήσω για το ενδιαφέρον!

Ναι

καλησπέρα,
Τα Pro Ac 140 έχουν το εκτόπισμα των Egglestone ή των υπολοίπων που έχουν προταθεί?

Στο τεύχος του Ήχου που κυκλοφορεί, θα βρεις ένα συγκριτικό ηχείων από 1500-2000 ευρώ (υποθέτω ότι θα τα βρεις φθηνότερα στην αγορά, άρα είσαι εντός μπάντζετ.)

Κορυφαίο βγαίνει το νέο Άρτεμις, δεν ξέρω καν αν έχει προλάβει να βγει στην αγορά, αν λέγεται V3 ή πώς αλλιώς, στα 2000 ευρώ, με βαθμολογία 4,7. Φαίνεται πολύ ισορροπημένο ηχείο με μεγάλο και μεστό ήχο. Είναι επίσης εύκολο φορτίο.

Από εκεί και πέρα, το Revel Concert F12 είναι επίσης εύκολο και ικανό να καλύψει μεγάλους χώρους αλλά δεν ξεχωρίζει κάπου ιδιαίτερα. Βαθμ.4.

Το sonus faber tower πλασσάρεται ψηλά, με 4,69 και είναι εύκολο στην τοποθέτηση. (Προσωπικά δεν μου αρέσει η φάτσα του.)

Το xavian giulietta είναι σχετικά αναίσθητο. Είναι όμως πολύ όμορφο και καλό ηχείο αλλά μάλλον μικρό για τον χώρο σου. Επειδή είναι σε προσφορά (όπως και ο Hegel της stepcom) αξίζει τον κόπο νομίζω να τα ακούσει κανείς, ιδίως τα μεγαλύτερα μοντέλα αφού με τα ίδια χρήματα παίρνει μεγαλύτερο ηχείο.
Προσωπικά θα το κοίταζα αυτό το σενάριο, να άκουγα δηλ. τον συνδυασμό xavian + Hegel και αν ήταν ικανοποιητικός για μεγάλο χώρο να προχωρούσα ταυτόχρονα (πουλώντας τα παλιά μηχανήματα.)
Αλλιώς, το νέο Άρτεμις.

Jacob να σου πω την αποψη μου
αν ακούς σε μεσαίες εντασεις διαφορα ειδη μουσικής για πολλές ωρες με τα χρηματα που αναφέρεις περίμενε να βρεις μ/χ Sonus faber, Harberth HL5 να γουσταρεις
αυριο με εναν ενισχυτη θα τα ξανακούσεις

Πρόσεξε σχεδίασεις με παράλληλα γουφερς που μονο στα χαρτιά ειναι 6-8 Ωμ στη πραξη πέφτουν κάτω από 4 στο βασικό προγραμμα 100-400κύκλους

Κορυφαίο βγαίνει το νέο Άρτεμις, δεν ξέρω καν αν έχει προλάβει να βγει στην αγορά, αν λέγεται V3 ή πώς αλλιώς, στα 2000 ευρώ, με βαθμολογία 4,7. Φαίνεται πολύ ισορροπημένο ηχείο με μεγάλο και μεστό ήχο. Είναι επίσης εύκολο φορτίο.

Sorry δε το ειχα διαβάσει
Χωρίς να θέλω να ερθω σε αντιπαράθεση μαζί σας
και εχοντας μεγαλώσει με Audio Spectrum
πως βγάζετε το συμπέρασμα οτι ειναι ισορροπημένο με >10dB βυθισμα και πως ειναι ευκολο φορτίο με αν δεν κάνω λάθος κάτω από 4 Ωμ κατώτερη αντισταση?

Sorry δε το ειχα διαβάσει
Χωρίς να θέλω να ερθω σε αντιπαράθεση μαζί σας
και εχοντας μεγαλώσει με Audio Spectrum
πως βγάζετε το συμπέρασμα οτι ειναι ισορροπημένο με >10dB βυθισμα και πως ειναι ευκολο φορτίο με αν δεν κάνω λάθος κάτω από 4 Ωμ κατώτερη αντισταση?

Δεν λέω ότι είναι και για 300b αλλά υπάρχει μια διάχυτη αίσθηση ότι είναι λογικό φορτίο για τα συνήθη 60-100 watt των ενισχυτικών που κυκλοφορούν στα σπίτια μας. Δες σε παρόμοια συζήτηση που τρέχει τώρα, τι λέει ο συνάδελφος:

"Όσον αφορά τα ρεύματα μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι η Artemis είναι το πιο εύκολο ηχείο που υπάρχει! Και αυτό όχι τόσο λόγω της ευαισθησίας 91 dB/w/m αλλά κυρίως λόγω του ωμικού και όχι επαγωγικού χαρακτήρα που έχουν.
Αν υπάρχει ενισχυτής που δεν μπορεί να οδηγήσει τα Artemis τότε δεν μπορεί να οδηγήσει τίποτα και είναι για πέταμα! Ετσι απλά!

Εγώ έχω οδηγήσει τα Artemis σε 45 τ.μ. χώρο με Rotel 2x30 wRMS και όχι μόνο δεν "ίδρωσε" ο Rotelάκος για να τα οδηγήσει, αλλά πέτυχε αξιοσημείωτες εντάσεις χωρίς καθόλου παραμόρφωση και χωρίς να τσιρίζουν. Και μετά από ένα 3ωρο ήταν ακόμη χλιαρός. Τι καλύτερη απόδειξη θέλεις ότι αποτελούν το ιδανικό φορτίο για έναν ενισχυτή;"

(από εδώ.)

Από την άλλη το Harbeth το SHL5 (νομίζω) ακούστηκε μουντό με τον Dialogue two και τα 40βατάκια του (αλλά το ίδιο ακουγόταν και με τα 80 βατ του Carry) το δε χαμηλό του μου φαινόταν να υποοδηγείται. Μπορεί να φταίνε χίλιοι παράγοντες, συνέργειες πραγμάτων... δεν έκανα και εξαντλητική ακρόαση. Πρέπει να τα δοκιμάσει κανείς τα πράγματα ανεξάρτητα από τις τιμές και τις μετρήσεις.

Ε όχι τώρα να συγκρίνουμε τα Artemis με τα Harbeth...

Ψυχραιμία:flipout::flipout:

Τ' άλλο πάλι...Το έγραψε ο "ΗΧΟΣ"...
Ακούστε τα πρώτα οι ίδιοι...Ο "ΗΧΟΣ" έχει πολύ παλιό "αίσθημα" με τα AS.Φλογερό...

Last edited:
Re: Απάντηση: Λίγη βοήθεια?

Ε όχι τώρα να συγκρίνουμε τα Artemis με τα Harbeth...

Ψυχραιμία:flipout::flipout:

Τ' άλλο πάλι...Το έγραψε ο "ΗΧΟΣ"...
Ακούστε τα πρώτα οι ίδιοι...Ο "ΗΧΟΣ" έχει πολύ παλιό "αίσθημα" με τα AS.Φλογερό...

Δεν τα συγκρίνουμε στις ηχητικές τους ποιότητες βρε Dipie αλλά στην ευκολία της οδήγησης (και της τοποθέτησης, ενδεχομένως.)
Το ότι ο Ήχος έχει αυτή τη φλογερή σχέση με τα Spectrum είναι γνωστό. Το βάζουμε κι αυτό στην εξίσωση. :flipout:

Προφανώς δεν λαμβάνουμε υπόψη τα σχόλια και τις βαθμολογίες του Ηχου
αν τις λαμβαναμε υπόψη πρέπει ολοι οι κατασκευαστες ηχείο να σταματησουν τις εργασίες τους, να σηκώσουν τα χερια ψηλά και να υποκλιθουν στην μεγαλοπρεπεια τις θεας του κυνηγιού.
Χωρίς να θελω να υποτιμήσω τις ικανότητες του κύριου Πετροπουλου μιλάω καθαρά για τα σχόλια και το 4.7:flipout:
Οταν βάλεις ενα καλό τελικό που κατεβαινει 2 Ωμ με επάρκεια τροφοδοσίας και ακούσεις την Αρτεμις....τα ξαναλέμε
Αν το εχεις κάνει δεν θα μιλαγες για τον ροτελακο
και εγω εχω παιξει τα Μ40 της Harberth με AV και επαιζαν μια χαρά και σε μεγαλες εντασεις....αλλά προς θεου δεν το ξαναματακάνω

Προφανώς δεν λαμβάνουμε υπόψη τα σχόλια και τις βαθμολογίες του Ηχου
αν τις λαμβαναμε υπόψη πρέπει ολοι οι κατασκευαστες ηχείο να σταματησουν τις εργασίες τους, να σηκώσουν τα χερια ψηλά και να υποκλιθουν στην μεγαλοπρεπεια τις θεας του κυνηγιού.
Χωρίς να θελω να υποτιμήσω τις ικανότητες του κύριου Πετροπουλου μιλάω καθαρά για τα σχόλια και το 4.7:flipout:
Οταν βάλεις ενα καλό τελικό που κατεβαινει 2 Ωμ με επάρκεια τροφοδοσίας και ακούσεις την Αρτεμις....τα ξαναλέμε
Αν το εχεις κάνει δεν θα μιλαγες για τον ροτελακο
και εγω εχω παιξει τα Μ40 της Harberth με AV και επαιζαν μια χαρά και σε μεγαλες εντασεις....αλλά προς θεου δεν το ξαναματακάνω

Όλα καλά και συμφωνούμε... μόνο που δεν διάβασες προσεχτικά ό,τι είπα. Αυτό με τον ροτελάκο δεν είναι δική μου κρίση, παρέπεμψα σε σχόλιο τρίτου, έδωσα μάλιστα και την πηγή.

Εχεις δικιο sorry τωρα το ειδα...
εστω αυτός που το 'πε

Υ.Γ.αυτό το γκρουπάκι οι Gas Gas τι κάνουν?
βγάζουν τίποτα?
τα δύο πρωτα που εχω αν και λίγο σκληρά, εχουν αποψη

Έκανα ανασκαφές και το βρήκα.
Συγκριτικό 13 ηχείων 1500-1800 ευρώ, στο Hi-Fidelity, τεύχος 15 Μάρτιος-Απρίλιος του 2008.

Το Άρτεμις και πάλι πρώτο, όχι στο απόλυτο πνεύμα του Ήχου με τις βαθμολογίες, αλλά αφήνεται να εννοηθεί ότι είναι το πιο ολοκληρωμένο ηχείο της κατηγορίας. Να βάλουμε λοιπόν στην εξίσωση πως και το Hi-Fidelity διατηρεί θερμή σχέση με τα Spectrum.

Οι υπογραμμίσεις δικές μου (και εδώ ισχυρίζονται ότι πρόκειται για εύκολο φορτίο.) Ευτυχώς γράφω τυφλό γιατί αλλιώς...

"H Άρτεμις είναι ένα απόλυτα φιλικό προς τον χρήστη ηχείο. Παρά το γεγονός της παρουσίας των οπών εκτόνωσης των ρεφλέξ στο πίσω μέρος της δεν θα έχει πρόβλημα ακόμα και αν πλησιάσει κοντά σε τοίχους ή και γωνίες. Απλά χρειάζεται μια απόσταση της τάξης των 30-40 εκ. για να μπορεί να αναπνέει. Το ηχείο αυτό είναι πέρα από κάθε αμφιβολία το πιο ακριβές και σωστό τονικά ηχείο της δοκιμής. Ο χαρακτήρας του είναι αυτός ενός αρκετά ακριβούς μόνιτρο ηχείου, το οποίο ακτινογραφεί με ακρίβεια τόσο το πρόγραμμα όσο και τα συνοδά. Η ουδετερότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό που το διακρίνει χωρίς όμως ποτέ να γίνεται κλινικό ή ψυχρό. Αντίθετα είναι πολύ μουσικό, με ζεστές, ανθρώπινες και φυσικές χροιές. Το μεγάλο του ατού είναι η άριστη ομοιογένεια και ροή της μουσικής σε όλο το φάσμα, με μια ακρίβεια μετρονομική για τα δεδομένα της δοκιμής αλλά και της κατηγορίας του. Οι χαμηλές συχνότητες διαθέτουν ικανή έκταση, η απόσβεση είναι υποδειγματική χωρίς τα μπάσα του να είναι ούτε καμπυλώδη, ούτε όμως και κοφτά.
Οι νότες αναπτύσσονται και σβήνουν μέσα στο σωστό χρόνο. Η ανάλυση της περιοχής είναι μέσα στα πλαίσια των κορυφαίων της δοκιμής αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι η απόδοση των χροιών του που είναι απόλυτα φυσικές. Αυτό ισχύει για όλο το φάσμα ειδικά δε για την περιοχή των μεσαίων που χαρακτηρίζεται από λυρισμό αλλά και εσωτερική δύναμη. Η Άρτεμις δεν είναι ένα ηχείο που δοκιμάζει να εντυπωσιάσει τον ακροατή επίπλαστα. Τα πρίμα της είναι ταχύτατα, εκτεταμένα, και με μεστή γεμάτη παρουσία. Είναι τονικά ακριβέστατα περιγράφοντας και τις πιο λεπτοφυείς απόκρυφες λεπτομέρειες της περιοχής. Το ηχείο δεν σκληραίνει ποτέ και δεν χάνει τον έλεγχο ακόμα και στα πιο δύσκολα μεταβατικά. Θα ανταποκριθεί ταχύτατα με δυναμισμό και ακρίβεια σε όλα τα είδη της μουσικής φανερό όμως είναι ότι λατρεύει τα φυσικά όργανα τα οποία θα αποδώσει πάντα μέσα στο πλαίσιο της πραγματικής τους υπόστασης. Λόγω της άψογης τονικής ισορροπίας αλλά και των δυνατοτήτων ανάλυσης η Άρτεμις στήνει μια υποδειγματική στερεοφωνική εικόνα με ιδιαίτερη έμφαση στην περιγραφή του βάθους αλλά και του ανάλογου ύψους. Το ηχείο αυτό θέλει προσοχή ως προς το θέμα των συνοδών του καθώς δεν συγχωρεί πολλά λάθη τα οποία έστω και με ευγενικό τρόπο θα φανερώσει.
Σαν φορτίο είναι αρκετά εύκολο καθώς και ένας λαμπάτος ενισχυτής με ισχύ από 30watt και πάνω θα το οδηγήσει σε ικανοποιητικές εντάσεις χωρίς πρόβλημα. Από την άλλη δεν θα πει όχι και σε κάποιον τελικό μεσαίας κατηγορίας με ισχύ της τάξης των 150watt.
Σε γενικές γραμμές η Άρτεμις είναι ένα κορυφαίο ηχείο για την κατηγορία της το οποίο όμως απευθύνεται στους σοβαρούς και κατασταλαγμένους μουσικόφιλους που επιθυμούν τη φυσικότητα και όχι τον εντυπωσιασμό."

Κάνω και copy-paste από ένα σημείο άρθρου του Κωτσή στον Ήχο τον Ιούνιο του 2007, που φιλοξενείται σε άλλο φόρουμ, σχετικά με τη μεσαία περιοχή και τις βελτιώσεις:

"Η ομαλότητα της μεσαίας περιοχής και η περιεκτικότητά της σε αρμονικές δεν έχουν πια καμία σχέση με τα παλαιότερα στεγνά ηχοχρώματα της Spectrum."

Δεν είμαι ιδιαίτερα αθλητικός τύπος.Ωστόσο άν με βάλεις να συναγωνιστώ με καπνιστές 60αρηδες θα τους σκίσω.:BDGBDGB53:

Πρωταθλητής θα βγώ κι υπεράνθρωπος...:flipout:

Στα λεφτά των Artemis υπάρχουν καλές σειρές των π.χ Proac,Spendor, Sonus Faber,Xavian,Focal, Chario,Neat,Triangle,Psb,Audio Physic,PMC,ATC, Sonics, Monitor Audio...έχετε δεί καμιά σύγκριση ποτέ μαζί τους;

Ολο με κάτι...αουτσάϊντερ τα συγκρίνουν ή κατά μόνας...Στην τελική ούτε σε ήχο ξεχωρίζουν,ούτε φθηνά είναι.

Γενικά δεν μου αρέσει η καλιέργεια ανύπαρκτων μύθων-άς είναι κι ελληνικοί...

Last edited:
Re: Απάντηση: Λίγη βοήθεια?

Δεν είμαι ιδιαίτερα αθλητικός τύπος.Ωστόσο άν με βάλεις να συναγωνιστώ με καπνιστές 60αρηδες θα τους σκίσω.:BDGBDGB53:

Πρωταθλητής θα βγώ κι υπεράνθρωπος...:flipout:

Στα λεφτά των Artemis υπάρχουν καλές σειρές των π.χ Proac,Spendor, Sonus Faber,Xavian,Focal, Chario,Neat,Triangle,Psb,Audio Physic,PMC,ATC, Sonics, Monitor Audio...έχετε δεί καμιά σύγκριση ποτέ μαζί τους;

Ολο με κάτι...αουτσάϊντερ τα συγκρίνουν ή κατά μόνας...Στην τελική ούτε σε ήχο ξεχωρίζουν,ούτε φθηνά είναι.

Γενικά δεν μου αρέσει η καλιέργεια ανύπαρκτων μύθων-άς είναι κι ελληνικοί...

Μα το τεστ του Ήχου περιλαμβάνει 3 από τις εταιρείες που αναφέρεις.
Αυτή είναι η κατάταξη, με μικρές ή ελάχιστες διαφορές στη βαθμολογία:

Audio Spectrum Artemis
Sonus Faber Toy Tower
PMC GB1
Sonics Oumnia
Xavian Giulietta
Opera Seconda
Elac FS247
PSB imagine ttower
Heco Celan XT701
Revel Concert F12.

Οκ αυτή είναι τελευταία εξέλιξη...Δεν παρακολουθώ τα "τέστ" τους...

Το τελευταίο μοντέλο Αρτεμις που τεστάρουν,δεν το έχω ακούσει σε καλές συνθήκες.Οτι έγραφαν όμως για τα προηγούμενα μοντέλα ήταν παραμύθια...Ελπίζω αυτή την φορά να κινούνται κοντά στην πραγματικότητα.Αυτό είναι που με ενοχλεί...Τα παραμύθια...

Αυτό που ξέρω βασικά, είναι ότι δυο φίλοι τουλάχιστον τα παίδευαν χρόνια τα Άρτεμις, αλλά φευ... και οι δυο ανακουφίστηκαν που τα άλλαξαν...

Αυτό που ξέρω βασικά, είναι ότι δυο φίλοι τουλάχιστον τα παίδευαν χρόνια τα Άρτεμις, αλλά φευ... και οι δυο ανακουφίστηκαν που τα άλλαξαν...

Συνειρμικά μου έρχεται εδώ η (ψιλοφαλλοκρατική) ρήση "δείξε μου μια όμορφη γυναίκα και θα σου δείξω έναν τουλάχιστον άντρα που την έχει βαρεθεί". Βεβαίως δεν κολλάει στην εμφάνιση του Άρτεμις, το οποίο μόνο όμορφο δεν το λες, όσο στο διαρκές ανικανοποίητο που έχει το υπέροχο (και ανέξοδο άι μάιτ σέυ) χόμπυ μας.