Linux στο PS3 (Ubuntu + Yellow Dog) + Οδηγοί εγκατάστασης

Δηλαδη δεν μπορω να κανω κατι τωρα για να βλεπω ολη την οθονη θα μου τρωει εικονα?Πως ειναι δυνατον να μην αλλαζει η αναλυση?

Ξερει κανεις κατι? Τι μπορω να κανω κατα την εγκατασταση να μην μου τρωει την εικονα? Εχω μια 40V3000.... δεν ειναι δυνατον...

Στην αρχη δοσ αλλα παταω εντερ και μετα μπαινει στο περιβαλλον ubuntu .Οταν μπει εκει δεν μου δειχνει ολη την οθονη....

Δηλαδη δεν μπορω να κανω κατι τωρα για να βλεπω ολη την οθονη θα μου τρωει εικονα?Πως ειναι δυνατον να μην αλλαζει η αναλυση?

Για όλες τις αναλύσεις όπου θες να πετύχεις στην TV σου ακολούθησε τα εξής:

[Applications]>[Accessories]>[Terminal] γράφοντας ps3videomode -h

Θα σου εμφάνισή τις παρακάτω αναλύσεις:

YUV 60Hz 1:480i 2:480p 3:720p 4:1080i 5:1080p
YUV 50Hz 6:576i 7:576p 8:720p 9:1080i 10:1080p
RGB 60Hz 33:480i 34:480p 35:720p 36:1080i 37:1080p
RGB 50Hz 38:576i 39:576p 40:720p 41:1080i 42:1080p
VESA 11:WXGA 12:SXGA 13:WUXGA

Διαλέγοντας αυτή που θες να πετύχεις.

Video Modes

Depending on what video output you are using for your PS3, you may need to boot the installer with a different video mode. To do this, type install video=ps3fb:mode:X at the kboot prompt, where X is (from ps3-video-mode):

0:auto mode
YUV 60Hz 1:480i 2:480p 3:720p 4:1080i 5:1080p
YUV 50Hz 6:576i 7:576p 8:720p 9:1080i 10:1080p
RGB 60Hz 33:480i 34:480p 35:720p 36:1080i 37:1080p
RGB 50Hz 38:576i 39:576p 40:720p 41:1080i 42:1080p
VESA 11:WXGA 12:SXGA 13:WUXGA

full screen mode: <video mode ID> + 128
dither ON mode : <video mode ID> + 2048

Λοιπόν παιδιά εχω δυο ερωτησούλες και θα ήθελα πάρα πολύ την βοήθειά σας

1)προσπαθώ πολύ να εγκαταστήσω το flash player και ακολουθώ πιστά τις οδηγίες αλλά κολλάω στο σημείο που παω στο terminal.Συγκεκριμένα οι οδηγίες λενε πως πρεπει μεσω terminal να πάω στο dir του φακέλου που αποθήκευσα κατά το download και να πληκτρολογίσω ./flashplayer-installer.Πως όμως πάω στοdir του φακέλου?

2)Στο word των linux έχει μόνο αγγλικά.......πως θα γράφω ελληνικά?(οπουδήποτε αλλου μπορώ και γράφω ελληνικά)

Μια κατατην γνωμη σας εκδοση linux υποστηριζει καλυτερα ολα οσο προσφερει το ps3? Ποια ειναι πιο σταθερη?

Η πιο σταθερή που να μπορεί να στηθεί με τον επεξεργαστή του PS3 είναι το debian (στη stable έκδοση). Για να το εγκαταστήσεις όμως θα πεις το δεσπότη Παναγιώτη. Οπότε πηγαίνεις σε debian-οειδή, δηλαδή βασισμένα στο debian αλλά πιο "ετοιματζίδικα".
Αυτά είναι τα ubuntu, mint, sidux. Κατά τη γνώμη μου, μιας κι είσαι άπειρος, βάλε mint που ουσιαστικά είναι ένα ubuntu με προεγκατεστημένους κάποιους codecs. Πρακτικά, σου παίζει τα πάντα "out of the box".

Λοιπόν παιδιά εχω δυο ερωτησούλες και θα ήθελα πάρα πολύ την βοήθειά σας

1)προσπαθώ πολύ να εγκαταστήσω το flash player και ακολουθώ πιστά τις οδηγίες αλλά κολλάω στο σημείο που παω στο terminal.Συγκεκριμένα οι οδηγίες λενε πως πρεπει μεσω terminal να πάω στο dir του φακέλου που αποθήκευσα κατά το download και να πληκτρολογίσω ./flashplayer-installer.Πως όμως πάω στοdir του φακέλου?

Διάβασε τις οδηγίες για το Flash Plugin for YDL.

Μετα απο καιρο προσπαθεια καταφερα και εβαλα το YDL 5.02 στο PS3.
Που μπορω να βρω προγραμματακια ? Ελληνικα πως μπορω να βαλω ?
Ολα τοθ τα προγραμματα ειναι αυτα πανω στην μπαρα?

Τα πιο πολλά προγράμματα τα έχει μέσα στην έκδοση όπου έχεις κατεβάσει απλά πρέπει να κάνεις download τα RPM packages.

Aπό το menu: Applications -> Accessories -> Software Management -> Add/Remove Software . :operator:

τελικα το linux ps3 παιζει divx,xvid.mpeg2,mpeg4,h264,mp3,vcd, κτλ και αν ναι ποια απο ολα αυτα??

επισης με torrent τι γινεται??
ευχαριστω πολυ

Υ.Γ. πειτε μου οσοι τα εχετε δοκιμασει γιατι σκεφτομαι πολυ σοβαρα την αγορα ενος ps3 διοτι το pc παλιωσε πια

Last edited:
Απάντηση: Re: Linux στο PS3 (Ubuntu + Yellow Dog) + Οδηγοί εγκατάστασης

τελικα το linux ps3 παιζει divx,xvid.mpeg2,mpeg4,h264,mp3,vcd, κτλ και αν ναι ποια απο ολα αυτα??

επισης με torrent τι γινεται??
ευχαριστω πολυ

Υ.Γ. πειτε μου οσοι τα εχετε δοκιμασει γιατι σκεφτομαι πολυ σοβαρα την αγορα ενος ps3 διοτι το pc παλιωσε πια
Για να παίξεις τέτοια αρχεία, εγκαθιστάς το γνωστό μας VLC για έκδοση linux. Από εκεί κ πέρα, έχεις τον περιορισμό των 4gb μέγιστου αρχείου λόγω fat32, το οποίο λύνεται σε εξωτερικό δίσκο ntfs με ειδικό driver. Πάνω από όλα όμως, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ειδικός driver για την κάρτα γραφικών του, οπότε κ κάνει κολλήματα σε αρχεία μεγάλα, με υψηλό bitrate...

Στα YDL στο desktop 1 πηγα στο self configuration gia thn panw mpara και και πατησα και τωρα εχει εξαφανιστει.Πως μπορω να την επαναφερω το μονο ποθ δειχνει η οθονη μου στο desktop1 ειναι computer trash kai carpe_diem Home