Linux στο PS3 (Ubuntu + Yellow Dog) + Οδηγοί εγκατάστασης

Re: Απάντηση: Re: Linux στο PS3 (Ubuntu + Yellow Dog) + Οδηγοί εγκατάστασης

Για να παίξεις τέτοια αρχεία, εγκαθιστάς το γνωστό μας VLC για έκδοση linux. Από εκεί κ πέρα, έχεις τον περιορισμό των 4gb μέγιστου αρχείου λόγω fat32, το οποίο λύνεται σε εξωτερικό δίσκο ntfs με ειδικό driver. Πάνω από όλα όμως, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ειδικός driver για την κάρτα γραφικών του, οπότε κ κάνει κολλήματα σε αρχεία μεγάλα, με υψηλό bitrate...

ευχαριστω πολυ φιλε..για torrent ξερουμε τιποτα?

Γεια σου zeelias4 καλωσόρισες...!:ernaehrung004:

H πιο σταθερή έκδοση για το PS3 είναι το Yellow Dog Linux.

Σε παρακαλώ, πρώτα διάβασε εδώ και εδώ.

Μέτα αν έχεις απορίες εδώ είμαστε...-bye-

Καλωσόρισες...:ernaehrung004:

Το Υellow Dog Linux για το οποίο συζητάμε υποστηρίζει Ελληνικά.

Last edited:
Ρε παιδια εγκατεστησα την 5.0.1 και δεν μου παιζει η εφαρμογη Boot-game-os.βρηκα κατι λυσεις αλλα ειναι για την 5.0.0.κανεις καμια βοηθεια??Τελος εχει κανεις γνωμη για OpenSuse , Gentoo ?? ευχαριστω

Δεν ξέρω αν υποστηρίζουν τον Cell οι διανομές που λες.

Αν ναι, το OpenSuSE είναι καλούτσικη περίπτωση, αλλά σε σύγκριση με το YDL, δεν...
Το δε Gentoo, είναι από τις πιο σταθερές διανομές που υπάρχουν, αλλά θα τρελαθείς στο Compile. Πάρα πολύ δύσκολο να στηθεί, χειρότερο κι από το καθαρό Debian.
Οπότε, αν είσαι αρχάριος, όχι.

Απάντηση: Re: Linux στο PS3 (Ubuntu + Yellow Dog) + Οδηγοί εγκατάστασης

Ρε παιδια εγκατεστησα την 5.0.1 και δεν μου παιζει η εφαρμογη Boot-game-os.βρηκα κατι λυσεις αλλα ειναι για την 5.0.0.κανεις καμια βοηθεια??Τελος εχει κανεις γνωμη για OpenSuse , Gentoo ?? ευχαριστω

Για να δουλέψει το boot-game-os πρέπει να είσαι στο linux με τον χρήστη root. :ernaehrung004:

Χαιρετώ όλους τούς φίλους και εύχομαι καλή χρονιά.
Μπαίνω και εγώ για πρώτη φορά στην οικογένεια PS3 και φυσικά δημιουργήθηκαν και σε μένα τα πρώτα προβλήματα.
Διάβασα όλα τα προηγούμενα που έχουν συζητηθεί στο φόρουμ για την εγκατάσταση κ.λ.π του YDL και προσπάθησα να το εγκαταστήσω στο καινούργιο μου PS3 40 GB (system software :version 2.10).
Εγκατέστησα με μεγάλη ευκολία το " otheros bld " αλλά το YDL δεν θέλει να εγκατασταθεί με καμία δύναμη.
Προσπάθησα το 5.0.0 /8-12-2006 , το 5.0.1 /11-5-2007 τίποτα η απάντηση του PS3 είναι πάντα " No applicable instaler was found ".
Θα παρακαλούσα να είχα τις απόψεις σας για το τι μπορεί να συμβαίνει.
Ευχαριστώ.

Καλωσόρισες sagsag,λογικά δεν έχεις εγκαταστήσει σωστά το " otheros bld " δες τους οδηγούς εγκατάστασεις στην πρώτη σελίδα και άρχισε απο την άρχη.

Καλησπέρα παιδιά

Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά!

Πρώτη φορά ποστάρω στο forum, το οποίο είναι από τα καλύτερα του είδους.
Καινούργιος χρήστης PS3 και θέλω να κάνω μια ερώτηση. Διάβασα όλο το thread αλλά δε διάβασα αν με την εγκατάσταση του linux θα αναγνωρίζεται εξωτερικός σκληρός δίσκος με 500GB και άνω και αν το software (Yellow Dog) υποστηρίζει αρχεία Quick & Real Time?

Thanks!

Μέσω linux αναγνωρίζει ό,τι θες.
Εννοείται ότι υποστηρίζει real και QT! Υπάρχουν οι codecs.

Από το OS του PS3, όχι.

Τελικά κατέβασα και εγκατέστησα την 5.0.2 version και πήγε μια χαρά.
πώς όμως θα κάνω mounded στα CF , SD , CD/DVD drive που δεν γίνονται αυτόματα σε αυτή την έκδοση ?
Ευχαριστώ

Παιδια θα ηθελα να ρωτησω κατι.Εχω ενα dvd με hdmi και το πηρα για να βλεπω divx με υποτιτλους στην τηλεοραση μου.
Θελω να κανω την ιδια ακριβως δουλεια αλλα σε υψηλη αναλυση πλεον δηλαδη με αρχεια mkv.Οποτε και εχω σκεφτει τη λυση του ps3,για να παιζω και κανα παιχνιδακι.
Aπο οτι εχω διαβασει mkv απευθειας δεν τα παιζει.Μια ερωτησουλα τωρα.Επειδη δεν ξερω και πολλα ουτε απο εγακταστασεις, ουτε απο ρυθμισεις, ουτε απο linux κλπ, αν παρω απο καπου το ps3 ετοιμο με εγκαταστημενο το Yellow Dog θα μπορω να βλεπω mkv σειρες και ταινιες με υποτιτλους κατευθειαν απο πχ ενα αντιγραμμενο dvd ή απο τον usb εξωτερικο σκληρο μου, μεσω καποιου player των linux(σαν να βλεπω στο pc δλδ)?
Η ακομα δεν ειναι ετοιμο το ps3 για αυτη τη δουλεια?
Θενκσ!!

Παιδια θα ηθελα να ρωτησω κατι.Εχω ενα dvd με hdmi και το πηρα για να βλεπω divx με υποτιτλους στην τηλεοραση μου.
Θελω να κανω την ιδια ακριβως δουλεια αλλα σε υψηλη αναλυση πλεον δηλαδη με αρχεια mkv.Οποτε και εχω σκεφτει τη λυση του ps3,για να παιζω και κανα παιχνιδακι.
Aπο οτι εχω διαβασει mkv απευθειας δεν τα παιζει.Μια ερωτησουλα τωρα.Επειδη δεν ξερω και πολλα ουτε απο εγακταστασεις, ουτε απο ρυθμισεις, ουτε απο linux κλπ, αν παρω απο καπου το ps3 ετοιμο με εγκαταστημενο το Yellow Dog θα μπορω να βλεπω mkv σειρες και ταινιες με υποτιτλους κατευθειαν απο πχ ενα αντιγραμμενο dvd ή απο τον usb εξωτερικο σκληρο μου, μεσω καποιου player των linux(σαν να βλεπω στο pc δλδ)?
Η ακομα δεν ειναι ετοιμο το ps3 για αυτη τη δουλεια?
Θενκσ!!

file mou katevase to TVersity media server kai tha ta exis ola auta meso apo ta windows(vlepis tis tenies sou me subtitle,divx,xvid,akous ta mp3,radio etc.)opos kseris pia meta to 1.80 firmware to ps3 ipostirizi DLNA.
akoloutha to odigo auto kai proxora
http://boardsus.playstation.com/playstation/board/message?board.id=ps3media&thread.id=49329

StreamMyGame Linux Player released, broadband service by March

True to its word, StreamMyGame has now launched its free Linux Player application, which enables you to play any PC game via a PlayStation 3 running on Linux.

Πηγή: Qj

Παρουσιάστηκε η καινούργια έκδοση Ubuntu 7.10 στο Playstation 3.

Εμφανίζετε μια πλήρεις έκδοση, όπου θα κτυπήσει το Yellow Dog Linux, το οποίο έχει κερδίσει κατά κράτος την μάχη για το other OS στο Playstation 3.

Ένας οδηγός για την εγκατάσταση απο τον Marius Nestor,Linux Editor.
Ubuntu 7.10 on PS3 - Installation guide and first impressions.

Η επίσημη σελίδα του Ubuntu για να το κατεβάσετε είναι:Ubuntu 7.10 (Gutsy Gibbon)

Αρκετά ενδιαφέρουσα εξέλιξη για το Other OS Linux στο Playstation 3.

Σίγουρα θα ασχοληθώ μαζί του,μελλοντικά και με έναν οδηγό...:operator:

Πηγή:softpedia.com

Attachments

• Ubuntu-7-10-on-PS3-2.JPG
    Ubuntu-7-10-on-PS3-2.JPG
    20.6 KB · Views: 20
  • ubuntugutsyonps3-large_009.JPG
    ubuntugutsyonps3-large_009.JPG
    31.5 KB · Views: 27
  • ubuntugutsyonps3-large_010.JPG
    ubuntugutsyonps3-large_010.JPG
    32.7 KB · Views: 20