Linux στο PS3 (Ubuntu + Yellow Dog) + Οδηγοί εγκατάστασης

Αρχισα την εγκατασταση εκανα καποιοες επιλογες για πληκτρολογια κτλ και τωρα μου εβγαλε προειοδποιηση Ρωταει αν θελω να αρχικοποιηθει αυτος ο δισκος θα χαθουν ολα τα δεδομενα ΝΑΙ ?

Ναι

δες το παραπανω post

ΤΥΠΩΣΕ ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΟΔΗΓΟ ΤΗΣ TERRA SOFT

Δύσκολα θα καταφέρετε να λειτουργήσουν όλα άψογα στο YDL v6.0, όπως έχω αναφέρει περιμένουμε τα νέα updates από την Terra Soft, έως τότε υπομονή...![/quot
Μήπως να περιμένουμε λίγο και να μη βάζει ο κόσμος από τώρα την YDL v6.0; διαβάζω ότι πολλοί δυσκολεύονται δε λειτουργεί το vlc κ.α

Δύσκολα θα καταφέρετε να λειτουργήσουν όλα άψογα στο YDL v6.0, όπως έχω αναφέρει περιμένουμε τα νέα updates από την Terra Soft, έως τότε υπομονή...![/quot
Μήπως να περιμένουμε λίγο και να μη βάζει ο κόσμος από τώρα την YDL v6.0; διαβάζω ότι πολλοί δυσκολεύονται δε λειτουργεί το vlc κ.α

μεχρι να δουλεψουν ολα καλα θα παρει καιρο

και μεχρι τοτε καλο ειναι να μαθαινουμε λιγο το Linuxaki οσοι δεν το ξερουμε τουλαχιστον

βεβαια οταν βγαινουν καινουργιες εκδοσεις θα ειμαστε φτου και απο την αρχη

αλλα ισως μαθουμε και πως γινεται η αναβαθμιση πυρηνα

Εκανα την εγκατασταση με επιτυχια.
Εχω ενα bluetooth keypad and mouse logitech ειδικα για ps3 .θα δουλευει στο ydl?

Εκανα την εγκατασταση με επιτυχια.
Εχω ενα bluetooth keypad and mouse logitech ειδικα για ps3 .θα δουλευει στο ydl?

απο κονσολα με δικαιωματα root

δλδ

su
root
password

yum install bluez*

press the connection button on the device...

Code: hcitool scan
Code: hidd --connect ADDRESS
where ADDRESS is replaced by the MAC code found by running scan above.

I also updated my rc.local with the 'hidd --connect ADDRESS' command to ensure it loads during boot.

http://www.yellowdog-board.com/viewtopic.php?t=2544&postdays=0&postorder=asc&start=15

Last edited:
Παιδια επειδη η ελευθερη μνημη που μενει ειναι περιπου 80mb

μην φορτωνετε το λειτουργικο με τπτ, ουτε wallpapers ουτε screensavers

οσο για τον Firefox αν βαλεται πολλα add ons θα κρασαρει συνεχεια λογω ελλειψης μνημης

εγω εβαλα μονο το fasterfox

Για τους καινουργιους στο Linux οπως εγω θα συνιστουσα να βαλετε το περιβαλλον εργασιας KDE που μοιαζει πολυ με τα Windows που εχουμε συνηθισει

απο το add/remove programs -> Environments ->KDE

μετα κατα το log in κατω αριστερα λεει session και διαλεγουμε KDE

Δεν ξερω αν γινεται αλλα αν καταφερναν να ξεκλεψουν μνημη απο τα 256mb της καρτας γραφικων που στο Linux και σε εφαρμογες (οχι 3d games) δεν χρησιμοποιειται για το λειτουργικο θα ηταν super

απορω πως το Linux καταφερνει να δουλεψει με τοση λιγη διαθεσιμη μνημη

θα βλεπαμε μεγαλη διαφορα στις επιδοσεις και πολυ λιγοτερη χρηση του swap

Κοιτα... 256 είναι αρκετά ...μή κοιτάς που η microsoft εχει εκφυλίσει τα πάντα!

Κοιτα... 256 είναι αρκετά ...μή κοιτάς που η microsoft εχει εκφυλίσει τα πάντα!

Μετα απο κασαρισμα μενουν περιπου 80 mb ελευθερα και χωρις κανενα προγραμμα να τρεχει

ε ειναι πολυ λιγα ακομα και για λινουξ

δεν ξερω για εσας αλλα εμενα ο σκληρος και το swap δουλευουν βαρεα ανθυγυειινα

Τρεχοντας πχ firefox (μονο με 1 addon) ταυτοχρονα με κατι αλλο θελει πολυ υπομονη

και το κρασαρισμα παραμονευει

λιγη μνημουλα παραπανω και τα πραγματα θα ειναι πολυ καλυτερα πιστευω

Για την μνήμη όπου λέτε υπάρχει λύση, με τον Ελληνικό Οδηγό για επιπλέον μνήμη στο Linux (YDL v6.0). -bye-

Μα ουσιαστικα δεν ειναι προσθηκη μνημης

μεταφορα του swap σε ισως ελαχιστα γρηγοροτερο μεσο (usb stick κλπ)

και αποφορτιση του εσωτερικου δισκου απο το να δουλευει ταυτοχρονα read,writes αρχειων και προγραμματων και το swap

το PS3 υποφερει απο ελλειψη πραγματικης ελευθερης RAM

Δεν ξερω αν γινεται αλλα αν καταφερναν να ξεκλεψουν μνημη απο τα 256mb της καρτας γραφικων που στο Linux και σε εφαρμογες (οχι 3d games) δεν χρησιμοποιειται για το λειτουργικο θα ηταν super

απορω πως το Linux καταφερνει να δουλεψει με τοση λιγη διαθεσιμη μνημη

θα βλεπαμε μεγαλη διαφορα στις επιδοσεις και πολυ λιγοτερη χρηση του swap

Αν υπαρχει καποιος κομπιουτερας ας μας πει αν μπορει, αν αυτο που λεω παραπανω μπορει να γινει εστω και θεωρητικα

Αν μιλάμε θεωρητικά δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα,παρά μονό να σπαταλάμε τον πολύτιμο χρόνο μας.
Μονό αν το επιτρέψει η Sony θα πραγματοποιηθεί αυτό που ζητάς.

Αν υπαρχει καποιος κομπιουτερας ας μας πει αν μπορει, αν αυτο που λεω παραπανω μπορει να γινει εστω και θεωρητικα

Οχι δεν γίνεται. Ολα είναι υπο τον hypervisor ωστε η sony να εχει έλεγχο στο hardware που διαθέτει. Δες εδώ και θα καταλάβεις.

f1_14.png

Μηπως ξερει κανεις πως μπορω να βαλω ενδειξη γλωσσας σε αυτο το $%^^^&shelf του Gnome?

επισης τι ειναι τα modules?

τελος πως μπορω να βαλω εικονιδιο σε μια συντομευση? και που βρισκω εικονιδια?