Λήψη 3.1Ε με τηλεόραση LG42LB550V

tasos.cz

Supreme Member
21 December 2008
3,335
ΤΣΕΧΙΑ
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους. Έχω την εξής απορία. Πρόσφατα αγόρασα εδώ στην Τσεχία τηλεόραση LG42LB550V με ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη. Στις 3.1Ε πιάνω μόνο το κανάλι της Βουλής, όλα τα άλλα ελληνικά κανάλια η τηλεόραση τα βλέπει κωδικοποιημένα. Αιτία είναι ότι δεν βλέπω πουθενά η τηλεόραση στο μενού του δορυφορικού δέκτη να έχει μενού με KEYS BISS για να κάνω την εισαγωγή των γνωστών KEYS BISS της DIGEA. Έχει κάποιος από σας τέτοια τηλεόραση LG42LB550V και αν ναι πως βλέπει όλα τα ελληνικά κανάλια στις 3.1Ε? Πως μπορώ να ξεπεράσω το πρόβλημα της ανυπαρξίας στο μενού του δορυφορικού δέκτη της εισαγωγής των KEYS BISS? Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Η τηλεόραση είναι αυτή εδώ :
http://www.lg.com/cz/televizory/lg-42LB550V
Tasos.cz :fahne90:

Χρονια πολλα καλη χρονια Τασο.

Δεν εχω διαβασει μεχρι στιγμης για ενσωματωμενο δεκτη τηλεορασης ο οποιος ειναι ικανος να ξεκλειδωσει εστω τα BISS. Αν ειμαι λαθος ας με διορθωσει κανεις.

Απάντηση: Re: Λήψη 3.1Ε με τηλεόραση LG42LB550V

Χρονια Πολλά Χρήστο. Μηπως υπαρχει μοντουλα μεσα απο την οποια να βαζω τα ΚΕYS BISS? Αν ναι ποια ειναι και ποιο ειναι το κοστος της? Αλλοιως θα απαξιωσω τον δορυφορικο δεκτη της τηλεορασης και θα αναγκασθω να αγορασω καποιο φτηνο δορυφορικο δεκτη HD.

OK, καταλαβα, αρα η πιο εφικτη λυση ειναι αγορα νεου δορυφορικου δεκτη HD. Θα προσπαθησω να νεκραναστησω τον παλιο μου Οκταγκον SF918HD, αλλοιως παω για αγορα ειτε του Edision progressiv hd ειτε ενος δευτερου Edision Highspeed. Ευχαριστω για τις απαντησεις ολων σας :SFGSFGSF:.
Tasos.cz :fahne90:

Σε μια LG , που πήρα πρόσφατα , και κοίταξα πως τα πάει με τον ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη , είδα ότι είναι πολύ δύσχρηστος .Οπότε και μοντούλα να βάλεις δεν αξίζει .

Ακόμα είδα ότι μπορούσε να συνεργαστεί μόνο με οχτώ δορυφόρους σε συνεργασία με διακόπτη diseqc 1.1 και η ποιότητα εικόνας ήταν πολύ χειρότερη από τον δορυφορικό δέκτη που χρησιμοποιώ (Dr.HD F15) .

Όντως ο ενσωματωμενος δορυφορικος δεκτης που εχει η δικη μου τηλεόραση LG42LB550V είναι αρκετά δύσχρηστος. Μπόρεσα όμως να τον χρησιμοποιήσω με περιστρεφόμενο μάλιστα κάτοπτρο, η δε ποιοτητα της εικονας στα έξη HD καναλια στις 23.5Ε που παίρνω με την κάρτα της Skylink είναι υπέροχη. Ο ενσωματωμενος δορυφορικος δεκτης της τηλεορασης εχει και τυφλή ανίχνευση, κατα τα άλλα ομως δεν μπορει να συγκριθει με τις δυνατοτητες και την ευχρηστια που εχει ο δέκτης μου Edision Highspeed

Δεν κατάλαβα , η εικόνα με τον ενσωματωμένο δέκτη της τηλεόρασης είναι υπέροχη ;
Την κάρτα την έβαλες σε μοντούλα και όλα μαζί στην Tv για να δεις τα κανάλια της Skylink ;

Η ερωτηση του Τασου με εβαλε σε αναζητηση εαν καν ειναι καποια TV εις θεσην να χειριστει τα BISS και τυχαιως επεσα στο ακολουθο: http://forum.digitalfernsehen.de/fo...8765-welches-cam-modul-unterstuetzt-biss.html
Αναφερονται καποια μοντελα TV και CAM ικανα αλλα ανεπισημα δηλαδη σε κανενα manual δεν θα αναφερθει ο κατασκευαστης σ' αυτο.
Οι ενσωματωμενοι δεκτες σαφως ειναι πολυ φτωχοτεροι σε δυνατοτητες απ' οτι ενας εξειδικευμενος αλλα στην δικια μου TV διαπιστωσα οτι ειναι πολυ ευαισθητος και λοκαρει τα πολυ οριακα σηματα. Τι να τον κανεις ομως αν πασχει απο πολλα αλλα;
Σε μια παμφθινη 32" Philips ενος μπαρμπα με το χειροτερο μενου που εχω πετυχει ποτε στη ζωη μου ειδα ναι μεν να υποστηριζει κινηση μοτερ αλλα 2 φορες του εκαψε το τροφοδοτικο. Αυτος οπως διαβασα ειναι και ο λογος που δεν ενσωματωνεται στα περισσοτερα μοντελα.

Οπως και να χει κι εγω δεν ειμαι φιλος των ενσωματωμενων δεκτων διοτι κατι να παει στραβα δε θα μεινεις χωρις TV. Το μονο που χρησημοποιω ειναι το DVB-C Tuner της μιας και δεν μ' ενδιαφερουν τα κλειδωμενα τους. Στη θεωρια ολα καλα ακουγονται και οποιος δεν το εχει ψαξει πιστευει πως θα μπορουσε να γλυτωσει εναν επιπλεον εξωτερικο δεκτη, στη πραξη ομως συναντιουνται διαφορα εμποδια. Εμας εδω οσοι δεν εχουν τη δυνατοτητα ληψης των κρατικων σε HD θα μας αναγκασουνε να προμηθευτουμε και αλλον δεκτη οταν θα ξεκινησουν τις εκπομπες σε DVB-T2/h.265 αφου απειροελαχιστες TV τα υποστηριζουν αποκλειστικα καποιες τεραστιες UHD. Και παλι αμφιβαλλω να ειναι δυνατη η ταυτοχρονη χρηση DVB-T/T2 και DVB-C. Τουλαχιστον στην δικια μου πρεπει να αποφασισεις αναμεσα DVB-T και DVB-C. Αυτο βεβαια ειναι αλλο θεμα απλα θελω να δειξω οτι σε οδηγουν στην αγορα επιπλεον δεκτη. Λογοι υπαρχουν πολλοι.

Η καλύτερη και οικονομικότερη λύση είναι εξωτερικός δέκτης.
Οι ενσωματωμένοι δέκτες είναι για τις βασικές λειτουργίες και να υποστηρίζουν τις επίσημες CAM του τοπικού παρόχου, αν και έχω δει Samsung με oscam.
CAM σαν τις diablo παίζουν σε πολλές τηλεοράσεις αλλά η εποχή τους έχει περάσει και πλέον λίγοι τις χρησιμοποιούν.

Υπάρχουν επίσημα BISS CI cam που χρησιμοποιούνται κυρίως σε επαγγελματικές λύσεις (πχ DVB-S2 σε DVB-T modulator) ενώ υπάρχουν και κάποια ανεπίσημα (πχ Diablo κτλ). Το θέμα είναι πως ακόμα και με αυτά, θα μπορέσει να δει μόνο τα 8 κανάλια της Digea και όχι τα κανάλια της ΝΕΡΙΤ. Και αυτό γιατί στα κανάλια της ΝΕΡΙΤ δεν υπάρχει η ένδειξη πως πρόκειται για κωδικοποιημένα κανάλια κατά BISS και έτσι δε θα ενεργοποιήσει η τηλεόραση το CAM.

Δεν κατάλαβα , η εικόνα με τον ενσωματωμένο δέκτη της τηλεόρασης είναι υπέροχη ;
Την κάρτα την έβαλες σε μοντούλα και όλα μαζί στην Tv για να δεις τα κανάλια της Skylink ;
Οχι μονο υπέροχη, ειναι κυριολεκτικα ΤΕΛΕΙΑ ΕΙΚΟΝΑ στα HD κανάλια με τον ενσωματωμενο δορυφορικο δεκτη της τηλεορασης μου LG42LB550V. Την κάρτα της Skylink την βαζω με μοντουλα cryptoworks nagravision, δεν υπαρχει τροπος να μπει μόνο η κάρτα στην τηλεοραση. Αλλα και σε SD καναλια η εικονα μεσα απο τον δορυφορικο δεκτη της τηλεορασης μου LG ειναι εφαμιλλη , μπορω να πω και καλυτερη απο ξεχωριστο δορυφορικο δεκτη. Μάλιστα σημερα που εβλεπα το καναλι της Βουλης μεσα απο τον δορυφορικο δεκτη της LG τηλεορασης, μου αρεσε περισσοτερο η εικονα παρα μεσα απο τον δορυφορικο δεκτη του Edision Highspeed. Εσυ ποια LG τηλεοραση εχεις? Μηπως παιζει ρολο οτι εχεις διαφορετικο μοντελο της LG? Εγω εχω την LG42LB550V και η εικονα του ενσωματωμενου δορυφορικου δεκτη εχει καλυτερη εικονα και στα HD και στα SD καναλια αποτι μέσω του Edision Highspeed.

to: deepbluesky, dimios77 και malakudi. Ευχαριστω για τις απαντησεις και τις αποψεις σας.

Last edited:
Δεν κοίταξα σε hd κανάλια , εκεί θα ήταν καλύτερα τα πράγματα .
Η TV μου είναι 4Κ , υστερεί σε ποιότητα εικόνας στα sd κανάλια .
Από την άλλη επειδή με ενδιαφέρει πολύ η ποιότητα εικόνας , έχω νομίζω ίσως τους κορυφαίους δορυφορικούς δέκτες σε ποιότητα εικόνας .Οπότε ένας ακόμα λόγος που είδα διαφορετικά πράγματα είναι και αυτός .

Δεν αξίζει cam. Edision progressiv hd είναι η οικονομική λύση.
Θέλησα να αγοράσω τον δέκτη αυτό αλλά βλέπω ότι είναι μόνο για ελεύθερα κανάλια. Δεν έχει CI θύρα η Conax card reader για την κάρτα μου Skylink. Κρίμα.
http://www.edision.gr/index.php?SCREEN=products_detail&ProductID=412

Υπάρχει άραγε κανένας άλλος φτηνός HD δέκτης με CI θύρα η Conax card reader για να βλέπω και τα ελληνικα καναλια DIGEA στις 3.1Ε αλλα και τα τσεχικα καναλια στις 23.5Ε με την καρτα μου Skylinκ (στο συστημα Irdeto) ?:chinscratch:

Last edited:
Έψαξα και βρηκα εδω στην Τσεχια εναν φτηνο HD δέκτη που μπορει να παιξει τα ελληνικα καναλια της DIGEA στις 3.1Ε καθως και τα τσέχικα καναλια με την κάρτα Irdeto της Skylink. Είναι ο δέκτης Amiko SHD-8140 CXE που στοιχίζει 1390 κορόνες (περιπου 53ευρω) και τον εχω ηδη παραγγείλει. Ευχαριστω τον αγαπητο φιλο απο Γερμανία που μου εστειλε το κατάλληλο λογισμικο αναβάθμισης για να μπορει ο δεκτης αυτος να παιξει τα ελληνικα καναλια της DIGEA στις 3.1Ε. Ο δέκτης που παρήγγειλα είναι αυτός εδώ: http://www.kenex.cz/amiko-shd-8140-cxe.html
watermark.php

Last edited:
Δεν το ξερω, μολις ερθει ο δέκτης θα το δοκιμασω και θα ποσταρω τις εντυπωσεις για τον amiko 8140. Σιγουρα τα καναλια της ΝΕΡΙΤ (οπως ονομαζονται προς το παρον γιατι σε λιγο θα ονομαζονται ξανα κανάλια της ΕΡΤ:BDGBGDB55:) με ενδιαφέρουνε πολύ. Πάντως ο ΑΜΙΚΟ 8320 που εχω παιζει ολα τα ελληνικα καναλια και την ΝΕΡΙΤ. Το λογισμικο που εχω στον ΑΜΙΚΟ 8320 ειναι ακριβως το ιδιο οπως εχω στον EDISION argus miniplus highspeed. Ευχομαι να ειναι το ιδιο δοκιμασμενο λογισμικο και στον ΑΜΙΚΟ 8140 :a0210: