Λήψη Astra 2E στην Ελλάδα

Σωτηρη η μετρηση πιο πανω υποθετω πως ειναι με το OP125L σου, σωστα; Εντπωσιακο να λαμβανεται το UK Spot εστω και τοσο περιορισμενα. Αρα με μεγαλυτερη κεραια πρεπει να λοκαρουν. Το θεμα ειναι με ποσο και αν υπαρχει 24ωρη ληψη διοτι σε μεγαλο μερος της Γερμανιας οι διακυμανσεις ειναι πολυ μεγαλες οσο πιο ανατολικα πας.

Ναι, με το 125 είναι Χρήστο. Προηγουμένως δεν υπήρχε ίχνος σήματος από τις αγγλικές spot, στο φάσμα 10700-10950 MHz. Πιθανά η λήψη να ξεκινά από 2,40> εδώ, σε κάποιες συχνότητες τουλάχιστον...

παιδες το αποκλειετε να εχουν επιτηδες κανει κατι για να λαμβανεται ολη η τροχιακη θεση στην τουριστικη και αγαπημενη για τους βρετανους Κρητη; εμενα δεν μου φαινεται και τοσο απιθανο να λαμβανονται ολες οι συχνοτητες με 3 μετρα στη βορεια Κρητη με το σκεπτικο οτι τα ξενοδοχεια εχουν τα περισσοτερα ηδη στημενα μεγαλυτερα και απο τριμετρα πιατα στις ταρατσες τους. και μονο που διαβαζω οτι ο 2F που ειναι αφαντος στη βορεια Ελλαδα βγαινει με 1.25 στην Κρητη σχεδον μας το φωναζει!!!

Δεν ειναι οι τουρίστες αλλα η Αμερικανική βάση στα Χανία που κάνει τη διαφορά!

Το οτι ειναι Αμερικανική βάση σε σημαίνει οτι ειναι μόνο για τους Αμερικανούς. Και απο προηγούμενες αναφέρεις δείχνει οτι υπαρχει κρυφό σποτ μόνο πάνω απο τα Χανιά γιατι στο Ηρακλειπ δεν υπαρχει σήμα

Με μεγαλύτερο κάτοπτρο, ναι...

ΥΓ. Δεν ξέρω τι νόημα έχει αυτή η συζήτηση. Παράπλευρες λήψεις από δορυφόρους υπήρχαν και θα υπάρχουν. Παλιότερα για παράδειγμα ο Astra 2D ευνοούσε τη λήψη στη Ρόδο ή στη Κύπρο, ενώ στη Κρήτη χρειαζόταν 6μετρα...

Any way για μένα ειναι θέμα χρόνου να εγκαταλείψω το δορυφόρικο πιάτο και να εχω TV μόνο μέσω internet . Με vdsl και VPN εχεις σχεδόν τα πάντα σε πάρα πολύ καλη ποιότητα και με μικρότερο κόστος .

Στο Ηράκλειο με 1,40 βγαίνει ο 2F και με 1,80 βγαίνουν όλες οι συχνότητες εκτός απο 2Α north και uk beam

Καλησπέρα και από μένα! είμαι φανατικός του 28.2 ωστόσο έχω απογοητευθεί με το σήμα του 2Ε αφού δεν μπορώ να πιάσω τίποτα!! αν και ήμουν αισιόδοξος λόγω του 1.80 πολυεστέρα πιάτο στην Καλαμάτα πίστευα ότι κάτι θα έφερνε. Ως προς τους 2Α και 1Ν κατεβάζω τα πάντα. Oι συχνότητες πιάνουν από 11817-12480. Το πιάτο είναι σταθερό με ένα lnb. Γνωρίζει κάποιος αν θα φύγουν τα κανάλια του Bsky από τον 1Ν. Την κάτσαμε αν συμβεί!! Θα ήθελα να ρωτήσω μήπως θα έπρεπε να πιάνω κάτι από τον 2Ε μου φαίνεται περίεργο διαβάζοντας αναφορές από Αθήνα με 1.25 λαμβάνουν HD Skysports, ο δέκτης μου είναι icloud box. Περιμένω συμβουλές από πιο ψαγμένους και έμπειρους. Ευχαριστώ

Μαλλον εισαι σε μαυρη τρυπα.Στην Αθηνα εχουμε παρομοια προβλήματα με τον 2F οπου φαινεται ότι θελουμε 1,80 πολυεστερικο για μεγιστη και απροσκοπτη ληψη.O 2G φαινεται πιο φιλικος σε σχεση με τους αλλους 2 δορυφόρους,Εγω προσωπικα θα περιμενω την αποστρατεια του Eurobird στις 28,5 μοιρες ώστε να στρεψω το κατοπτρο που εχω στις 28,2 μοιρες ανατολικα ώστε να λοκαρω και καποιες οριζόντιες του 2F.

Ευχαριστώ Athensat!!
Πέσαμε σε Μαυρη Τρύπα (Καλυτερα Μαυρη Θυελλα!!!). Αρα να μην ανεβω να πειράξω (παρότι έχω πολύ ασθενες σήμα τελικά για τον 2Ε) τίποτα σε πιάτο αν ηταν να ερθει κάτι , αφου κατεβαίνουν τα υπολοιπα, εκτος 2E & 2F θα είχαν κατέβει.
Να ρωτήσω αν μπορω να βάλω 2 Lnb στο πιατο 1,80 πολυεστερικό παλιο με σιδερενια βάση (εχει μονο ενα). Δεν γνωρίζω αν λαμβάνει κανένας σε Νότιο Δυτική Πελοπόννησο.
Τέλος η μόνη μας ελπίδα χωρις άλλα έξοδα (εκτιμώ πιάτο τουλάχιστον 2.4 ) είναι να περιμένουμε τον Σωτήρα 2G.

ρωτησα σημερα γνωστο μου απο Τουμπα με 1.44 κινητο και κατεβαζει ολες τις συχνοτητες του 2Ε στην ευρωπαικη δεσμη με 6.5 ως 9 db σε δεκτη dm800se, ξεχασα να τον ρωτησω αν εχει διαφορες στο σημα κατα τη διαρκεια της ημερας. οποτε αν καποιος με 1.40 και πανω απο Θεσσαλονικη δεν τα βγαζει ωρα για σωστη ρυθμιση και σωστο lnb.

εδω εγω με 1.10 (Τουμπα) και τις κατεβαζω ολες, βεβαια τις προαλλες που ειχε κατι βροχες ειχα θεματακια αλλά πόσες μερες το χρόνο βρεχει;