Λήψη Badr 5 στην Ελλάδα

Φιλιππε τα ιδια ακριβως ισχυουν και εδω για τον badr5!Νομιζω ομως οτι εχουν αδυνατισει και καποιες συχνοτητες του 6 που παλιοτερα πριν ανεβει ο 5 τις κατεβαζα ολη μερα!
gab

Last edited by a moderator:
Δεν εννοουσα πως ειναι δεσμη Maghreb απλα επειδη Μαροκο-Αλγερια-Τυνησια φτανουν βορειοτερα παρα Λιβυη-Αιγυπτος, η Pan-Arab προφανως καλυπτει τις Αλπεις καλυτερα παρα την Βορεια Ελλαδα.

Απο 7W εννοω πως ο Nilesat 201 ειναι δυσκολοτερος στην Βορεια Ελλαδα παρα ο AB4A.

Σε μένα κατεβαίνουν τρεις συχνότητες 10729V , 10730H και 11785V χωρίς να παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα στη λήψη τους , δεν κατεβαίνει όμως , καμία από τις άλλες δύο δέσμες , την Badr-5 Maghreb και την Badr-5 Central-Asia

Φιλιππε τα ιδια ακριβως ισχυουν και εδω για τον badr5!Νομιζω ομως οτι εχουν αδυνατισει και καποιες συχνοτητες του 6 που παλιοτερα πριν ανεβει ο 5 τις κατεβαζα ολη μερα!
gab

Φυσικά και έχουν αδυνατίσει, δεν είναι ιδέα σου! Κι εγω πριν το βραδυ τις κατέβαζα όλες, τώρα κατεβάζω μόνο ορισμένες και...αν δεν βρέχει και κάποιες μου έχουν εξαφανιστεί εντελώς! Την 11785 καθ. του 5 όμως την κατεβάζω με αρκετά καλό σήμα όπως γράφω

Σε μένα κατεβαίνουν τρεις συχνότητες 10729V , 10730H και 11785V χωρίς να παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα στη λήψη τους , δεν κατεβαίνει όμως , καμία από τις άλλες δύο δέσμες , την Badr-5 Maghreb και την Badr-5 Central-Asia

Εσύ Αντώνη είσαι....Νότιος! Μέχρι να φτάσει εδώ πάνω το σήμα....χάνονται οι 2 στις 3 συχνότητες! Την 10729 κάθετα την πιάνει πάντως και φίλος με 1.8μ στην Αθήνα.
Η 11785 καθετα πάντως ειναι ισχυρή, λες και ειναι σε διαφορετική δέσμη, άντε να βγάλεις συμπέρασμα!
Μπορεις λίγο να δεις κι εσυ τι διαφορες στο σήμα έχεις ανάμεσα στις τρεις συχνότητες;

Εδώ πάντως δεν έχουν μεγάλες διαφορές.

10730Η - 9.3dB C/N
10730V - 9.6dB C/N
11785V - 9.9dB C/N

Οι μετρήσεις με το Satlink WS 6902 και με LNB το Inverto Black Ultra, single.

Εχω την αισθηση οτι εμεις στην βορεια Ελλαδα εχουμε αποκλειστει επιτηδες απο αυτους τους δορυφορους!Και αυτο επιδεινωθηκε στην πορεια!
Gab

Πριν μερικές ημέρες έκανα κάποιες δοκιμές σε δορυφορικές κάρτες, και κάποιες από αυτές είχαν κάποια περίεργη αστάθεια σε συγκεκριμένες συχνότητες. Μετά από αρκετό ψάξιμο (μέχρι και δεύτερο υπολογιστή έστησα) αποδείχθηκε ότι δεν συνεργάζονταν με το Sharp. Ίσως το ξαναβάλω όμως αφού με το Inverto (μάλλον λόγω ισχυρού σήματος εξόδου) έχει μειωθεί το σήμα σε αρκετές συχνότητες του Astra 1Η.

(Το Inverto το έχω από το καλοκαίρι, ως δωράκι με τον Spiderbox).

Πριν μερικές ημέρες έκανα κάποιες δοκιμές σε δορυφορικές κάρτες, και κάποιες από αυτές είχαν κάποια περίεργη αστάθεια σε συγκεκριμένες συχνότητες. Μετά από αρκετό ψάξιμο (μέχρι και δεύτερο υπολογιστή έστησα) αποδείχθηκε ότι δεν συνεργάζονταν με το Sharp. Ίσως το ξαναβάλω όμως αφού με το Inverto (μάλλον λόγω ισχυρού σήματος εξόδου) έχει μειωθεί το σήμα σε αρκετές συχνότητες του Astra 1Η.

(Το Inverto το έχω από το καλοκαίρι, ως δωράκι με τον Spiderbox).
Με το Sharp είχα και εγώ πιο παλιά πολλά προβλήματα συνεργασίας με κάποιους δέκτες.
Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ άλλους δέκτες και δεν μου έχει βγάλει προβλήματα συνεργασίας.

Μπορεις λίγο να δεις κι εσυ τι διαφορες στο σήμα έχεις ανάμεσα στις τρεις συχνότητες;

Πάνω κάτω έχω περίπου το ίδιο σήμα με το Σωτήρη , αυτό όμως που πρόσεξα είναι ότι , ούτε το flysat , αλλά και ούτε το Lyngsat αναφέρουν τον α/α του tp για τις 2 συχνότητες 10730 στις δύο πολώσεις του Badr5 ,ενώ αναφέρουν για την 11785 ότι είναι ο υπ' αριθμ. 4 , μήπως αυτή η συχνότητα δεν ανήκει στον Badr 5 αλλά στον Badr 6 αφού ταιριάζει και με την αρίθμηση των tps του ? είναι δηλαδή σε απόλυτη συνεχόμενη αριθμητική σειρά tps του Badr 6 , σύμφωνα με τα δύο sites ?
Αυτό δε που με παραξενεύει είναι ότι η 11785 έρχεται σε μένα ελαφρά χαμηλότερα - την οποία εσύ λαμβάνεις - ενώ οι άλλες δύο που έρχονται σε μένα ελαφρά ισχυρότερα εσύ δεν τις λαμβάνεις .
Ο λόγος που έψαξα να δω τους α/α των tps είναι γιατί σκέφθηκα μήπως οι δυο συχνότητες 10730 μοιράζονται τον ίδιο tp και άρα βγαίνουν σε χαμηλότερη ισχύ .

Η 11785 καθετα πάντως ειναι ισχυρή, λες και ειναι σε διαφορετική δέσμη, άντε να βγάλεις συμπέρασμα!
Μήπως είναι σε διαφορετικό δορυφόρο άρα και σε διαφορετικό footprint ?

10730 V 10.4 db
10730 H 10.3
11785 H 9.1

Φιλιππε κανε ενα κοπο οταν μπορεις να τσεκαρεις παλι τις συχνοτητες του badr 6 αλλαξα lnb και εβαλα το black pro και βλεπω οτι απογευμα τις κατεβαζω ολες ανετα.Περιμενω νεα σου.
gab

Το black ultra μου κατεβάζει καλλίτερο σήμα από το black pro , δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα db παραπάνω , αλλά συχνότητα που δεν έβλεπε καθόλου το black pro την κατέβαζε άνετα το black ultra .

Αντωνη για τα παραβολικα μας πιατα δεν υπαρχει black ultra lnb ισως μονο καμμια μετατροπη μπορει να γινει.Εχω και την επιβεβαιωση του Κουνιαδου μου του Χαλκηδονα οντως οι συχνοτητες του badr 6 επανηλθαν στα παλιοτερα επιπεδα και λαμβανονται με 3μ στα βορεια.Οσο για τον 5 αφηστε καλυτερα μονο η συχνοτητα που αναφερει και ο Voreios βγαινει και τιποτα αλλο.
gab

Επεξεργασία:
Μετα απο πολυ κοπο καταφερα να πιασω τις 2 συχνοτητες του badr5 10730 H και V.Ερχονται οριακα με 5 db τις απογευματινες ωρες.
gab

Φιλιππε κανε ενα κοπο οταν μπορεις να τσεκαρεις παλι τις συχνοτητες του badr 6 αλλαξα lnb και εβαλα το black pro και βλεπω οτι απογευμα τις κατεβαζω ολες ανετα.Περιμενω νεα σου.
gab
Μολις επανήλθα απο τετραήμερο στο χωριό χωρίς ιντερνετ και δορυφορικά.... Λοιπον μοιάζει λίγο καλύτερος ο 6, στις 9.30 το βραδυ κατεβαζα όλες τις συχνότητες πλήν της 12356 καθετα και των 2 dvb-s2 του Abu Dhabi HD πακετου
Συνήθως αυτή η λήψη υπήρχε αργά το βραδυ
Επίσης με το black pro αλλά με 2.4μ και όχι 3μ
Απο 10730 καθετα και οριζοντια που αναφερεις οριακή λήψη το απόγευμα, ούτε ίχνος το βραδυ...(και γενικότερα δεν τις φόρτωσα ποτε, αν και δεν δοκίμασα βεβαια όλες τις ώρες)

http://www.inverto.tv/products/product.php?section=1&id=171
Αυτό έχω πλέον (όπως και ο gabkon), αν και ουσιαστικά ειναι ακριβώς ίδιο με αυτό που ειχα πριν, δηλαδή το λευκό φλαντζάτο inverto 0.3db (θελω να πω δεν κερδισα τιποτε πουθενά, εκτός ίσως που έχω πιο σταθερά και περισσότερες ώρες τα οριζόντια του astra2D)

Με επιφυλαξη γιατι λεπτομεριες ακομα δεν γνωριζω:
Προσφατα εγκατασταθηκε 2.30μ Paraclipse σε 9οροφη πολυκατοικια στη Θεσ/κη. Μερικες φωτογραφιες μπορειτε να δειτε στο http://forum.dxtv.de/wbb/thread.php?threadid=18657 . Αναφερει στα γρηγορα πως εχει πληρη ληψη ολων των Badr 5/6 πλην του Maghreb και Central Asia Beam. Επειδη παρακολουθω τις αναφορες σας εδω λεπτομερως και εισαστε πολλοι που αντιμετωπιζετε προβληματα εχω ακομα μια επιφυλαξη να πιστεψω οτι δεν χανει κατι απ' αυτα. Αν/Οταν απαντησει τα ξαναλεμε. Του εγραψα πως υπαρχουν και "συμμαχοι" εδω οποτε καλυτερα ο ιδιος αν μπορουσε να γραψει κατι θα ελυνε πολλα.

Ετσι ακριβως ειναι σχεδον καμμια διαφορα με το κλασικο red inverto!Παλι πισω στο invacom quad.Χρηστο μου φαινεται πολυ απιθανο με 2,3μ να κανει ληψη badr 5 αλλα ας περιμενουμε να δουμε στοιχεια.
gab

http://www.inverto.tv/products/product.php?section=1&id=171
Αυτό έχω πλέον (όπως και ο gabkon), αν και ουσιαστικά ειναι ακριβώς ίδιο με αυτό που ειχα πριν, δηλαδή το λευκό φλαντζάτο inverto 0.3db (θελω να πω δεν κερδισα τιποτε πουθενά, εκτός ίσως που έχω πιο σταθερά και περισσότερες ώρες τα οριζόντια του astra2D)