Λήψη Badr 5 στην Ελλάδα

11804 H
DVB-S/MPEG-2
27500 3/4
ΜΕ 1,80 πριν απο λιγο Θεσσαλονικη

Attachments

• doroforika2009 003.jpg
    doroforika2009 003.jpg
    43.6 KB · Views: 108
  • amiko 001.jpg
    amiko 001.jpg
    78.3 KB · Views: 110
  • amiko 004.jpg
    amiko 004.jpg
    82.8 KB · Views: 110
  • amiko 007.jpg
    amiko 007.jpg
    37.1 KB · Views: 111
Last edited by a moderator:
Με επιφυλαξη γιατι λεπτομεριες ακομα δεν γνωριζω:
Προσφατα εγκατασταθηκε 2.30μ Paraclipse σε 9οροφη πολυκατοικια στη Θεσ/κη. Μερικες φωτογραφιες μπορειτε να δειτε στο http://forum.dxtv.de/wbb/thread.php?threadid=18657 . Αναφερει στα γρηγορα πως εχει πληρη ληψη ολων των Badr 5/6 πλην του Maghreb και Central Asia Beam. Επειδη παρακολουθω τις αναφορες σας εδω λεπτομερως και εισαστε πολλοι που αντιμετωπιζετε προβληματα εχω ακομα μια επιφυλαξη να πιστεψω οτι δεν χανει κατι απ' αυτα. Αν/Οταν απαντησει τα ξαναλεμε. Του εγραψα πως υπαρχουν και "συμμαχοι" εδω οποτε καλυτερα ο ιδιος αν μπορουσε να γραψει κατι θα ελυνε πολλα.
Χρηστο οι Badr 5-6 δεν είναι ....στις προτεραιότητές μας (το ίδιο ισχύει και για τον gabkon απ όσο ξέρω). Ενδεχομένως με σκέτη μπάντα Ku (μικρότερη σκίαση απο ότι στο δικό μου πιάτο) και με μικρορύθμιση του skew για τους συγκεκριμένους δορυφόρους να είναι εφικτή και στο επίπεδο Θεσσαλονίκης-Καστοριάς η λήψη της παναραβικής του Badr5 και με 2.3-2.4μ, αλλά προσωπικά δεν θα το δοκιμάσω με κίνδυνο να χαλάσω λήψεις σε αλλους σημαντικότερους δορυφόρους (αλλωστε τα ίδια κανάλια τα βρίσκεις και στις 7 δυτικά με σαφώς ευκολότερη λήψη στα Βόρεια)

Δεκτο Φιλιππε, ομως δε μας ειπε ακομα σε ποιες θεσεις εγινε το finetuning. Για Astra 2D το κοβω δυσκολο παντως.

Επεξεργασία:
Λοιπον κυριοι, λαβαμε απαντηση απο τον musicares:
Τελικα ο Badr 5 δεν του ερχεται ολος. Την 11785V του ερχεται μονυμως με full σημα. Τις 10730H+V ειχε το απογευμα πολυ ασθενης και εξαφανηστηκαν ως το βραδυ. Για τις υπολοιπες του Pan-Arab Beam δεν αναφερεται. ελπιζω ο ιδιος να εμφανηστει εδω. Η κεραια ειναι εγκατεστημενη απεναντι απο το λιμανι παντως.

Μπορειτε να μου πειτε εαν τελευταια παρατηρειτε καποια πτωση στον Badr 5 ?

Ενας DXer απο το Luzern της Ελβετιας με 1.20μ βγαζει στην 10770V πια μονο εως 2.5dB ενω πριν μερικες βδομαδες του λοκαρε κανονικα.

Να του πεις...οτι ήταν ήδη πολύ κωλ@φαρδος που την έβγαζε πριν, αφού στην Καστοριά με 2.4μ δεν την έβγαλα ποτε και καμία ώρα την συγκεκριμένη συχνότητα!

Είναι πεσμένη αρκετά, εδώ με το 1.10 έρχεται με 6.9 - 7.4 dB.

attachment.php

Attachments

• 26E.jpg
    26E.jpg
    102.2 KB · Views: 263
Πραγματικα πολυ πεσμενη Σωτηρη. Αραγε στην Αλεξανδρεια της Αιγυπτου λαμβανεται με 80εκ;
Μπας και εχει παθει ζημια ο αναμεταδοτης;

Να του πεις...οτι ήταν ήδη πολύ κωλ@φαρδος που την έβγαζε πριν, αφού στην Καστοριά με 2.4μ δεν την έβγαλα ποτε και καμία ώρα την συγκεκριμένη συχνότητα!

Ναι αλλα αυτος μπορει να μην ειναι εις θεσην ποτε να στησει 2.40μ. Γενικα δεν γνωριζω για κανεναν με >1.20μ στην Ελβετια. Αυτο για τα εκει δεδομενα θεωρειται τερας.

Πριν ένα μήνα περίπου μου ερχόταν στα 9.7 db , απόψε μου έρχεται στα 6.0 db

Badr 5 ενεργός και Στην 11334 v 27500 3/4 Στην Θεσσαλονικη ερχεται με 8dB -w- 512 650 Ara 1
Aljazeera Mubasher -w- 513 660 Ara 2
Al Jazeera English -w- 514 670 Eng 3
Al Jazeera Documentary -w- 517 700 Ara 6
Qatar TV -w- 518 710 Ara 7
Al Jazeera Mubasher Misr -w- 520 730 Ara 9
Al Jazeera Sport Channel +1 -w- 5302 5303 Ara
5304 Eng 8437
Al Jazeera Sport Channel +2 -w- 5702 5703 Ara
5704 Eng 8438
Al Jazeera Sports Channel +9 -w- 6602 6603 Ara
6604 Eng 8445
Al Jazeera Sports Channel +

Σε παράκεντρη λήψη σε op125 (κέντρο 23,5E) το σήμα είναι πολύ καλό. Αλλά μήπως έχει μετακινηθεί η συχνότητα από τον badr 5;

Last edited:
Γίνανε κάτι αλλαγές στα HD στην 10930 του Badr 5..

http://www.lyngsat.com/Badr-5.html

Ενώ την 10930 H την κατεβάζω κανονικά την 10930 V όχι..
Το ίδιο μου συμβαίνει και στην 10890..

Κάποιος να μου πει εάν κατεβάζει τις V οκ ?

Πριν λίγο καιρό που τα DocuBoxHD & FightBoxHD ήταν free τα κατέβαζα..

Επεξεργασία:
Τελικά μάλλον κατάλαβα τι γίνεται..

Χρησιμοποιούν τώρα κάποιο σύστημα πολύπλεξης (?) το 8PSK..
http://www.ask.com/question/what-is-8psk
http://www.telecomabc.com/numbers/8psk.html

και θα πρέπει μάλλον και ο δέκτης σου να υποστηρίζει κάτι τέτοιο..

Φιλε Blue8 η 10930 V εκπεμπει σε συστημα DVB-S2 που περιεχει καναλια HD,δηλαδη χρειαζεσαι δεκτη HD

Αν εχεις δεκτη HD και δεν την κατεβαζεις χρειαζεσαι μεγαλυτερο πιατο

Εννοείτε πως έχω HD δέκτη.. όπως είπα κατέβαζα πριν λίγο καιρό τα DocuBoxHD & FightBoxHD όταν ήταν free..
Το παράξενο είναι ότι κατεβάζω στην ίδια συχνότητα τα H κανάλια αλλά τα V όχι..

Δεν έχω βγάλει σίγουρα άκρη, όπως είδα αυτό το 8PSK το χρησιμοποιούν και άλλα HD κανάλια, τα οποία κατεβάζω οκ..
Αλλά ίσως κάνει κάποιο άλλο κόλπο το νέο πακέτο εκεί το MyHD που πήρε αυτά τα κανάλια..
http://www.lyngsat.com/packages/myhd.html

Όπως βλέπω δέσμη είναι η ίδια για τα H και τα V..
O tp είναι διαφορετικός.. μπορεί να έχει τόση διαφορά ώστε να μην κατεβαίνει ?

Last edited:
Λοιπόν μιας και είχε καιρό να ανανεωθεί το θέμα εδώ να σας πω κάποιες λήψεις που κάνω από τους Badr..

Δέκτης : Vantage VT-1
Πιάτο : NoName - 1.80 τώρα κεντραρισμένο στους Badr (αλλά δεν αποδίδει 100% γιατί έχει ένα μικρό εμπόδιο μπροστά του..)
(Το έχω για να κάνω διάφορες δοκιμές σε λήψεις.. :p)
Περιοχή : Αθήνα.

Από Badr 5.

Η 10730 H (SD + HD) κατεβαίνει με 90 - 73 (Signal - Quality) - Pan.Arab
H 10770 H (SD + HD) κατεβαίνει με 90 - 77
Η 10890 Η (SD) κατεβαίνει με 89 - 79
Η 11334 V (SD) κατεβαίνει με 87 - 87

Επίσης να πω ότι κατεβάζω και την 11785 V από Badr 6 που έχει το BBC World HD με 90 - 76.

Τι γίνεται τώρα με τα κανάλια του MyHD .. χμ.. δεν ξέρω ακόμη!

Last edited:
Σύρο με 1.65 ε?
Χμ..
Ok thanks!

Βασικά είχα Badr γιατί έβλεπα LuxeTV HD και NHK HD.. ή έστω τα DocuBoxHD & FightBoxHD μετά..
Τώρα τα βγάλανε ή τα κλειδώσανε..
Ήθελα να δω αυτό το Physique τι λέει..

Άμα φτιάξει ο καιρός μάλλον θα το γυρίσω πουθενά αλλού..

Last edited:
Βασικά είχα Badr γιατί έβλεπα LuxeTV HD και NHK HD.. ή έστω τα DocuBoxHD & FightBoxHD μετά..
Τώρα τα βγάλανε ή τα κλειδώσανε..

Κλειδώσανε αλλά το πακέτο MyHD έχει 40 HD κανάλια και αν θυμάμαι καλά , έχει συνδρομή 40 με 50 ευρώ το χρόνο .