Λήψη Badr 6 στην Ελλάδα

Ετσι ακριβως Φιλιππε!
Εγω εχω σημα στις συχνοτητες αλλα ειναι πολυ οριακο στη ληψη!Και σκεψου ειναι 3μ!Οποτε το συμπερασμα ειναι badr6 >3m για ολη μερα στα βορεια.

Εκανα και μια δοκιμαστικη συγκριση μεταξυ inverto και invacom quad και νικητης ειναι το δευτερο με καλυτερο σημα στον astra 2d και badr6!Αντιθετα στον thor5 hor το inverto συμπεριφερεται ελαφρως καλυτερα!Εφαγα ομως πολυ ηλιο μεχρι να το ξαναφερω στην σωστη θεση!
gab

Last edited by a moderator:
Re: Badr 6

Ετσι ακριβως Φιλιππε!
Εγω εχω σημα στις συχνοτητες αλλα ειναι πολυ οριακο στη ληψη!Και σκεψου ειναι 3μ!Οποτε το συμπερασμα ειναι badr6 >3m για ολη μερα στα βορεια.

Αυτό ειναι το τελικό συμπέρασμα!
Παντως και στο 2.4μ οι περισσότερες συχνότητες βγαίνουν το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Απο τις 11.15πμ που γύρισα σπίτι είχαν λήψη ήδη κάποιες συχνότητες και πριν λίγο (12.30πμ) η κατάσταση έχει ως εξής
Μή λήψη: 11727H,11747V,11766H,11804H,11823V,11881Η,12356V
Λήψη:11785V,11843H,11862V,11900V,12303H,12322V,12341H,12437V,12456H,
12476V,12523H
Οι συχνότητες με λήψη δείχνουν και κανονικά χωρίς παγώματα ενω θα δω τι παίζει και το απόγευμα που λογικά θα δείχνουν περισσότερες

Ταράτσα αύριο το βράδυ και θα αναφέρω....

Φίλιππε γιατί δεν σημαδεύεις το lnb πριν κάνεις τη στροφή του ?????

Δεν θα παιδευτείς να το επαναφέρεις μετά...

Επανέρχομαι στο θέμα και ξεκαθαρίζω τις δυσκολότερες σε μένα
Οι 3 συχνότητες που δεν φορτώνονται καθόλου, ακόμη και αυτή την ώρα (19.00) είναι: 11747V,11766H,12356V
Ολες οι υπόλοιπες κατεβαινουν κανονικά και ακόμη και η 11804Η που δεν φορτώνονταν καθόλου το μεσημέρι ειχε απόλυτα σωστή εικόνα, χωρίς καθόλου σπασίματα!
Αντώνη για άλλο δορυφόρο θα το έστριβα το λνβ....όχι όμως για τον Badr6! Εχοντας τόξο 43 δυτικά με 93.5 ανατολικά έχω βρει πιστευω την χρυσή τομή και ...μία μοίρα να μου ξεφύγει δεξιά ή αριστερά το LNB όλο και κάτι αρχίζω να χάνω κάπου!
Παρεπιμπτόντως και επειδή έκανα...καλή βόλτα στο πιάτο σήμερα το απόγευμα ενημερώνω τους Βόρειους μεγαλοπιατάδες (και τους ανατολικούς) ότι η συχνότητα 11630Η στις 83 ανατολικά (Tata Sky) μεταδίδει όλα τα κανάλια ελεύθερα!

Πριν λίγο επέστρεψα και ξανατσεκαρα, τωρα βγαινει κανονικά (χωρίς τσακίσματα) και η 11747 καθετα, οπότε μαλλον χτες βραδυ δεν ειχα κεντραρει καλά. Εκτός της 11766Η παντως που λετε ότι σταμάτησε μου λειπει ακόμη η 12356 καθετα, αυτήν υπάρχει κάποιος που να την βγάζει ή μήπως σταμάτησε;

Και σε μένα βγαίνει τελικά, αλλά βεβαια έχει SR 17000 και όχι 27500 που δοκίμαζα μέχρι τώρα! (σαν τα υπόλοιπα)

Ναι και η δεύτερη πιο δύσκολη η 11804Η, οπως ακριβώς τα ανέφερε ο Γαβρήλος!
Σε ότι με αφορα ειχα πρόβλημα στο κεντράρισμα του δορυφόρου γιατι δεν ήταν στην θεση που μου έδινε το ισχυρότερο σήμα ο αναλογικός που κινεί το πιάτο. Κεντράροντας με βαση την εικόνα των ψηφιακών χτες το βραδυ, σήμερα το πρωί (δηλαδή την δυσκολότερη ώρα ) ειχα σήμα σε όλες τις συχνότητες εκτός των 11747 καθετα και 11804 οριζόντια. Στην συνέχεια άρχισε να βρεχει και επιδεινώθηκε η λήψη και αυτή την στιγμή δεν έχω σήμα και στην 11881Η (εκτός των άλλων 2) αλλά συνολικά η λήψη μου ειναι καλύτερη απο ότι την υπολόγιζα

Εκτός κι αν χάθηκε το τελευταίο διήμερο την είχα δει (το Luxe TV HD έχει)
Θα ξαναδω στο σπιτι και θα σου πω το απογευματάκι

Thanks Φιλιππε. Ισως φταιει και η σαπηλα που μας εχει αιχμαλωτησει. Συννεφο καργα, βροχη και στα ορια του καλοριφερ λες και ειναι χειμωνας..

Οντως, δεν έπαιζε, ενω έπαιζε απο την 11785 καθετα, οπότε λογικά έφυγε και θα μεταδίδει απο εκεί (αρα μαλλον ειχε ήδη φυγει και την Κυριακή το μεσημέρι που δεν το έπιανα, ενω το Σαββατο το είχα δει....βρήκαμε λοιπόν και πότε έκλεισε!)