Λήψη Badr 6 στην Ελλάδα

Σεραφειμ αν θυμαμαι καλα στην Αρτα δεν αρκουνε παντα τα 1.50μ. Ο Νεκταριος μου ειχε πει πως το καλοκαιρι ειναι οκ αλλα το χειμωνα δυσκολευει πολυ. Χωρις εγγυηση αλλα κατω απο 2.40μ δεν θα πηγαινα για Badr 5/6 στα γεωγραφικα πλατη σας φυσικα παντα εαν ειναι επιθυμητη η ληψη και υπο βροχερες καιρικες συνθηκες. Ισως και το 1.80μ να κανει δουλεια αλλα σιγουρα για καποιες συχνοτητες θα ειναι οριακο.

Σεραφειμ αν θυμαμαι καλα στην Αρτα δεν αρκουνε παντα τα 1.50μ. Ο Νεκταριος μου ειχε πει πως το καλοκαιρι ειναι οκ αλλα το χειμωνα δυσκολευει πολυ. Χωρις εγγυηση αλλα κατω απο 2.40μ δεν θα πηγαινα για Badr 5/6 στα γεωγραφικα πλατη σας φυσικα παντα εαν ειναι επιθυμητη η ληψη και υπο βροχερες καιρικες συνθηκες. Ισως και το 1.80μ να κανει δουλεια αλλα σιγουρα για καποιες συχνοτητες θα ειναι οριακο.
Χρήστο, μιλώ μόνο για τον 6. Για να το σιγουρέψω 100% θα μιλήσω και πάλι με το φίλο που είχε το OP150 στις 26°E.

πριν 2 μερες με εφαγε η ταρατσα (λαρισα,απογευμα) εβαλα κεντρο 26ε σε πιατο 110 χ 120 engel τα αλ τζαζεερα τα επιασα μεχρι 40% με κεντραρισμα οσο δεν παει αρα χρειαζεται μεγαλυτερο πιατο γιατι με συνεφια και χειμωνα δε νομιζω..ετσι το γυρισα σε κεντρο 28.2ε στη μεση 26(inverto black slim) ,και 23ε,πιανω τα mbc dubai sports τουλαχιστον με 61% σημα ,σιγα μην παρω πιατο για τα αλ τζαζεερα 3 εχω στη ταρατσα ...επειδη εκανα δοκιμες με το engel 120 και mabo 125 και gibertini 1.05(αγορα 2004) εχουν την ιδια αποδοση φανταζομαι ενα μεγαλυτερο gibertini θα κανει παπαδες.

Re: Απάντηση: Λήψη Badr 6 στην Ελλάδα

Χρήστο, μιλώ μόνο για τον 6. Για να το σιγουρέψω 100% θα μιλήσω και πάλι με το φίλο που είχε το OP150 στις 26°E.

Ωραια Σεραφειμ. Οσα περισσοτερα και προσφατα δεδομενα μπορουμε να συλλεξουμε τοσο πιο σαφη και η εικονα καλυψης.

Για αθήνα για τις συχνότητες του Al jazeera( 12380.00 και 12341.00) επαρκεί το 1 μέτρο?

Η μία από τις δύο συχνότητες των Al Jazeera Sport στον Badr6. Την άλλη θα την βάλω αύριο γιατί την ξέχασα.

Η λήψη γίνεται στην Αθήνα με κινητό Gibertini OP100L, Inverto Ultra, Xtrend ET4000 και 40 μέτρα καλώδιο μέχρι το δέκτη.

Badr6@26_12341.jpg

Καλησπέρα. αν κάποιος μπορεί ας βοηθήσει. Είμαι Θεσσαλία, καρδιτσα. με πιατο στο 1.20 εχω πιάσει τις 26 αλλά ενω μου κατεβάζει πολλά κανάλια δεν κατεβάζει του αλ τζατζιρα...μαλιστα στην μια συχνότητα δεν βγάζει σημα καθόλου. ..στην αλλη εχω σημα αλλά οχι τα καναλια jsc...ξέρει κανείς τι γίνεται?

Δεν γίνεται να πιάνεις τη συχνότητα και να κατεβάζεις άλλα κανάλια, εκτός και αν έχεις πιάσει άλλο δορυφόρο και τυχαίνει να έχει ίδια συχνότητα με αυτή του Badr;

Last edited:
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Λογικά (?) ειμαι στον badr. πιάνω κανάλια όπως το soudan tv, to dalil tv, katar tv κ.α που τα βλέπω σε συχνότητες στον badr. Βέβαια εκει που τρελαίνομαι είναι ότι στην 12341/V/27500 κατεβάζω το mavritania tv και η συχνότητα αυτη δεν ειναι στον badr σύμφωνα με δω..... http://gr.kingofsat.net/sat-badr6.php . Δεν ξερω τι γίνεται....Μήπως φταίει το πιάτο? ειναι 1,20...

αν πιανεις τον arabsat η συχνοτητα αυτη ειναι αποκλειστικα του aljazzera sports και δεν εχει αλλα καναλια εκτος απο αυτα.και εκτος αυτου ειναι και λιγο ποιο ισχυρη απο την αλλη την 12380 οριζοντια που ειναι επισις δικια του.για βαλε και την 12034 που ειναι το ελευθερο καναλι του aljazzera sport 1 και ειναι παρα πολυ δυνατη οπως επισις και την 12130 καθετη με τα καναλια dubai sports που επισις ειναι πολυ δυνατη.αν δεν πιανεις καμια απο αυτες τοτε δεν φτανει λογικα το πιατο σου για τον δορυφορο και χρειαζεσε μεγαλυτερο.

Αν πιάνεις το dallel τότε είσαι στον 26Ε και στην συχνότητα 12207 η οποία ανήκει στον badr 4 που είναι εύκολα προσβάσιμος με το πιάτο σου.
Προσπάθησε να πάρεις όσο το δυνατόν καλύτερο σήμα και βάλε μια συχνότητα του badr 6 που σε ενδιαφέρει να δεις αν τη κατεβάσει. Αν έχεις κεντράρει καλά και δεν τη κατεβάζει τότε το πιάτο σου δεν είναι επαρκές.

Α Fam δοκίμασα και με ένα venex που έχω (η κάρτα μου είναι viaccess) αλλα και με ενα dreambox 500.
Rangers 72 θα τα δοκιμάσω.....
Σας ευχαριστώ. Εις αύριο τα σπουδαία.....

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Λογικά (?) ειμαι στον badr. πιάνω κανάλια όπως το soudan tv, to dalil tv, katar tv κ.α που τα βλέπω σε συχνότητες στον badr. Βέβαια εκει που τρελαίνομαι είναι ότι στην 12341/V/27500 κατεβάζω το mavritania tv και η συχνότητα αυτη δεν ειναι στον badr σύμφωνα με δω..... http://gr.kingofsat.net/sat-badr6.php . Δεν ξερω τι γίνεται....Μήπως φταίει το πιάτο? ειναι 1,20...

Δεν ξέρω από που κατεβάζεις τη συχνότητα που κατεβάζεις, αλλά η 12341 στον Badr είναι οριζόντιας (Η) πόλωσης και όχι κάθετης.