Και εγώ αυτές τις μέρες έχω στήσει νέο πιάτο μου στις 7W. Το πιάτο είναι MABO 1.10x120 σιδήρου.
Να ενημερώσω πως για μια normal λήψη των δορυφόρων στην Αττική (και να επιβεβαιώσω τον athensat) χρειάζεται πιάτο 1.20x*** (ή μεγαλύτερο εννοείται) και όχι μικρότερο.
Το πιάτο μου είναι οριακό και ενώ το βράδυ η λήψη είναι αρκετά καλή, την ημέρα πέφτει πολύ το σήμα.
Στους τους NILESAT 102 /201 πιάνω όλες τις συχνότητες. Δεν έχω προλάβει να τσεκάρω πόσο χάνουν την ημέρα.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι στον EUTELSAT 7WA που την ημέρα χάνω πολύ σήμα ενώ το βράδυ πιάνω όλες τις συχνότητες που είναι οριακές για αυτό το μέγεθος πιάτου.
10727 H, 10757 V, 10776 H, 10795 V, 10815 H... όλες το βραδάκι δουλεύουν περίφημα.
Στην 10853 έχω μεγάλο θέμα σκαμπανεβάσματος του σήματος από οριακό σε ισχυρό (συνέχεια αυτό) και ίσως παίζει κάποια παρεμβολή σε εμένα.
Ακόμα είμαι στα σκαλίσματα βέβαια των LNB, αλλά θα ήθελα να είχα μεγαλύτερο πιάτο. Φυσικά η τιμή του θα ήταν αρκετά μεγαλύτερη όμως.
Τρελές διαφορές με το Τ-90 που είχα το LNB των 7W πολύ άκρη, δεν έχει τελικά το 1.10. Έχει φυσικά βελτίωση... αλλά όχι ΤΗΝ βελτίωση.