Λήψη Eutelsat 7 West A, Nilesat 102/201 @ 7°W στην Ελλάδα

Ναι το ξέρω ότι το Mabo είναι καλό για κεντρική στόχευση (και για κινητό), αλλά εμένα με νοιάζει αν επαρκεί το Gibertini για τον Nilesat 201. Αν δεν επαρκεί τότε βλέπω για το Mabo, καθώς δεν ξέρω κάποιο κατάστημα στην Αθήνα που να το φέρνει, παρά μόνο eshop με έδρα εκτός Αττικής.

Βάλε κάποια που σε ενδιαφέρει ώστε να βελτιστοποιήσεις τη στόχευση ως προς αυτή. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια πολύ πιο δυνατή από τις υπόλοιπες για να στοχεύσεις πιο εύκολα στην αρχή.

Και εγώ αυτές τις μέρες έχω στήσει νέο πιάτο μου στις 7W. Το πιάτο είναι MABO 1.10x120 σιδήρου.
Να ενημερώσω πως για μια normal λήψη των δορυφόρων στην Αττική (και να επιβεβαιώσω τον athensat) χρειάζεται πιάτο 1.20x*** (ή μεγαλύτερο εννοείται) και όχι μικρότερο.
Το πιάτο μου είναι οριακό και ενώ το βράδυ η λήψη είναι αρκετά καλή, την ημέρα πέφτει πολύ το σήμα.

Στους τους NILESAT 102 /201 πιάνω όλες τις συχνότητες. Δεν έχω προλάβει να τσεκάρω πόσο χάνουν την ημέρα.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι στον EUTELSAT 7WA που την ημέρα χάνω πολύ σήμα ενώ το βράδυ πιάνω όλες τις συχνότητες που είναι οριακές για αυτό το μέγεθος πιάτου.
10727 H, 10757 V, 10776 H, 10795 V, 10815 H... όλες το βραδάκι δουλεύουν περίφημα.
Στην 10853 έχω μεγάλο θέμα σκαμπανεβάσματος του σήματος από οριακό σε ισχυρό (συνέχεια αυτό) και ίσως παίζει κάποια παρεμβολή σε εμένα.

Ακόμα είμαι στα σκαλίσματα βέβαια των LNB, αλλά θα ήθελα να είχα μεγαλύτερο πιάτο. Φυσικά η τιμή του θα ήταν αρκετά μεγαλύτερη όμως.
Τρελές διαφορές με το Τ-90 που είχα το LNB των 7W πολύ άκρη, δεν έχει τελικά το 1.10. Έχει φυσικά βελτίωση... αλλά όχι ΤΗΝ βελτίωση.

Εγω με Prodelin 1,22X1,37 μεχρι την 11680 εχω ληψη του 95 τοις εκατο των συχνοτητων.Δυστηχως συμφωνιες κατω απο το τραπεζι δεν επιτρεπουν σε εμας να δουμε ποιοτικα καναλια που υπαρχουν στο εν λογω δορυφορο.

εχω πιατο 1.20 μ με μοτερ επανω. περιοχη αθηνα
ενδιαφερομαι για τα καναλια al jazera sports 1-10.
σε πιο δορυφορο ειναι πιο ευκολο να τους βρω στο nilesat η στο 26 east?

αν γινετε πειτε μου και καμμια ευκολη συχνοτητα για να τα βρω.
ευχαριστω

εχω πιατο 1.20 μ με μοτερ επανω. περιοχη αθηνα
ενδιαφερομαι για τα καναλια al jazera sports 1-10.
σε πιο δορυφορο ειναι πιο ευκολο να τους βρω στο nilesat η στο 26 east?

αν γινετε πειτε μου και καμμια ευκολη συχνοτητα για να τα βρω.
ευχαριστω

θες να πιάσεις τους δορυφόρους ή τα jsc μόνο?

στις 26Ε ίδια δύναμη έχει το σήμα, λίγο καλύτερη η 12341 Η 27500

στις 7w ψάξε στην 11957 Η 27500

για τα jsc πιο ευκολα 26 ή 7 ?

πιατο εχω ενα 80αρι ,περιοχη Κορινθος..νομιζω παλια κατεβαζα badr με το ιδιο πιατο,αλλα πανε κ χρονια..

Re: Απάντηση: Λήψη Eutelsat 7 West A, Nilesat 102/201 @ 7°W στην Ελλάδα

Δεν αρκεί. Θες 1 μέτρο τουλάχιστον για ικανοποιητική λήψη και μόνο τα SD.

Με βαση ολα οσα αναφερθηκαν εχω καταλαβει οτι με πιατο μεγαλυτερο του 1μ κεντραρισμενο στις 7w εχουμε παντος καιρου ληψη των sd καναλιων +1 εως +10.Σωστα?

Να καταθέσω και εγώ την εμπειρία μου με OP 125 στην Αθήνα για πολύ καλή λήψη των JSC SD και αδυναμία ληψης των HD απο τον 7W.

Μια απο τα ιδια. Προσπαθησα να πιασω στους 12265 στο ΜΕΝΑ τα HD αλλα τιποτα.
Δεν προσπαθησα καν για τις αλλαγες συχνοτητες το γυρισα στους 28

Για τον Nilesat 201 (και ειδικά τα SD του Al Jazeera Sport) λέτε ότι χρειάζεται περίπου 1m κάτοπτρο στην Αθήνα. Έχει δοκιμάσει κανείς με Gibertini OP100L; Οι πραγματικές διαστάσεις του συγκεκριμένου είναι 94 x 101 cm.

Είναι αρκετό ή θα ήταν προτιμότερο ένα Mabo 102 x 112 cm (πραγματικές διαστάσεις); Σε σχέση με το Gibertini έχει παραπάνω gain περίπου 0.5 dB.
Ακριβως την ιδια απορια εχω κ εγω,γνωριζει κανεις;