LITE LS9 Vacuum 12AX7+6Z4 tubes Preamp Base on JADIS Circuit

E κι άμα το βρίσκαμε τί θα το κάναμε δηλαδή; Αφού DIY δεν ...

Μήπως και έβγαινε άκρη κατά πόσο είναι αλλαγμένη η μαϊμού σε σχέση με το ορίτζιναλ. Μήπως λέω.

Πάντως οι τύποι έχουν παραπλήσια μηχανήματα με κυκλώματα της Marantz & Audio Note. Δεν θα ήταν απίθανο αυτά τα κυκλώματα σε περίπτωση που είναι παλαιές υλοποιήσεις να κυκλοφορούν ελεύθερα και κατ'επέκταση οι αναπαραγωγές τους απο 3ους κατασκευαστές να μην είναι παραποιημένες.

όπου βλέπεις να γράφει ότι βασίζεται τότε απλά δεν είναι το original κύκλωμα όσο για το άλλο που λες για να συγκρίνουμε πρέπει να έχεις και το πειραγμένο σχέδιο η την πλακέτα που μάλλον κάτι τέτοιο δεν συμφέρει

Αν εγώ βγάλω ένα κιτ που βασίζεται στον αριθμό, στον τύπο αλλά και τη ποιότητα των εξαρτήματων (διακόπτες, ημιαγωγά και αντιστάσεις) του προ της FM Acoustics στα 2.000 , σημαίνει ότι έχω γλυτώσει 38,000 ? Είναι όμως δελεαστικό κίνητρο αγοράς όμως, αν με πιάνεις (δεν παύει όμως να είναι ακριβό!)...

όπου βλέπεις να γράφει ότι βασίζεται τότε απλά δεν είναι το original κύκλωμα όσο για το άλλο που λες για να συγκρίνουμε πρέπει να έχεις και το πειραγμένο σχέδιο η την πλακέτα που μάλλον κάτι τέτοιο δεν συμφέρει

την μαϊμου πλακέτα την έχω πιο πάνω σε λινκ. Δεν ξέρω αν αυτό αρκεί να συγκρίνει με την ορίτζιναλ πλακέτα σχέδιο της οποίας βρίσκω στο ιντερνετ αν υποθέσω ότι ο ενισχυτής της jadis που αναφέρονται είναι ένας συγκεκριμένος προ του οποίου τα σχέδια κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Μια απορία όμως που μόλις μου γεννήθηκε. Είναι αδύνατον να αντιγράψουν κυριολεκτικά μία τοπολογία (και δεν μιλάμε για κάτι εξαιρετικά πολύπλοκο)? Οι νομικές επιπτώσεις ποιες μπορεί να είναι? Ο θιγόμενος να ασκήσει μηνυση στα κινέζικα δικαστήρια...? Εδώ ολόκληρη cisco αντέγραψε η huawei όταν ξεκίνησε.

Μήπως και έβγαινε άκρη κατά πόσο είναι αλλαγμένη η μαϊμού σε σχέση με το ορίτζιναλ. Μήπως λέω.

Πάντως οι τύποι έχουν παραπλήσια μηχανήματα με κυκλώματα της Marantz & Audio Note. Δεν θα ήταν απίθανο αυτά τα κυκλώματα σε περίπτωση που είναι παλαιές υλοποιήσεις να κυκλοφορούν ελεύθερα και κατ'επέκταση οι αναπαραγωγές τους απο 3ους κατασκευαστές να μην είναι παραποιημένες.

Ελεύθερα δεν είναι ,αλλά τα κλέβουν ...ελεύθερα.
Εκτιμώ οτι το κύκλωμα είναι ίδιο, εκτός ίσως από ανταλλακτικά που δεν υπάρχουν πιά. (πχ οι δίοδεοι στο τροφοδοτικό μπορεί να είναι άλλου τύπου). Αλλά το βασικό κύκλωμα λογικά είναι το ίδιο, τα λαμπάτα πράγματα γενικά είναι απλά κυκλώματα. Και γιατί να σπάσουν το κεφάλι τους για να αλλάξουν κάτι που δουλεύει δηλαδή;

Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι καλείσαι να ρισκάρεις ένα σεβαστό ποσό με αμφίβολα αποτελέσματα. Εκτός και αν τα 700 περισσεύουν..

Αν γινουν αλλαγές σε τρια (3) σημεια του σχεδιου αυτο θεωρείτε πρωτότυπο και δεν μπορει να κανει κανεις τπτ. 3 σημεία ειναι κατι ευκολο, πχ μια αντίσταση απο 270 Ohm>280 Ohm.

Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι καλείσαι να ρισκάρεις ένα σεβαστό ποσό με αμφίβολα αποτελέσματα. Εκτός και αν τα 700 περισσεύουν..

Η αμφιβολία είναι λογικό να υπάρχει. 700 ευρω δεν ειναι λίγα, και για τα πλαίσια ενος πειράματος μάλιστα. Το πείραμα είναι ΑΝ γλυκανει ο ήχος ενος classD με προ λαμπάτο (γνώμη μου οτι όχι).
Δυστυχώς αν δεν υπάρχει δυνατότητα DIY, το χέρι πρέπει να μπει βαθιά στην τσέπη....
Θα έλεγα μόνο την πλακέττα απτ το ημπέη, ένα επιλογέα εισόδων DACT (γιατι όπως το δίνει ο κινέζος με τα ρελέ και τα καλώδια σήματος με καλωδιοταινια δεω είναι οτι καλύτερο) , μετασχηματιστή απο την εγχώρια αγορά και ενασ φτηνό κουτί αλουμίνιο (παλι από εδώ).

Ολα αυτά αν υπάρχει διάθεση για λίγο DIY στα μηχανολογικά.

Δεν είναι 700 αλλά 500+ όπως τα υπολόγισα και παραπάνω σε άλλο ποστ (τα μισά δηλαδή από τις εγχώριες λύσεις) και ακριβώς επειδή δεν μου περισσεύουν ψάχνω εναλλακτικές. Τούτη δώ η λύση μου φάνηκε ενδιαφέρουσα και απ'ότι φαινεται κάτι έχει για να συνεχίζει να στηρίζει την κουβέντα που κάνουμε όλοι μαζί εδώ στο φόρουμ.

Έπειτα, πόσα μα πόσα μηχανάκια και ειδικά dac έχουν παρουσιαστεί εδώ κατά καιρούς που προέρχονται από Κίνα, είναι no-name, αγορασμένα από ebay σε εξαιρετικές τιμές και σύμφωνα με τους αγοραστές super value for money? Αυτά δηλαδή δεν είχαν ρίσκο?

Και πόσο δύσκολο είναι στις μέρες μας να γίνει η σχεδιάση και μαζική παραγωγή μιας τοπολογίας? 80 χρόνια τεχνολογία είναι τα ηλεκτρονικά και έχουμε άπειρες εταιρείες σε κάθε χώρα να φτιάχνουν η καθεμία τα δικά της μηχανήματα. Αν ήταν τόσο δύσκολο εξ αιτίας της υψηλής έντασης γνώσης και τεχνογνωσίας που απαιτείται, θα είχαμε ελάχιστες εταιρείες...

Το μόνο που κατά την γνώμη μου πρέπει να μας φοβίζει είναι η ποιότητα κατασκευής, τα υλικά και η υποστήριξη. Αλλά η liteaudio είναι αρκετά γνωστή κινέζικη και το dac της το μεγάλο έχει πάρει καλές κριτικές από αμερικάνικα σάϊτ. Υποψιάζομαι επίσης ότι αυτά τα μηχανηματα είναι πολύ καινούργια στο ebay, (κοιτάζω αρκετό καιρό και τώρα φαίνεται να ξεπετάχτηκαν) οπότε δεν βλέπω και κριτικές, έστω για μία ιδέα.

Σκέψεις τα παραπάνω για να φωτίσουμε το ζήτημα λίγο πιο σφαιρικά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η αμφιβολία είναι λογικό να υπάρχει. 700 ευρω δεν ειναι λίγα, και για τα πλαίσια ενος πειράματος μάλιστα. Το πείραμα είναι ΑΝ γλυκανει ο ήχος ενος classD με προ λαμπάτο (γνώμη μου οτι όχι).
Δυστυχώς αν δεν υπάρχει δυνατότητα DIY, το χέρι πρέπει να μπει βαθιά στην τσέπη....
Θα έλεγα μόνο την πλακέττα απτ το ημπέη, ένα επιλογέα εισόδων DACT (γιατι όπως το δίνει ο κινέζος με τα ρελέ και τα καλώδια σήματος με καλωδιοταινια δεω είναι οτι καλύτερο) , μετασχηματιστή απο την εγχώρια αγορά και ενασ φτηνό κουτί αλουμίνιο (παλι από εδώ).

Ολα αυτά αν υπάρχει διάθεση για λίγο DIY στα μηχανολογικά.

Ομολογώ ότι ακούγεται ενδιαφέρουσα η προσέγγισή σου.

.

Πάντως την βιώσα την γλύκα...όπως είπα και παραπάνω σε άλλο ποστ. Εκτός αν ήταν απλά η καλύτερη οδόγηση από τον λαμπάτο σε σχέση με αυτόν που έχω τώρα. Στο σύντομο χρονικό διάστημα που δοκίμασα λάμπα, η εντύπωση ήταν θετικότατη ωστόσο.

Τούτη δώ η λύση μου φάνηκε ενδιαφέρουσα και απ'ότι φαινεται κάτι έχει για να συνεχίζει να στηρίζει την κουβέντα που κάνουμε όλοι μαζί εδώ στο φόρουμ.

Η κουβέντα υπάρχει γιατί η κατασκευήξ λαμπάτου προ μας φαίνεται σχετιά εύκολή (λίγα εξαρτήματα , ουτε SMD ουτε πλακέττα πολλές φορές δε χρειάζεται) και συνήθως οαν χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο το φτιάχνουμε μόνοι μας εδώ στη DIY. Για DAC που αναφέρειες, είναι με SMD υλικά και δέν συμφέρει να; φτιάξεις πλακέττα για 2-3 κομκμ,άτια, οπότε πάμε στα κινέζικα και μπαίνει και λίγο χέρι σε κάποια σημεία.Αν ψάξεις λίγο στο φόρουμ θα δεις αρκετες κατασκευές απο προ και τελικούς τέτοιους.

Δηλαδή το ενδιαφέρον που παρουσιάζει για μένα τουλάχιστον είναι αν αξίζει η αγορά από Κίναι για κάτι σχετικά απλό. Γιατι για υποστήριξη κινέζικου δεν το συζητάμε, οτι έχω πάρει από Κίναι και παρουσίασε κάτι, το φτιάχνω μόνος μου.

ΟΚ καταλαβαίνω την λογική σου απλά δεν κατέχω το DIY άθλημα. Αντιλαμβάνομαι ωστόσο από την κουβέντα ότι για ένα απλό προ τα πράγματα είναι μάλλον απλά για κάποιον που ξέρει. Μία πλακέτα, x λάμπες, ένα τροφοδοτικό, volume control και επιλογέα εισόδων και δεν ξέρω τι άλλη ηλεκτρονική διάταξη και προσωπική δουλειά και μάλλον κλείσαμε.

από την φωτο είναι αδύνατον να καταλάβεις τι λέει το τυπωμένο

εγώ πάλι δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι οι διάφορες είναι μόνο στις τιμές των υλικών που και αυτό είναι σημαντικό

βεβαία πάλι θα μπορούσες να περιμένεις να μαζέψεις και άλλα χρήματα και να πάρεις κάτι από την Ελληνική αγορά τον τελευταίο καιρό υπάρχουν πολλές ευκαιρίες λόγω κρίσεις φαντάζομαι

από την φωτο είναι αδύνατον να καταλάβεις τι λέει το τυπωμένο

εγώ πάλι δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι οι διάφορες είναι μόνο στις τιμές των υλικών που και αυτό είναι σημαντικό

βεβαία πάλι θα μπορούσες να περιμένεις να μαζέψεις και άλλα χρήματα και να πάρεις κάτι από την Ελληνική αγορά τον τελευταίο καιρό υπάρχουν πολλές ευκαιρίες λόγω κρίσεις φαντάζομαι

Λογικά τα λες. Κοιτάζω και δω αλλά δεν βλέπω να βγαίνει κάτι απλό (ούτε εισόδους θέλω, ούτε διάφορα καλούδια, κλπ) ενα απλό καλό λαμπάτο με καλά υλικά χρειάζομαι σε λογική τιμή. Ούτε πρόθεσή μου είναι να πάρω κάνα πανάκριβο μηχάνημα μόνο και μόνο επειδή από τα 6 χιλιάδες πωλείται στα 2.5 χιλ ας πούμε.

Κοίταξε. Μπορείς να κοιτάξεις για έτοιμα κιτ Β1 (ή DCB1 του Salas, αν βρεις) του Nelson Pass.

Είναι πανεύκολα στην κατασκευή και προσφέρουν τις ηχητικές αρετές των fet σε πολύ προσιτό κόστος.

Θα σε έβαζε πολύ καλά στον κόσμο των ιδιοκατασκευών.

λογικά βρίσκεις με λίγο ψάξιμο πολύ ποιο κάτω γύρω στα 1000 υπάρχουν κάπου κάπου και εδώ στις αγγελίες τέτοια μηχανάκια

αυτά που έχει βάλει ο Σταυρος είναι όντως καλά του PASS το dcb1 είναι άριστο απλό το είχα και εγώ για αρκετό καιρό αν δεις εδω στην diy το βάζω σε άλλο κουτί μαζί με το mambo dac v2 έτσι για να υπάρχει

Last edited:
Κοίταξε. Μπορείς να κοιτάξεις για έτοιμα κιτ Β1 (ή DCB1 του Salas, αν βρεις) του Nelson Pass.

Είναι πανεύκολα στην κατασκευή και προσφέρουν τις ηχητικές αρετές των fet σε πολύ προσιτό κόστος.

Θα σε έβαζε πολύ καλά στον κόσμο των ιδιοκατασκευών.

First Watt εννοείς? (με βάζετε σε πειρασμούς....:-))

λογικά βρίσκεις με λίγο ψάξιμο πολύ ποιο κάτω γύρω στα 1000 υπάρχουν κάπου κάπου και εδώ στις αγγελίες τέτοια μηχανάκια

Κοιτάζω γενικώς...

χαχα σε βλεπω να πιάνεις κατσαβίδι σύντομα δεν και αυτό που έγραψα ποιο πάνω να πάρεις ιδέες

και να ρχομαι μετα να σας παραδίδω μαθήματα...χα χα χα :-)

χαχα σε βλεπω να πιάνεις κατσαβίδι σύντομα δεν και αυτό που έγραψα ποιο πάνω να πάρεις ιδέες

http://ce-designs.net/index.php/my-projects/pre-amplifiers/salas-hot-rod-dcb1