Living in the scifi future.

Ο θόλος από πάνω;
Γιατί το σπίτι είναι σαν εξοχική χομπιτότρυπα.
Αυτό βασικά είναι κύλινδρος O'neil λογικά. Περιστρέφεται με σταθερή ταχύτητα και έτσι έχεις ότι βαρύτητα θες στα τοιχώματα. Έχουν προταθεί για χρήση σε πλανήτες, διαστημικούς σταθμούς και διαστημόπλοια.
Το Rendezvous with Rama του Κλαρκ νομίζω είναι για τους περισσότερους η πρώτη φορά που ήρθαμε σε επαφή με αυτό το concept. Πάντως και τα 4 βιβλία (Rama II, The Garden of Rama, Rama Revealed) ήταν πάρα πολύ καλά. Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν η εικόνα ήταν εμπνευσμένη από τα Rama.

• Love
Reactions: SR-71
Ο θόλος από πάνω;
Γιατί το σπίτι είναι σαν εξοχική χομπιτότρυπα.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Στο δευτερο (χομπιτοτρυπα) ειναι επειδη ..... ΕΤΣΙ μας αρεσει, κυριε Τσιμισκη.
Αντε μην το κανω δασος των Ents (LoTR) ☹️ ..........

Παντως ειναι ομορφο να το βλεπεις

Last edited:
  • Haha
Reactions: Tzimisce
Αυτό βασικά είναι κύλινδρος O'neil λογικά. Περιστρέφεται με σταθερή ταχύτητα και έτσι έχεις ότι βαρύτητα θες στα τοιχώματα. Έχουν προταθεί για χρήση σε πλανήτες, διαστημικούς σταθμούς και διαστημόπλοια.
Το Rendezvous with Rama του Κλαρκ νομίζω είναι για τους περισσότερους η πρώτη φορά που ήρθαμε σε επαφή με αυτό το concept. Πάντως και τα 4 βιβλία (Rama II, The Garden of Rama, Rama Revealed) ήταν πάρα πολύ καλά. Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν η εικόνα ήταν εμπνευσμένη από τα Rama.
Οχι ακριβως.
Το RAMA του Clarke ειναι ενας ΚΛΕΙΣΤΟΣ κυλινδρος 20 x 50 χιλιομετρα.
Του O'Neill ειναι ενας κυλινδρος ΜΕ παραθυρα και κατοπτρα, 8 x 20 χιλιομετρα.
Του Versteeg ειναι ενας βενιαμιν κυλινδρος O'Neill, 1 x 10 χιλιομετρα.
Γιαυτο και εβαλα την ιδιοκτησιακη πινελια 😚.... (και καλα)

Fe5Iac5acAA2QJE.jpg

Last edited:
Yπαρχει κινητικοτητα στον τομεα της επαρατης νοσου .......
(βεβαια, ΔΕΝ ειναι για εδω ενα τετοιο θεμα ....... αλλα και που αλλου να το βαλω !)
Μια υποσημειωση : δεν ειναι τιποτα μικρα terminators ...... μορια ειναι που αντιδρουν σε διαφορετικο pH.

Και το paper .............. https://www.nature.com/articles/s41...AiGaMyihLZCfRNL12Q_aem_HbmRAyw-mhj9BesYWJrSFw

Aντε ......
να ριξουμε μια ματια και σε κατι ΣΟΒΑΡΟ (γιατι σας εχω πρηξει στα επεα πτεροεντα 😎)

Last edited:
Να και το πρώτο επίσημο μωρό που έγινε αλλαγή των γονιδίων του εν ζωή για να θεραπευτεί σύνδρομο που οδηγεί τις περισσότερες φορές σε θάνατο με έγκριση του FDA.
Φυσικά με εφαρμογή της τεχνολογίας αλλαγής DNA CRISPR.

Αυτό και δεν είναι κυριολεκτικά Living in the Sci-Fi future...

• Like
Reactions: SR-71 and Tzimisce
Για συρτε φιρμανι στον Songless_Bird ........... του χω πραμα που σπαρταραει !

Kαι αν πας για χειραψια με ΑΥΤΟ το πραμα ..... μαλλον θα ειναι και η τελευταια !

Για συρτε φιρμανι στον Songless_Bird ........... του χω πραμα που σπαρταραει !

Kαι αν πας για χειραψια με ΑΥΤΟ το πραμα ..... μαλλον θα ειναι και η τελευταια !
Η κίνηση είναι με πνευματικα συστήματα. Τέτοια φτιάχναμε με σύριγγες από το φαρμακείο

Τρομακτικό πάντως....

Εγώ βλέπω ότι στο πρώτο βίντεο τι κρατάνε με σχοινιά από πάνω. Ίσως να μην μπορεί να σηκώσει το βάρος του.

Εγώ βλέπω ότι στο πρώτο βίντεο τι κρατάνε με σχοινιά από πάνω. Ίσως να μην μπορεί να σηκώσει το βάρος του.
Περισσοτερα (επι του θεματος) οταν βρω μακροσκελεστερο βιντεο.
Τωρα ετσι οπως ειναι (στο βιντεο) μονο τα δαχτυλα του αποπνεουν φοβο.

Υποψιν οτι το να στηριχθεις και βαδισεις (με πνευματικο τροπο, που λεει και ο Songless)
σε μας ερχεται μετα απο 1μισυ χρονο (και εχουμε και αλλον εγκεφαλο, πιο καταλληλο).
Στα εντελως μηχανικα ρομποτ (με ηλεκτρικους σερβομηχανισμους) ακαριαια αλλα εκει
...... καναμε μια δεκαετια (μινιμουμ) να τα κανουμε να τρεχουν. Αλλο μοντελο κινησης !

Last edited:

CudaJet: The World’s First Underwater Jetpack!​

I checked the price, so you don't have to. 26,862.95 γιούρια! 🤡

Πάντως, εδώ που τα λέμε, πριν 20 χρόνια έτσι εξωπραγματικά βλέπαμε και τα πρώτα τετρακόπτερα, και τώρα πλέον έχουν φτάσει όχι μόνο να κάνουν καθημερινές δουλειές (φωτογραφίσεις, ελέγχους, ψεκασμούς, κλπ) αλλά μέχρι και να κυκλοφορούν σε παιχνίδια.

Εξακολουθει να ειναι δυσχρηστο ........... και σιγουρα ΟΧΙ για τον καθενα.
Περιμενουμε να δουμε τι θα σκεφτουν (για να γινει πιο ευκολο και χρηστικο).
Καθημερινο, προς το παρον, δεν το λες ! (αφου δεν δειχνουν τι προηγειται για να πεταξει ο ... φερελπις batman 😋 )

Last edited: